Şimdi Ara

Okulun amacı ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok ciddi soruyorum: Okulun amacı nedir?

Zaten seneler sonra hatırlamayacağımız ve işimize yaramayacak şeylerden neden sorumluyuz?

Fizik, Kimya, Biyoloji... Seneler sonra hangisini hatırlayacağız ki zaten? Hangisi işimize yarayacak, karşımıza çıkacak?

• Adam haklı..

"Orda karşına çıkacak işte" deme

Diploma bize lazımsa, onu almak için de ilerde lazım olacak şeyler gelsin önümüze...
  • Diploma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kızın derdi ne?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğitim sistemi bozuk arkadaş.

Dersler ne kadar ağır ve gereksiz olursa olsun sen farketmesen bile düşünce yapını ve hayata bakışını değiştirirler. Zaten Lise de istediğin dersleri alman için alanları koymuşlar hangisine istersen ona yönelirsin ha sen okul ne diye var diyorsan senin ilacın ben de değil. Bu sistem hiç yürümez o zaman
    "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
    Mustafa Kemal ATATÜRK
  • Fark oluyor da, okul bizi hayata hazırlıyorsa hayatta gerekecek şeyler öğretsinler..

azazel61: Ben zaten doktor ya da mimar olmak istemiyorum. İstediğim alanda iyiyim ve kötü olduğum derslerin beni geriletmesini istemiyorum. Benim iyi dersim çok iyi, kötü dersim çok kötü. Zaten o alana yönelmeyeceksem neden okuyorum ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin Dökmen -- 19 Aralık 2010; 23:42:59 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarsizm -- 19 Aralık 2010; 23:42:04 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koçari -- 19 Aralık 2010; 23:44:41 >

Bize verilen eğitimin pek bir amacı yoktur,amaçlar şöyle özetlenebilir:

1.Bireyin zamanını almak,daha az düşünmesini sağlamak.(En basit örneği ilkokul 1'den beri asla konuşmanıza izin verilmez!,sessiz koyun gibi oturup beyninizi doldurmanız beklenir.Halbuki bu bir insanın yapısına aykırıdır.)

2.Umut vermek:Bireye sonunda iş verileceğini ümit etmeni sağlar sistem,sizde sürekli okur okur ezber ezberlersiniz.Seneler akar.

3.Üretkenliğini engeller,Belli kalıplarda,kendi ideal toplum kavramına uygun olan bir birey bekler,bu ideal toplum kavramına göre değişir,örneğin kapitalist sistemde tüketmek tüketmek vs...

4.Verilen bilgiler kesinlikle geri ve yeniliğe kapalıdır (genelde);Şurda şöyle olurmu diye bile sormanız istenmez(öğretmeni suçlarsınız ama asıl suçlu o değildir)Yenilik istenmez,kafa yorman istenmez,çizginin dışında isen anında uyarılırsın,bu uyarı belli şekiller alabilir,Şiddet,toplumdan dışlanma.Daha fazla dayanamayan insan bünyesi Yenilgiyi çok erken yaşta kabul eder ve istenilen forma girer ergeç.Halbuki bu maske takmaktır(ör:Kötü bir gününüz ama kim sorsa iyiyim denir,bir profla veya müdürle karşılaşılır diyologlar son derece ikiyüzlüdür,zorla gülümsersiniz(burda suçluyu bile aramazsınız,artık alıştınız ve normaldir size.

5.6....10.
    Yoruldum şimdilik yeter bu kadar,bakalım tepkiler nasıl anlayanlar varmı

Ekleme:Bu konu pek tr'ye özel değildir,başta abd'de de eğitim vasattır.Ayrıca konudışı özele veya kültür-bilime taşınmalı bence konu

• quote:

Orijinalden alıntı: metin_99

Fark oluyor da, okul bizi hayata hazırlıyorsa hayatta gerekecek şeyler öğretsinler..

azazel61: Ben zaten doktor ya da mimar olmak istemiyorum. İstediğim alanda iyiyim ve kötü olduğum derslerin beni geriletmesini istemiyorum. Benim iyi dersim çok iyi, kötü dersim çok kötü. Zaten o alana yönelmeyeceksem neden okuyorum ki

Okulda ki sınıf sistemiyle bile sosyal hayata alışıyorsun. 7 yaşında ki bir çocuğun dışarıda ki hayata alışması için önce ailesine sonra sınıfına alışması lazım. He hayatın gerçekleri diyorsan Üniversiteye kadar gelebilirsen hepsi bir tokat gibi geliyor zaten bu kadar meraklı olma
    "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
    Mustafa Kemal ATATÜRK

• Bence yeteneki olanlar devletin kurduğu her hangi bir kuruma başvuru yapması lazım.Daha sonra bu çocuğu okulda hocalar gözlemleyecek ve eğer başvurduğu yetenek iyiyse sınavsız o okula gidecek.Mesela resim, müzik,bilgisayar gibi.

Banada çok açma geliyor ben resimci adamım senelerce ailem hocalarım baskı yaptı fizikde fizik, matematikde matematik sevmiyorum hiç bir sayısal dersleri ve nefret ediyorum.Zorla yapacak değilim.Yani yorumlamam bu hadar.

Dersleri geç onları düşünme ama orda uyman gereken kuralları ve hayatla ilgili birçok şey daha öğreniyorsun
  • İlkokul mantıklı. Hayatta işine yarayacak şeyler öğreniyorsun ama sonrası boş. Bir işe yaramayacağı halde beynimizi dolduruyorlar. Yetişkinlerin çok az bir bölümü okuldaki konuları hatırlıyorlardır. Okul deyince akla oranın ortamı gelir genelde, dersler unutulur gider
  • bende eskiden okul iyi sanırdım okul bitti ve bölümle ilgili çok sayıda iş müracatımdan sonuç çıkmadı çünkü işsiz adam çok herkes torpille giriyor,sonuç olarak okul bir işe yaramadı zaten kendi alanında işe girmekte zor nerde iş varsa oraya zıplamak gerekiyor ve ben işsiz kalınca ilkokul mezunu arkadaşım ayda 1500 tl alıyordu

yani boşuna hevestir
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.