Şimdi Ara

ODTÜ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
3
Favori
3.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    severek girdiniz bölüme? Ben de odtü makina ya da havacılık düşünüyorum ama makinacılar öyle bir anlatıyor ki severek girip lanet ederek çıkmak da istemiyorum.Nesi kötü ki bu kadar, çok mu zor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suker2021 -- 16 Mayıs 2020; 23:30:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Yok yok onu anladım zaten :D Yine başka bir konuda o şirketlerdeki mühendisler özellikle odtülüyse hiçbir şeye karıştırmıyorlar devlete bağlı olduğu için sürekli rütbeli insanlarla yüzgöz olmak zorundasınız devamlı bir baskı var gelmeyin tarzı yorumlar vardı da merak ettim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nötr girmiştim. ODTÜ artı mühendislik birlikteliğinin bu kadar kötü olacağını hiç düşünmemiştim. Çok ciddi söylüyorum lütfen uzak durun. Müfredatı çok eski ve aşırı derecede gereksiz teorik bilgi içeriyor. Aşırı zor. İnternetten bakabilirsiniz 3. sınıf 2. döneminde 6 tane bölüm dersi var. Hiçbiri kolay değil ve böyle bir şey başka hiçbir okul/bölümde yok. Ne kadar insan kendini buradan kurtarırsa iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sp!deR -- 16 Mayıs 2020; 23:59:9 >
  • Sp!deR kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Ben Odtü egitim sistemi iyidir demedim. Odtü Türkiyedeki en iyi mühendisleri yetiştiriyor dedim. Siz ise dersler zor o yüzden bölüm berbat sakın gelmeyin tarzı şeyler yazmışsınız. Derslerin zor olması Odtü makinayı kötü bir bölüm yapmaz. Müfredat değiştirilerek şu dersler yerine bu dersler getirilebilir tarzı bir yorum yapmış olsaydınız buna hak verebilirdim. Bu kadar çalışma sonucunda alacağınız şey değmez tarzı bir yorum yapmış olsaydınız da bunu da bir seçim olarak görürdüm. Fakat dediklerinizin hiçbirinden Odtü Makina kötüdür sonucu çıkmaz. Hoca konusuna gelirsek, dediklerim gayet açıktı. Odtü bilgisayarda da iyi hocalar var kötü hocalar var. Bilkentte de iyi hocalar var kötü hocalar var. Hatta belki şaşıracaksınız ama Amerikadaki en gözde üniversitelerde de iyi hocalar var kötü hocalar var. Birkaç hocadan memnun kalmadı diye çıkıpta kimse şu okul kötüdür demez. İş başvurularında GPA bakmadan, okula bakmadan torpille adam alıyorlarsa bunun Odtüyle ne alakası var? Demekki o şirketlerin kaliteli adam ihtiyaçları yok, beleşten ihale alıyorlar. Son olarak Odtüyü Avrupadaki üniversiteler ile karşılaştırıp kötünün iyisi demişsiniz. Odtü Avrupadaki pekçok üniversiteden daha iyi konumda. Şuan belki buna inanmıyor olabilirsiniz ama eğer Odtü mezunu mühendis çalıştıran Avrupadaki şirket çalışanlarıyla konuşursanız durumu anlarsınız.

• Bu dedikleriniz hepsi ODTÜ'yü tercih eden adamın kendini geliştirmesiyle olan şeyler. Evet iyi hocalar da var ama gidin makinadaki öğrencilere sorun hocaların çoğu berbat. Hatta bazıları o kadar kötü ki dersi alan kimse beğenmiyor. Her dönem en az 1 section mecbur o kişiye düşüyor bu böyle sürüp gidiyor. Evet dersler sadece çok zor değil üstelik yoğun. Açın bakın Bilkent ve Boğaziçi makinanın müfredatını karşılaştırın. Hangi bölüm bu kadar zor? Öylesine dersler zor hüüü yazmıyorum. Ekşi linkinde de yazmıştım, her dersin 2.si var ve ilkinden kalınca dersi alabilmek için 1 sene bekliyorsun. Bunun sonucunda bölümünüz uzuyor. Evet sadece 1 dersi veremediniz diyelim bölümünüz uzayabiliyor. Zaten değmez anlamında TM bölümlerinde pek sıkıntı yok herhalde yazmıştım. Şirketler torpille alıyorsa kişi gelip hayatını ODTÜ'de cehenneme çevirmesin demek istiyor. Boşuna çabalarsınız. En son olarak o kadar iyi mühendisler yetiştiriyor dediğiniz savunma sanayiye köleler.

Dersler zor olabilir tamam ama burada gereksiz zor. Ezber yapıp geçiyorsunuz. Ne ders pekişti ne de iyi not alabildiniz durumu oluyor. Dönüp tekrar da vermiyorlar. Her sene 200 öğrenci alıyor zaten kapasiteyi aşıyor. ODTÜ CENG'e lafım yok ama makinadan ne kadar kişi vazgeçerse iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sp!deR -- 17 Mayıs 2020; 0:48:46 >

Zaten eğitim dediğin şey insanın kendi kendini geliştirmesidir. Okul sadece aracı olur. Odtü en yüksek sıralama yapan öğrencileri alarak bunları zor bir müfredatta birbirleriyle yarıştırıyor. Hocalarla ilgili dediğiniz şeyler Stanfordda bile olur. Çıkıpta kimse Stanford kötüdür demez. Odtü çok zor bir üniversitedir, dediğiniz gibi pek çok kişi okulu uzatır. Fakat bu Odtüyü kötü bir okul yapmaz. Bu kadar zorluk değer mi sorusu tamamen apayrı bir konudur. Eğer değmediğini düşünüyorsanız Odtüyü seçmeyin yada başka üniversiteye geçiş yapın. Bu bu kadar basit. Gelipte Odtü berbattır diyemezsiniz. Senin bu saydığın kriterlere göre Stanfordda kötü bir okul, MIT de kötü, Harvard da kötü. Eğer kolay mezun olup teorik ders almayayım diyorsan birsürü başka üniversite var. Onlara geçebilirsin.
  • Ayrı konu falan değil bu kadar zorluk KESİNLİKLE DEĞMEZ diyorum ilk mesajdan beri. Zaten 1. ve 2. sınıf sonunda başvurdum ikisi de reddedildi. ODTÜ'nün o kadar da iyi olmadığı illüzyonundan kurtulduktan sonra bölüm değiştirmek o kadar kolay değil. Değiştirsem mi yoksa uzatıp ittire ittire bitirsem mi düşünceleri insanı çıldırtıyor. Kolay mezun olmak derken? Sanki ODTÜ'yü kazanması çok kolaydı da şansa kazandım. İyi olmadığım için mi zorlandığımı sanıyorsunuz? Çok parlak arkadaşlarım var bölümde ama halleri içler acısı. İnsanların yaz tatilindeki halleriyle bölümdeki halleri arasında o kadar fark var ki. Tekrar ediyorum o duruma düşmeye değmez. Size madem çok memnunsunuz yükseğinizi de burada yapın? Neden Amerika'yı düşünüyorsunuz ki? Zaman ne gösterecek bilmiyorum ama bir şekilde kurtulursam hiçbir zaman özlemeyeceğime eminim. Bu size son mesajımdır çünkü ilk mesajınızdan beri aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz. Size ODTÜ CENG'de aldığınız muhteşem eğitim sonucu başarılı bir hayat diliyorum.

Diğer arkadaşlar için son kez söyleyeyim üniversite hayatınız boyunca dersleri kitaplardan kendiniz öğrenmek istiyorsanız gelin ODTÜ makinaya. Hem de diğerleri bunu en fazla 5 derste yaparken siz minumum 5 derste yapacaksanız gelin. Unutmayın emeğinizin karşılığını da alamayacaksanız çünkü tüm çözümleri kendi notlandırma sistemleriyle bakıyorlar ve doğru cevaplarınızdan bile puan alamıyorsunuz. Örn: x1,x2,x3 eşittir diye başta belirtip son işlemde sayı kullanmadan cevabı x1,x2 ile yazıp en son bulduğunuz cevap doğru olsa bile x1,x2 değerlerini tekrar uzun uzun yazmadığınız diye puanınız gidebilir. Derste soru bile cevaplamayan üstüne tersleyen egoistler burada hocalık yapıyor. Hepsinin derdi derslerini yetiştirmek, siz soru sorarak dersi yavaşlatırsanız azar işitirsiniz. Ama olsun Türkiye'nin en iyi üniversitesi, şirketler ODTÜ'lüsünüz diye sizi tercih edecektir değil mi?

Belli ki siz okula çok sinirlenmişsiniz. Ben size ne anlatsam fayda etmez zaten. Dünyadaki top okulların hepsi öğrencilerini en az bu kadar zorlar. Ben ne kadar çalıştığımı, yüksek notlar alabilmek için nasıl bir hayat yaşadığımı anlatsam kendini şanslı sayarsın. Sizin derdiniz Odtüyle değil dünyaki bütün başarılı üniversitelerdeki sistemle ilgili. Eğer zora katlanamayan, ileride işine yaramayacak akademik şeyler öğrenmek istemeyen birileri varsa ne ODTÜ ne de dünyadaki top üniversitelerin hiçbiri onlar için değil. Ben hala iş hayatına başlayıp biraz tecrübe edindiğinizde bu dediklerinizden pişmanlık duyacağınızı düşünüyorum. Size iyi akşamlar dilerim.
  • Odtü güzel okul, çok şey öğretiyor. Özgür bir ortam, kampüs içi Türkiye de en güvenli olacağınız yerlerden diyebilirim. Bilgi olarak hocaların çoğu cidden iyi. Bunniraz giderken beklenti meselesi, dersler sizin hayal ettiğiniz gibi olmuyor genelde insanları bu yıkıyor. Ama bu virüs döneminde biraz eski kafalılıktan biraz başka sebeplerden saçma işler yapan hocalar oldu. Ölü taklidi yapanlar oldu. O yüzden özellikle şu anda kötülemeler görmeniz normal, ama alacağınız eğitimin kalitesi emin olun cidden iyi, staja gittiğinizde odtülü olmanız bi ayrıcalık olabiliyor. (eğitimde hayal ettikleriniz alacağınız şey olmayabilir, ee okuyunca bi anda çok çılgın şeyler yaoacağınızı hayal etmeyin. İstediğiniz bölümün ders isimlerine bakın içeriklerine bakın hayalinizi öyle kurun)

Ciddi bir sorusu olan varsa özelden sorabilir, sağdan soldan duyduklarınız isteklerinize yön vermesin. Her okul hakkında kötü ya da iyi şeyler duyulur, siz istediğiniz okulu seçin geçin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

dua et 6 olduğuna. ytü makinada 2. sınıf 2. dönemde 9 ders var hepsi bölüm dersi.

• Lordemircann L kullanıcısına yanıt
    Gtu özelinde bilmem ama dedigin dogru. Belli okullara su an cok az para akitiyor devlet ozellikle odtuyr

• Bilerek bayagı bir cevap gelmesini bekledim. Bircok atisma oldu ancak genelde atismalarda farke ettigim odtu kotuleyen arkadaslarin ve ovenlerin odtulu olmasi. Sunu fark ettim odtu de kotu dediginiz seylerin bircogu diger unilerdede var. Ornek ben marmaradayim yemekhane yetersizligi tuvalet sirasi burada da oluyor. Ki burasi hukumetin destekledigi okullardan. Bence kotuleyenler odtu yu gozunde fazla buyutup sonra husrana ugrayanlar oluyor. Benim odtu konusunda en uzuldugum nokta ise buyuk bir kampusu olmasina ragmen ne guzel binalari da de kampuste eglenilecek yeterli alani var. Ama egitim olarak ozellikle muhendislikte hala tr nin en iyi unilerinden oldugunu dusunuyorum.

• 11111numara 1 kullanıcısına yanıt
    hocam bunlar beklenti meselesi.ben odtu ya da bogazıcı istiyorum.orda okuyanları çağır en az yarısı söver eksıklıgını söyler.adamların şikayet nedenine bak " wcde sıra beklıyormuş " işe bak yaw.diğer okullarda eğitim yok kardeşim.
  • hopesystem H kullanıcısına yanıt
    Hahahah valla haklısın hocam.

• odtüde okuyan biri olarak söylüyorum bunu; türkiyemizin sınırlarını çıktıktan sonra kimsenin pek umrunda değil ne odtu ne itü ne boun ne de başka bi okul, buralardaki seçkin hocaların referansları bir şeyler ifade ediyor sadece. size kimse bu okullardan mezunsunuz diye iş vermeyecek çünkü üniversite işkur değildir. üniversitede araştırma yapmayı, alanınızda bilgi edinip seçkin ve değerli biri olmayı öğrenmek bizlerin sorumluluğu. üniye bu kafayla bakmayı bırakın. saçma sapan kıyaslamalarınıza da sövdürmeyin abicim, odtülüsü bilkentlisi boğaziçilisi itülüsü hep beraber çalışıp ülkeyi ileri taşıyacağız, elin oğlu az önce uzaya bir kez daha çıktı. idiot kıyaslamalarla birbirinize düşmeyi bırakın
  • rommero33 R kullanıcısına yanıt
    bölüm?
  • hopesystem H kullanıcısına yanıt
    endüstri mühendisliği
  • Benim yerleştiğim sene de itüye dadanmışlardı takmayın böyle şeyleri. Bahsedilen kurumlar Türkiye'yi inşa eden kurumlar. Kaç yıllık da itibarı, geleneği olan yerler. Eleştirilecek yanları yok mu var. Ama bu onların kendi başına yaptıkları şeyler değil sistemden paylarına düşeni almalarıdır. Ve bu sonsuza kadar da böyle gitmez. Her inişin bir çıkışı vardır. Bu kurumlara giden birisi bu şartlarda çaba gösterirse hedeflerine yüksek ihtimalle ulaşır. İş hayatında bu kurumlardan alacakları etiket bile zaten bir sıfır önden başlatıyor.
  • rommero33 R kullanıcısına yanıt
    Ulke kalkincaksa once universitelerimizden baslamamiz lazim.Milletin girmek icin kendini parcaladigi universitelerin İran universiteleri kadar degeri yok

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    olması gerektiği kadar iyi yönetildiğini asla iddia etmiyorum zaten, çok daha kaliteli olmalıydık. demek istediğim burda boğaziçiynin odtünün itünün öğrencilerinin birbirine atıp tutmasının anlamı yok, çünkü dünyanın gerisindeyiz. buralarda her şeye rağmen kaliteli bir eğitim veriliyor, bu okullarda okuyan öğrenci olarak bizlerin de beraber çalışıp şartları daha iyiye taşıyacak insanlar olmaya çabalamak yerine birbirimize atıp tutmamız bir başka vakit kaybı yaratıyor, saçmalık
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.