Şimdi Ara

İTÜ - ODTÜ Mimarlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mf4 sıralamam 8349 . Bu sıralamaya göre geçen sene 7110 dan kapatan İTÜ İng. zor gözüküyor . Önümde İTÜ Tür. ve ODTÜ (bildiğiniz gibi İngilizce) tercihleri duruyor .

Şehir , eğitim kalitesi , eğitim dili , sonrasındaki iş imkanları ve sizin de ekleyebileceğiniz konular hakkında bilgileriniz öğrenebilir miyim ?

Not : PM yoluyla da bana ulaşabilirsiniz.

• heeey kimse mi yok
  • Tabiki ODTÜ mimarlık .http://www.metu.edu.tr/tr/ Adresi incele tanıtım filmi vs izle sosyal olanaklar da ve özel sektöre mimar ve mühendis yetiştiren 1 numaralı üniversite ayrıca THE ingiliz araştırma şirkene görede dünyanın en iyi 60 üniversitesi arasında .Aselsan , roketsan , tai , havelsan gibi türk savunma sanayisinin bütün ar-ge çalışmaları neredeyse odtünün kampüsünün içinde . Ve odtü mimarlık bülümü tasarladığı şeylerle avrupadan sürekli olarak tasarım ödülü alıyor . Kampüs yaşantısı da ayrı bir güzel yanı itü de bunu bulamazsın . İtü nün puanının daha yüksek olması üniversitenin bölüm için açtığı kontenjanla ilgilidir buna aldanma Odtü 200 e yakın öğrenci kabul ederken , itü 45 - 50 civarında kabul eder. ODTÜ'yü Yaz pişman olmazsın .

• italgeniii kullanıcısına yanıt
    mimarlık çocukluk hayalimi hocam?

ben son haftalarda araştırmaya başladım yazsam pişman olur muyum

teşekkkürler şimdiden..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

mimarlık çocukluk hayalimi hocam?

ben son haftalarda araştırmaya başladım yazsam pişman olur muyum

teşekkkürler şimdiden..

Çocukluk hayali değil de uzun süredir aklımda olan bir bölüm.

Pişman olma meselesine gelince de okuması zor bir bölüm , bırakanların veya pişman olanların sayısı az değil , severek yapılmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MŞ33

Tabiki ODTÜ mimarlık .http://www.metu.edu.tr/tr/ Adresi incele tanıtım filmi vs izle sosyal olanaklar da ve özel sektöre mimar ve mühendis yetiştiren 1 numaralı üniversite ayrıca THE ingiliz araştırma şirkene görede dünyanın en iyi 60 üniversitesi arasında .Aselsan , roketsan , tai , havelsan gibi türk savunma sanayisinin bütün ar-ge çalışmaları neredeyse odtünün kampüsünün içinde . Ve odtü mimarlık bülümü tasarladığı şeylerle avrupadan sürekli olarak tasarım ödülü alıyor . Kampüs yaşantısı da ayrı bir güzel yanı itü de bunu bulamazsın . İtü nün puanının daha yüksek olması üniversitenin bölüm için açtığı kontenjanla ilgilidir buna aldanma Odtü 200 e yakın öğrenci kabul ederken , itü 45 - 50 civarında kabul eder. ODTÜ'yü Yaz pişman olmazsın .

Teşekkürler , yalnız kontenjan konusunda İTÜ 105 , ODTÜ 75 olması lazım tabii bir de 50 kontenjanlı ing. bölümü var İTÜ nün .

Merak ettiklerimden biri de mimarlık bölümü için İstanbul'un daha uygun olup olmaması . Sonuçta bu alandaki birçok özel şirketin merkezi konumunda

son haftalarda araştırdım ben de ama sen seveceğine nasıl karar verdin hocam biraz özel bir soru oldu ama
  • rashid52 kullanıcısına yanıt
    Yapılara fazlasıyla ilgi duyuyorum hocam . Şehircilik , eski binalar , farklı yapılar her zaman dikkatimi çekiyor . Ama bölümü okumak zormuş orası ayrı . Biraz da diğer mesleklerden eleye eleye buraya geldim diyebilirim .
    çok da fark yok arada. odtü istanbulda olsa herturlu odtü akar da. ayrıca ankarada da çok sağlam inşaat şirketleri var. hangisini istiyorsan yada odtü de okuyup istanbula geldin adamlar olmaz biz sadece itü mezunu alıyoruz mu diyecek. hangisini istiyorsan onu sec gittiğin şehirde pişman olma
  • tobeornottobe1907 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler , durum dediğiniz gibi . Ayrıca ailem Ankara'da , ben de İstanbul'a gitmek istiyorum işler orada karışyor zaten
  • Bölümü bitirdikden sonra yurt dışına gidersin dil lazım olur itü nün eğitim dili türkçe ing olanı gelmiyor sanırsam . Benim tavsiyem odtü yü yazman ailen ankadarada olsa bile kampüs içinde ki yurtda kalmanı tavsiye ederim çok mutlu ve çok güzel bir okul hayatın olur pişman olmazsın kardeşim .
  • kardeşim odtü içindeki yurt ankarada ikamet edenlere açık değil ben bir öğrencinin ailesinin yanında okumasına karşıyım maddi durumu çok da kötü değilse. benim ailem bana 500(maaşının 4de biri) lira para yolluyor ve istanbulda maddi olarak biraz kısıtlı kalabiliyorum onu da günlük işler part time işler bularak çözüyoruz. bence itü ye gelmelisin. itünün hazırlığı sağlamdır çalışırsan ingilizcede ilerlersin
  • Mimarlıksa söz konusu olan İTÜ öne çıkar.
    İTÜ mimarlığın Amerikadaki üniversitelere denk diploması olduğunu gösteren NAAB Akreditasyonu da var.
    İkisi de çok iyi prestijli üniversiteler.
    Ancak mimarlık İTÜnün öne çıktığı bölümlerden birisidir.
  • Bence kesinlikle ODTÜ.
  • realmrxa kullanıcısına yanıt
    Neleri sayabilirsiniz mesela , kıyaslama için elimizde somut bir şeyler bulunmalı sonuçta
  • quote:

Orijinalden alıntı: italgeniii

Neleri sayabilirsiniz mesela , kıyaslama için elimizde somut bir şeyler bulunmalı sonuçta

*Atmosfer ve tarih
    *Vizyon
    *Mezun dayanışması

açısından ODTÜ bir tık üstündür bana göre.

eğitimleri ise birbirine yakındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 12 Temmuz 2013; 13:07:21 >
    Teşekkürler
  • yukarı taşıyalım ilgilenenler vardır belki
    Hangi atmosfer hangi tarih?
    Bu üniversitelerden birinde okumadığınız halde vizyonlarını nasıl karşılaştırıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dasmond

Hangi atmosfer hangi tarih?
    Bu üniversitelerden birinde okumadığınız halde vizyonlarını nasıl karşılaştırıyorsunuz ?

İTÜ'de 3 ODTÜ'de 2 kuzenim var şu an okuyan.İkisinde de yeteri kadar bulundum.Zaten ben de İstanbul'luyum.Neyse atmosferini oradan biliyorum.

Tarih ise ortada.İTÜ sadece bir üniversitedir.ODTÜ ise bunun çok fazlasıdır benim gözümde.

Vizyonlarını ise içinde bulunduğum iş hayatı çerçevesinde değerlendirdim.İkinci üniversiteme başlamadan önce çalışma fırsatım oldu ve o arada yeteri kadar insanı gözlemleme şansım oldu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.