Şimdi Ara

--ÖSS'ye Girenler İçin Bölüm ve ÜNİ. Tanıtımları--

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
3.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ÖSS sonuçları açıklandı malum herkesi bir telaş sarmıştır hangi bölüm olsun hangi üni. olsun biz de çok çektik
    Eğer üniversitede okuyanlar bu başlıkta arkadaşlara bölümleri ve üni.leri hakkında kısa bir tanıtım, yazı yazarlarsa hiç değilse fikir vermesi açısından yardımcı olacağını düşünüyorum

Öncelikle ben başlayayım:

SAKARYA ÜNİ:
    Okul yerleşim olarak istanbulda oturuyorsanız çok güzel her hafta gidip gelebilirsiniz 2 saat yol sürüyor otobüs bileti 14YTL
    Eğitim olarak ben makine mühendisliğindeyim, şöyle diyeyim istanbul,ankara ve izmir dışı en iyi makine müh. eğitimi alabileceğiniz yerlerin başlarındadır.Zaten İTÜ nün bir parçası olarak açıldığını biliyorum şu an pek bir etkisi olmasa da.Dandik üniversite ben geçerim falan demeyin dersler ağırdır.
    Sosyal olanaklar olarak biraz kısıtlı biryer, halkını esnafını hiç sevemedim, elinizde biranızla sokakta gezinme lüksünüz burda yok ama eve çıkarsanız geyet güzel her istediğinizi de yaparsınız sorun olmaz.bahar şenlikleri güzel eğlenceli geçer.
    Konaklama konusunda devlet yurdu derseniz aylık 60-70YTL civarıydı yanlış hatırlamıyorsam; özel yurt derseniz 200 civarı başlar 500YTL ye doğru yolu var; ev istiyorsanız 200 e çok köhne evler var ama pek yaşanacağını sanmıyorum yaklaşık 450-500 3+1 evler mevcut

www.sakarya.edu.tr

Makine mühendisliği:
    Oldukça kapsamlı bir bölüm.Okuması kesinlikle kolay değil.Benim gibi otomotiv ar-ge istiyorsanız yurtdışına çıkacaksınız.yoksa her türlü tesisat işleri,ısıtma-soğutma, makine parçası üreten fabrikalarda baya iş alanı mevcut.hocamız şöyle derdi 6 aya iş bulamazsanız gelin ben sokacağım sizi işe garanti.ki bencede kesinlikle haklıdır makine müh.ten 6 ayda iş bulamayana sopayı vermek lazım Ortalama maaşınız da 2000-3000ytl olacak

Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim

• bende makine mühendisliği düşünüyorum ama fiyat konusunda 2000-3000 ytl arası değil.bi arkadaş osmangaziden mezun oldu şu anda 700 ytl maaşla çalışıyormuş

Orjinalden alıntı: angaralı-06

bende makine mühendisliği düşünüyorum ama fiyat konusunda 2000-3000 ytl arası değil.bi arkadaş osmangaziden mezun oldu şu anda 700 ytl maaşla çalışıyormuş

Uniden mezun olur olmaz iş deneyimin yokken kimse sana kolay kolay pat diye 2000-3000 vermez zaten

Orjinalden alıntı: ReNNeG@De

quote:

bende makine mühendisliği düşünüyorum ama fiyat konusunda 2000-3000 ytl arası değil.bi arkadaş osmangaziden mezun oldu şu anda 700 ytl maaşla çalışıyormuş

Uniden mezun olur olmaz iş deneyimin yokken kimse sana kolay kolay pat diye 2000-3000 vermez zaten

Verir verir

3 bin ytl ile başlayanlar bilirim.(Boğaziçi:))

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_2873466/mpage_1/key_/tm.htm]
    ESKİŞEHİR D.H.Tüm Eskişehir'lilerin Buluşma Noktası
  • quote:

Orjinalden alıntı: Generalll

quote:

quote:

Verir verir

3 bin ytl ile başlayanlar bilirim.(Boğaziçi:))

eh bogaziçi diyorsun ama

• Selçuk veterinerlik okuyorum. Sadece ezber isteyen bi bölüm. Bitirince iyi para kazanıyorsun ama okul hayatın berbat oluyor. 3 hafta çalıştığın dersten 30 alınca hata yaptığını anlıyorsun.
    4 dersten kaldınmı sene tekrarlıyorsun 1-3-5 2-4 barajları var. okulumuzun en yaşlısı hala okuyan 1991 girişli bi abimiz var:)

Orjinalden alıntı: TiriT

Selçuk veterinerlik okuyorum. Sadece ezber isteyen bi bölüm. Bitirince iyi para kazanıyorsun ama okul hayatın berbat oluyor. 3 hafta çalıştığın dersten 30 alınca hata yaptığını anlıyorsun.
    4 dersten kaldınmı sene tekrarlıyorsun 1-3-5 2-4 barajları var. okulumuzun en yaşlısı hala okuyan 1991 girişli bi abimiz var:)

91 girişli.Yuh.

quote:

aynen
    çok iyi bir üni.den mezun olmadığınız sürece 700-800 le başlayacaksınız tabii ki
    sonrası ama 3000 üstü de size kalmış
  • bu lınkte kendı okulumu tanıttım lınkler fotolar vs var . maltepe unıversıtesı .http://forum.donanimhaber.com/m_24539962/mpage_2/key_//tm.htm#24697999

dıleyen lınke bakabılır.
    Rakı, şarap içiyorsam sana ne
    Yoksa sana bir zararım içerim
    İkimiz de gelsek kıldan köprüye
  • trakya üniv.yabancı dil yüksek okulu hakkında bilgisi olan var mı?
  • koç işletme - sabancı ekonomi-yönetim bilimlerinden birini okumak istiyorum bu yıl. kafa karışık
    Acer Aspire One D150
    cbr 125 11
  • üni.li arkadaşlar herkes bi kaç kelime yazsa ya kendi bölümü okulu hakkında
    linkleri zaten bu arkadaşlar da buluyor
    mühim olan orda okuyan kanlı canlı birilerinin yorumu
  • İzmir çeşme veya balıkesirde rehberlik okuyan varmıı .... gerçi bu dönemde forumda rehber bulmak çok çok zor ama şansımı deneyeyim ...
    Farmakognozi
    Farmasotik teknoloji
    Farmasötik Kimya
    Farmakoloji gibi eğitim birimleri görürsünüz.

Kolay bir fakülte değildir. Yoğun bir çalışma temposu gerektirir. Labaratuar dersleri sizler için mola dersleridir.
    İş bulma sahası oldukça geniş bir meslektir. Bu fakülteden mezun olan arkadaşların %80 i kendi eczanesi açar.
    %20 si ise çeşitli yerlerde görev alır. AR-GE, üniversitede öğretim görevlisi vs vs...
    Eğer tercihte bulunacak arkadaşlar varsa,
    1-Hacettepe Eczacılık
    2-Ankara eczacılık
    3-Gazi eczacılık
    Şeklinde tercihlerini sıralaması önerilir, kendi adıma söylüyorum tabi.

Gazi eczacılık;
    2007 öss verilerine göre 350.264 ile kapatmış. 103 öğrenci almaktadır.

Önemli not:
    Sermayeniz yoksa yani ailenizin bir tarafta birikmiş parası yoksa dükkan açma olasılığınız biraz zora girer.

Herkese tercih döneminde başarılar dilerim, umarım istediğiniz bölümlere yerleşirsiniz.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim Gazi Üniversitesi sağ görüşlü bir okuldur. Etrafınızda çok takım elbiseli insan görürsünüz bunlar sadece merkez kampüste vardır. Fen edebiyat fakültesi, eğitim fakültesi mesleki eğitim fakültesi, beden eğitimi ve spor meslek yüksekokulu merkez kampüse bağlıdır bu bölümleri seçecek arkadaşlar bu hususlarıda gözden kaçırmasınlar. Bu fakültelerde küpe takmak hoş karşılanmaz ama saç uzatmaya birşey demiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :HAKAN: -- 12 Temmuz 2008; 20:25:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dozdoz

bu lınkte kendı okulumu tanıttım lınkler fotolar vs var . maltepe unıversıtesı .http://forum.donanimhaber.com/m_24539962/mpage_2/key_//tm.htm#24697999

dıleyen lınke bakabılır.

gerçekten süper bir yere benziyo işletme acaba kaç puanla kapatır bu sene tercihlerimin arasına burasınıda eklemek istiyorum
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.