Şimdi Ara

Nvidia almak için bi sebep söyleyin ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
3.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• @ayhanbilgin ayrıca eski kart ile yeni kartın kaşılaştırılması şundan dolayı, 6 sene önceki kartımız bu oyunu low da bu şekilde oynatabiliyor Phsyx kapalı olarak, ama oyunu birde böyle oynamak var taaa daaa =>yeni GTX 560 ti full de Phsyx açık! :)) sonuçta bu bir reklam filmi sen olsan hangisini seçersin ? :)

Nvidia almak için belkide tek sebep Phsyx'dir BENCE, cuda kullanmıyorum 3D surround sistemim de yok. Ama 1000 tl verdiğim kartı takınca her oyunda full özellik isterim, ve bu özellikler arasında Phsyx de olduğuna göre nVidia benim tercihim olucaktır.
    Intel 2600K - Asus P8P67 Deluxe MB - Gskill Ripjaws-X DDR3 2x4GB CL9 1600Mhz 1.5v RAM Gigabyte 670oc. Noctua NH-D14 OCZ 60GB VERTEX-2 Samsung 250GB HDD XPREDATOR Black Edition High Power Absolute Power 1000W
  • Arkadaşlar teşekkür ederim herkese mobildeyim o yüzden herkesten alıntı yapıp teşekkür edemeyeceğim . Ve şuan doldum ve nvidia ya sinir oldum artık amd fanboyu olmaya hazırım :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fizik görsellik anlamında oyunlara çok büyük katkı sağlıyor fakat daha çok geliştirilmesi gereken bir teknoloji kartların verim kaybı %50 leri aşıyor bu oran %10 lara düşerse o zaman bir fizik den bahsedebiliriz. amd nin heralde bu konuya karşı bi projesi vardır yoksa ilerde nvidia bu işden çok para yer ama ilerde fakat amd nin eyefinity teknolojisi şahsen beni daha çok heyecanlandırıyor ikisinin birleştiğini düşünemiyorum bile

iyi forumlar...

• driver sorunsuz hizmet elimdeki gt7700le nin desteğini hala sağlıyolar.Tabi cuda,physx benzeri katkıları cabası.Mantık basit amd al ucuza al yeni oyunları oynamak için en az 2 ay bekle yada biraz daha fazla ver çıktığı an oyna o oyunu.Nvidia destekli oyunların çoğu atıyorum 5 sene önceki amd kartlar çakarken nvidia iyi kötü oyunu çalıştırıo.
  • fazla söze gerek yok yogitech en iyi şekilde açıklamış
  • destekle rüşveti karıştırmayalım oyun açılırken ekrandaki nv yada ati logolu reklamını anlarım ama olay bundan öte ticari ahlaka sığmayacak bi şekilde yapılan anlaşmalar hangi oyundu bilmiyorum dx 10.1 de ati de çok daha iyi performans verirken oyun firması yama çıkarıp ati nin performansını düşürmüştü nv den rüşvet alıp gerekeni yaptılar daha yeni intel in amd ye 1.25 milyar doları antitekelcilik ceza parası verdiğini yüzünden verdiğini biliyoruz yurtdışında uygun fiyata bi çok AMD A serisi notebook vrken 70 milyonluk ülkede 3-5 tane onlarda yüksek fiyatlardan satılıyr daha yeni mediamarket te bi görevliyle konuştum AMD A serisi işlemciler geldiği gün bitmiş(7 tane gelmiş) neden diye sorduğum da görevli "abi dört çekirdekli ve bin lira civarı olunca hemen aldılar" dedi notebook ların diz üstüye göre çok daha fazla satıldığını düşünürsek ortada korkunç bi kar vr intel lehine teknoloji marketlerin de (vatan mediamarket electroworld) notebook standları yoğundur her zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Takip.

İ7 3770k(1,315V-4800MHZ)+win10 64bit ultimate* MSI Z68A-GD80(B3) * İNTEL SIVI SOĞUTMA* COOLERMASTER RC-690 * CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 * ZOTAC 1070Tİ MİNİ EDİTİON *SAMSUNG 860EVO 1TB SSD* SEAGATE 8TB HDD *SAMSUNG 850EVO 250GB * * ViewSonic XG2401 24" 144hz *SKYSTAR2 DVB-S*KAWAİ 5+1* Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver PSU
  • hangi modelle hangi modeli karsilastiriyoruz?
    Havaya konusmaya gerek yok

Sistem 1: Asus Rampage V Extreme-Intel Xeon E5-2630v3-Asus GTX 690-G.SKILL Ripjaws4 DDR4 16 Gb 3000 Mhz@1866 Mhz -Corsair F240-WD Caviar Black 1 Tb-Corsair H100i-Corsair Obsidian 900D-Acer GD245HQ 3D-EVGA SuperNova 1600W G2(ölü)/Corsair HX1000i-Creative ZxR-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros/Corsair M65 Pro RGB-Audio-Technica AD2000X-2*Logitech Z5500+Edifier DA5000 Pro-Logitech G27
    Sistem 2: Asus Rampage IV Extreme-Intel 3930K-EVGA GTX 1080 F.E.-Corsair Vengeance 32 Gb 1600 Mhz -Ocz Vertex 4 256 Gb-Corsair HX850-Corsair H100i-Corsair Obsidian 800D-Asus VG278H 3D-Creative Recon3D Fatal1ty Champion-Creative Fatal1ty MKII-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros-Seagate Barracuda 1.5 Tb-Western Digital Green Point 2 Tb*2-Western Diital Green Point 4 Tb
    Sistem 3: Asus G750JH-Logitech MX Master-Asus Xonar U7 Echelon
  • bu konunun sonunu iyi görmüyorum
  • ya millet oturmuş nvidianın neden daha fazla sattığını daha üstünlüğüne bağlamaya çalışmış yok firmalarla anlaşıyormuş felan fizikmiş felan. tamam firmalarla anlaşabilirde sonuçta zaten o anlaşmalı oyunların performansına da bakılarak alınıyor o kartlar fiyatları buna göre değerlendiriliyor ve gene avantajlıydı ati kartlar şu son seriye kadar.
    şöyle bişey varki nvidia geforce 2 lerle birlikte kriter haline geldi. pentiumun kaç gibi bi durum olmuştu oem pc üreticileride bu isim olayında devam ediyor hala ve notebook olayında da böyle millet nvidia ismini görmek istiyor hele notebooklarda onu görmeyince direk onboard sananlar var inanın.
    atinin en parlak dönemlerinde dahi satış oranları yarıyarıya oluyor hatta gene nvidia önde oluyor. fx5xxx serisinin başarısı mesela ibretliktir yani. nvidia daha iyi olduğu önkabulü biraz yaygın bi konu ismi kazındı bi kere ve o yaygın satışlar devam ettikçe ezber devam ediyor görmeye alışıyor insanlar.. dediğim gibi çok zayıf kaldıklarında bile bi şekilde güç tüketimini bi kenara atıyorlar felan gene gayet iyi satıyorlar. nasılki intel bi zamanlar yeni bişeyler üretemiyordu ve sürekli frekans felan artırıp yüksek güç çeken ısınan işlemcilerle amd ye yetişmeye çalışıyordu, core 2 den sonra tam tersi amd pek bişey geliştiremeyip yüksek güç çeken ısınan işlemcilerle cebelleşiyor. nvidia 8 serisini çıkardığında ati ilk zamanlar bu şekildeydi. şimdi tam tersi nvidia sınırları zorluyor güç tüketimi konusunda mesela. ama ekran kartlarında pek sınır yok gibi bişey işlemcilerdeki gibi değil, fazla güç tüketen işlemci için anakartlarında standartları önemli ama ekran kartı daha kendine özgü birtek pcı-ex 300w standardı var oda pek mühim değil. güç tüketimi ve ısı aslında ilk kriter olmalı seçim yaparken benzer performanstaki ürünlerde ama isme bakıyoruz ve nvidia kaliteli algısı ezberde olduğundan nvidia tercih ediyoruz.. düşük güç tüketimi stabilite ve ömür açısındanda çok önemli. bu açılardan ati daha doğrusu amd daha iyi durumda şuan ve ucuza da mal ediyor ucuzada satıyor ama yinede nvidia kadar satamıyor. şuan 7 serisini çok rahat güncelleyebilir amd güç tüketimini sallayıp 7970 den felan çok daha güçlü kartlarda yapabilir ama gerek yok şuan elinde tutuyor o kozu. nvidia yeni mimaride büyük sıçrayış yapmazsa çok daha verimli bi gpu yapamazsa sadece ferminin 28nm versyonuymuş gibi bir kazanım sağlarsa amd gene güç tüketimi ve ısı açısından avanjlı devam eder epey süre ve daha fazla tercih sebebi olması gerekir benzer performanstaki ürünler karşılaştırıldığında bu sebeple..
    Rotax Pro Wireless Ergo Mekanik Gaming Mouse
    Finesse XDDR12 64GB RAM

• Şuan Amd Atı kullanıyorum ancak nvidiada kullandım.yorumsuz olarak nvidia diyorum.

Orijinalden alıntı: recephan

Arkadaşlar teşekkür ederim herkese mobildeyim o yüzden herkesten alıntı yapıp teşekkür edemeyeceğim . Ve şuan doldum ve nvidia ya sinir oldum artık amd fanboyu olmaya hazırım :D

önce testleri geçmen lazım ,kid
  • TERCIH MESELESI. BANA GORE HER YONDEN USTUNLER GUC TUKETIMI VE FIYAT HARIC. DRIVER+OYUN OPTIMIZASYONU+PHYSX+CUDA+ TEK GPU DA HER ZAMAN EN IYISINI CIKARAN NVIDIA. EKRAN KARTIM ISE GTX 590. AMD YI F/P YONUNDEN BASARILI BULUYORUM AMA BEN NVIDIA DIYORUM. GEREK DRIVER GEREK OYUN OPTIMIZASYONU YONUNDEN.

IYI GUNLER
    ...
  • Şu physx in nesini sevdiniz anlamadım, nvidia nın en büyük kazıklama aracı. Havok un 10 sene önce yaptıklarını şimdi yapmaktan aciz. Tam bir donanım düşmanı, performans katili. Abartmıyorum ne desek az kalır buna.

Adamlar kalkmış cam efektlerini fizik diye yutturuyor, trajikomik bir durum.
  • Konu basligini arkadasimiz yanlis acmis.
    Aslinda konu basligi aynen söyle olacakti.
    Nvidia almamak icin bir sebep söyleyin.
    İkinci bir baslik yada konuda aynen söyle bir baslik kullanilmaliydi.
    Amd Ati ekran karti almak icin bi sebep söyleyin.

Böylece amd ve nvidia savaslarinda inanilmaz boyutlara ulasilmis olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 21 Ocak 2012; 12:02:39 >
    PC:intel Core i7 10700K Noctua NH-D15 Black., Asus Rog Strix Z490 E Gaming 16gb ddr4 3600, Ssd 256 gb850evo , Hardisk 4TB, MSI RTX 4070Ti Gaming X Trio 12gb. Aoc agon pro ag274QXM 2k 170hz monitör. Sinema Sistemi: Pioneer vsx 831, Harmankardon HKTS 1 5 16, Nvidia Shield 16 gb Android Tv 2TB WD element, Panasonic TX-50DXX789 Tv, Telefonlar: Samsung S24 ultra, S21 Ultra, S9 edge plus, S9, S7, Kameralar :Canon Eos 650D, Canon HF 200
    Audi A6 45 TDI Quattro 2021
  • bende nvidia kullanıyorum ancak güç tüketimi ve fiyat :D

ya bırakın niye her oyunda physx desteği yok?
    veya batman dışındaki oyunlarda amd ile physx açıkken gene oynanabiliyor (30 fps altı) ancak batman de physx bile açılmıyor?
    bu iş para meselesi nvidia her reklamında batmani koyuyor niyeyse..
    physx çok yeni teknoloji diyenler 6 sene önceki kartlar physx desteği sunarken hala nasıl yeni olabiliyor?

kavgaya gerek yok. bu soru yanlış sorulmuş. eşit fiyattaki kartlardan hangisinin performanslı olduğu sorulur. ha param bo. gibi diyen varsa nvidia yı alıp rahat bir şekilde oyunlardan iyi sonuçlar alır.(amd kötü almaz elbet ancak para işte....)

mesela yogitech in dediği gibi gtx 560ti iyi performanslı bir kart. aslına bakarsak alt modeli ti olmayanlar 6870 in karşısında eş performans sergiliyordu ancak 6950 1gb nin karşısına çıkamıyordu. ti lar 6950 1gb nin karşısına kondu. ancak ti başarılı olamadı.

peki sonuca gelirsek;
    gtx 560 hd6870 ile eş performans sergileyerek
    gtx 550 ti hd6850 yi geçerek

başarı elde etti. ancak;

gtx 560 ti hd6950 1gb yi eş performans bile sergileyemeyerek
    gtx 550 hd6850 ye yetişemeyerek

başarısız oldu.

şimdi nvidia mı iyi amd mi? iş kartlarda biter.

@MÜŞAVİR

***AMD Ryzen 5 1400 with Gelid Tranquillo*** ***MSI A320M PRO-VH Plus*** ***GSKILL RipjawsX 2x8GB 3000 MHz*** ***2xSeagate 500GB Raid 0***WD Green 240GB Sata SSD***MSI RX570 Armor OC*** ***Deep Cool Smarter*** ***COUGAR CM Power 700W PSU***

• Bakmayın siz AC1 yama olayından dili yanmış sazanlara.

Bugün Witcher 2 gibi bir Polonya firmasının oyununu açarken Nvidia logosu, bir İngiliz oyununda Nvidia logosu varsa (Batman), bir Crysis 2de (Alman) ve Mafia2de (Polonya mıydı?) Nvidia logosu görüyorsak, bu adamların PC oyunculuk sektörüne değer verdiğini ve tüm dünyadaki PC oyun yapımcılarla birlikte optimizasyon konusunda çalıştıklarını gösterir. AMD de yapıyor bu işi, ama Nvidia kadar iyi yapamıyor. Nvidia'nın TÜrkiyedeki üniversitelerle bile bir takım ilişkileri var, AMD'de var mı böyle birşey? Buna şaşıran var mı?

Her zaman derim, eğer oyuncuysan ve kafan rahat etsin istiyorsan Nvidia alacaksın. Gerisi teferruattır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerroner -- 21 Ocak 2012; 14:13:01 >
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.