< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
Hocam neredeyse aynı özelliklerde monitör arıyoruz. Ben VA düşünmüyorum IPS alacağım. 3-4 aydır araştırıyorum. Araştırmalarım sonucunda dahili hoparlörün performanslı olmasını istiyorsan eğer BenQ ve PD27S çıkıyor. Gerisi anı kurtarır. Keyif alacağım dersen bir de DeLL modelleri var ama piyasada yok. PD27S de sadece itopyada var. Onu sipariş geçtim. Çarşamba günü geldi. Saçmasapan Net Kargo diye bir kargoyla yolladılar. 2 tane ergen VW Polonun içine tıka basa kargo doldurmuşlar dağıtıyorlar. Paket darbe yemiş hasarlı geldi. Tutanak tutmuyoruz dediler hatta iade de almıyoruz dediler. Ben sert çıkınca aradı birilerini iade alıyormuşuz dedi. Teslim almayıp iade ettim. İtopya da ürünün kutusuyla hiçbir ekstra koruma yapmadan yollamıştı. Eğer mağazaların olduğu şehirde yaşıyorsan sıkıntı değil gider alırsın ama değilsen hangi kargoyla yollayacaklarını öğren. Net kargoysa direk vazgeç derim. Ben sonuç olarak bu süreci yaşadığımdan itopyayı sildim benim şehrime sadece net kargo çalışıyormuş. Haliyle PD27S den de vazgeçmiş oldum. Konunun özüne dönersek; Ben Asus VG27AQZ almaya karar verdim. Vatandan gidip alacağım. Kargolara önyargım oluştu. Hem ölü piksele bakıp anında aksiyon alıyorlarmış sanırım. Bu modelde aradıklarından sadece USB yok. Çok elzemse yapacak birşey yok. Bir de dahili hoparlörden beklentiniz nedir bilmem ama ortalama bir performansı vardır muhtemelen çok şey beklememek lazım. Araştırma sürecinde dikkatimi çeken modeller şunlar oldu onlara da bakabilirsiniz. Ama fiyatları iyice yükselince ben vazgeçtim. Bütçeniz elveriyorsa alabilirsiniz. ViewSonic 27" ELITE XG271QG Alienware 27" AW2721D BenQ Mobiuz EX2710Q < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theory of a dead man -- 16 Aralık 2022; 9:11:11 > |
|
|
Bu modelde standı normal kullanma seçeneği var mı yoksa sadece mengene tipi mi var? |
|
|
Evet monitörü aldım. 2 gündür kullanıyorum. Çok kısa süre oldu yorumlamak için ama kısaca yazayım. Ben de hoparlör kalabalığı gitsin diye ayrıca tv plus bağlayacağım için ve cihazında herhangi bir ses çıkışı olmadığından dahili hoparlör olsun istedim. Açıkçası tvplus için yeterli geldi hoparlör ama müzik ve oyun için pek yeterli bulmadım. Logitech S220 2+1 ses sistemi vardı 17W. Bilgisayarda onu kullanmaya devam ediyorum. Panele gelirsek çok memnunum. Eski monitörüme kıyasla çok daha fazla parlak geldi. %50 de kullanıyorum ve hala çok parlak. Kontrast malum IPS panel ne kadar oluyorsa o kadar. Bir iki tane IPS panel incelemiştim onlardan daha iyi. Ama kesinlikle iyi bir VA panel değil elbette. Özellikle standı harika. IPS glow sorunu yok gibi neredeyse. Ghosting zaten IPS de sorun değil. Yani sonuç olarak acaba ses tatmin eder mi dedim. Kısmen etti kısmen etmedi yazdığım gibi. Ama bu sonucu bekliyordum zaten. 2 katı para versem sadece ses için ve 10 bit için verecektim. İyi ki de kargoda sorun yaşamışım dedim. Eğer ziraat bankkartınız varsa 500 tl indirimle 5914tl ye aldım ben şu anda 5933 tl ye geliyor. |
|
merhabalar asus vg27aqz modelini tercih edebilirsin 2k ıps 165 hz 1 ms pivot 3 yıl garantili bir ürün değerlendirebilirsin |
|
va panel riskli. Çogu va panelde ghosting oluyor. Benq'nun bu monitörün içine hızlı bir VA panel koyup koymadıgını bilmiyoruz. Riskli alışveriş kimseye önermem. Ghosting ve black smearing çıkması çok büyük olasılık. |
|
|