Şimdi Ara

Nvidia almak için bi sebep söyleyin ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
3.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yogitech

Merhaba,

NVIDIA ile AMD arasında fark şudur, destek... Nvidia oyun firmaları ve bir ton firmayla ortaklık kuruyor. Ama AMD böyle desteklere çok fazla önem vermiyor. Oyunlarda daha iyi optimizasyon, daha yüksek fps'ler sunuyor. Bunun sebebi firmalar oyunu NVIDIA kartlara göre ayarlıyor, AMD ise pek bir performans sergileyemiyor. Şu an tek GPU'lu en iyi kart HD 7970 olsa da BF3'te kart cosluyor. GTX 580 ise ondan biraz düşük olmasına rağmen çok rahat bir biçimde BF3'ü oynatıyor. Oynatıyor derken, 1920x1080 ultra'da, High'da zaten benim kartımda yüksek FPS'ler de oynatıyor(HD 5850). Bunun sebebi de optimizasyon ile ilgili. Yani her yönden NVIDIA çıkarına çalışıyor oyunlar. Çoğu kişinin aklında şöyle bir şey de var, intel ile amd çalışmaz diye. Nedense ben bunu forumda duyuyorum çok fazla olmasa da, ama var. Orta seviye kartlardan da bahsedeyim biraz, Şu an orta seviyenin en iyi kartı GTX 560 Ti ve HD 6950'dir. Ama arasında en iyisi HD 6950'dir. Sizin dediğiniz yanlış, intel ile amd arasında en iyi firma intel olduğu söylenir. Ekran kartı piyasasında testlere bakılır ve en iyisi seçilir. Şu an en iyi firmanın nvidia'dır, fakat bence AMD'dir. Sebebi ise benim şuanlık HD 7970 kadar ekran kartına bütçe ayıramamamdır. Herkes bütçesine göre kart alır. Yüksek bütçeli değil de, orta seviye kartlar bana uygun olandır. Orta seviye dediğim de HD 6950'dir. Orta seviye dememin sebebi ise AMD'nin bu kartı orta seviyeye konumlandırmasıdır. NVIDIA'nın köklü bir geçmişi vardır, çoğu kartı ile başarım yakalamıştır, çoğu teknolojiye öncülük etmiştir, bu sebepten tanınan bir firma olduğundan herkes bu firmanın kartına almaya yönelmekte.

Bu kadar açıklamanın yeteceğini düşünüyorum, iyi forumlar diliyorum, inşallah açıklayıcı olmuştur.

+ 5

• quote:

Orijinalden alıntı: yerroner

Bakmayın siz AC1 yama olayından dili yanmış sazanlara.

Bugün Witcher 2 gibi bir Polonya firmasının oyununu açarken Nvidia logosu, bir İngiliz oyununda Nvidia logosu varsa (Batman), bir Crysis 2de (Alman) ve Mafia2de (Polonya mıydı?) Nvidia logosu görüyorsak, bu adamların PC oyunculuk sektörüne değer verdiğini ve tüm dünyadaki PC oyun yapımcılarla birlikte optimizasyon konusunda çalıştıklarını gösterir. AMD de yapıyor bu işi, ama Nvidia kadar iyi yapamıyor. Nvidia'nın TÜrkiyedeki üniversitelerle bile bir takım ilişkileri var, AMD'de var mı böyle birşey? Buna şaşıran var mı?

Her zaman derim, eğer oyuncuysan ve kafan rahat etsin istiyorsan Nvidia alacaksın. Gerisi teferruattır.

amd intelin karşısında nasıl az para kazanıyosa
    ati de nvidanın karşısında okadar az para kazanıyo

herkesin kendince haklı sebepleri var bencede ben bi karta ati ile aynı parayı vereceksem oyuna destek verip daha iyi görsel alacaksam nvidiayı alırım ati nvidia gibi oyunlara destek versin ozaman ati alırım sonuçta daha iyi görsel varken neden sırf fsp olayına takılayımki :D

• forumun biraz tarafsızlaşmaya başladığını görmek çok güzel
    ne amd fanboyu nede nvidia fanbouyu diyebileceğimiz tipler yok ortada
    konuyu basmasınlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 21 Ocak 2012; 15:00:59 >
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • (( sonuçta daha iyi görsel varken neden sırf fsp olayına takılayımki :D )) demiş bir arkadaş... durum şuna çıkıyordaha iyi görsel alayim derken oyunu kasa kasa oynarım daha iyi diyor... aslında bu konu nike vs adidas - fifa vs pes gibi birşey... herkesin önem verdiği şeyler ayrı... birde amd iyi destek veremiyor lafı artık eskide kaldı. 4800 serisinden sonra bu durumu çok azaldı... 5800 lerle birlikte nerdeyse sorun yok... hee driver'ları biraz geç olgunlaşıyor bununda sebebi ekran kartını daha erken piyasa sürmesidir... zira 6900 serileri için son çıkan driver bir kaç oyunda %10 performans artışı gösterdiğini insanlar şaşırarak söyledi buralarda...

aynı fifa vs pes gibi... fifa tam donanımlı çıkıyor görüntüleri(grafikleri) harika oyunda minimum bug, lisans gibi hiç bir sorunu yok, ama her zaman için oyun sistemi açısından pesin gerisinde... bununda sebebi pesin lisans gibi işlerle uğraşmayıp oyunun sistem bölümünde yoğunlaşması. doğal olarak oyunlar ilk çıktıgın da fifa önde ama oyunlar çıktıktan 2-3 ay sonra pesin lians yamaları ve kendi özel güncellemeleri ile fifadan kat kat daha üstün bir oyun halin egeliyor... ama 2-3 ay sonra...

bu durumu ekran kartlarında bu iki markaya bakıldıgında da aynı... amd erken çıkarıyor ve daima sisteme öncelik tanıyor. oynadıgın butun oyunlarda nvidia reklamları görüyorsunuz... ben 2-3 ay niye bekliyim diyen insana da önerim... 3 ay kadar beklesin hem daha iyi driver'lar çıkar hemde fiyatı nvidia'ya göre çok daha ucuz olur... bunun sebebi amd oyun dağıtıcı firmaları ile ortaklık yapmıyor ve reklam giderleride olmuyor...

iyi kartlar, rakipsiz kartlar kunusunda söylemiyorum bunları ama; orta sekment kartlarda amd almak her zaman daha akıllıca olur... en basit örneği...

bugun HD7970 1600 lira civarı... çok pahalı dedik ... ama kimse şunu düşünmek istemiyor... gtx 580 3GB 1500 lira civarı... aralarındaki performans farkı en az %20 ve ayrıca nesil farkı var yepyeni bir kart... bunun için 100 lira fazladan vermeye deymez mi... ama yok bizim insanımız 1600 lira çok para der işin içinden çıkar sanki 1500 lira çok ucuz...

48xx serisi ile beraber artık ati-amd geriden gelip nvidia'dan daha iyi işler yapmaya başladı... son üç senedir nvidia daha iyi bir marka demek çok yanlış olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KerryGillan -- 21 Ocak 2012; 16:23:43 >

• Sonuç ? Yok .. Bu kadar konuşuyorsunuz ama bi mutabakata varamıyorsunuz.
  • AMD desteğinde artma göremedim ben. Geçen yıl annemin almış olduğu ATI erkan kartlı laptopunun driverını sitesinde aradım yoktu.Sonuç olarak güncelleyemedim.Üstelik kart radeon hd serisindeydi. Tam modelini hatırlamıyorum şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: recephan

En basitinden ornek vereyim. Milyarlik ekran kartini alip uzerine daha da rahat etmek icin orjinal oyun alipta sacma sapan driver sorunlariyla karsilasip 1 ay driver sorunlarinin cozulmesini bekleyip tam anlamiyla cozulemeyince insan cildiriyor. Bir noktadan sonra bu oyunda sikinti olmaz diye dua etmeye basliyor insan. Daha bir cok neden sayarim sana ama en onemlisi oynanabilirlik oynatilabilirliktir. Ha dersen ki bu kadar sikintili seyler neden konsol kullanmiyorsun PC kalitesine alisan konsola zor doner. Neyse fanlik yapmaya gerek yok uzun yillar iki markayida kullanmis birisi olarak hangisi sizin isteklerinize uygunsa onu alin en onemlisi bu saygilar.

sorun sizdedir modelini hatırlamadığınız ekran kartını nasıl bulabileceksiniz ?

sitede neredeyse gelmiş geçmiş bütün ekran kartlarının driverlerı var. zaten notebook'un sitesindede linkini verirler.

550ti 6850'yi geçemez 5770 ile denktir.

bilgisayar donanımı bilen kişi bütçesine göre doğru tercihi yapar ve ne yazık ki bu kesim azınlık.
    ProEvolationSoccer
  • Tek bir sebep söyleyeyim mi? Aşağı yukarı 10 yıldır Ati/Amd kart kullanıyorum ama Sanırım driver konusunda Nvidia Amd'den bir adım önde işte sırf bu yüzden Nvidia denebilir.
    ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO|| INTEL CORE İ7 13700K || NZTX KRAKEN ELİTE 240 RGB || 32GB GSKİLL TRİDENT Z5 RGB 7200MHZ CL34 || PALİT RTX 5080 GAMİNGPRO || 512 GB SAMSUNG 970 PRO || 2X 4TB SAMSUNG 870 EVO|| || PHANTEKS EVOLV X|| ASUS ROG THOR 850W PLATİNUM || 24'' ASUS ROG STRİX XG248Q || ELAC DEBUT CONNEX DCB 41 WİTH AUDIO PRO SW-5 || CREATİVE SOUNDBLASTER ZX || RAZER BLACKWİDOW CHROMA V2|| RAZER DEATHADDER V2 PRO || RAZER KRAKEN V3 PRO || BOWERS &amp; WİLKİNS PX8

• physx desteğei varda noluyor gtx 560 ti ile batman 1080p tum ayarlar ultura physx hıgh akıcı oynayamassın

physx için slı kurman lazım oda gerekirmi tartışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akakiakakiyevic -- 21 Ocak 2012; 22:53:18 >
  • Physx' in pazarlama aracı olduğu yorumlara bakıncada belli oluyor zaten, kıçı kırık physx için fazla fazla paralar dökülüyor, ha adam gibi physx olur ona sözümüz yok ama bu şekliyle sadece bir ucube.
  • Bir arkadaş video paylaşmış Batman Arkham City oyunu Directx 11 desteği olan bir oyun,ve karşılaştırılan kartların biri Directx 11 desteği vermediği için görüntüdeki ekstralar normal karşılanmalı..Physx ise sadece bir kandırmaca.Nvidia kartlarda Physx açıkken ben bir fark göremedim.Ati ekran kartlarının driver sorunu var diyen arkadaşlar güncel bir çok oyunun da dahil olduğu yaklaşık 30 oyunu açtım Ati ekran kartıyla hiç bir problem yaşamadım.

Orijinalden alıntı: quanchii

Bir arkadaş video paylaşmış Batman Arkham City oyunu Directx 11 desteği olan bir oyun,ve karşılaştırılan kartların biri Directx 11 desteği vermediği için görüntüdeki ekstralar normal karşılanmalı..Physx ise sadece bir kandırmaca.Nvidia kartlarda Physx açıkken ben bir fark göremedim.Ati ekran kartlarının driver sorunu var diyen arkadaşlar güncel bir çok oyunun da dahil olduğu yaklaşık 30 oyunu açtım Ati ekran kartıyla hiç bir problem yaşamadım.

sen gel bir de ilk çıktığında dene.rage den tut skyrime kadar anamız ağladı bu amd yüzünden
    “Tarih’i” “tekerrür” diye tarif ediyorlar;
    Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo

quote:

Orijinalden alıntı: quanchii

Bir arkadaş video paylaşmış Batman Arkham City oyunu Directx 11 desteği olan bir oyun,ve karşılaştırılan kartların biri Directx 11 desteği vermediği için görüntüdeki ekstralar normal karşılanmalı..Physx ise sadece bir kandırmaca.Nvidia kartlarda Physx açıkken ben bir fark göremedim.Ati ekran kartlarının driver sorunu var diyen arkadaşlar güncel bir çok oyunun da dahil olduğu yaklaşık 30 oyunu açtım Ati ekran kartıyla hiç bir problem yaşamadım.

sen gel bir de ilk çıktığında dene.rage den tut skyrime kadar anamız ağladı bu amd yüzünden

İki oyunu da çıktığı gün oynadım. Nasıl sorunlar yaşadınız, cidden merak ettiğim için soruyorum.

Hiperaktif Bilgisayar Kullanıcısı @ 40°

• Bu zamana kadar 3-4 kere AMD, 7-8 kere de nVidia kart kullandım. (tek bi bilgisayardan bahsetmiyorum laptoplar da dahil.)

nVidia pahalılığı tartışılmaz ama öyle abartılacak kadar bi fark olduğunu düşünmüyorum ben en azından verilen paraya değdiğini gördüm bu zamana kadar. Annemin hep söylediği bi laf vardı, "zengin miyim ki ucuz mal alayım?"
    Bu lafın doğruluğu bence tartışılmaz, çok nadir istisnalar olabilir ama ben tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki bazı konularda, bazı mallara verdiğin paralara değiyor.

Örnek vermek gerekirse;
    Bi Volkswagen araba eş değer özelliklerdeki ya da aynı segmentteki arabalara göre genellikle biraz daha pahalıdır. Ama nedir? Kesinlikle sağlamdır. 2. elde çoğu markaya nazaran daha az değer kaybeder..
    Bence olaya böyle yaklaşmak gerekli.

AMD'nin oldum olası driverlarını sevemedim. 1-2 hatadan sonra ne AMD'ye bulaştım ne ATI'ye. Gerek driverları, gerek değer kaybetmemesi, gerek oyunlarla uyumluluğu olsun BENCE nVidia aldığı parayı SONUNA KADAR HAKEDİYOR..

Bu yorumu yazmadan önce diğer bütün yorumları okudum konudaki. Bazı arkadaşlar oyunlarla anlaşma yapıldığından bahsetmiş. Hatta bazıları oyunların nVidia'yı taraf tutarak AMD'nin performansını düşürdüğünü söylemiş.

Öncelikle bu nVidia'nın oyunlarla uyumluluğuna ve verdiği desteklere değinmek istiyorum. Sizce de güzel değil mi? Olması gereken bişey değil mi?
    Adamlar çoğu PC oyununa destek verip, çıkarttıkları kartlardan sonuna kadar performans almanız için bunları yapıyorlar.

Gelelim oyunların nVidia'yı taraf tutmasına(!)
    Adamlar söylenene göre nVidia'dan para alıp, AMD kartların performanslarını baltalıyorlar. E zaten nVidia adamların sponsorluğunu yapmamış mı? Onlarla beraber çalışmamış mı? Neden AMD kullanan oyuncu kitlesini (azımsanmayacak kitleden bahsediyoruz) kaybetmeyi göze alsınlar ki? Şayet böyle bir durum varsa AMD neden driver güncellemeleriyle bu sorunları gidermiyor ya da gideremiyor? Bana açıkçası mantıklı ve gerçekçi gelmedi.

Özet:
    Yiğidi öldürün hakkını yemeyin. Bu zamana kadar hiç bi' nVidia kartı alıp, evime gelip sistemimde kullandıktan sonra "verdiğim paraya lanet olsun, değmez" dediğim olmadı. Her zaman memnun kaldım.

Başlığı açan arkadaş; nVidia ve AMD kartları kullan, sonra kendin karar ver. En çok beğendiğini seçip al :) Deneme/Yanılma en iyi sonuç veren benchmarktır bence :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somek -- 22 Ocak 2012; 5:46:51 >
    Keyboard : Logitech G910 // Mouse : Logitcech G602 // Mousepad : Razer Goliathus Control Large // Headset : Logitech G933 // Gamepad : 2x Logitech F710

Opel Astra J // 2012 // 1.3 CDTI // Füme

• Suanda 5850 kullaniyorum daha once 8800 gt kullandim yani 2 markayida az cok biliyorum ati driverlri gercekten sorun olabiliyor ornegin pes 2012 oynuyorum futbolcu isimleri titriyor (vsync acik) bakin oyun takiliyor demiyorum surekli 60 fps sorunu cozdum cataly control centra girip kurcaladim uzun zamanimi aldi ama bunlarla benim uğraşmamam lazım

8800 gt ile boyle sorunlar asla yasamamistim velasil kelam soylemek istedigim amd kartlarinda kuck optimizasyon problemleri oldugu bencede dogrudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akakiakakiyevic -- 22 Ocak 2012; 7:22:02 >

Orijinalden alıntı: KerryGillan

(( sonuçta daha iyi görsel varken neden sırf fsp olayına takılayımki :D )) demiş bir arkadaş... durum şuna çıkıyordaha iyi görsel alayim derken oyunu kasa kasa oynarım daha iyi diyor... aslında bu konu nike vs adidas - fifa vs pes gibi birşey... herkesin önem verdiği şeyler ayrı... birde amd iyi destek veremiyor lafı artık eskide kaldı. 4800 serisinden sonra bu durumu çok azaldı... 5800 lerle birlikte nerdeyse sorun yok... hee driver'ları biraz geç olgunlaşıyor bununda sebebi ekran kartını daha erken piyasa sürmesidir... zira 6900 serileri için son çıkan driver bir kaç oyunda %10 performans artışı gösterdiğini insanlar şaşırarak söyledi buralarda...

aynı fifa vs pes gibi... fifa tam donanımlı çıkıyor görüntüleri(grafikleri) harika oyunda minimum bug, lisans gibi hiç bir sorunu yok, ama her zaman için oyun sistemi açısından pesin gerisinde... bununda sebebi pesin lisans gibi işlerle uğraşmayıp oyunun sistem bölümünde yoğunlaşması. doğal olarak oyunlar ilk çıktıgın da fifa önde ama oyunlar çıktıktan 2-3 ay sonra pesin lians yamaları ve kendi özel güncellemeleri ile fifadan kat kat daha üstün bir oyun halin egeliyor... ama 2-3 ay sonra...

bu durumu ekran kartlarında bu iki markaya bakıldıgında da aynı... amd erken çıkarıyor ve daima sisteme öncelik tanıyor. oynadıgın butun oyunlarda nvidia reklamları görüyorsunuz... ben 2-3 ay niye bekliyim diyen insana da önerim... 3 ay kadar beklesin hem daha iyi driver'lar çıkar hemde fiyatı nvidia'ya göre çok daha ucuz olur... bunun sebebi amd oyun dağıtıcı firmaları ile ortaklık yapmıyor ve reklam giderleride olmuyor...

iyi kartlar, rakipsiz kartlar kunusunda söylemiyorum bunları ama; orta sekment kartlarda amd almak her zaman daha akıllıca olur... en basit örneği...

bugun HD7970 1600 lira civarı... çok pahalı dedik ... ama kimse şunu düşünmek istemiyor... gtx 580 3GB 1500 lira civarı... aralarındaki performans farkı en az %20 ve ayrıca nesil farkı var yepyeni bir kart... bunun için 100 lira fazladan vermeye deymez mi... ama yok bizim insanımız 1600 lira çok para der işin içinden çıkar sanki 1500 lira çok ucuz...

48xx serisi ile beraber artık ati-amd geriden gelip nvidia'dan daha iyi işler yapmaya başladı... son üç senedir nvidia daha iyi bir marka demek çok yanlış olur...

pes fan alert

pes fifayı geçiyormuş sonradan,neremle gülsem ki
    İ7 3770k(1,315V-4800MHZ)+win10 64bit ultimate* MSI Z68A-GD80(B3) * İNTEL SIVI SOĞUTMA* COOLERMASTER RC-690 * CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 * ZOTAC 1070Tİ MİNİ EDİTİON *SAMSUNG 860EVO 1TB SSD* SEAGATE 8TB HDD *SAMSUNG 850EVO 250GB * * ViewSonic XG2401 24" 144hz *SKYSTAR2 DVB-S*KAWAİ 5+1* Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver PSU

• nvidia almak için tek neden cuda dır. cudayı da kullanmak için geçerli sebeplerde de şudur;

http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/videolari/ODTUde-Nvidia-Destekli-CUDA-Egitim-Merkezi-Acildi-video-roportaj.htm#

bilgisayar = oyun + sosyal paylaşım siteleri mantığı ile çalışan beyinler için ati amd den başka bir kart önermem. boşuna nvidia kartlara para vermesinler. ve ati amd ile oyunlarda ortalama 70 fps alırken saniyenin belki 10 da 1 i oranındaki 15 ~ 28 fps ye düşmelerinide göz ardı etsinler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.