Şimdi Ara

ODTÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
3
Favori
3.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu son dönemlerde birçk yerde odtü kötülemesi görüyorum. Bu ne kadar doğrudur. Odtü nün eğitim olarak değil de genelde öğrencilerine davranış sekillerini çok eleştiriyorlar. Acaba bu odtü ile ilgili bir soun mu yoksa odtüller mi özgürluge aliskin kisiler. Ayrica sizce odtü eski prestijini kayip etti mi? Yoksa tüm bunlar boş eleştiriler mi. Ayrica odtüde okuyan arkadaslar varsa okullarından memnun olup olmadiklarini yazabilirler mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar ülkedeki bütün eski teknik okullarda durum aynıdır. odtü olsun itü olsun ytü olsun bu okulların içinden geçmeye başadılar. sebebi ise denildiği gibi kendi okullarını yükseltmek. gtü denilen okulu 4-5 sene önce aramızda kim biliyordu? adamlar bi anda 40-50k dan öğrenci almaya başladı. iyi okulları çökertiyolar ki kendi okulları yücelsin.
    Bir ODTÜ'lü olarak cevap vereyim. Odtü öğrencileri, oturup sessiz sakin bir şekilde kaderine razı olmuş olsaydı, Odtü yıllar önce Gazi Üniversitesi'ne dönüşürdü. Hükumetin ODTÜ sevgisi malumunuzdur zaten.

Tabii, az da olsa b*kunu çıkaranlar var. Aynı şekilde azınlık da olsa TGB'li de var. Bu iki grup için bir şey diyemiyorum, ama öyle çok büyük bir sorun da değiller.

Edit: Okulumdan da memnunum. Öyle ki, Corona dolayısıyla uzak kaldığım sürede sayısız kez rüyama girdi. :D
    -Ekşi gibi, hiç kimsenin hiçbir şeyi beğenmediği bir platformda bile övenler var gördüğüm kadarıyla. Genelde çok zor ve çok rekabetin olduğunu yazmışlar, o kısmı doğru. Bilkent EE başlığına baksanız da benzer şeyler yazılmış.
    -Twitter linkine baktım, gördüğüm son yorumlarda genelde mizah yapılmış. Bir de pass/fail'e küfredenler var gördüğüm kadarıyla. Odtü'ye geldiğim güne lanet olsun tarzı yorumlar görmedim.
    -Videoya bakmadım. Ama ODTÜ'lülerin geneli, okulunu objektif olamayacak kadar fazla sever. Arada sırada sövdükleri olur, ama iki gün süre sonra eski hallerine dönerler. Odtü'de olduğumdan, sizden fazla ODTÜ'lü ile konuşmuş ve tanıyor olmalıyım mantıken.

Kısaca bu konuyla ilgili fikirlerimden bahsedecek olursam, Bilkent, Boğaziçi kat kat daha iyi, Odtü'ye gelmeyin, Odtü kat kat daha iyi, diğerlerini düşünmeyin bile şeklinde bir şeyler yazan biri varsa, o kişi muhtemelen liselidir ve bu işlerden anlamıyordur. (Mühendislik için konuşuyorum.) Top Tier diyebileceğimiz her üniversitenin kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır ve kişi, üniversiteden beklentisine göre bunlardan birini seçer.
    Vizyon meselesine ise değinmiyorum bile. Sizin (muhtemelen) lisede sahip olduğunuz vizyona, ODTÜ'lülerin üniversitede sahip olmayacağını düşünüyorsunuz çünkü. Bu arada şunu ekleyeyim, Odtü olsun, başka bir yer olsun. Türkiye'den çıkan mühendislerin çok büyük bir kısmı ara eleman oluyor, bilginiz olsun.

Edit: Post'unu editlemişsin, şimdi gördüm. Yukarıda mühendislik için konuşuyorum demiştim. Çünkü Odtü sosyal bilimlerin genelinde, cidden Boğaziçi ve Bilkent'e göre geri kalıyor. Bunu inkar etmek mümkün değil maalesef.
    Sen niye bu kadar kudurdun, savunma sanayiide çalışanların çoğu ODTÜlü olduğu için mi? Yoksa devlet kurumu ODTÜlü almaz dediğin o kurumların çalışanlarına bakınca çoğunun ODTÜlü olduğunu gördüğün için mi? Ya da mezunlarının %30'undan fazlasının Avrupa ya da ABD'de yaşadığını gördüğün için mi? Belki de Türkiye'de Washington tarafından verilen ABET diplomasına sahip 3 okuldan biri olduğu içindir ki ABET diplomasi aldığınız mühendislik eğitiminin ABD ve Avrupa dahil dünyanın çoğu ülkesinde geçerli olmasını sağlar herhangi bir denklik almadan , bu yüzden yurtdışında kolayca iş bulunabilir. Bu arada odtülü almaz dediğin devlete yakın kurumlara bak yüzde kaçı odtülü, özel sektordeki kaliteli şirketler zaten ise alımlarda siyasi kaygı gütmezler merak etme, öyle olsaydı ODTÜ havacılıkta okuyan adamlar 3-4. Sınıfta savunma sanayii şirketlerinden iş teklifleri almazlardı. ODTÜ bu ülkenin en eski ve en prestijli okullarından biridir, hem akademik hem de sosyal anlamda imkanları çok yüksektir, çok geniş bir mezunlar derneği vardır,https://mezun.metu.edu.tr/mezun-dernekleri-yurtdisi/ bu sadece yurtdisinda bulunan ODTÜ mezun dernekleri ve sen bu ülkelerden birinde iş ararken o ülkeye kayıtlı mezunlar sana iş başta olmak üzere her konuda yardım eder.Okulda 200'ü aşkın aktif topluluk sayesinde her gün etkinlikler olur, onlarca kariyer topluluğu hem yurtiçinden hem yurtdışından yüzlerce şirket getirir bu okula.Daha ODTÜ ile ilgili anlatacak çok şey var, 3-5 siyasi olay gördünüz diye olayı bütün okula mâl ederseniz , savunma sanayiinin ortaya çıkardığı yeni teknolojileri de övmeye hakkınız kalmaz çünkü onlar da odtululerin elinden çıkıyor.Bu okulun tek kötü yanı bazı zamanlar kalabalık olmasıdır ama duyduğum kadariyla birçok okul bundan farklı değilmiş.Arkadaşlar size son olarak demek istediğim şu , kendi araştırmanızı kendiniz yapın bu tarz forumlardaki liselilerin dayanaksız ve gereksizce benimsedigi düşünceleri sorgulamadan benimsemeyin. Kendi araştırmanızı yapıp kendi fikrinizi üretin ve bunu yaparken anonim platformlar yerine konuştuğunuz insanın kim olduğunu bildiğiniz platformları kullanırsanız o zaman daha doğru bilgi almış olacaksınız.
    Merhaba, Ben Odtü egitim sistemi iyidir demedim. Odtü Türkiyedeki en iyi mühendisleri yetiştiriyor dedim. Siz ise dersler zor o yüzden bölüm berbat sakın gelmeyin tarzı şeyler yazmışsınız. Derslerin zor olması Odtü makinayı kötü bir bölüm yapmaz. Müfredat değiştirilerek şu dersler yerine bu dersler getirilebilir tarzı bir yorum yapmış olsaydınız buna hak verebilirdim. Bu kadar çalışma sonucunda alacağınız şey değmez tarzı bir yorum yapmış olsaydınız da bunu da bir seçim olarak görürdüm. Fakat dediklerinizin hiçbirinden Odtü Makina kötüdür sonucu çıkmaz. Hoca konusuna gelirsek, dediklerim gayet açıktı. Odtü bilgisayarda da iyi hocalar var kötü hocalar var. Bilkentte de iyi hocalar var kötü hocalar var. Hatta belki şaşıracaksınız ama Amerikadaki en gözde üniversitelerde de iyi hocalar var kötü hocalar var. Birkaç hocadan memnun kalmadı diye çıkıpta kimse şu okul kötüdür demez. İş başvurularında GPA bakmadan, okula bakmadan torpille adam alıyorlarsa bunun Odtüyle ne alakası var? Demekki o şirketlerin kaliteli adam ihtiyaçları yok, beleşten ihale alıyorlar. Son olarak Odtüyü Avrupadaki üniversiteler ile karşılaştırıp kötünün iyisi demişsiniz. Odtü Avrupadaki pekçok üniversiteden daha iyi konumda. Şuan belki buna inanmıyor olabilirsiniz ama eğer Odtü mezunu mühendis çalıştıran Avrupadaki şirket çalışanlarıyla konuşursanız durumu anlarsınız.
    Üniversitenin işi sektöre adam yetiştirmek değildir öncelikle. Burada anlaşalım. Midterm ezberlemek nedir bilmiyorum ama () Bilkent'de arkadaşlarım var. Bizim okulda olay nasıl işliyorsa orada da neredeyse aynı işliyor. Lisans seviyesinde, Türkiye'deki hiçbir yerin mühendisliğinde farklı bir durum göremezsiniz.

Videoyu ise izleyeli epey oldu. İçeriğini tamamen hatırlamıyorum. Ama evet, içerik doğru genellikle. Zaten, Odtü mükemmel bir yerdir demedim. Ama buradan başka okulların bu tarz sorunlara hiç sahip olmadığını da çıkarmayalım. Yukarıda da dedim. Bir kere daha tekrar ediyorum. Boğaziçi, Bilkent, Odtü, Sabancı, Koç.. Hepsinin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır ve tercih yapacak öğrenci de kendi kriterlerine uygun olanı seçer. Aralarında öyle aman aman bir fark da yoktur. Aklı başında olan hiçbir lisans öğrencisinin bunu inkar edeceğini de sanmıyorum.
    sizin mühendislikle alakanız ne? kaynak kim "odtü teknik üniversite yani mühendisliği iyi" diyen rehberlikçiler mi?

ben bu ezber lafların çok yanlış olduğunu sonradan anladım. acayip yanlış bilgiler dönüyor tercih döneminde. o yüzden de saçma sapan sıralamalar var.

mesela şu an hiçbir ülkede elektrik mühendisliği bilgisayardan yüksek değil ama türkiye'de durum bu. bunun tek nedeni "bilgisayarcının yaptığını elektrikçi de yapar" şeklindeki ezbere uydurulmuş laf. bunları biraz sorgulayın ve sektörden insanlarla konuşun tercih döneminde.
  • Hükümetin ve başka ünilerin paralı askerleri onlar.hükümet odtü boun gibi ünileri zayıflatıp kendi ünilerini(medipol-gtü) yükseltmeye çalışıyor.
  • Genel olarak eleştiriler hocalar üzerinden.Ben ODTÜ öğrencisi degilim ama hem sanal olarak hem gercek hayatta bircok ODTU öğrencisiyle konuştum hepsi benzer seyler soyledi.Hocalarin dinazor oldugu ve ilgisiz oldugunu soylediler

• Lordemircann L kullanıcısına yanıt
    reis odtu-boun ve medipol ayni kulvarda bile degil medipol genelde saglik alanina yogunlasmis bir universite.

• Hocam hacettepe 'deyim. Odtü düşmanı değilim. Orada okuyan arkadaşlarım var. Gözlemlerimi aktarıyorum. Odtü prestijini kaybetmedi. Ama bence çok abartılıyor. Gidemezsen okey der geçersin. Taşkınlık yapan öğrenciler genelde boş öğrenciler. Zeki ve dolu öğrencinin o tür aktivitelerde işi olmaz çünkü dersi, tiyatrosu, sporu vardır. He bizim okulda yok mu boşlar? Var onlar da boş etkinlikler yapıyorlar. Bi de odtüye bulaşan siyasi gruplar fazla. Bi olay okumuştum odtüye dışarıdan gelen bir grupla kavga etmişlerdi. Bu tür olaylarda her öğrenci odtülü değil yani.

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    evet.ama işte öğrencileri o puanla oraya çekmeye çalışıyorlar.gtü 3 sene önce 45-50k idi.şuan 27k.bu gidişle 2 3 sene sonra da 15i görücek.
    ODTÜ'de kısa bir süre bulundum lisedeyken. İmkanların aşırı yetersiz olduğunu gördüm ve TM olarak hiç ODTÜ bölümü yazmadım. 50k öğrenciye 5k kişilik yemekhane (sayılar temsili) bulunuyor. Aşırı sıra oluyor, tenefüslerde tuvalet sırası bile beklersin. Resmen 1970li yılların ambargo yemiş türkiyesi Eğitim kalitesi ve sosyal ortamı çok iyi ancak imkanlar aşırı yetersiz. Acilen kontenjanlar azaltılmalı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ - ODTÜ Mimarlık
    12 yıl önce açıldı
    Bilkent Endüstri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    GTU devlet universitesi. Yukselmesinin sebepleri Gebze-Sanayi bolgesinde olmasi,istanbula yakin olmasi(istanbulda yasayip git gel yapanlar),egitiminin kaliteli olmasi

• odtü'ye giderseniz iş bulamazsınız kimse sevmez odtülüleri
  • Aslinda bir seyler yapilmak istense yapilir da isin icinde siyaset var. Yani gercekten ODTU'ye yakismiyor yemekhanesi vs.

• siyaset ülkenin tüm alanlarına etki ediyor maalesef.çok değil birkaç sene öncesinde odtü dünyada ilk 100deydi.şuan 400-500 cıvarı.
    siyasetle alakası var mı bilmiyorum ama düzeltmek istediğim bir nokta var:

şu an the'da 601–800'e geriledi, qs'de ise 591-600'de. bu arada serbest düşüşte şu an okul. seneye 700-800'e geriler.

bu arada ilk 100'e girdiği liste iyi okullar listesi değildi, tanınan okullar listesiydi.

• Bir ODTÜ'lü olarak cevap vereyim. Odtü öğrencileri, oturup sessiz sakin bir şekilde kaderine razı olmuş olsaydı, Odtü yıllar önce Gazi Üniversitesi'ne dönüşürdü. Hükumetin ODTÜ sevgisi malumunuzdur zaten.

Tabii, az da olsa b*kunu çıkaranlar var. Aynı şekilde azınlık da olsa TGB'li de var. Bu iki grup için bir şey diyemiyorum, ama öyle çok büyük bir sorun da değiller.

Edit: Okulumdan da memnunum. Öyle ki, Corona dolayısıyla uzak kaldığım sürede sayısız kez rüyama girdi. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 16 Mayıs 2020; 18:43:27 >
  • düzgün maaş kazanabileceğiniz kurumlar hep devlet kurumu, aklı sadece siyasete çalışan odtülü çalıştırırlar mı bir düşünün :) sonra tercih yapın
  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    odtülüler devlette çalışmak yanı memur olmak isteseler o puana tıp yazarlardı ya da gazi-(kpss kurumu)-tobb gibi yerlerde okurlardı.
    ülkede en iyi eğitimi veren okul (muhendıslık) hala odtüdür.bazı konularda sıkıntısı olsa da eğitim konusunda kesinlikle rakipsizdir.
    valla hepsi memur olmak istiyor mühendisliklerdeki arkadaşların çünkü odtü vizyon katmıyor insana.

memur olmak isteme sebepleri de türkiye'de özel sermayenin yeterince güçlü olmaması ve devletin tüm sanayiyi elinde tutması. zaten iki üç küçük startup firması hariç neredeyse tamamen savunma sanayiinden oluşuyor türkiye'deki sektör. savunma sanayii de pahalı işler, çip basmak elektronik gibi işler acayip masraflı. devlet sermayesi hariç bunu yapabilecek çok az sermaye var, onlar da ihale alamayacağı için çok büyüyemiyor. o yüzden memur olmak lafım doğru odtü mezunlarının çoğu sonu -san ile biten şirketlerde memur.

savunma sanayii hariç mühendislerin yapıp iyi para kazanabilecekleri bankacılık var bir tek ama boun gibi ekonomi eğitimi de verilmediği için özel ilgin yoksa ona da giremezsin. yani türkiye'de zaten tek alternatif zaten "memur olmak". istisnalar vardır tabii de istatistiksel olarak dediklerim gerçek

şunu dinleyin iyi anlatıyor:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 16 Mayıs 2020; 19:6:27 >

sizin mühendislikle alakanız ne? kaynak kim "odtü teknik üniversite yani mühendisliği iyi" diyen rehberlikçiler mi?

ben bu ezber lafların çok yanlış olduğunu sonradan anladım. acayip yanlış bilgiler dönüyor tercih döneminde. o yüzden de saçma sapan sıralamalar var.

mesela şu an hiçbir ülkede elektrik mühendisliği bilgisayardan yüksek değil ama türkiye'de durum bu. bunun tek nedeni "bilgisayarcının yaptığını elektrikçi de yapar" şeklindeki ezbere uydurulmuş laf. bunları biraz sorgulayın ve sektörden insanlarla konuşun tercih döneminde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 16 Mayıs 2020; 19:1:34 >
  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Sizin kaynağınız ne? Dh'deki Bilkent vs Odtü başlıkları mı?

• neinname kullanıcısına yanıt
    kaynak:
    ekşi sözlükteki odtü başlıkları
    ekşi sözlük
    odtü elektrik ve elektronik mühendisliği
    https://eksisozluk.com/odtu-elektrik-ve-elektronik-muhendisligi--165727
    [öven yok bu ne?]
    twitterdaki odtülü öğrencilerin yazdıklarıhttps://twitter.com/search?f=tweets&vertical=default&q=odt%C3%BC%20&src=typd [hepsi şikayetçi]
    dh'de de yazanlar oluyor
    konuştuğum odtülüler
    mezunlar:

tanıtım ofisi elemanları hariç öven yok odtüyü

hatta komik bir anım var, bir keresinde odtü sosyolojiden bir hocaya twitterdan mesaj atmıştım odtü sosyoloji iyi mi boğaziçi mi odtü mü diye adam boğaziçi övmüştü asdasdas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 16 Mayıs 2020; 19:8:2 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.