Şimdi Ara

Nvidia almak için bi sebep söyleyin ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
3.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni teknolajileri ilk amd uygularken daha ucuz kartlar üretirken neden nvidia daha çok satıyor ? Amd alayım da daha çok satsın . Neden nvidia alayım ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

♥♥♥ DH KARDEŞLİK TOPLULUĞU ♥♥♥
  • Merhaba,

NVIDIA ile AMD arasında fark şudur, destek... Nvidia oyun firmaları ve bir ton firmayla ortaklık kuruyor. Ama AMD böyle desteklere çok fazla önem vermiyor. Oyunlarda daha iyi optimizasyon, daha yüksek fps'ler sunuyor. Bunun sebebi firmalar oyunu NVIDIA kartlara göre ayarlıyor, AMD ise pek bir performans sergileyemiyor. Şu an tek GPU'lu en iyi kart HD 7970 olsa da BF3'te kart cosluyor. GTX 580 ise ondan biraz düşük olmasına rağmen çok rahat bir biçimde BF3'ü oynatıyor. Oynatıyor derken, 1920x1080 ultra'da, High'da zaten benim kartımda yüksek FPS'ler de oynatıyor(HD 5850). Bunun sebebi de optimizasyon ile ilgili. Yani her yönden NVIDIA çıkarına çalışıyor oyunlar. Çoğu kişinin aklında şöyle bir şey de var, intel ile amd çalışmaz diye. Nedense ben bunu forumda duyuyorum çok fazla olmasa da, ama var. Orta seviye kartlardan da bahsedeyim biraz, Şu an orta seviyenin en iyi kartı GTX 560 Ti ve HD 6950'dir. Ama arasında en iyisi HD 6950'dir. Sizin dediğiniz yanlış, intel ile amd arasında en iyi firma intel olduğu söylenir. Ekran kartı piyasasında testlere bakılır ve en iyisi seçilir. Şu an en iyi firmanın nvidia'dır, fakat bence AMD'dir. Sebebi ise benim şuanlık HD 7970 kadar ekran kartına bütçe ayıramamamdır. Herkes bütçesine göre kart alır. Yüksek bütçeli değil de, orta seviye kartlar bana uygun olandır. Orta seviye dediğim de HD 6950'dir. Orta seviye dememin sebebi ise AMD'nin bu kartı orta seviyeye konumlandırmasıdır. NVIDIA'nın köklü bir geçmişi vardır, çoğu kartı ile başarım yakalamıştır, çoğu teknolojiye öncülük etmiştir, bu sebepten tanınan bir firma olduğundan herkes bu firmanın kartına almaya yönelmekte.

Bu kadar açıklamanın yeteceğini düşünüyorum, iyi forumlar diliyorum, inşallah açıklayıcı olmuştur.

• PhysX+Kaliteli Driverlar+Oyun Optimizasyonları-Fiyat
    Dark Ninja - MSI B150M Bazooka - Intel Core i5 6402p - Asus ROG STRIX RX 480 8GB OC - High Power 600W Element Bronze II - Samsung 850 EVO 250 GB - Samsung 860 QVO 1 TB - Kingston DDR4 16GB (2x8) HyperX Fury Black 2133MHz - AOC Q3279VWF 31.5" 75Hz 5ms QHD Freesync - Logitech G430 7.1 Surround Gaming Headset - Logitech G203 Prodigy Gaming Mouse - Everest KB-2925
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Öyle bir monitör lazım ki...
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herhangi bir firmanın ürünü körükörüne ve değerlendirilmeden alınmaz. Genelde tek nedene de bağlı olmaz. Bu yalnızca Nvidia için geçerli olan bir durum değildir.

Bir ekran kartı alınacaksa, F/P, güç tüketimi, sıcaklık, ses durumuna bakılır ve özel amaçlı alınıyorsa, amaca yönelik olup olmadığına karar verilerek alınır. Özel amaçtan kasıt, belli bir oyundaki performansı da olabilir. Misal, Batman AC oynayacağım diyen adamın Nvidia kart alması, DA-II oynayacağım diyenin AMD kart alması mantıklıdır. Tabi tek oyuna göre kart almak ne kadar doğrudur, orası da ayrı konu. Ancak önemli olan şey toplamda işinize yarayacak özelliklerin fazla olması ve bu özelliklerle birlikte ürünün uygun fiyata sunulup sunulmuyor olduğudur.

Nvidia'nın çok satmasının sebebi @yogitech'in de bahsettiği üzere destektir. Ancak bu destek @yogitech'in bahsettiği şekilde bir destek değildir. Nvidia'nın oyun firmaları ile yakın ilişkileri olduğu doğrudur. Ancak bir ortaklık vs. bunlardan bahsetmek güçtür. Ayrıca kurumsal olarak Nvidia, AMD'den daha genç bir firmadır. Hatta ATI'den de daha genç bir firmadır. Ancak Nvidia'nın çalışmaları genel mânâda daha verimli olmuştur diyebiliriz. Zira bugün harici ekran kartı pazarında mutlak lider Nvidia'dır. Hem de DX11'de sıkıntılı bir süreç yaşamış olmasına rağmen.

Nvidia'nın çalışmalarından bahsedecek olursak, çok iyi reklam yaptığını söylememiz mümkündür. Bunun yanısıra genelde F/P kralı sayılan kartları sunmada, çok başarılıdır. Oyun desteğinin yanısıra, satış sonrası destek konusunda da oldukça iyidir. Bunun yanısıra sürücü desteği konsunda da genelde beğenilen taraf olmuştur Nvidia. Ayrıca ek özellikler konusunda da başarılı olduğunu söyleyebiliriz. PhysX, 3dVision, CUDA gibi özellikleri her daim gündemde tutmaktadır. Gerçi bu konuyu reklam ve tanıtıma da dahil etmek mümkündür. Bunlar haricinde rakibin boşluklarını iyi görerek o noktalara saldırmayı da iyi bilir Nvidia. DX11'de tessellation konusunda bunu yaptı. Şimdi ne yapacak, ilerleyen günlerde göreceğiz.

Son olarak da Nvidia'nın ve GeForce'un marka değerinden bahsetmemiz mümkündür. AMD, ATI ve Radeon ne yazık ki Nvidia ve GeForce kadar güçlü markalar olamamışlardır. Ekran kartı denince akla ilk gelen genelde GeForce markası olur. Bu nedenle de birçok kişinin birinci tercihi Nvidia olur.

Tüm bunların toplamında harici ekran kartı pazarında %60 paya sahip olan taraf Nvidia'dır. Ancak Nvidia almanızı gerektirecek kesin bir sebep sunmak güçtür. İhtiyacınıza ve bütçenize yönelik bir kart almanız gerekir ki bu Nvidia da olabilir, AMD de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 20 Ocak 2012; 23:05:24 >

• AMD dx11 kartların %90 ı amd kartlar derken başka bi şey mi demek istemişti.. ayrıca NV nin yaptığı destek değil rüşvet... oyunları kendi kartlarına göre optimize ettirip üstüne birde amd ye uyumsuz şekilde çıkartıyor sonuç NV de daha iyi driver olmuş oluyr

Amd Phenom II X4 965 BE, Amd Phenom x3 8650, 4 GB HyperX 1066 Mhz, Zotac GTX260 AMP2!, Zotac GTX480, Gigabyte GA-MA770 UD3, Creative X-Fi, Xilence 700W, Logitech G15, G5, Razer Naga, Acer P223w, ATI 4850 Vapor-X, Logitech Dual Action.
  • nvidia biraz tekelcilik yapıyor. nvidia destekli oyunlarda çoğunlukla amd tökezliyor. Kullandığım kartlar sırasıyla hd 3870(arkadaşıma sattım hala kullanıyor), hd 4890( cortladı yerine 6850 verdiler onuda gecen sene 300 e arkadaşa sattım çok memnun kendileri pc de oyun oynamak nasıl bişi öğrendi :) ). hd 6870( ilk çıktığında acele edip aldım 6900 serisi çıkınca aldığım fiyata bi arkadaşa verdim. O da çok memnun). hd 6950 ( Bu da stok fanlı idi 6970 modlu kullandım biraz ama çok ısınıyordu bir de çok ses yapıyordu 100 tl zararına sattim. ardından msi gtx 570 twin frozr II OC aldım. Alma sebebim 3d monitöre geçmeyi düşünüyordum. Karttan memnun muyum ? memnunum. Sessiz Çalışıyor. en fazla 70 dereceyi gördüm. ama oc yapoılmıyor fazla hemen grafikler çortluyor :).Gecen sene 700 liraya almıştım. Nvidia destekli oyunlarda çok iyi başarım gösteriyor :). Ama sanki amd nin görüntü kalitesi biraz daha iyiydi. Birde karanlık bölgelerde amd daha canlı renkler sunuyor gibi geldi bana. Nvidia nın kontrol paneli hiç hoşuma gitmedi amd nin daha güzel bence. Birde amd daha çok sürücü güncelleştirmesi yapıyor. Nse uzun lafın kısası önemli olan hangi firma olduğu o kadar önemli değil bence ihtiyacınıza uygun, hesaplı, performanslı, tabii sessiz ve soğuk çalışan, az yakan bir karttan yana tercih yapmak :).

• ha bu arada şunuda söyleyeyim bence şu an fiyat/performans kartı arkadaşların da belirttiği gibi hd 6950 (ama stok fanlı olmasın :) ). 2 3 ay sonra daha da uygun hale gelir fiyatı orta segmentin 1 sene daha en çok tercih edileni olur.
    What are we if not slaves to this torment?
    iPhone 5S Silver 32GB
    PSN : KochakTR
  • Nvidia nın bir avantajı da Linux işletim sistemlerine de driver konusunda yardımcı olması.
    Atı da driver problemi çok.

Orijinalden alıntı: KKochaKK

Gerekli cevaplar verilmiş ama Physx tek başına yeter-farkı görün)

head shot

İ7 3770k(1,315V-4800MHZ)+win10 64bit ultimate* MSI Z68A-GD80(B3) * İNTEL SIVI SOĞUTMA* COOLERMASTER RC-690 * CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 * ZOTAC 1070Tİ MİNİ EDİTİON *SAMSUNG 860EVO 1TB SSD* SEAGATE 8TB HDD *SAMSUNG 850EVO 250GB * * ViewSonic XG2401 24" 144hz *SKYSTAR2 DVB-S*KAWAİ 5+1* Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver PSU

• farketmez o iyi bu iyi diye birşey yok bir sürü ; ati-amd ve nvidia kart kullandım işin doğrusu ikisinde de çok sorun yaşamadım
    ama nedendir bilinmez amd kartların masaüstü görüntüsü bana da daha canlı gelmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 20 Ocak 2012; 23:18:24 >
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • Nvidia reklam psikolojisi ile isi bitirmistir.
    PC:intel Core i7 10700K Noctua NH-D15 Black., Asus Rog Strix Z490 E Gaming 16gb ddr4 3600, Ssd 256 gb850evo , Hardisk 4TB, MSI RTX 4070Ti Gaming X Trio 12gb. Aoc agon pro ag274QXM 2k 170hz monitör. Sinema Sistemi: Pioneer vsx 831, Harmankardon HKTS 1 5 16, Nvidia Shield 16 gb Android Tv 2TB WD element, Panasonic TX-50DXX789 Tv, Telefonlar: Samsung S24 ultra, S21 Ultra, S9 edge plus, S9, S7, Kameralar :Canon Eos 650D, Canon HF 200
    Audi A6 45 TDI Quattro 2021
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

Gerekli cevaplar verilmiş ama Physx tek başına yeter-farkı görün)

bende nvidia gtx 460 kullanıyorum ama physx olayı yalan
    madem gerçekten çok iyi physx desteği var neden bu videolarda fps gösterilmiyor?
    yada physx açık 500 serisi ekran kartı neden 6 yıl önceden kalma hatta physx desteği olan 8800gt ile karşılaştırılıyor da aynı 500 serisi ekran kartının physx off hali ile karşılaştırılmıyor?
    bu videodan çıkacak sonuç para verip physz için ekran kartı alın ama physz açarken 6 sene önceki kart performansı alın.

• @ayhanbilgin Physx daha çok yeni bir tasarım.Ekran kartları yeni yeni alışıyor.Büyük fps düşüşleri yaşamaları normal. İleride physx'e uygun daha iyi kartlar görüceğiz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.