Şimdi Ara

Üniversitede Edebiyat bölümü çok mu zor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
29.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sözel öğrencisiyim öss'de kısmetse edebiyat veya tarih hedefliyorum

Ancak edebiyat bölümü içinde dil ve anlatımda var o yüzden tar,he gidebilirim

Sizce edebiyat bölümü çok mu zor üniversiteye giden arkadaşlar veya bilenler söyleyebilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Edebiyat Bölümü Okumak Zor Mudur?

Edebiyat bölümü okumayı düşünen öğrenciler için en önemli sorulardan biri, bölümün zorluğudur. Bu konuda kesin bir cevap vermek zordur, çünkü zorluk algısı bireysel yeteneklere, ilgi alanlarına ve çalışma alışkanlıklarına bağlı olarak değişebilir.

Ancak genel olarak bakıldığında, Edebiyat bölümü zorlu bir bölüm olarak kabul edilir. Bölüm, yoğun okuma, eleştirel düşünme ve yazma becerileri gerektirir. Dersler, edebi metinlerin incelenmesinden edebiyat teorilerine ve edebiyat tarihine kadar çeşitli konuları kapsamaktadır.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dersleri Zor Mudur?

Türk Dili ve Edebiyatı bölümü dersleri de zorlu olarak bilinir. Eski Türkçeden günümüze kadar Türk edebiyatının yanı sıra dil bilimi ve lingüistik alanlarında dersler alırsınız. Derslerde metin analizi, edebiyat tarihi, dil yapısı ve dil tarihi gibi konular derinlemesine işlenir.

Edebiyat Okuma Zor Mudur?

Edebiyat okumak da zorlu bir süreç olabilir. Edebi metinler genellikle sembolik ve mecazi bir dil kullanır ve bu da anlama ve yorumlamada zorluklara yol açabilir. Ayrıca, edebiyat eserlerini eleştirel bir gözle okumak ve analiz etmek gerekir, bu da yoğun bir okuma ve düşünme süreci gerektirir.

Bununla birlikte, edebiyata karşı tutkulu ve okumaktan hoşlanan öğrenciler için Edebiyat bölümü zorlayıcı olsa da keyifli bir deneyim olabilir. Edebiyat okumak, dil becerilerini geliştirmenin, eleştirel düşünme yeteneğini artırmanın ve dünyayı farklı bir bakış açısından görmenin etkili bir yoludur.

Sonuç olarak, Edebiyat bölümü ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümü zorlu bölümlerdir. Ancak, edebiyata ilgi duyan ve okumaktan hoşlanan öğrenciler için zorluklar bile keyifli bir öğrenme deneyimine dönüşebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende sözelim. Bütün hocalar Sözel'de üniversiteyi kazanmak zor, okumak kolaydır diyor. Ne kadar doğru bilemem.
  • Bende sözelden gireceğim bu sene ama üniversitede seni ancak Osmanlıca dersi zorlar diyorum Onun haricinde sanmam. Ayrıca okuma alışkanlığın yoksa çok zor. Çünkü tanıman ve ezberlemen gereken çok fazla sanatçı var. Sanatçı derken yazarlar ve şairler anlamında söyledim. Ayrıca onların eserlerini iyi derecede bilmen gerekir. Bence edebiyat çok iyi bir seçenek olur. Bende bu sene ya Gazetecilik yada Edebiyat öğretmenliği düşünüyorum.
  • bence edebiyat sözeldeki en zor bölüm ama nedense en popüler o. Ben edebiyat okuyorum fakat zor bir bölüm sade yazar şairle olmuyor bu iş osmanlıcayı bilmek zorundasınız onun dışında diğer türk lehçelerini bilmek zorundasınız edebiyat zor ben de ilk başlarda sizin gibi düşünüyordum ama sonradan bu işin hiç de kolay olmadığını gördüm iyi düşünün derim sadece edebiyatı sevmekle olmuyor...
  • Zor değil fakat mezun olunca yapacağın adam gibi bişey yok ya dersanelerde öğretmen olacaksın ya da ünide kalıp akademik kariyer yapacaksın.. ev arkadaşım hacettepe ed son sınıf, boşu boşuna okudum 4 sene diyo..
  • Tarih`de Edebiyat`tan asagi kalir yani yok. Hani demissinya ikisinden birisini secegim o yuzden dedim yani. Ayrica Halkla Iliskiler de okuyabilirsin. En azindan edebiyat bolumu mezunu kadar is bulursun.
  • arkadaslar eger edebiyat seçer ve hocalarda zorlayan cinstense hayatınız kararır ben oss de hiç çalısmadan ilk 5 bin de girdim ama burda sabahlara kadar sınavdan haftalar once baslıyarak çalısıyorum 3. sınıfta hala 1. sınıf dersleri alıyorum hayatım karardı resmen bolumum deki kisileri sorarsanız ruh sağlığı yerinde adam yok ama tabi hocalarınız iyi ise geçersiniz sakın kotu universitede drsler kolay olur sanmayın birde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bagatir

arkadaslar eger edebiyat seçer ve hocalarda zorlayan cinstense hayatınız kararır ben oss de hiç çalısmadan ilk 5 bin de girdim ama burda sabahlara kadar sınavdan haftalar once baslıyarak çalısıyorum 3. sınıfta hala 1. sınıf dersleri alıyorum hayatım karardı resmen bolumum deki kisileri sorarsanız ruh sağlığı yerinde adam yok ama tabi hocalarınız iyi ise geçersiniz sakın kotu universitede drsler kolay olur sanmayın birde

Çalışsan ne olurdu acaba bu da merak konusu.

• Valla isteyerek edebiyat yazdım. Çok da memnunum 5 tane alttan dersim var. :) 2 tanesi Halk Edebiyatı dersi. En kolay derstir ama galiba hoca bizi çok sevdiğinden sınıfın %85'ini bıraktı. Edebiyat güzeldir, hoştur. Yazarın cenazesine kaç kişi katılmış, genelde hangi renk donları tercih edermiş hepsini öğrenirsin. Okumaya meraklıysan ben gibi Edebiyatı seversin. " ulan madem seviyorsun 5 tane alttan ders mi bırakılır " dediğini duyar gibiyim. Emin ol , Allah izin verir de başlarsan bu bölüme ve hocaların benimkiler gibi olursa neden bu kadar dersten kaldığı mı o zaman anlarsın. Ha bu arada güzel kardeşim. Sonuç belgende Edebiyat kazandınız yazarsa o andan itibaren bir Yılmaz Kurt Osmanlıca 1 kitabını al çalışmaya başla. :) ve kendini çevrenden gelecek şu sorulara hazırla " x kitabını okudun mu ? " "Klasikleri bitirdin mi ?" " Bu kelimenin anlamı ne ?" ( Seni TDK sözlüğü olarak göreceklerdir ) " Senin bölüm kaçla atanıyor ?" vs. LYS'ye hazırlanırken ezberlediğin yazar-eserleri bu sefer okuyacaksın haberin olsun. Hakkında hayırlısını dilerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.