Yüzbaşı
23 Ekim 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme
Toplam: 36 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba Astra ailesi,
Belki daha önceden satışları bitmiştir ancak az önce siteye girip kontrol ettiğimde gördüm, H kasa olarak adlandırılan Astra Classic kasa artık satıştan kaldırılmış. Sanıyorum bayilerde bu model de tükendi. (konusu açıldı mı diye baktım, göremedim)

Bir yandan üzüldüm, çağına göre sabit, kendine has ve keskin çizgileri olan bu model yüzünü eskitmeye başlamıştı. Dile kolay, 2004 yılından beri üretimi devam ediyor ve yolları bayağı bir eskitmişti.

Diğer yandan seviniyorum, böyle güzel, sağlam duruşu ve karakteri olan, kendini gösteren bir aracın 2013 üretim yılı sedan modeline sahip olduğum için. 20 ayı geçtiğimiz birlikteliğimizde beni hiç üzmedi aracım, umuyorum daha uzun yıllar da güzel anlar yaşamaya devam edeceğiz.

2015'te yeni kasa geliyormuş, 2016'da makyaj görecekmiş vb., inanın beni hiç ilgilendirmiyor. J kasanın iç dizaynı gözüme güzel görünse de, dıştan çok kompakt bir yapı sergiliyor. Bu yüzden klasik kasayı tercih etmiştim alırken, standart bir araç hissi veriyor insana. Ama her araç sahibine özeldir bana kalırsa

Classic kasayı yaşatalım, belki bu sayede bir İstanbul buluşması da ayarlanabilir? Ne dersiniz.
Merhabalar,
Tam çıkış zamanı belli olmamakla birlikte (Cuma sabah), Denizli'den Zonguldak'a bir seyahatimiz olacak. Google bana 3 alternatif yol sunmakta.
1: Ankara üzerinden (Belki dönüşte tercih edebilirim) (Dönüş güzergahı olarak tercih edildi)
2: Dinar-Sandıklı-Kütahya-Bozüyük-Bilecik üzerinden (Giderken kullanmayı düşündüğüm yol) (Gidiş güzergahı olarak tercih edildi)
3: Çivril-Banaz-Kütahya-Bozüyük-Bilecik üzerinden (Alternatif olabilir)

Gidilecek araç Opel Astra Classic Sedan kasa, benzinli.
Tahmini yol: 700 km.
Tahmini yakıt tüketimi: Gidişte 1 depo.
Tahmini varış süresi: Molasız gidilirse 8 saat. (ailecek gidileceğinden en az 1 mola verilecek)

Gidiş güzergahı olarak tercih edilebilecek yol kaç numara olmalıdır, hangi seçeneği önerirsiniz?
Sabah kahvaltısı evde yapılacaktır, mola yerimiz öğle yemeği seçeneği olan bir nokta olmalıdır. Yol üzerinde güzel, mideye ve göze hitap eden bir mola yeri öneriniz olur mu?

Fikirlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Edit: 1- Gidiş tarihi Cumartesi'den Cuma'ya alındı
Edit: 2- Güzergahlar belirlendi
Merhabalar,
Sahibinden sitesinde gördüğüm ikinci el satılık araç ilanlarında, "bel altı boyalı" şeklinde tabir edilen bir ifade var. Bel altı olarak adlandırılan kısım aracın tam olarak neresidir, anlatabilir misiniz?

http://hizliresim.com/1PBnmY
Aracı sıfır olarak Nisan 2013'te 39.750 TL'ye satın aldım. Şu anda 5600 km civarında, arada bir servise yağ-su-lastik havası baktırmak için gidiyorum ve sorunsuz şekilde sürmeye devam ediyorum.
Bahsettiğiniz araç 2012 model olmasına rağmen 10000 km bana az geldi Tanıdık da olsa, motoru kontrol ettirmenizi öneririm.

Bunlar dışında, aracın konforu olarak hiç bir şikayetim yok. Orta sertlikte süspansiyona sahip ve yol tutuşu bir şehiriçi aracına göre fazla iyi. Kayma eğilimi yok, motor güçlü ve beklentiyi karşılıyor. Belirtilen rüzgar sesini yüksek hızlarda almadım, aksine motorun güzel homurtusunu ve aracın atağını hissedebiliyorsunuz.

İkinci el piyasası hakkında bilgim yok, bu bakımdan size yorum olarak katkıda bulunamayacağım ama kullanışlılık ve tercih olarak isabetli bir karar verebileceğinizi söyleyebilirim. Diğer modellerle karşılaştırmada bulunurken, donanım ve fiyat faktörüne dikkat etmenizi öneririm.
Alırsanız şimdiden hayırlı olsun..
Hakkında
Forum İmzası:
2013 Opel Astra Classic Sedan 1.6 115HP
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Intel
Otomobil
Opel
Mobil cihaz
Samsung
Takım
Beşiktaş
World of Warcraft
WoW
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 7 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 419
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.036 (Bu ay: 29)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 156 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.