Şimdi Ara

Nvidia almak için bi sebep söyleyin ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
3.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bilgisayar = oyun + sosyal paylaşım siteleri mantığı ile çalışan beyinler derkenki düşüncem şuydu;
    ekran kartına, ekran kartı; işlemciye, işlemci diyen yani gtx580 ve amd 6850 veya core i5 2500k phenom 2 x6 1100T den anlamayan ekran kartını değiştirmek için kasayı komple bilgisayarcıya götüren (garanti etiketli kasalar için hariç) içindir. elbetteki günlük kullanım genelde oyun + internettir.
  • Sapphire HD 6950 kullanıyorum. Eşdeğer NVIDIA kartlarını da test etme imkanım oldu ; şu sonuca varmış oldum ve şunu söyleyebilirim ki NVIDIA'yı AMD'ye karşı övenler her zamanki "Intel - Nvidia fanları". Gerek fiyat gerek performans olarak AMD'yi tercih ediyorum. Ayrıca driver - oyun optimizasyonlarının alıcıyı farklı yönde çeldiğini düşünüyorum. Sonuç olarak yüksek fiyatlı bir ürünü performansına göre de övmek zor birşey değil. Önemli olan ikisinin arasında gerek harcadığı enerji (PSU isteğiyle bağlantılı olarak) gerek fiyat performansına göre değerlendirmek. Bu nedenle bu soruyu ben de Nvidia fanlarına sormak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 22 Ocak 2012; 15:45:55 >
  • Nvidia yı almak için sebepler düşüneyim :). Nvidia nın desteklediği ( yani açılışta pat die amblemi çıkıyo ve bi hanimefendi nvidiaaaa diyo ) oyunlarda yüksek performans alırsın. Phsyx desteği olan oyunlardaki efektleri görebilmek için alabilirsin. 3d konusunda çok uğraşmazsın. Kendi gözlüğü ve çoğu oyun için profili mevcut. Aynı performansta amd den ucuzsa :))). Cuda desteğini kullanacaksan. vs vs.
  • Biliyoruz ki piyasada yüzlerce oyun var. Merak ettiğim, aynı fiyat segmentindeki AMD ve nVidia kartları karşılaştırdığımızda, hangi oyunlarda nVidia, AMD'den gözle görülür derecede daha yüksek bir performans sergiliyor? Benim şu an aklıma gelen, ciddi bir farkın yaşandığı tek oyun Tom Clancy's HAWX2. Yani sürekli söylemler mevcut, ben de piyasadaki oyunların çoğunu oynayan, farklı kartlarla benchmarklar yapan bir adamım. Kendi gördüklerimle söylentiler pek uyuşmuyor.

Mesela "AMD problemleri" ile ilgili gördüğüm son örnek, Rage'in konusunda oldu:

A kişisi: Oyunda texture'ler çok geç yükleniyor, durmadan yavaşlıyor oyun.
    B kişisi: Aynı problemi yaşıyorum, çok sinir bozucu, umarım patch çıkar.
    C kişisi: Bende GTX460 var, mükemmel oynuyorum. AMD yine batırmış belli ki.
    A ve B kişisi: Biz de nVidia kullanıyoruz.
    C kişisi: (sessizlik)

Sürekli aynı muhabbetler dönüyor ve iyice kabak tadı vermeye başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 22 Ocak 2012; 18:22:43 >

Hiperaktif Bilgisayar Kullanıcısı @ 40°

• ATI konusunda yorum yapmak çok zor, bir yandan 3.5 yıl önce 450 tl ye aldgm 4870 hala beni idare ediyor ne kadar verimli bir yatırım olmuş, bir yandanda Vpu hatası aldığım günler geliyor aklıma ve karar veremiyorum biturlu o paraya değmiş mi değmemiş mi diye

not: belki vpu hatasını bilmeyen arkadaşlar vardır, ısınmaya bağlı olduğu söylenen ama cok dusuk ısılarda bile karşınıza çıkabilen ve garantiye yolladınızda 15 gun sonra "bunda bişey yok" tepkisini aldıgınız bir hatadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ymetin -- 22 Ocak 2012; 18:41:31 >

Orijinalden alıntı: iskambildestesi
    ve ati amd ile oyunlarda ortalama 70 fps alırken saniyenin belki 10 da 1 i oranındaki 15 ~ 28 fps ye düşmelerinide göz ardı etsinler.

Bu nedir ya hergün yeni birşey daha öğreniyoruz.

Orijinalden alıntı: musAKka

Biliyoruz ki piyasada yüzlerce oyun var. Merak ettiğim, aynı fiyat segmentindeki AMD ve nVidia kartları karşılaştırdığımızda, hangi oyunlarda nVidia, AMD'den gözle görülür derecede daha yüksek bir performans sergiliyor? Benim şu an aklıma gelen, ciddi bir farkın yaşandığı tek oyun Tom Clancy's HAWX2. Yani sürekli söylemler mevcut, ben de piyasadaki oyunların çoğunu oynayan, farklı kartlarla benchmarklar yapan bir adamım. Kendi gördüklerimle söylentiler pek uyuşmuyor.

rage oyununda texture lerin geç yüklenmesi her iki taraftada vardı.ama hem nvidianın driverları hemde rage in patchleriyle bu sorun hemen çözüldü.ama gel gelelim amd ye 11.10 driverında rage i yine oynayamıyorduk.bu rezillik değilde nedir.oyun içinde her taraf masmavi oluyordu.adamlar daha 12.1 de rage i tekrardan düzeltti yüzde 5 performans sağladı.skyrimde ise ilk çıktığında gözüken stuttering ve diğer olaylar ilk olarak nvidia da çözüldü.eğer skyrim stuttering problemini araştırırsanız birçok amd kullanıcısının vsync yi ve mouseacc olayını düzeltmesine rağmen bu durumla karşılaştığını görebilirsiniz.performansa gelirsek nvidianın çok üstün performans verdiği yok amd ye nazaran.ama hızlı yazılım desteği takdire şayan

• bence gpu işini AMD daha iyi yapıyor fakat konu yazılım olunca NVIDIA çok üstün

Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo

quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Biliyoruz ki piyasada yüzlerce oyun var. Merak ettiğim, aynı fiyat segmentindeki AMD ve nVidia kartları karşılaştırdığımızda, hangi oyunlarda nVidia, AMD'den gözle görülür derecede daha yüksek bir performans sergiliyor? Benim şu an aklıma gelen, ciddi bir farkın yaşandığı tek oyun Tom Clancy's HAWX2. Yani sürekli söylemler mevcut, ben de piyasadaki oyunların çoğunu oynayan, farklı kartlarla benchmarklar yapan bir adamım. Kendi gördüklerimle söylentiler pek uyuşmuyor.

rage oyununda texture lerin geç yüklenmesi her iki taraftada vardı.ama hem nvidianın driverları hemde rage in patchleriyle bu sorun hemen çözüldü.ama gel gelelim amd ye 11.10 driverında rage i yine oynayamıyorduk.bu rezillik değilde nedir.oyun içinde her taraf masmavi oluyordu.adamlar daha 12.1 de rage i tekrardan düzeltti yüzde 5 performans sağladı.skyrimde ise ilk çıktığında gözüken stuttering ve diğer olaylar ilk olarak nvidia da çözüldü.eğer skyrim stuttering problemini araştırırsanız birçok amd kullanıcısının vsync yi ve mouseacc olayını düzeltmesine rağmen bu durumla karşılaştığını görebilirsiniz.performansa gelirsek nvidianın çok üstün performans verdiği yok amd ye nazaran.ama hızlı yazılım desteği takdire şayan

Dediğim gibi iki oyunu da ilk çıktığı zamanlarda oynadım.

Rage'de oyun çıktıktan kısa süre sonra yapımcıların yayınladığı Patch'i kurdum ve 11.10 v2 sürücüsü ile sorunsuz bir şekilde oynayıp bitirdim. Ne bir kilitlenme, ne de kaplamaların geç yüklenmesi gibi bir problemle karşılaştım.
    Skyrim'de de stuttering problemi vardı, mouse acceleration sorunu yaşamadım. Stuttering de oyunun çıkışıyla aynı gün yayınlanan 1.1 patch'i ile düzeldi, sürücüde değişiklik bile yapmadım.

Yıllardır kullanmadığım kart kalmadı neredeyse, sıkı bir oyuncuyumdur da. Markaya özel problemlerin bir bana denk gelmemesi sevindirici.

• NVidia almak için çok uzaklarda sebep aramaya gerek yok, Intel almak için kaç tane sebep varsa aynısı genellikle NVidia için de geçerlidir.

Orijinalden alıntı: yerroner

Bakmayın siz AC1 yama olayından dili yanmış sazanlara.

Bugün Witcher 2 gibi bir Polonya firmasının oyununu açarken Nvidia logosu, bir İngiliz oyununda Nvidia logosu varsa (Batman), bir Crysis 2de (Alman) ve Mafia2de (Polonya mıydı?) Nvidia logosu görüyorsak, bu adamların PC oyunculuk sektörüne değer verdiğini ve tüm dünyadaki PC oyun yapımcılarla birlikte optimizasyon konusunda çalıştıklarını gösterir. AMD de yapıyor bu işi, ama Nvidia kadar iyi yapamıyor. Nvidia'nın TÜrkiyedeki üniversitelerle bile bir takım ilişkileri var, AMD'de var mı böyle birşey? Buna şaşıran var mı?

Her zaman derim, eğer oyuncuysan ve kafan rahat etsin istiyorsan Nvidia alacaksın. Gerisi teferruattır.

çoğu yazılmış eksik olanı tamamlıyayım. ankara odtü bilgisayar mühendisliğinde bir program doğrultusunda cuda sertifikası verildi katılanlarda oldu nvidia bu üniversiteye lcd ekranından tutun ekran kartına kadar programına kadar ücretsiz yollayıp geliştirilme ve araştırılması konusunda yardımcı oldu

cuda zaten işe yaramaz... physx ise birkaç cam kırığıydı o yüzden önemsiz değerli yüksek forum mühendislerinden iyimi bilcek nvidia aaa

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: yerroner

Bakmayın siz AC1 yama olayından dili yanmış sazanlara.

Bugün Witcher 2 gibi bir Polonya firmasının oyununu açarken Nvidia logosu, bir İngiliz oyununda Nvidia logosu varsa (Batman), bir Crysis 2de (Alman) ve Mafia2de (Polonya mıydı?) Nvidia logosu görüyorsak, bu adamların PC oyunculuk sektörüne değer verdiğini ve tüm dünyadaki PC oyun yapımcılarla birlikte optimizasyon konusunda çalıştıklarını gösterir. AMD de yapıyor bu işi, ama Nvidia kadar iyi yapamıyor. Nvidia'nın TÜrkiyedeki üniversitelerle bile bir takım ilişkileri var, AMD'de var mı böyle birşey? Buna şaşıran var mı?

Her zaman derim, eğer oyuncuysan ve kafan rahat etsin istiyorsan Nvidia alacaksın. Gerisi teferruattır.

çoğu yazılmış eksik olanı tamamlıyayım. ankara odtü bilgisayar mühendisliğinde bir program doğrultusunda cuda sertifikası verildi katılanlarda oldu nvidia bu üniversiteye lcd ekranından tutun ekran kartına kadar programına kadar ücretsiz yollayıp geliştirilme ve araştırılması konusunda yardımcı oldu

cuda zaten işe yaramaz... physx ise birkaç cam kırığıydı o yüzden önemsiz değerli yüksek forum mühendislerinden iyimi bilcek nvidia aaa

Peki Burhan, bana 2011 yılı dahilinde CUDA ve Physx'in "oyunculara" kattığı şeyleri söyler misin?

• Optimizasyon !

daha fazla detay burda var; http://www.gamephys.com/

physx ile neler olabilir ve yapılabilir;

Farbrausch FR-63 Magellan Physx Demo Full HD 1080p (maximum settings and Quality )

[DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=QSNLGsJZvSM&feature=player_embedded#!]

başka bir demo

cuda en çok video editleyenlerin işine yarıyor ve burda tek ve en büyük destek nvidiada bunu tartışmam bile..
    2012e girdik daha amdnin physx adına hiçbir detayı hiçbir şeyi yok sıfıra sıfırda yani daha olmayan birşeyi savunamayız yoktur ve buna rağmen nvidianın physx çamur atmak bence fanatikliktir amdde olmayan daha iyimi...
    pc oyunculuğuna en büyük köstek microsoftdur suçlu arancaksa bu odur microsoftun xbox ayağıda vardır yani konsol onda daha önemlidir... pcdeki oyunculuğun daha öte ileri olmasını istemez...şuan pc oyunculuğu varsa bunda en büyük pay nvidianındır en çok oyunlara sponsor olan destek verende nvidiadır amd sadece 3dmarka iyi destek para veriyor haksız sıralama ve adil olmayan sonuçlar için bunu herkes biliyor

physx real destekli tam 15oyunda sayabiliriz az değil bu ve sürekli güncellenen bir fizik motoru. şuan son sürüm3,0da

http://www.geforce.com/Hardware/Technologies/physx/games

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 23 Ocak 2012; 3:00:19 >

• @ demircibu, hacu dikkat edersen 2011 ve oyuncular açısından değerlendirmeni istedim. Mafia 2 2010'un oyunu; CUDA için bahsettiğin şeyler de safkan manada oyuncuları ilgilendirmiyor. Ben hardcore oyuncu olarak nVidia'nın ya da AMD'nin felsefesini de tartışmıyorum, hatta ilgilenmiyorum bile. Benim için (ve birçok oyuncu için) F/P önemlidir.

Ben şöyle diyeyim, geçen de yazmıştım:

2011 yılında Physx destekli sadece 2 adet kayda değer oyun çıktı: Biri Batman: Arkham City, diğeri ise Alice: Madness Returns. İkisi de aslında oyun alanı bakımından fazlasıyla statik oyunlar.

Physx efektlerini asla küçümsemedim ama yeterli de bulmadım. Hele ki performansı direkt yarıya indirdiği için halen gözümde tam oturmamış, optimize edilmemiş bir özelliktir.

Nvidia almak için bi sebep söyleyin ?

Diyorsun ya, "olmasa daha mı iyi" diye... GTX460 kullanırken oynadım Mafia 2'yi. Hem de deli gibi O/C'lu VGA ile ama Physx performansı öyle bir sömürüyordu ki, kapattım Physx'i ve o şekilde oynayıp bitirdim oyunu.
    CUDA'ya gelince, sadece elde somut olarak Just Cause 2 var 2010 senesinden. Ha, bunda grafiğe kattığı şeyler güzeldi, hakkını yememek lazım. Ama işte adam gibi kullanan 2. bir örneği hatırlamıyorum.

Şimdiye kadar çıkmış oyunlardan 15 tane var diyorsun ama adam gibi kullanan, ve kayda değer oyun sayısı bir elin parmakları kadar.

Bu yüzden gerek Physx, gerek CUDA yaygınlaştırılıp performansı baltalamadığı zaman birçok kişi tarafından tercih edilecektir, ama kısa vadede böyle bir tablo gözükmüyor diyebilirim.

• gtx 460 mafia2 için düşük bir kartdır bunu açık ve net yazayım apex high modunda 5970 120lerden 22fpslere düşüyordu... yani yükske ayarlarda tatmin edici oynamak için apex modunu düşük açıkcaksın ama sonuç itibari ile nvidia bir kartda bu real fizik motorundan yararlanıyorsun. sen bunu 300tllik kartdan maksimum seviyede alamazsın. zaten bunu sende biliyorsun istersen gtx 460ın gpu hızı 1000mhz yap olay mzhde bitmiyor.

cuda desteğine gelince bunu oyun efekti gibi algılama evet just jause2 bazı efektler sadece nvidia kartlarda vardı buda özel yapım bir oyunda satış stratejisiydi... yani özetle ben cudayı oyun amaçlı yazmadım verdiğim örnekte odtü'nün sertifika programına değindim

cudada esas olan paralel işlemcilerin mhzinde her bir coreun çalışmasıdır yani her bir gpu içindeki core sayısının cpu gibi işlem yapması ve( gtx 580nin 512core cudasının çalışması) işte ozaman aşağıda verceğim destekli programlarda bu kartlar cpuya göre aynı işi çok daha iyi yapıyor ve bildiğin üzere teslalarda mantık süper işlem pcleri yada serverlarda yüksek core sayısı olan gpuların etkin kullanmıyla hesap yapması...

http://developer.nvidia.com/cuda-action-research-apps

cudanın kullanıldığı sektörlere bakarsan bunlar her alanda nerdeyse...

Computational Structural Mechanics Bio-Informatics and Life Sciences Medical Imaging Weather and Space
    Data Mining and Analytics Imaging and Computer Vision Computational Finance Computational Fluid Dynamics

Electromagnetics and Electrodynamics
    Molecular Dynamics

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 23 Ocak 2012; 4:18:26 >

• Hacu ben CUDA'nın ne olduğunu gayet iyi biliyorum zaten. Dikkat edersen sadece oyuncu açısından olaya bakıyorum. Mesela video işleme gibi konularda da, destekli programlarla işlem süresini şaka gibi aşağıya çekip işlemi hızlandıran bir teknoloji. Böyle bir işim olsa düşünmeden nVidia alırım zaten, o konuda hem fikiriz.

Ama oyuncuyu ilgilendiren detaylar değil bunlar. ODTÜ olayını da biliyorum, haberi de yapıldı forumda. Ama şahsen bir oyuncu olarak sırf bunun yüzünden nVidia almam.

Physx konusunda da olay zaten GTX460 değil. Yukarıda Batman: Arkham City'de GTX570'in performansını görüyorsun. Physx kapalı iken 95 olan FPS, Physx'i açınca 36 (ortalama) FPS'ye düşüyor. Ben bu oyunda 60 FPS'nin altında akıcılığın gittiğini görüyorsam, ne anladım Physx'den. Düzgün oynamak için kendi ekran kartımın yanına ekstradan kart alacaksam da VGA'ya bu teknolojiyi koymasınlar, eskiden Ageia'nın yaptığı gibi "nVidia Physx kartı" satsınlar bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 23 Ocak 2012; 10:25:57 >

• PhysX hadisesi tartışılıyor, o konuda ufak bir yorum yapmak isterim. Şimdi Mafia II PhysX konusunda yaşanmış en büyük fiyaskodur bana göre. Neden? Mafia II'nin demosunun sunulduğu gün aldığım GTX460 kutusu üzerinde, Mafia II'de kullanılan PhysX'in reklamı yapılyor ancak ben bu efektleri açtığımda oyunun performansı yerlerde sürünüyorsa (hem de düşük çözünürlükte) bu tam anlamıyla fiyaskodur. Bir de Mafia II'de oyuna ciddi mana da bir katkısı yoktur PhysX'in.

Ancak Alice Madness Return'de durum farklıdır. Bu oyuna PhysX çok iyi şekilde adapte edilmiştir. Performansı yine düşürmektedir ancak oyunun yapısı gereği bu performans kaybı pek hissedilmemektedir. Ayrıca PhysX efektleri oyunu canlandırmaktadır. Çünkü oyunun dinamikleri devamlı olarak PhysX efektlerini kullanmaktadır.

Açıkcası bir oyunda Physx kullanılacaksa bu oyunun fantastik bir oyun olmasını tercih ederim. Bu açıdan Batman'de de kısmen başarılı olacağını düşünüyordum. Ancak denemediğim için yorum yapamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 24 Ocak 2012; 0:29:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

Orijinalden alıntı: iskambildestesi
    ve ati amd ile oyunlarda ortalama 70 fps alırken saniyenin belki 10 da 1 i oranındaki 15 ~ 28 fps ye düşmelerinide göz ardı etsinler.

Bu nedir ya hergün yeni birşey daha öğreniyoruz.

agp 9250 den itibaren bu güne kadar kullandığım bütün ati amda ekran kartlarında duman ve benzeri efekt sahnelerinde muhakkak çok ufak bi zaman dilimi boyutunda takılma hep yaşadım. (6950 ve yukarısı hariç. hiç kullanmadım) tabi bunu oyun oynarken gözlerini hiç kırmpmayıp böyle gözünün feri kaçmış insanlar anlar sadece. zamanında az format attırmamıştı bana. cudayı öne sürmemin sebebide nvidia almak için bir sebep söyleyin oldu. olaya oyun açısından değilde genel baktım. başlıktaki soru bütün uygulamaları kapsıyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.