Şimdi Ara

Öldürülmek üzereyim (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.597
Cevap
43
Favori
275.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
158 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ulaşabildiğimiz kadar çok kişiye ulaşmalıyız.

Yukarı
  • Behzat amirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Mühendis

Adamın hayatının söz konusu olmasının sebebi de silah bunu da belirtmek isterim. Şimdi bu arkadaş silahlansa ne olacak oradaki 3 adama sıkıcak olay bitecek mi? Arkadaş daha silahına uzanamadan bu adamlar sıkar zaten. Bu gibi adamlar silahı kullanmada tereddüt etmezler. Arkadaş silahlandı, bunlara silahı gösterdi, bunlar ilk gün kaçtılar ikinci gün arkadaşa gelmeyecekler mi sanıyorsun? Polyanna ile alakası yok bunun. Gerçekçilikle alakası var. Filmlerdeki gibi yaşanmaz olaylar bir kurşun yersin sonrası cenaze namazı. Bireysel silahlanma senin benim gibi adama yaramaz yani boşuna desteklemeyin bu kadar.

Bireysel silahlaniyorum. Gerek atesli gerek atessiz silah kullaniyorum. Suana kadar basima boyle bi durum gelmedi. Neden acaba ? Silahi kullanmayi bilmek olabilir mi ? Gettolarda buyudugum icin belki bu kulturu biliyorumdur ? Deli deliyi gorunce sopasini saklarmis bilader. O arkadas orda arabasindan inip esini cocugunu eve birakip o kum yiginina gelip ayni konusmayi yapsaydi ve belinde silah olsaydi emin ol bu konu acilmazdi. O silahlanan cakal surusu karsisindakinin silahi olmadigi icin hiddetlenebiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pxcnsRy kullanıcısına yanıt
    Aynen bu konu açılmazdı çünkü konuyu açacak biri olmazdı. Bireysel silahlanmayı savunduğunuz kadar emniyetin görevini yapmasını savunsanız keşke. Şuan benim için o inşaattaki adamlardan farkınız yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aynen bu konu açılmazdı çünkü konuyu açacak biri olmazdı. Bireysel silahlanmayı savunduğunuz kadar emniyetin görevini yapmasını savunsanız keşke. Şuan benim için o inşaattaki adamlardan farkınız yok.

Benim icinde saksidaki ottan farkin yok bilader.

• quote:

Orijinalden alıntı: pxcnsRy

quote:

Adamın hayatının söz konusu olmasının sebebi de silah bunu da belirtmek isterim. Şimdi bu arkadaş silahlansa ne olacak oradaki 3 adama sıkıcak olay bitecek mi? Arkadaş daha silahına uzanamadan bu adamlar sıkar zaten. Bu gibi adamlar silahı kullanmada tereddüt etmezler. Arkadaş silahlandı, bunlara silahı gösterdi, bunlar ilk gün kaçtılar ikinci gün arkadaşa gelmeyecekler mi sanıyorsun? Polyanna ile alakası yok bunun. Gerçekçilikle alakası var. Filmlerdeki gibi yaşanmaz olaylar bir kurşun yersin sonrası cenaze namazı. Bireysel silahlanma senin benim gibi adama yaramaz yani boşuna desteklemeyin bu kadar.

Bireysel silahlaniyorum. Gerek atesli gerek atessiz silah kullaniyorum. Suana kadar basima boyle bi durum gelmedi. Neden acaba ? Silahi kullanmayi bilmek olabilir mi ? Gettolarda buyudugum icin belki bu kulturu biliyorumdur ? Deli deliyi gorunce sopasini saklarmis bilader. O arkadas orda arabasindan inip esini cocugunu eve birakip o kum yiginina gelip ayni konusmayi yapsaydi ve belinde silah olsaydi emin ol bu konu acilmazdi. O silahlanan cakal surusu karsisindakinin silahi olmadigi icin hiddetlenebiliyor.

Yuh be kardeşim bukadar mı gözünüz döndü sizin, sizin gibiler yüzünden ne oluyorsa oluyor zaten bireysel silahlanıyormuş, sen şimdi kendi hatan bile olsa karşındakine silah göstermekten çekinmeyen magandalardan birisindir kesin, sizin yüzünüzden insanlar türkiye de rahat gezip tozup evine giremiyor, belindekine güvenip kendini bi b.k zanneden züppelerle doldu ülke. Teksas a git orda serbest heryer maganda dolu.

• ifadelerine kesinlikle "hükümetimiz varken böyle davranışlara göz yumulmayacağını belirttim" diye ekle onların verdiği cevap olarak da "sayın cumhurbaşkanımız ve kabine üyelerine .............. şeklinde küfürler edildi" olarak da karşı tarafın cevabını ekle. noktalı yerleri hayal gücün ve yaşadığın öfke, korku ile doldur. kurşunlanma olayından sonra birisinin sana uzaktan bağırdığını "hadi hükümetin şimdi korusun seni" dediğini ekle. o adamların kafalarına dipçikle vurmak için işi gücü sokakta çorba parası ayıklamak ekibi değil işini bilen ekip o gün içerisinde gönderilir.

sonuçta bu memlekette trabzonspor taraftarı 6 metre yükseklikten sahaya atlayıp yardımcı hakem dövdü ifadesinde metrelerce uzak yerden "sayın cumhurbaşkanımıza küfür etti dayanamadım" dedi ertesi gün serbest bırakıldı. passo kartı bile hala duruyor olabilir, memlekette işler böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metebyr -- 23 Mayıs 2017; 9:59:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LeonEyes

quote:

quote:

Yuh be kardeşim bukadar mı gözünüz döndü sizin, sizin gibiler yüzünden ne oluyorsa oluyor zaten bireysel silahlanıyormuş, sen şimdi kendi hatan bile olsa karşındakine silah göstermekten çekinmeyen magandalardan birisindir kesin, sizin yüzünüzden insanlar türkiye de rahat gezip tozup evine giremiyor, belindekine güvenip kendini bi b.k zanneden züppelerle doldu ülke. Teksas a git orda serbest heryer maganda dolu.

Silahlarim ruhsatli. Bu yasima kadar herhangibi suca karismadim. Lisede bile sicilim tertemizdi. Neden bahsediyorsun sen bilader ? Her beline silah takan sokakta milletimi tariyor zannediyorsun? Valilik izin verdi, savcilik onay verdi ben tasiyorum pardon da sen kimsin ?

• Onedio
    İnşaatçılarla Girdiği Bir Tartışma Sonucu Aracının Kurşunlandığını ve Öldürüleceğini Söyleyen Adam
    https://onedio.com/haber/oldurulecegini-soyleyen-adam-sosyal-medyanin-gundeminde-771163

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Barzoluğun hakim güç olduğu bir ülkede normal tüm bu yaşananlar. Bu tarz muz cumhuriyetlerinde sorun polisle, savcıyla çözülmez. Hukukun tam olarak yürürlükte olduğunu söylemek güç olduğundan ne polisin, ne savcının pek bir yaptırım gücü yoktur. Siz öldükten sonra işe yarar bu kurumlar.

Şahıs müteahhit ise ve yakında şantiyesi varsa, SGK'da yüksek mevkide veya daha da yüksek mevkiilerde tanıdık aranır. Veya bir müsteşar olur, bir bakan yardımcısı olur, SGK'ya bir ricada bulunur. İş güvenliği denetçileri üzerinden adama musallat olunur. "Bu adamı rahat bırak, seni öttürürüz" tehdidi doğrudan yetkili mercilerden kendisine yapılır. Sorun kendiliğinden çözülür.

İskan ruhsatını alacağı belediyede başkan ve/veya yakınlarından biri de aynı işi görebilir. "Sen bu inşaatı yapıyon da, ruhsatı alamazsan ne olacak Osman?" derlerse kapına baklava ile gelip özür dilemek için bir çayınızı içerler.

Muz cumhuriyetlerinde bu tarz sorunlar böyle çözülür. İşin ucunda birkaç milyon olunca, o müteahhit silahına güvenemez. Cebinde silahla dolaşan ne kadar barzo varsa, hiçbiri güvenemez. Silahın anlamı kalmaz. Uçları bükülür aşağı, iktidar yerle bir. Para adamı godoş ediyor neticede.

----------

Olay bir de Keçiören'de gerçekleşmiş. Bu çakal rantiyesinin bir dönemki merkezinde... Keçiören'de boş arsa kaldı mı yahu? Ne yapılır bir düşünelim... Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a ulaşmanın yoluna bakın. Belediye sitesinde ona mesaj atabiliyorsunuz. İşe yarayacağını sanmam. Ancak bölgedeki büyük esnaf tanıdık falan varsa sizin mağduriyetinizi jet hızı ile iletebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 23 Mayıs 2017; 10:17:37 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Silahlarim ruhsatli. Bu yasima kadar herhangibi suca karismadim. Lisede bile sicilim tertemizdi. Neden bahsediyorsun sen bilader ? Her beline silah takan sokakta milletimi tariyor zannediyorsun? Valilik izin verdi, savcilik onay verdi ben tasiyorum pardon da sen kimsin ?

Silahların ruhsatlı olsa ne olur olmasa ne olur, en küçük bi durumda o silahları bana yada bir başkasına göstermeye çekinmeyecek cürretin olduğunu söylediğin cümlelerden belli, her beline silah takanı görüyoruz hergün tv de evet milleti tarıyorlar resmen hergün en az 2-3 adam öldürme sağa sola sıkma, yok kum yüzünden adam öldürüldü yok çakıl yüzünden mahalleyi birbirine kattı gibi birçok haber var,haberi yapılamayanlarda cabası, valiliğin savcılığın nasıl izin verdiğini bizde az çok biliyoruz, zaten konuda ki arkadaş ta bundan muzdarip,ayrıca silah satan bir dükkana gidip basit silahlar için adli sicil kaydını vermenle silahlanman bukadar basitken bana valilikten vs bahsetme,yazık günah be kardeşim savunduğun şeye bak, ben bu ülkede silahların değil adaletin düzgünce işlemesi ve senin gibi zihniyetlerin gidip teksas da yaşamasını umut ettiğim bir vatandaşım, yok mu çoluğun çocuğun senin, silahların gölgesinde yaşamak nasıl bir zihniyettir.

• Komşularıda susturduklarına göre paralı güçlü adamlar tanıdık polis savcı asker ne varsa devreye sokacaksın abi
  • Ankara gibi bir yerde olmamasi gereken bir olay. Sonucta baskent. Guvenlik gucleri de gereken duyarliligi gostermeli.

O mevkiyi bir an evvel terk edin diyecektim ki kursunlanma ile terk etmissiniz.

• Gerçekten çok ama çok geçmiş olsun, konuyu detaylı takip edemedim ama umarım sorununuz çözülmüştür. Maalesef ülkemizde hukuk ve adalet gibi kavramlar tartışılmayacak kadar sağlam temelli olsa, keşke bizde 'berlin'de hakimler var' benzeri bir söz diyebilsek. Bu gibi durumlarda yapılması gereken erkeklik, ego, delikanlılık vs gibi duyguları bir kenara bırakıp bir babanın en kutsal görevi olan ailenin korunmasını sağlamaktır. Bazen bir baba ailesini silahlı adamların arasına korkusuzca dalarak koruyabilir bazende imkanı varsa erkeklik gururunu,tüm korkak vb.. yaftalamaları bir kenara bırakıp sessizce ailesini tehlikeden uzaklaştırarak koruyabilir. Öyle zor bir durumdasınız ki öldürülmeniz veya katil olmanız içten bile değil. Lütfen kendinizi 5-10 yıl sonra hayal edin ve ailenizi düşünün. Bebeğinizin sizinle büyümesini mi tercih edersiniz yoksa aslında gebermeyi hak eden o alçakları öldürüp eşinizi ve çocuğunuzu dışarıda korumasız onlarca yıl bırakmayı mı?

• quote:

Ulan bi s.gidn ya adam neden bahsediyor siz neden bahsediyosunuz, Akp 2. dönem üyesiyim, gidipte kendim üye olmadım, mahallede ozaman komşulardan akpye üye kaydı yapan abimiz bi çay içme ayağına çağırıp zorla kaydımı aldıydı hala sildiremedim çeşitli sebeplerden(üşengeçlik,uğraşamama vs) ben şimdye kadar bi + sını görmedim üyeliğin, her zamanda söylüyorum akp'yi övdüğüm kadar da sövdüğüm yanları var , bunlardan biri adalet, gerçekten şuanda sıkıntı var iyice haramiler,çeteler türedi,polislerin askerin bi değeri yok sıkıntı var, ayrıca işçi sınıfının üzerinde çok yük var vergi çok asgari ücretlinin üzerindeki yükü almak gerek bunlar sıkıntı sürekli söylüyoruz dile getiriyoruz ama ben üyeliğin bugüne kadar 1gün + sını görmedim. her mesajınızda akp ye giydireceğinize burda sorunu olan arkadaşa yardımcı olun. Konuyu ilgiyle takip ediyorum İlgili arkadaşın Allah yardımcısı olsun.

Canını sıkma bu parti üyeliği mevzusuna. Benim iki dedem de eski CHP milletvekili. Birinin vekilliği 60 darbesi, birinin vekilliği 80 darbesi ile son buldu. CHP'den bana bir kere teklif geldi. "Bir karakter geliştirdiğiniz zaman neden olmasın?" dedim. İkincisi gelmedi. Hiçbir şeye kayıtlı değilim.

Ama ne hikmetse ömrümde gitmediğim Erdemli'de Ak Partiye kayıtlı gözüküyorum. Facebook, twitter, ilçe başkan yardımcısı ile mesajlaşma (şahsen geri cevap yazdı), Mersin milletvekiline twitter ve facebook'dan durum bildirimi, ne yaptıysam sildiremedim kaydı. Şimdi dönem dönem kendileri ile dalga geçmekteyim. Enteresandır, çeşitli Erdemli büyük esnaflarından da reklam mesajları gelmeye başladı. Durumu twitter'dan Mersin milletvekiline bildirdim. Listelerin ticari işletmelerin eline geçtiğini ya bir sözde partili tarafından satıldığını, ya da daha da kötüsü, partili iş adamlarına partinin listeleri dağıttığını, ikisinin de suç olduğunu ve hiç etik olmadığını, kendisinin durumdar haberdar olmadığını düşündüğümü, partilerinin, kendisinin imajı için bu duruma el atması gerektiğini söyledim. Hiç cevap almadım. Ama reklam mesajları ne hikmetse kesildi.

Şimdi sadece zırt pırt gelen açılış davetiyesi mesajları, bol Allah'lı Hz.Muhammed'li kandil tebrikleri, komik dini tebrikler falan oluyor. Seçim zamanı azıyor ama. Sürekli bir mesaj. Durmadan. Arada sırada arkadaşlara gösterip dalga geçmek için kullanıyorum ben de, ne yapayım? Çıkamadım bir türlü. Tam 4 yıldır çıkamadım. En az 8 girişimim oldu. Artık ben de koyverdim. Ömrümde gitmediğim Erdemli'de kayıtlıyım. Gelen mesajlarla kafa buluyorum.

• WhatsApp ihbar hatlarına bildiridim umarım en kısa sürede çözüm bulunabilir

• her türlü şey başımıza gelebilir polis ve mahkemeler bizi korumuyorlar artık.
    Bak adamın arabası kurşunlanmış senin de başına gelebilir.
    SİLAHLANIN SİLAHLANIN
  • Kural basit; sülalenizle gövde gösterisi yapacaksınız. Bunun dışında hiç bir şeyle durduramazsınız.

Silahlanın tavsiyesi doğru ama yetersiz; insan kaynağınız (sülale), dolayısıyla yedeğiniz yoksa, silahlanmamalı, kaçmalısınız.
  • halk için emniyet adalet için hizmet.

Allah'tan Urfa'lıyım. İki defa benzer çoklu saldırıya uğrayıp tehdit edildim. gece iş yerimiz falan saldırıya uğradı hatta benzer bir durum. Akrabalara haber saldık, 5 arabayla geldiler ertesi gün bizim sokağa silahları sopaları bıçakları sallaya sallaya dağıldılar her yere. saldıranlar haber almış o gün mahalleye gelmediler. böyle mafyatik işadamı kılıklı tiplerdi. sonra kuzenimle gittik kardeşinin mekanına, o dallama nerdeyse çıksın gelsin bekliyoruz dedik. yaklaşık 20-25 kişi kadar bekliyoruz işyeri önünde. sonra araya hatırlı kişileri soktular. işte semtin zenginlerinden falan yapmayın etmeyin ayıptır diye. o gece bize saldıran işçilere bir daha bu mahalleye gelmeyin diye kovduk. sonrasında o gece asarım keserim falancayım diyen, silah gösteren adam da ofisini kapatıp gitti.

eğer o geceden sonra ses etmeseydik muhtemelen iş yerini kapatan biz olacaktık çünkü uzun süren tehditvari tavırları, işyerinin önünden geçerken yere tükürmeler falan yapıyorlardı. diş göstereceksin. akrabaları yığacaksın. seninle bitmeyeceğini bilecekler. sonra bak bakalım ne oluyor.

polis mi? geç o işleri. içeri alırlar, aynı gece savcı ifadesini alıp salın der, bırakırlar. böyle bir gücün yoksa taşın oradan konu kapanır gider zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roark -- 23 Mayıs 2017; 11:11:38 >

• polis molis maalesef görüyoruz ki öyle dizilerde ki filmlerde ki gibi olmuyor hepsi masal

Şu Türkiye gerçeklerine bak valla rezillik ya insanı kendi adaletini aramasına itiyor sistem

hocam büyük geçmiş olsun arkadaşların dediği gibi sen medya ya sarıl şuan günümüz dünyasında en güçlü silah medyadır
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.