Şimdi Ara

lpg ve benzin aynı anda yanar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (7 Mobil) - 2 Masaüstü7 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
78.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben aracımı benzinde çalıştırmamama rağmen benzinim azalıyor. Araçta benzin kokusu vs. yok. Motor hem benzini hem de lpg yi aynı anda yakar mı?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: @levent@

    Arkadaşlar ben aracımı benzinde çalıştırmamama rağmen benzinim azalıyor. Araçta benzin kokusu vs. yok. Motor hem benzini hem de lpg yi aynı anda yakar mı?

    Araç nedir? Enjeksiyonlu araçlar ilk çalıştırma anından belirli bır ısı derecesine kadara benzinde çalışır. Belirli bir ısıdan sonra gaza geçer.
  • Aracı çok yüksek devirlerde kullanmaya alışıksanız sebebi bu olabilir.
    Çünkü yüksek devirlerde birçok sıralı sistem devri kesintiye uğratmamak için siz farkında olmadan benzine geçer, sonra normal devirlere düşünce tekrar lpgye döner.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyyyyy

    Aracı çok yüksek devirlerde kullanmaya alışıksanız sebebi bu olabilir.
    Çünkü yüksek devirlerde birçok sıralı sistem devri kesintiye uğratmamak için siz farkında olmadan benzine geçer, sonra normal devirlere düşünce tekrar lpgye döner.

    +1907
  • Arkadaşlar aracım 1992 model flash. Anlayacağınız üzere karbüratörlü ve benzinde çalıştırmıyorum. Benzin depomda sadece lpg sisteminde bir arıza olursa yolda kalmamak için bir miktar benzin bulunduruyorum.
  • araci benzinde calisir halde tut ve oylece tum yakit hattini incele. bir yerlerde kacak vardir.

    LPG anahtarlari solenoid valfleri kontrol ediyorlar. Ikisinin birden acik olmasi gibi bir durum ancak kisa devrede olur diye dusunuyorum.

    LPG ve Benzin ayni anda oldugunda motor bogulur.
  • Bazı araçlarda (genelde elektroniklerde) olan durum olabilir. Benzin göstergede mi azalıyor yoksa depoda da azalma var mı bu mühim. Bahsettiğim araçlarda lpg ile giderken benzin yakıyor sanıp ibre düşüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opt

    Bazı araçlarda (genelde elektroniklerde) olan durum olabilir. Benzin göstergede mi azalıyor yoksa depoda da azalma var mı bu mühim. Bahsettiğim araçlarda lpg ile giderken benzin yakıyor sanıp ibre düşüyor.


    Flashlarda öyle bir sistem yok. Bencede sorun benzin hattınızda ya da deponuzdadır. Aynı anda yakmaya çalışıldığı anda boğulur araç...
  • Yeni sıralı sitemlerde benzin ve LPG nin ECU daki yazılımı ile aynı anda yanması sağlanabiliyor. Forumda çok kiş var şikayet eden sonra düzeltiren yazılımı.

    Ama tabi sizde olmadığına göre bence ihtimallar çok fazla değil.

    -Benim hatırladığım benzin pompasından önce bir selenoid vardı benzini kesen o bozuk olabilir.
    -Herkesin dediği gibi benzin hortumları çatlamış ve kaçırıyor olabilir (ki başıma geldi renoda benzin hortumu çok kalitesiz ben çatlayınca yerine ip takviyeli çift kat hortum takmıştım kesip.)
    -Çok uzun süre depoda bekliyorsa benzin buharlaşmadan dolayı veya depo kapağından uçuyor olabilir.
    -Benzin aldığın yer belki sahte benzin veriyor olabilir. Sahte benzin deki kimyasallar çok çabuk buharlaşıyor diye duymuştum.
  • benım aracımdada aynı problem mevcut yeni gaz taktırdık benzindede eksilmeler var aracım 2008 symbol
  • arkadaşım sizin araçta programsal problem olabılır yanı soyle aracınızı belırlı bır devırden sonra benzıne programlamış olabılırler detaylar icin 3950065 nolu tel arayabılırsınız
  • oncelıkle aracınızın markası ve modelı nedı yazarsanız sıze bır cozum uretebılırız serkan usta 395 00 65
  • ben o konuya katılmıyorum bu soun tamamen ustanın eksıklıgıdır neden belırlı bır devırde benzın yakar belırlı bır devıre geldıgı zaman gaz yetistırmıyor ıse usta buradakı eksıklıgını programsal olarak kapatmıs oluyor buda benzın sarfıyatına neden oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: magery

    benım aracımdada aynı problem mevcut yeni gaz taktırdık benzindede eksilmeler var aracım 2008 symbol


    Hocam öncelikle havalar soğuk. Sürekli kısa mesafe kullanıyorsanız benzin eksilmesi normal. Çünkü sıralı sistemlerde aracın çalışması benzin ile oluyor ve motor sıcaklığı belli bir dereceye gelinceye kadar ki bu genellikle 30 derecedir. Bu süre içinde araç benzinde çalışır. Şayet söylediğim gibi sürekli kısa mesafe yapıyorsanız benzin eksilmesi gözle görülebilir. Sürekli aracı stop edip çalıştırıyorsanız da benzin düşüşü gözlenebilir. Ayrıca aracı sürekli 6000 devir cıvarı kullanıyorsanız araç gücü aynı seviyede tutmak için benzine geçiyor.
    Bunun haricinde eğer deponuzda gaz seviyesi az ise ve siz motoru sıkıştırıyorsanız gazdaki basınç yetmediği durumlarda yine sistem uyarı vermeden benzine geçebilir sonra gaza dönebilir ya da benzine geçebilir ve bununla birlikte zaten ikaz sesi duyulur.

    Ayrıca benzin deponuzda çeyreğin altında benzin bulundurmamaya özen gösteriniz. özellikle uzun yola giderken. Bunun sebebi de motora giden ama yanma odasına giremeyip ısındıktan sonra benzin deposuna dönen benzin, yakıt pompanızı yakabiliyor.




  • 10 gün önce chevrolet aveo 2008 model 1.4 sx sedan aldım. araçda servisinin taktığı BRC marka lpg var. aracım ile yaklaşık 400 km lpg de sorunsuz yol yaptım. daha sonra lpg dolu iken anahtar da biip sesleri gelmeye başladı. hem benzin hem lpg yakıyo dediler. ustaya götürdüm lpg tankına bir kaç çekiş ile vurdu. biraz benzinde dolaş düzelecektir. düzelmez ise tankın içinde bir parça değişmeli dedi. benzinde gezdim dolaştım simdi lpg ye gectigimde biip sesi yok ama yeşil olan tüm ışıklar yanıp sönüyor. neden bu hatayı yapar acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iskar74

    10 gün önce chevrolet aveo 2008 model 1.4 sx sedan aldım. araçda servisinin taktığı BRC marka lpg var. aracım ile yaklaşık 400 km lpg de sorunsuz yol yaptım. daha sonra lpg dolu iken anahtar da biip sesleri gelmeye başladı. hem benzin hem lpg yakıyo dediler. ustaya götürdüm lpg tankına bir kaç çekiş ile vurdu. biraz benzinde dolaş düzelecektir. düzelmez ise tankın içinde bir parça değişmeli dedi. benzinde gezdim dolaştım simdi lpg ye gectigimde biip sesi yok ama yeşil olan tüm ışıklar yanıp sönüyor. neden bu hatayı yapar acaba?


    Map sensörü olabilir, emme manifolduna giden hortumun deliğinin büyütülmesi gerekebilir, selanoidlerde sorun olabilir, elektrik bağlantılarında problem olabilir.
    Hemen tüpe bakılması ezbercilik olmuş.




  • bizim araçta 1994 BMW 520i

    bundan 2 yıl önce yeni lpg taktırmışken bi memlekete gidelim dedik (Giresun) babam gaza yükleniodu araç 120 den sonra benzine geçiodu neyse memleketten döndük babam servise gitti ayarlattı şimdi ise 170'e kadar dayanıodu fakat servis bu ayar aracınıza zarar verir demişti dinlememiştik 1-2 aya gezdik araba yolda kalmaya başladı servise gittik ve servis dediki aracınız motor ecu'su yanmış bizde 600 tl verip aldık.

    servis bize birdahakine daha dikkatli olmamızı söyledi bu tip sorunlar araçta yangın çıkmasına bile sebep verebilior dedi.

    şu ecu denilen şey ne iyi bişeymiş eğer ecu motora ikaz komutu vermeseymiş mazallah yangın çıkarmış o günden itibaren daha dikkatliyiz




  • Arkadaslar aracim 2009 chery arac 120 yi gecmiyor boguluyor gec calisiyor ilk kalkislarda sorun var gec toparliyor buji.kablo.bobin yeni gaza basinca cig yakit kokusu geliykr egzosun icinde patlamalar oluyor hem benzinde hem gazda problem ayni araca 50 tl benzin 50 tl gaz attim gazdabindim ama benzinde gazda ayni anda bitti nasil oluyor bu is bi bilen varmi ikiside ayni anda yanarmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.