Şimdi Ara

Önce köpük mü yoksa basınçlı su mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç yıkarken önce köpük sıkıp 3-5 dk üzerinde bekletip sonra basınçlı su mu yapmak ve arkasından bir tur daha köpük mü doğru

yoksa

direkt basınçlı su yapıp sonra köpük sıkmak mı daha doğru ?

hem köpük hem basınçlı yıkama mevcut köpüğü bir kaç tur kullanmak sıkıntı değil önemli olan aracı çizmeden yıkamak

• Yapay Zekanın Yanıtı

Önce Köpük mü Basınçlı Su mu?

Arabanı yıkarken en iyi sonucu almak için önce köpük mü yoksa basınçlı su mu kullanman gerektiğini merak ediyor olabilirsin. Her iki yöntemin de kendine göre avantajları vardır.

Önce Köpük Kullanmanın Avantajları:

• Köpük, kir ve yol birikintilerini yumuşatmaya yardımcı olur.
    • Köpük, basınçlı sudan daha uzun süre arabanda kalarak kirin daha etkili bir şekilde çözünmesini sağlar.
    • Araç yıkama süngerini kullanmadan önce köpük sürmek, çizik ve girdap izlerini azaltmaya yardımcı olur.

Önce Basınçlı Su Kullanmanın Avantajları:

• Basınçlı su, gevşek kiri ve döküntüleri hızlıca uzaklaştırabilir.
    • Basınçlı su, ulaşılması zor alanlara ulaşmada etkilidir.
    • Basınçlı su, arabandan böcekleri ve diğer kalıntıları temizlemek için kullanılabilir.

Önerilen Yıkama Sırası:

En kapsamlı temizliği elde etmek için aşağıdaki sırayı takip etmeni öneririz:

1. Önce basınçlı su ile gevşek kiri ve döküntüleri uzaklaştır.
    2. Ardından, arabana bir araba yıkama şampuanı ile köpük uygula ve köpüğün birkaç dakika boyunca etki etmesini bekle.
    3. Yumuşak bir araç yıkama süngeri veya eldiveni kullanarak arabayı köpükle yıka.
    4. Son olarak, arabayı bol suyla durula ve kurula.

Hangi yöntemi seçersen seç, aracını düzenli olarak yıkamak, temiz ve güzel görünmesini sağlamanın yanı sıra değerini de artırır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

Araç yıkarken önce köpük sıkıp 3-5 dk üzerinde bekletip sonra basınçlı su mu yapmak ve arkasından bir tur daha köpük mü doğru

yoksa

direkt basınçlı su yapıp sonra köpük sıkmak mı daha doğru ?

hem köpük hem basınçlı yıkama mevcut köpüğü bir kaç tur kullanmak sıkıntı değil önemli olan aracı çizmeden yıkamak

kardesim bence basınclı suyu ilk tutma hortumla öle aracı ıslat sonra köpükle beklet sonrada basınclı suyu yakın tutmamak kaydıyla öle yıka ben aracımı hortumla ıslattırıyom sonra köpük ardından peluşla ovalatıom sonraada hortumla yıkayıp kurulatıyom basınclı suyu sadece ben davlumbaz ve jantlarda kullanıyom jantlarada yakın tutturmuyom aracların boyasını kaldırma veya zedeleme riski var basınclı suyun boya koruma varsa aracta oda mafolur

• Basınçlı suyun boya koruma gibi unsurlara zarar verebileceğini, boya koruma uygulamasını yapacak olan firmadaki yetkili söylemişti. Tek değil 2-3 yere sorduğumda aynı şeyi söylediler, gerçekten zararlı olabileceğini düşünüyorum. Ancak basınçlı suyu ne yazık ki aracımı her yıkatışımda kullanıyorum.
    Kış mevsiminde dışarda çok fazla kuş dolaşmadığından önden köpük arkasından basınçlı su uygulaması;
    Yaz mevsiminde kuşların çok dolaşmasından ötürü pisleme artışından ötürü önden hortumlu suyla yıkama ve kirleri yumuşatma, sonra köpüklü yıkama ve en son basınçlı su tutma yaptırmaya başladım.
  • Önce araç kuru iken köpük sıkılır ve kirlerin yumuşaması sağlanır.Bir kaç dakika sonra basınçlı su ile çözülen kirler akıtılır ve bu aşamadan sonra mümkünse çift kova ve mikrofiber eldiven kullanarak araç yıkanır..
  • cevaplar için teşekkür ederim,

peki köpük makinası için önerdiğiniz en etkili köpük nedir acaba ?
  • Basınçlı yıkama makinesiyle yıkayacaksam eğer önce su tutarım sonra köpük sıkarım eğer kovayla yıkıyorsam önce süngerle en kirli yerlerin üstünden geçer sonra köpüklerim
  • Köpük çıktı mertlik bozuldu.
    Çogu dandik yıkamacı akaryakıt istasyonlarındaki gibi yıkama yapıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu kadar zaman kaybına gerek yok
    vurun köpüğü 2dk beklesin sonra ovalayın.üstüne suyu vurun bitti gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

bu kadar zaman kaybına gerek yok
    vurun köpüğü 2dk beklesin sonra ovalayın.üstüne suyu vurun bitti gitti.

o köpüklere nasıl güveniyosunuz adamlar icinde ne oldunu bilmioz get al bidene bilindik araba sampuanaı dök kovaya eski usul sünger pelus vs yıka dur dimi bunu az yapmadık simdi kolaylık die araclara zarar vermeyelim gardaslar

saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkiside zararlı kaliteli yıkama eldiveni artı bahçe hortumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: extrem_015

İkiside zararlı kaliteli yıkama eldiveni artı bahçe hortumu

Katılıyorum. Ben de aynen böyle yapıyorum
  • Asıl bunlardan çok pasta cila zararlı bence boyayı tamamen öldürüyor ne olmuş çiziliyorsa herkeste var ufak tefek çizikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: extrem_015

İkiside zararlı kaliteli yıkama eldiveni artı bahçe hortumu

aynen kardesim hortum +peluş gerisi boşşş yıka ii su emen bi bezle kurla bitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce suyla kir, pislik kabaca alınır sonra köpük sonra tekrar su
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.