Şimdi Ara

--ÖSS'ye Girenler İçin Bölüm ve ÜNİ. Tanıtımları-- (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
3.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: :::Banner:::

Arkadaşlar 81.000 oldum sizce 78.000 ya da 75.000'le alan yerlere girebilir miyim?

Rahat girmen lazım bence.Bir kere tıp kontenjanıa rttı.Direk avantaj bizim için.Diğer bölümlerde benzer şeyler söz konusu.Ben rahat %10-15 daha iyi yere giirilir diye düşünüyorum.30.000 inci 25.000 olan yere girebilir belki.

Bu arada ben de merak ediyorum Yıldız Tekniğin o bölümünü.

Ayrıca İtü Bilişim Sistemleri Müh. nasıldır acaba?Özellikle maddi yönden ne kadar istiyorlar burada ve USA'da yıllık?

Orjinalden alıntı: Layblood

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi:
    Bir çok kişinin sandiginin aksine okul Bahçehirde değil Beşiktaşta.2 sene önce butun bölümlerini Beşiktaşa taşıdı.Ama ismini değiştirmediler.
    Ben yazılım muhendisliginde okumaktayim.Cogu kisi bilgisayar mühendisligi ile yazılım mühendisligini ayni bölüm olarak düsünüyor.Ama ufakta olsa farklari var.En basit ornek olarak pc muhendisleri ilk yıllarinda c++ dilini gorurler.Yazılım muhengisleri java'dan giris yaparlar.4sene sonunda pc muhendisleri ile yazılım muhendisleri arasinda 1 fark kalmiyor gerci :) . Okulumuzun içi gercekten görülmeye deger.cıvıl cıvıl,renkli renkli.sürekli bir aktivite vardir :).Sınıflıklar olsun laboratuvarlar olsun hepsi son derece moderndir.Bu konuda cogu devlet üniversitesinden üstün oldugunu dusunuyorum.Hocalarimizin bircoguda mühendislik icin konusuyorum daha once kaliteli devlet üniversitelerinde(bogazici,yildiz teknik üni gibi) ders vermis yada hala veriolardir.Üniversitede burslu-burssuz ogrenci ayrimi kesinlikle yapilmamaktir!bir cok arkadas bundan cekiniyorlar ama bizim icin bu ayrim kesinlikle söz konusu bile olamaz.Burslu giren ogrencilerin 7yıl kesintisiz burs haklari vardir.
    Okulun 1 avantajı ise hemen bogazin kenarinda yer almasi.Okulun catisindan bogazi seyretmek ise inanilmaz bir keyif veriyor.Dezavantajı ise okulun kampüsünün diger okullara gore kücük olmasi.Ama Beşiktaşta yer almasi itibariyle bu acigini kapatiyor bana gore.Sonucta her yer cok yakin.taksim dolmusla 10dk,otobusle ortakoy 10dk,mecidiyekoy 20dk uzaklikta.

Fazla vakitim olmadigi için cok sığ bir tanıtım oldu.Sorularinizi buraya yazarsaniz cevaplarim.

edit:imla

Bende bahcesehir yazicam buyuk ihtimalle mimarlik bolumunu istiyorumda , bu bolumle ilgili herhangi bi bilgin var mı ?

• quote:

Orjinalden alıntı: CarMeena_ManiaC

Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği nasıldır arkadaşlar bilen varmı?

süper..ben orayı istiyordm ama maalesef bikaçbinle kaçırdım galiba...puanları değişek mi? :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

quote:

Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği nasıldır arkadaşlar bilen varmı?

süper..ben orayı istiyordm ama maalesef bikaçbinle kaçırdım galiba...puanları değişek mi? :D

Tıp kontenjanı 4.000 artacak deniyor.O kadar kişi oynar en az.Tahminimce %10-20 daha yi yere yerleşilmesi lazım mantıken....
  • arkadaşlar size öenmli bilgi veriyorum..çok dua edeceksiniz bana...MEsela bi bölüm geçen sene 330 la kapattı....bu sene 315 lik bi öğrencinin girme ihtilimali yüksek...bendene size demese...tercihinizi ona göre yapın...sonra Vah yazmadım die üzülmyin.

arkadaşlar size öenmli bilgi veriyorum..çok dua edeceksiniz bana...MEsela bi bölüm geçen sene 330 la kapattı....bu sene 315 lik bi öğrencinin girme ihtilimali yüksek...bendene size demese...tercihinizi ona göre yapın...sonra Vah yazmadım die üzülmyin.

kontenjan artışından dolayı mı böyle diyorsun
    yoksa normal liseler bu senelik girmedi diye mi(1 senelik artıştan dolayı)
    Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim
  • arkadaşın dediği doğru olabilir yığılma faktörü falanda var işin içinde belirli puanlar için geçerlidir ama şöyle birşey olmaz sanırım 360 ile alan yer geçen sene bu sene 345 ile almaz

Orjinalden alıntı: reason666

arkadaşın dediği doğru olabilir yığılma faktörü falanda var işin içinde belirli puanlar için geçerlidir ama şöyle birşey olmaz sanırım 360 ile alan yer geçen sene bu sene 345 ile almaz

eett üst bölümler için öyle değil..

KONTEJAN ARTIŞI İÇİN DİYORUM...ve bilmem farkındamısınız ama Üni de okuyup sınava giren çok...bunların % kaçı tercih edecek o da var... belki kendi okuduğundan yüksek yere gidemeyecek ama benden yüksek almıştır...bunları hep düşünmek lazIm
  • ben size diyim öyle üni. okuyup girenler pek hazırlanmadığı için öyle iyi yerle tutturamıycaklar
    benim 7 senedir çalışan tanıdığım bile girdi napıcaksa
    öyle çok etkileceğini sanmıyorum bu kesimin
    bende girdim mesela açıköğretim yazıcam
  • dedğim gibi bunlar ufak etkenler değil 1000 - 2000- 3000 kişi bile fark ettirebilir çünki bu sene bayaa okuyup giren var..
  • arkadaslar ben bu sene girdim öss ye 24 binlerdeyim. İstanbul makina tercih etmek istiyorum fakat yeterli bilgim yok... Orada okuyan arkadaslarımız varsa yardımcı olabilirler mi? Ben baktım geçen sene 23 binlerde kapamış... Bu senede kontenjanların artması dolayısıyla girebilecegimi düşünüyorum

http://forum.donanimhaber.com/store.asp?mem=142313
  • Sağolun arkadaşlar...

Orjinalden alıntı: Jermaine723

quote:

Arkadaşlar 81.000 oldum sizce 78.000 ya da 75.000'le alan yerlere girebilir miyim?

Rahat girmen lazım bence.Bir kere tıp kontenjanıa rttı.Direk avantaj bizim için.Diğer bölümlerde benzer şeyler söz konusu.Ben rahat %10-15 daha iyi yere giirilir diye düşünüyorum.30.000 inci 25.000 olan yere girebilir belki.

Ayrıca İtü Bilişim Sistemleri Müh. nasıldır acaba?Özellikle maddi yönden ne kadar istiyorlar burada ve USA'da yıllık?

toplamda 100 milyara yakın diyorlar ben araştırmıştım. çok masraflı bir şey. bilgisayar mühendisi ol daha iyi o puanla burslu bir özel ünide. ypatıkları iş aynı

• quote:

Orjinalden alıntı: Nihlathak

quote:

Orjinalden alıntı: Jermaine723

quote:

toplamda 100 milyara yakın diyorlar ben araştırmıştım. çok masraflı bir şey. bilgisayar mühendisi ol daha iyi o puanla burslu bir özel ünide. ypatıkları iş aynı

Hesapladık 100bin dolar civarı.120 milyar falan.Keşke imkanım olsa.Süper bir bölüm bence.Yurtdışında okuma olayı,İtü mezunu olma olayı falan çok iyi.

Bunun dışında Bilgisayar Müh. istemiyorum zaten....

• quote:

Orjinalden alıntı: ReNNeG@De

quote:

Orjinalden alıntı: Layblood

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi:
    Bir çok kişinin sandiginin aksine okul Bahçehirde değil Beşiktaşta.2 sene önce butun bölümlerini Beşiktaşa taşıdı.Ama ismini değiştirmediler.
    Ben yazılım muhendisliginde okumaktayim.Cogu kisi bilgisayar mühendisligi ile yazılım mühendisligini ayni bölüm olarak düsünüyor.Ama ufakta olsa farklari var.En basit ornek olarak pc muhendisleri ilk yıllarinda c++ dilini gorurler.Yazılım muhengisleri java'dan giris yaparlar.4sene sonunda pc muhendisleri ile yazılım muhendisleri arasinda 1 fark kalmiyor gerci :) . Okulumuzun içi gercekten görülmeye deger.cıvıl cıvıl,renkli renkli.sürekli bir aktivite vardir :).Sınıflıklar olsun laboratuvarlar olsun hepsi son derece moderndir.Bu konuda cogu devlet üniversitesinden üstün oldugunu dusunuyorum.Hocalarimizin bircoguda mühendislik icin konusuyorum daha once kaliteli devlet üniversitelerinde(bogazici,yildiz teknik üni gibi) ders vermis yada hala veriolardir.Üniversitede burslu-burssuz ogrenci ayrimi kesinlikle yapilmamaktir!bir cok arkadas bundan cekiniyorlar ama bizim icin bu ayrim kesinlikle söz konusu bile olamaz.Burslu giren ogrencilerin 7yıl kesintisiz burs haklari vardir.
    Okulun 1 avantajı ise hemen bogazin kenarinda yer almasi.Okulun catisindan bogazi seyretmek ise inanilmaz bir keyif veriyor.Dezavantajı ise okulun kampüsünün diger okullara gore kücük olmasi.Ama Beşiktaşta yer almasi itibariyle bu acigini kapatiyor bana gore.Sonucta her yer cok yakin.taksim dolmusla 10dk,otobusle ortakoy 10dk,mecidiyekoy 20dk uzaklikta.

Fazla vakitim olmadigi için cok sığ bir tanıtım oldu.Sorularinizi buraya yazarsaniz cevaplarim.

edit:imla

Bende bahcesehir yazicam buyuk ihtimalle mimarlik bolumunu istiyorumda , bu bolumle ilgili herhangi bi bilgin var mı ?

Evet.Mimarlikta okuyan arkadaslarim var.Onlari gordukce bende mimar olmaya özeniyorum bazen :).Mimarlik fakultesi ana binada yer aliyor.Cok guzel bir ortam var mimarlikta.Dersler falan daha bir rahat geciyormus diger bolumlere gore.Sınıflıklar ztn 10numara.Hocalari hakkinda bilgim yok.Okulu gezmeni tavsiye edeirm.Ayni düsüncelerine sahip olcagina eminim.

• quote:

quote:

valla banada zor yetiyo

ayrıca demişsinki 330la kapatan yerlere 315le girilebilir peki bi soru geçen sene 9 eylül üni makine müh iö 330la almş yani 30bininci falan ben bu sene 40bininci oldum girebilirmiyim? Bence olmaz ya
    gelmez. Taraftarlığı da bir kutsal forma içerisinde kutsamaktır...İşte
    o zaman ruhlar ve bedenler tek bir varlık gibi dans ederler
    tribünlerde...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.