Şimdi Ara

0 km arac alıp kurumsal firmaya kiraya vermek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
24.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamünaleyküm,
    Arkadaşlar 36 yada 48 ay vadeli araba alıp rent a car'a vermeyi düşünüyorum. Biliyorum araç hor kullanılabilir, kilometresi sisebilir, kaza yapabilir ben bunları göze aldım. Merak ettiğim şey aylık ne kadar veriyorlar arabaya?
    Bu işi yapmaya karar verirsem kafam da 3 model var.
    - Hyundai İ20
    - Symbol
    - Clio

    En azından araç çalışıp kendi parasını çıkarır. Vadesi bitince satarım üzerine 10-15 koyarım başka araba alırım düşüncesindeyim. Fikirlerinize ihtiyacım var.



  • Aleyküm Selam,

    Konuyu takipteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem1000 -- 23 Aralık 2018; 13:49:36 >
  • Çok mantıklı olmayabilir sizin açınızdan. Nedenleri

    1 - 3-4 yıl vade demişsiniz, faiz oranlarından haberiniz var mı? 80bin faiz çekseniz 4 senede 150bine yakın para ödersiniz. Şu an kurumsal firmalar bile araba kiraya vermiyor. Ne kiralayan var ne kiraya veren. Geçen sene 3-4 yıl kiraya verenler şimdi 6 ay veriyor ve kiralar çok yüksek.

    2 - Kurumsal firma kendi karını üzerine koyup kiraya veecek o yüzden size yüksek bir fiyat vermez. Bahsettiğiniz araçların kirası aylık 2000-2500tl civarında. Size vereceği fiyat tahminim yarısı olur. 3-4 sene araba kendisini değil ancak faizini çıkarır.

    3 - Kiralama firması bayiilerden filo alarak size göre daha uyguna araç alabilir. Siz 80bine i20 alabiliyorsanız ayı aracı kurumsal firmal toplu olarak daha uyguna alır. Buna rağmen firmalar bu işe yanaşmıyorsa vardır bir bildikleri.
  • hangi kurumsal firma benim aracimi kiralamaya vermeyi kabul edecek sorusuyla arastirmalariniza baslayabilirsiniz
  • Kurumsal sandığı takım elbise giymiş çakal tayfa. Arabayı alacak 2 ay kirayı ödeyecek sonra 1 sene ortada araba da olmayacak kira da. Dükkanın kapısına gidecek dönecek eli boş. Arabamı geri verin dedikçe arabanın çeşitli illerde olduğunu haftaya geleceğini vs.vs. söyleye söyleye oyalayacaklar. Vazgeçtim getirin dese sözleşmen var diyecekler. Paramı verin dese piyasa çok kötü bizde de para yok gelince söz sana haftaya öderiz dua et te batmayalım alacağın mahkemeye kalırsa ohoo diyecekler. 1 sene sonra da haşat haldeki arabayı geri kurtarabildiğine sevinir. Parası da kalır.



    Bu olaylar çok yaşandı.
  • Hiç bulaşma,başın ağrımasın
  • Arkadaşlar bu yorumlar bile bana yetti. Bu piyasa beni yutar. Benden kaç gömlek üstün:) sağ olun uyarılarınız için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Katip3463

    Arkadaşlar bu yorumlar bile bana yetti. Bu piyasa beni yutar. Benden kaç gömlek üstün:) sağ olun uyarılarınız için
    Kurumsal firmaların şahıs araçları ile uğraşacaklarını sanmıyorum. Sizin bahsettiğiniz "Kurumsal" ile bizim bahsettiğimiz "Kurumsal" muhtemelen aynı kurumsallıkta değil.
  • Şirket olarak ortalama 20-25 tane magane 4 kiraladık. 2 yıla yakın süredir bizde. Dizel otomatik bir araç ve kendi aracımdan daha düzgün kullanıyorum. İçerisinde bir kez bile sigara içilmedi. Her ay iç dış yıkanır , yakıt hep opetten alınır. Aracı kiralayan adam şirkette önemli.

    Rent a car işiyle uğraşan arkadaşım var , sürekli firmalara araçlarını kiraya veriyor. Uzun süredir bu sektörde her aracı kaskosu vs hepsi var. Pert olsa bile kasko karşılıyor. Normal bir kullanıcıya kiraya verecekse 2. el dize linea veya symbol gibi araçlara yönlendiriyor.
  • Kiralama firmalarının bir diğer avantajı ise kdv muafiyeti. Şirketler normalde arabalardaki kdv'den muaf tutulmazlar fakat araç kiralama firmaları muaf tutulurlar. Bu sayede araçlar daha da uygun olur.
  • Kendi çalıştığın şirketse olabilir, Bir tekstil firmasında çalışırken kendi aracımı firmaya kiraladım, aylık belli bir yol masrafında anlaştık benzin fişini firma gider yazabiliyordu, aracı sadece ben kullanıyordum, ayrıca bankaya kira bedeli yatıyordu, ödedikleri kirayı muhtasar beyannamede gösterip stopajını da ödüyorlardı. anlaştığımız rakamın üzerinde kalan kısmı bankaya yatan paradan iade ediyordum.
  • Gerçek kurumsal firma aracı filo indirimi ile sizin alacağınızdan ucuza alır, ticari kimliği ile sizden düşük faiz ile kredi çeker, toplu işlem yaptırdığı için sigorta, kasko, bakım giderlerini sizden ucuza mal eder, bu durumda size kar edeceğiniz bir fiyat teklif etmez(muhtemelen çoğusu kiralamaz da).

    Bireysel kiralama işi ancak kendi iş yerinize kendi aracınızı kiralamanız durumunda mantıklı olabiliyor, şirket belli bir bedel veriyor ve iş için bu aracı kullan diyor. Yine bazı şirketler kendi aracını kullan, aracın yıpranma bedeline karşılık km başı ücret verelim diyebiliyor (araç 30 kuruş yakıyorsa şirket 1 lira veriyor, değer kaybı, bakım aralıklarının sıklaşması vs. buradan karşılamış oluyorsunuz, şirkette arabaya para yatırmayarak karlı çıkıyor)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.