Şimdi Ara

otomobil defterini kapattım.(kapatanlar ve kapatmak isteyenler sohbet ve paylaşım başlığı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
3
Favori
9.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2009 üyesiyim 2005 yılından beridirde otomobil sahibiydim farklı marka ve segmentlerde araçlarım oldu.

fiat,peugeot,bmw gibi.

2023 eylül gibi son aracımı 1 milyona satıp olaya nokta koydum sebepleri işletme maliyetleri çok yükselmişti.

vergiler ek vergiler bakım vs...

2 üniversiteli çocuğu okutmak ve araba fazlaca ağır geldi ve araba olayına nokta koydum..)

artı ve eksileri tartışılır tabi...

kafam çok rahat öncelikle

bir araba özgürlüğü olmasada

toplu taşıma otobüs minibüs taksi uçak gibi konfor ve kolaylıkların keşfini yaptım

biraz bakış açısı ve beklentilerinizle alakalı tabi.

arabaya ayırdığınız miktar unutabildiğiniz bir rakam ise sorun yok aslında.diğer türlü o para size lazımsa

kapıda durması sizi zora sokuyor kısaca benim gördüğüm.

keyifli forumlar herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 6 Mart 2024; 20:34:26 >

• bende istanbulda yaşıyorum burada araba sahibi olmak demek,bol bol trafik park yeri yok daracık sokaklar yıl içerisindeki bindiğin gün sayısını sana vergiler ve ilave vergilerle ödettirip canından bezdirdikleri bir coğrafya..

daha güzel ortamlarda keyif veriyordur katılıyorum istanbul için dert başka birşey değil.

Yeni araçların masrafı çok oluyor. Evin ikinci aracının son 1.5 yıldaki masraflarını yazayım.

Sigorta 5bin, (Eylül 2023)
    Kasko yok,
    Bakım 1600tl(ekim 2023)
    Geçen sene lastik almıştım, güncel değeri 6bin.
    Muayene - 2bin desek.

Toplamda 20bin olmuyor. Çok paralar değil. Hh, Columbia bir mont olmuş 5-10bin. Bu markaları hatta daha iyilerini de kullanıyorum ama ne konfor katmış merak ettim. Bir arabanın konforunu veremez bence.

-tehlikeli

-gürültülü

-yağmurda sıkıntılı

-bagaj yok, kaskını bile yanına alcan ki çalmasınlar

-yolcu sayısı sınırlı

-konforsuz

ben mesela evden çalışıyorum hep, günlük araba lazım değil ama ailece dolaşıyoruz ve 4 kişli anca sığıyoruz. bagajda hep bişeyler var.

motora ya zevk için ya da ekonomik sebeplerle binilir. öbür türlü benim için seçenek değil. ben bisikleti severim ama motoru sevmem. ekonomik olarak da motora kadar düşsem otobüsü tercih ederim malesef. eksileri çok fazla benim için.

Genel olarak haklısınız. Fakat ovp süreci var sıkılaşma süreci yani ve araba pazarını ciddi olarak etkiliyor. Ayrıca bir kaç markanın 800 bin tl'ye satılabilecek 0 araçları çıkacak. Ayrıca merkez banaksı dün kredi'lerinde dahada sıkılaştırılması yönünde bankalara uyarı geçti. Emin olun 7-8 ay sonra çok çok daha gerileyecek 2.el araç piyasası keza şişirilmiş ev fiyatlarıda öyle. Dediğim gibi benim cebime 300 bintl koyun araba al deyin 1 çocuğum var gene almam. hurdalara 300 bin tl vermem. Bu yazım burada kalsın 7-8 ay sonra tekrar görüşelim. Seçimden sonra nasıl milletin beli bükülecek izlicez.

Sizi hatırlıyorum.

Ben de otomobil meselesini kapatanlardanım ama arabayı satarak değil de gözümde değerinden dolayı böyle diyorum. Son 5 yılda hızlı şekilde bana göre lüks araçlara sahip olma fırsatı elime geçti. Ama hiç hevesim kalmadı. Sanırım yaş ilerleyince mi böyle oluyor bilmiyorum. 2004 Golf FSI benim foto modelimdi, ABS'si bile olmayan Corsa bebeğimdi; köpürte köpürte keyifle yıkardım, Mitsubishi Colt'uma ise 2 ayda bir pasta cila atardım. Grand Picasso (11 yıldır hala bende) için bu forumda ne paragraflar yazdım ne tartışmalara girdim. Ama artık daha yeni ve donanımlı bile olsa aracın camına gelen kuş pisliğini bile silesim gelmiyor. Araçla ilgili paylaşım yapmak bile içimden gelmiyor.

Bu sabah yaya geçidindeki biri için durunca arkamdaki araç tampondan dokundu. Kadın şoför araçtan indiğim için tartışma falan çıkacak diye korktu sanırım. Özür diliyor ama nasıl mahcup. O durumda asıl ben mahcup oldum, şöyle baktım kırık yok dedim devam edin olur öyle. Akşam baktım iz kalmış, umrumda bile olmadı. Şımarıklık olarak değil, yani araçla bağım oluşmamış. Ben 2004de ilk maaşımla aldığım pek çok eşyamı bile hala saklayan biriyim. Mach3 turbo, saç kurutma makinesi, içine sığmadığım takım elbisem vs. Malım kıymetlidir aslında. Ama ülke olarak sanki yaşama sevincimiz elimizden alınmış gibi ve bunu insanların suratlarından okuyunca size de tesir ediyor.

bu bir tercih meselesi ve görece ve kişiden kişiye değişir.

şartlar ve yaşam şartları durum ve gelinen noktayı kimse kestiremez.

saygı duyulur

burada yaş vs kriter değil.

sizin seçenekleriniz olayın akışını değiştirir.

örneğin siz kendi değer yargılarınızdan gitmişsiniz size göre gayet mantıklı bence.

benim kararlarımda benim cephemden gayet açık.

• Araba demek rahatlık , özgürlük , konfor demektir. Aksini düşünen kendini kandırıyordur üzgünüm .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metro ağları heryeri kapsasa herkes bunu derdi ancak halen İstanbul dışında heryer için araba , motor değerlidir, bizim araba olayını kapatmamiz tamamen maddi, diğer konular işin bahanesi, ev araba almak hayal gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

En kötü senaryoda bile düşünüyorum reno 9, audi 80 gibi ayağı yerden kessin teknolojik hiç bir şey olmadan neredeyse motorunu bile kendimin söküp toplayabileceğim cinste bir araç tutarım kapımda diye düşünüyorum.

Maksat a noktasından b noktasına götürsün çünkü araç özellikle aile için ciddi bir ihtiyaç.

• Vayyy be, ah ahh, nereden nereye, seninle tartıştığımızı hatırladımda, kılıçdaroğlu’sunu yitirmiş erdoğan gibi hissettim şu an.

Neyse dilerim en kısa sürede iyi bir aracın olur. Bakma benimde altımda şirket arabası olmasa bu corolloya ayda o kadar para harcamaya üzülürüm.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Faydalı bilgilerin vardı forumda burayı da bırakma

Şuan 2 aracım var ve mecburiyetten 2

Toplu taşıma imkanım olsa kesinlikle teke düşürurdum ben de.
    Yaşadığım yerde dolmuş bile yok. İlçeye 10 km. mecbur özel aracin olacak.

Antalya bı de hani büyük şehir gelismis şehir gibi lanse edilir.

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    2006 COLT INVITE- 2006 AVENSIS VVT-I-2012 FB7 CiViC
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evden işe metro olsa da biz de kapatsak arabayı sitenin otoparkına.
    Hafta sonu olur keyiflik olur, bir araba lazım ya.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • Sizin gibi değerli bir üyenin bu sözleri üzdü gerçekten.Allah yardımcınız olsun.Şu dünyada kısacık ömrümüzde bir arabaya doya doya binemiyoruz.60-65 yaşında araban olsa ne olur olmasa ne olur?Umarım çocuklar bir iş sahibi olur da rahatlarsınız.

Bu bulunduğunuz yerdeki ulaşıma, trafiğe göre değişir. Hatta kişinin yaşantısı bile bunu sorgulatabilir. Yani tam tersine araç sahibi olmak gereksiz bir yük bile olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessRoad -- 4 Mart 2024; 18:6:36 >

bende çoğu marka sahibi oldum ancak son dönemde yürütme maliyetleri ve yaşının getirisi ve ustalarla uğraşmaktan bıktığım için,2001 marea hlx aracımı geçen hafta verdim sanki yük kalktı üstümden hayat bu bir şeyleri götürürken, bi şeyleri getirecek yapacak pek fazla bi şey yok,ama pişman değilim ilk bir kaç gün üzüldüm ama sonrasında alıştım artık kim bilir ne zaman araba alırım daha doğrusu artık otomobil sahibi almayıda pek istemiyorum.

yürütme maliyetleri,otomobil yaşlarının getirdiği sorunlar vs artık bana göre değil bugün tofaş motorunu sıfırdan yapmak 50-60 bin olmuş yapın siz hesabını :) belki yaza 50'lik motor alırım sağa sola gitmeye bi ihtimal

üzülmeyin hayırlısı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 4 Mart 2024; 18:17:41 >

• benzer durumun içindeyim işletme maliyetleri çok fazla. iki araç vardı birini aralıkta sattım. diğerinin de eli kulağında. bulunduğum yerde evin önünden otobüs,tren,vapur seçenekleri var. sahip olduğunuz tüm malvarlığınız arabanızsa aklınız ve cebiniz ondan bağımsız hareket edemiyor. benzer durumun gayrimenkullerde yaşanacağına eminim. sistemli bir şekilde fakirleştirilmenin yanında malvarlıklarına da dolaylı yoldan çökülüyor. sahip olma maliyetleri kısa zamanda kiralama maliyetlerini geçecek. sermaye transferinin etkilerini yaşıyoruz.

otomobil defterini kapattım.(kapatanlar ve kapatmak isteyenler sohbet ve paylaşım başlığı)

Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü!

• daswagen kullanıcısına yanıt

böylesi en azından kafam rahat eksileri var tabiki ama artıları daha fazla benim durumum için en azından..)

şartlar sizi evrim süreci gibi aşındırıp farklı bir hale sokuyor malesef

değişmeyen tek şey değişimin kendisi.

ama olsun bu halinde tadını çıkarmak başka bir boyut örneğin..

şuan 50 yaşındayım benim için artık çok zor keyif alınası yılları geride bıraktım gibi...)

aynı sistemin içinde hikayelerimizde benzer olacaktır istisnalar hariç..

inanın hiç üzülmedim hatta sevindim şöyleki size keyif aldırmayan ve size sürekli kalbur yapılıp dayatılan vergiler vs..

sizi mutlu edemediği gibi sizi zorlayıp sıkıntıya sokuyor

ve bu milyon lira değerinde oluncada elinizdeki tüm kartları atıyorsunuz.

bu ülke düzeninde malesef keyif almak istisnalar hariç çok zor

kolaylıklar diiyorum araç sahiplerine..(

işte o melekeleri bana kaybettirdiler..)

hakkında hayırlısı olsun hocam.

amin cümlemize.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.