< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Hükümetin ve başka ünilerin paralı askerleri onlar.hükümet odtü boun gibi ünileri zayıflatıp kendi ünilerini(medipol-gtü) yükseltmeye çalışıyor.
|
arkadaşlar ülkedeki bütün eski teknik okullarda durum aynıdır. odtü olsun itü olsun ytü olsun bu okulların içinden geçmeye başadılar. sebebi ise denildiği gibi kendi okullarını yükseltmek. gtü denilen okulu 4-5 sene önce aramızda kim biliyordu? adamlar bi anda 40-50k dan öğrenci almaya başladı. iyi okulları çökertiyolar ki kendi okulları yücelsin.
|
Bir ODTÜ'lü olarak cevap vereyim. Odtü öğrencileri, oturup sessiz sakin bir şekilde kaderine razı olmuş olsaydı, Odtü yıllar önce Gazi Üniversitesi'ne dönüşürdü. Hükumetin ODTÜ sevgisi malumunuzdur zaten.
Tabii, az da olsa b*kunu çıkaranlar var. Aynı şekilde azınlık da olsa TGB'li de var. Bu iki grup için bir şey diyemiyorum, ama öyle çok büyük bir sorun da değiller. Edit: Okulumdan da memnunum. Öyle ki, Corona dolayısıyla uzak kaldığım sürede sayısız kez rüyama girdi. :D |
-Ekşi gibi, hiç kimsenin hiçbir şeyi beğenmediği bir platformda bile övenler var gördüğüm kadarıyla. Genelde çok zor ve çok rekabetin olduğunu yazmışlar, o kısmı doğru. Bilkent EE başlığına baksanız da benzer şeyler yazılmış.
-Twitter linkine baktım, gördüğüm son yorumlarda genelde mizah yapılmış. Bir de pass/fail'e küfredenler var gördüğüm kadarıyla. Odtü'ye geldiğim güne lanet olsun tarzı yorumlar görmedim. -Videoya bakmadım. Ama ODTÜ'lülerin geneli, okulunu objektif olamayacak kadar fazla sever. Arada sırada sövdükleri olur, ama iki gün süre sonra eski hallerine dönerler. Odtü'de olduğumdan, sizden fazla ODTÜ'lü ile konuşmuş ve tanıyor olmalıyım mantıken. Kısaca bu konuyla ilgili fikirlerimden bahsedecek olursam, Bilkent, Boğaziçi kat kat daha iyi, Odtü'ye gelmeyin, Odtü kat kat daha iyi, diğerlerini düşünmeyin bile şeklinde bir şeyler yazan biri varsa, o kişi muhtemelen liselidir ve bu işlerden anlamıyordur. (Mühendislik için konuşuyorum.) Top Tier diyebileceğimiz her üniversitenin kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır ve kişi, üniversiteden beklentisine göre bunlardan birini seçer. Vizyon meselesine ise değinmiyorum bile. Sizin (muhtemelen) lisede sahip olduğunuz vizyona, ODTÜ'lülerin üniversitede sahip olmayacağını düşünüyorsunuz çünkü. Bu arada şunu ekleyeyim, Odtü olsun, başka bir yer olsun. Türkiye'den çıkan mühendislerin çok büyük bir kısmı ara eleman oluyor, bilginiz olsun. Edit: Post'unu editlemişsin, şimdi gördüm. Yukarıda mühendislik için konuşuyorum demiştim. Çünkü Odtü sosyal bilimlerin genelinde, cidden Boğaziçi ve Bilkent'e göre geri kalıyor. Bunu inkar etmek mümkün değil maalesef. |
Sen niye bu kadar kudurdun, savunma sanayiide çalışanların çoğu ODTÜlü olduğu için mi? Yoksa devlet kurumu ODTÜlü almaz dediğin o kurumların çalışanlarına bakınca çoğunun ODTÜlü olduğunu gördüğün için mi? Ya da mezunlarının %30'undan fazlasının Avrupa ya da ABD'de yaşadığını gördüğün için mi? Belki de Türkiye'de Washington tarafından verilen ABET diplomasına sahip 3 okuldan biri olduğu içindir ki ABET diplomasi aldığınız mühendislik eğitiminin ABD ve Avrupa dahil dünyanın çoğu ülkesinde geçerli olmasını sağlar herhangi bir denklik almadan , bu yüzden yurtdışında kolayca iş bulunabilir. Bu arada odtülü almaz dediğin devlete yakın kurumlara bak yüzde kaçı odtülü, özel sektordeki kaliteli şirketler zaten ise alımlarda siyasi kaygı gütmezler merak etme, öyle olsaydı ODTÜ havacılıkta okuyan adamlar 3-4. Sınıfta savunma sanayii şirketlerinden iş teklifleri almazlardı. ODTÜ bu ülkenin en eski ve en prestijli okullarından biridir, hem akademik hem de sosyal anlamda imkanları çok yüksektir, çok geniş bir mezunlar derneği vardır,https://mezun.metu.edu.tr/mezun-dernekleri-yurtdisi/ bu sadece yurtdisinda bulunan ODTÜ mezun dernekleri ve sen bu ülkelerden birinde iş ararken o ülkeye kayıtlı mezunlar sana iş başta olmak üzere her konuda yardım eder.Okulda 200'ü aşkın aktif topluluk sayesinde her gün etkinlikler olur, onlarca kariyer topluluğu hem yurtiçinden hem yurtdışından yüzlerce şirket getirir bu okula.Daha ODTÜ ile ilgili anlatacak çok şey var, 3-5 siyasi olay gördünüz diye olayı bütün okula mâl ederseniz , savunma sanayiinin ortaya çıkardığı yeni teknolojileri de övmeye hakkınız kalmaz çünkü onlar da odtululerin elinden çıkıyor.Bu okulun tek kötü yanı bazı zamanlar kalabalık olmasıdır ama duyduğum kadariyla birçok okul bundan farklı değilmiş.Arkadaşlar size son olarak demek istediğim şu , kendi araştırmanızı kendiniz yapın bu tarz forumlardaki liselilerin dayanaksız ve gereksizce benimsedigi düşünceleri sorgulamadan benimsemeyin. Kendi araştırmanızı yapıp kendi fikrinizi üretin ve bunu yaparken anonim platformlar yerine konuştuğunuz insanın kim olduğunu bildiğiniz platformları kullanırsanız o zaman daha doğru bilgi almış olacaksınız.
|
Merhaba, Ben Odtü egitim sistemi iyidir demedim. Odtü Türkiyedeki en iyi mühendisleri yetiştiriyor dedim. Siz ise dersler zor o yüzden bölüm berbat sakın gelmeyin tarzı şeyler yazmışsınız. Derslerin zor olması Odtü makinayı kötü bir bölüm yapmaz. Müfredat değiştirilerek şu dersler yerine bu dersler getirilebilir tarzı bir yorum yapmış olsaydınız buna hak verebilirdim. Bu kadar çalışma sonucunda alacağınız şey değmez tarzı bir yorum yapmış olsaydınız da bunu da bir seçim olarak görürdüm. Fakat dediklerinizin hiçbirinden Odtü Makina kötüdür sonucu çıkmaz. Hoca konusuna gelirsek, dediklerim gayet açıktı. Odtü bilgisayarda da iyi hocalar var kötü hocalar var. Bilkentte de iyi hocalar var kötü hocalar var. Hatta belki şaşıracaksınız ama Amerikadaki en gözde üniversitelerde de iyi hocalar var kötü hocalar var. Birkaç hocadan memnun kalmadı diye çıkıpta kimse şu okul kötüdür demez. İş başvurularında GPA bakmadan, okula bakmadan torpille adam alıyorlarsa bunun Odtüyle ne alakası var? Demekki o şirketlerin kaliteli adam ihtiyaçları yok, beleşten ihale alıyorlar. Son olarak Odtüyü Avrupadaki üniversiteler ile karşılaştırıp kötünün iyisi demişsiniz. Odtü Avrupadaki pekçok üniversiteden daha iyi konumda. Şuan belki buna inanmıyor olabilirsiniz ama eğer Odtü mezunu mühendis çalıştıran Avrupadaki şirket çalışanlarıyla konuşursanız durumu anlarsınız.
|
Üniversitenin işi sektöre adam yetiştirmek değildir öncelikle. Burada anlaşalım. Midterm ezberlemek nedir bilmiyorum ama (
![]() Videoyu ise izleyeli epey oldu. İçeriğini tamamen hatırlamıyorum. Ama evet, içerik doğru genellikle. Zaten, Odtü mükemmel bir yerdir demedim. Ama buradan başka okulların bu tarz sorunlara hiç sahip olmadığını da çıkarmayalım. Yukarıda da dedim. Bir kere daha tekrar ediyorum. Boğaziçi, Bilkent, Odtü, Sabancı, Koç.. Hepsinin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır ve tercih yapacak öğrenci de kendi kriterlerine uygun olanı seçer. Aralarında öyle aman aman bir fark da yoktur. Aklı başında olan hiçbir lisans öğrencisinin bunu inkar edeceğini de sanmıyorum. |
sizin mühendislikle alakanız ne? kaynak kim "odtü teknik üniversite yani mühendisliği iyi" diyen rehberlikçiler mi?
ben bu ezber lafların çok yanlış olduğunu sonradan anladım. acayip yanlış bilgiler dönüyor tercih döneminde. o yüzden de saçma sapan sıralamalar var. mesela şu an hiçbir ülkede elektrik mühendisliği bilgisayardan yüksek değil ama türkiye'de durum bu. bunun tek nedeni "bilgisayarcının yaptığını elektrikçi de yapar" şeklindeki ezbere uydurulmuş laf. bunları biraz sorgulayın ve sektörden insanlarla konuşun tercih döneminde. |
Odtülüyüm memnun değilim, yazdığım günü....
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 16 Mayıs 2020; 18:43:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 16 Mayıs 2020; 19:6:27 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 16 Mayıs 2020; 19:1:34 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 16 Mayıs 2020; 19:8:2 > |