Başına gelen arkadaşlara bir şey sormak istiyorum, benim araçta da yağ soğutucusu patlamıştı suya yağ karıştırmıştı.Yaptırdım arabayı motoru temizlediler yağ soğutucusu vs değişti hortumlar ve genleşme kabı değişti.Kalorifer peteği tıkalıydı ısıtmıyordu, o da son gün aracı teslim almadan önce düzeldi vs dediler aracı teslim ettiler. biraz kullandım aracı bir süre sonra genleşme kabında yine yağ gördüm, yine tekrarladı mı arızayı diye korktum açıkcası.Motor soğuyunca açtım genleşme kabının kapağını baktım motor suyu temiz duruyor, fakat genleşme kabının kenarlarında yağ kalıntıları birikmiş daha doğrusu sıvanmış.Çok ince bir yağ tabakası var kenarlara yapışmış duruyor. Bunlar motorun içinde kalan yağ kalıntılarıdır değil mi? Arıza tekrarlasa su kabının içi komple yağ dolması gerekir değil mi? Arabayı tekrar servise götürüp baktırıcam bakalım, kabı temizletip antifrizi değiştirtecem.Umarım sadece kalıntılardır, sizin de yorumunuzu almak istedim.Daha önce başına gelen var mı? Aracınızı yaptırdıktan sonra sizde de böyle yağ kalıntıları oluştu mu genleşme kabında ve Sonrasında soğutma sıvısını tekrar değiştirdiniz mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |