Şimdi Ara

Klorlu suyla duş aldım bir şey olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trabzon'da 3.5 gündür su yoktu sonunda geldi ama klorlu akıyor su. 4 gündür duş alamıyordum, insan içine çıkamaz olmuştum düzelmesini beklemedim aldım hemen. Bi şey olur mu acaba ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klorlu Suyla Duş Almak: Bilmeniz Gerekenler

Günümüzün modern evlerinde ve tesislerinde, içme ve yıkanma suyu genellikle dezenfekte etmek için klor ile arıtılır. Klorlu suyla duş almanın bazı insanlar üzerinde cilt ve saç sorunlarına neden olup olmadığı konusunda endişeler olsa da, genel olarak klorlu suyla duş almak güvenli kabul edilir.

Klorun Faydaları

Klor, su kaynaklarında bulunan zararlı mikroorganizmaları öldürerek su kaynaklarını dezenfekte etmek için kullanılır. Bu, su kaynaklı hastalıkların yayılmasını önlemeye yardımcı olur ve halk sağlığı için çok önemli bir işlemdir.

Klorlu Suyla Duş Almanın Potansiyel Riskleri

Bazı hassas kişilerde klorlu suyla duş almak şu gibi cilt ve saç sorunlarına neden olabilir:

• Cilt kuruluğu ve kaşıntısı
    • Saç kuruluğu ve kırılganlığı
    • Cilt tahrişi ve kızarıklığı

Bununla birlikte, çoğu insan klorlu suyla duş alırken herhangi bir sorun yaşamaz.

Klorlu Suyla Duş Alırken Alınabilecek Önlemler

Klorlu suyla duş alırken aşağıdaki önlemler, olası cilt ve saç sorunlarını azaltmaya yardımcı olabilir:

• Duşunuzu kısa tutun.
    • Çok sıcak su kullanmaktan kaçının.
    • Duştan sonra cildinizi nazik bir sabun ve nemlendirici ile temizleyin.
    • Saçınızı nazik bir şampuanla yıkayın ve saç kremi kullanın.
    • Cildiniz veya saçınız klorlu suya karşı hassassa, duş başlığınıza bir su filtresi takmayı düşünün.

Sonuç

Genel olarak, klorlu suyla duş almak güvenli kabul edilir. Bununla birlikte, hassas cilde veya saçlara sahipseniz, yukarıda belirtilen önlemleri almak, olası cilt ve saç sorunlarını azaltmanıza yardımcı olabilir. Klorlu suyla duş alırken herhangi bir endişeniz varsa, bir dermatoloğa danışmaktan çekinmeyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  •  Klorlu suyla duş aldım bir şey olur mu ?

• Helvayi cevizli sipariş ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: undermine

Klorlu suyla duş aldım bir şey olur mu ?

• Bi kerecikten bi şey olmaz ama ölürsen konuyu up la kanka.
  • Bizim bir ark...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 gün duş almadığında insan içine çıkamayacak hale geliyorsan; sen ne pis insanmışsın be..! Tez uzaklaş bu forumdan.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kireç tutarsın kardeş
  • Ben fıstıklı seviyorum. :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ölenle olunmez

• helvanı kargoyla isteriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

4 gün duş almadığında insan içine çıkamayacak hale geliyorsan; sen ne pis insanmışsın be..! Tez uzaklaş bu forumdan.

Pis misin nesin birader? Normal sartlarda dus almasam ki imkansiz, 4 gun gibi uzunca bir sure beni cildirtir. Insan icine cikilir mi oyle, sacmalama.

• Fıstıklı yaptır bro.
  • kansere kadar gideri var tabi doza bağlı
  • Havuz suları da klorlu onlar zarar vermiyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Klorun zararlı etkilerinin 2/3 kadarı duş alma esnasında solunması ve deri tarafından emilmesi yüzündendir”- The American Journal Of Public Health.

Hakkınızı helal edin arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meshhead

quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

4 gün duş almadığında insan içine çıkamayacak hale geliyorsan; sen ne pis insanmışsın be..! Tez uzaklaş bu forumdan.

Pis misin nesin birader? Normal sartlarda dus almasam ki imkansiz, 4 gun gibi uzunca bir sure beni cildirtir. Insan icine cikilir mi oyle, sacmalama.

1 ay yapamadım zorunluluktan, zerre de pis kokmadım. Sorun sende

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.