Şimdi Ara

ODTÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
3
Favori
3.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    ee?

kendinle çelişiyorsun

odtülüleri sadece odtüdekiler över diyerek taraflı konuşuyorsun

sonra odtüdeki bir hoca odtüyü değil de bogazıcını övdüğünü söylüyorsun

iyi çelişki
    -Ekşi gibi, hiç kimsenin hiçbir şeyi beğenmediği bir platformda bile övenler var gördüğüm kadarıyla. Genelde çok zor ve çok rekabetin olduğunu yazmışlar, o kısmı doğru. Bilkent EE başlığına baksanız da benzer şeyler yazılmış.
    -Twitter linkine baktım, gördüğüm son yorumlarda genelde mizah yapılmış. Bir de pass/fail'e küfredenler var gördüğüm kadarıyla. Odtü'ye geldiğim güne lanet olsun tarzı yorumlar görmedim.
    -Videoya bakmadım. Ama ODTÜ'lülerin geneli, okulunu objektif olamayacak kadar fazla sever. Arada sırada sövdükleri olur, ama iki gün süre sonra eski hallerine dönerler. Odtü'de olduğumdan, sizden fazla ODTÜ'lü ile konuşmuş ve tanıyor olmalıyım mantıken.

Kısaca bu konuyla ilgili fikirlerimden bahsedecek olursam, Bilkent, Boğaziçi kat kat daha iyi, Odtü'ye gelmeyin, Odtü kat kat daha iyi, diğerlerini düşünmeyin bile şeklinde bir şeyler yazan biri varsa, o kişi muhtemelen liselidir ve bu işlerden anlamıyordur. (Mühendislik için konuşuyorum.) Top Tier diyebileceğimiz her üniversitenin kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır ve kişi, üniversiteden beklentisine göre bunlardan birini seçer.
    Vizyon meselesine ise değinmiyorum bile. Sizin (muhtemelen) lisede sahip olduğunuz vizyona, ODTÜ'lülerin üniversitede sahip olmayacağını düşünüyorsunuz çünkü. Bu arada şunu ekleyeyim, Odtü olsun, başka bir yer olsun. Türkiye'den çıkan mühendislerin çok büyük bir kısmı ara eleman oluyor, bilginiz olsun.

Edit: Post'unu editlemişsin, şimdi gördüm. Yukarıda mühendislik için konuşuyorum demiştim. Çünkü Odtü sosyal bilimlerin genelinde, cidden Boğaziçi ve Bilkent'e göre geri kalıyor. Bunu inkar etmek mümkün değil maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 16 Mayıs 2020; 19:23:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• neinname kullanıcısına yanıt
    şu an sektörü görmediğiniz için odtü eğitimini iyi sanıyorsunuz. midterm ezberleyince iyi mühendis olduğunuzu sanıyorsunuz ama gerçeklerle alakası yok.
    YapımBöyle Filmyoutube
    ODTÜ Hakkında Dile Getirilmeyenler
    https://www.youtube.com/watch?v=K_AV96VukN4

burada söylenenler yalan mı yani?

• arkadaşlar ülkedeki bütün eski teknik okullarda durum aynıdır. odtü olsun itü olsun ytü olsun bu okulların içinden geçmeye başadılar. sebebi ise denildiği gibi kendi okullarını yükseltmek. gtü denilen okulu 4-5 sene önce aramızda kim biliyordu? adamlar bi anda 40-50k dan öğrenci almaya başladı. iyi okulları çökertiyolar ki kendi okulları yücelsin.
  • Gtu is imkani olarak iyi okul savunma sanayiine cok rahat girersiniz bence iyi bir tercih. Turkiyede kalmayi dusunuyorsaniz bosu bosuna kendinizi zorlamayin gtuye gidin zaten ayni yerde ayni maasi alirsiniz

Üniversitenin işi sektöre adam yetiştirmek değildir öncelikle. Burada anlaşalım. Midterm ezberlemek nedir bilmiyorum ama () Bilkent'de arkadaşlarım var. Bizim okulda olay nasıl işliyorsa orada da neredeyse aynı işliyor. Lisans seviyesinde, Türkiye'deki hiçbir yerin mühendisliğinde farklı bir durum göremezsiniz.

Videoyu ise izleyeli epey oldu. İçeriğini tamamen hatırlamıyorum. Ama evet, içerik doğru genellikle. Zaten, Odtü mükemmel bir yerdir demedim. Ama buradan başka okulların bu tarz sorunlara hiç sahip olmadığını da çıkarmayalım. Yukarıda da dedim. Bir kere daha tekrar ediyorum. Boğaziçi, Bilkent, Odtü, Sabancı, Koç.. Hepsinin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır ve tercih yapacak öğrenci de kendi kriterlerine uygun olanı seçer. Aralarında öyle aman aman bir fark da yoktur. Aklı başında olan hiçbir lisans öğrencisinin bunu inkar edeceğini de sanmıyorum.

mevzu iş imkanı ya da sanayi değil, mevzu bu okulların nerden bi anda çıktığı. ulan 100-200 yıllık okullara verilen desteğe bak 15-20 yıllık okula verilen desteğe bak. aradaki fark bu.
  • ODTÜ'ye hiç gitmedim ama Akdeniz Bölgesinde üniversite tercih edersen bir şey söyleyeyim: Akdeniz, Sütçü İmam, Mersin filan hikaye. İçlerinde biraz iyisi Akdeniz, Mersini dağın başına yapmışlar. En iyi üniversite Türkiye'nin güneyinde açık ara Çukurova Üniversitesi.

Benim hayalim ODTÜ Tarih'ti ama OBP nedeniyle girmem imkansız zaten. Türkiye birincisi olsam bile OBP 9 Bin-10 bine atıyor. Üniversite mezunuyum bu sene tekrar giriyorum.
  • Odtuyu destekleyeceklerine bu yeni okullari desteklesinler. Odtude oyle bir bürokrasi donuyor ki kimse bir sey yapamaz o sartlarda. Odtuyu senelerce desteklediler de noldu? Sonuc ortada ilk bini göremeyecek birkac seneye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 16 Mayıs 2020; 20:25:15 >
    bu yeni okulların zihniyeti belli. odtünün zihniyeti belli. birisi sana bilgiyi verir ama sorgulamanı istemez, seni köle bir "mühendis" olarak mezun eder, birisi ise sana sorgulamayı öğretir, bilgiyi verir ve aynı zamanda kendin de bilgiyi öğrenmeni öğretir.
  • ODTÜ'de makina okuyorum uzak durun. Diğer mühendislikleri bilmiyorum ama makinadan hemen kaçın hiç düşünmeyin. Diğer bölümlerden de aynı sıkıntılar var sanırım. Mühendislik okuyacaksanız gelmeyin çok zorlanırsınız ve karşılığını alamazsınız. Ortalamanın ve okulun da önemi yok. Tanıdığınız varsa gider en yüksek yerlerde mühendislik stajı yaparsanız eğer yoksa sadece teorik bilgiyle mezun olursunuz. Zaten dersleri geçince o bilgileri de unutuyorsunuz okul pekiştirmiyor. Kimse memnun değil en üst sıralamadakiler bile. Nedenleri çok fazla şuraya bırakıyorum:
    ekşi sözlük
    odtü makina mühendisliği
    https://eksisozluk.com/entry/97908027

TM bölümleri daha rahat herhalde. Kampüs harika asıl o öğrenciler üniversite hayatının zevkini çıkarıyor.

• odtü mü sorgulamayı öğretiyormuş :D nasıl yapıyor bunu vize çıkmışı ezberleterek mi :DDDDDDDDDDDDDD

olaya çok ideolojik bakıyorsunuz hocam bırakın bu kadar takmayın o olayları, siz kendinizi düşünün sadece. gtü'den rahat rahat iyi maaş alabilecek bir işe girebilirsiniz gerisi önemsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 16 Mayıs 2020; 21:41:22 >
  • Odtülüyüm memnun değilim, yazdığım günü....
  • ODTÜ bilgisayar mezunuyum. ODTÜ bilgisayarla ilgili birçok eleştirim var fakat diğer üniversitelerden mezun olanları görünce Türkiyedeki en iyi bilgisayar mühendisliği ODTÜ'de diyebilirim (Bilkentten de çok daha iyi). Savunma sanayinde çalışan arkadaşlarım takımlarında Odtülü olmayınca ciddi sıkıntıya düşüyorlar projelerde. Eleştirecek çok şey var tabii fakat şuan ODTÜ Türkiyedeki en başarılı mühendisleri yetiştiriyor hala. Tabi bu başarının temelinin insan kaynağı+eğitim sistemi olduğunu unutmayın. Yani eğitim sistemi vasat olsa bile okulu seçen öğrenciler çok kaliteli olduğu için kendi aralarında yarışarak birbirlerini ileri taşıyabiliyorlar.
  • Sp!deR kullanıcısına yanıt
    Hocam okulun zorluk seviyesinin yüksek olması onu kötü yapmaz (tam tersi bence) . Hocalarla ilgili eleştirileriniz de okulu bağlamaz. Bizim bölümde de iyi hoca var, kötü hoca var. Belki önümüzdeki yıllarda daha iyi hocalar gelir veya tam tersi olur. Aynı durum emin olun diğer üniversitelerde de geçerli. Stajer mühendisleri çoğu şirket önemsemez. İnsan kaynaklarını stajer mühendis seçmek için uğraştırmazlar.
  • Kendiniz demişsiniz "eğitim vasat olsa bile öğrenciler taşır" diye. ODTÜ'de şu an tam olarak dediğiniz oluyor. Sadece adı var gibi bir duruma dönüştü. Zaten Türkiye'de çok az üniversite var çoğu yer işlevsiz. "Hocalarla ilgili eleştirileriniz de okulu bağlamaz" bu nasıl bir argüman? O kişiler o kurumda çalışıyor sanki ODTÜ kocaman bir yapay zeka da hocalardan ayrı tutacağız. İnsan kaynakları nedense tanıdığımız olmayınca seçmiyor, birçok arkadaşımdan yüksek GPA'li olmama rağmen onlar yüksek yerlerde staj yapmıştı. Bilgisayar mühendisliği biraz farklı bir bölüm. EE ve makina öyle değil. Çok teorik ve zor veriyorlar bu da öğrencinin tüm motivasyonunu yok ediyor. ODTÜ Avrupa'ya göre standart bir üniversite. Kötünün iyisi gibi. Ayrıca eskiden daha iyi olabilir siz mezun olup gitmişsiniz. Şimdiki durumu iyi değil.

Hocam sonu san ile biten şirketlerde memur derjen neyi kast ettiniz? Dediğiniz gibi çalışma alanının büyük bir kısmı savunma sanayiinde ama nasıl bir ortamda çalıştıkları konusunda pek bilgim yok. Memur diyerek ne kast ettiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aselsan,havelsan,roketsan,mateksan

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.