Şimdi Ara

Nvidia almak için bi sebep söyleyin ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
3.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kardeşim physx teknolojim var diyorsun fakat oynatacak kartın yok ne anladım şimdi bu işten. Başından beri söylüyorum sadece bir pazarlama aracı, adam ömründe ilk defa ekran kartı alacak, kutunun üstüne bakıyor PHYSX filan yazıyor, millet bişi sanıyor, aslında bu kadar basit bence.

Orijinalden alıntı: muhtesemgitlan

gtx560 mı HD6970 mi ?

Voodoo 2

@Ocean Mist

Genelde pazarlama aracı olarak kullanıldığı ve kullanıldığı oyunlarda performansı süründürdüğü doğru ancak işe yaradığı yahut oyun zevkini artırdığı oyunlar da yok değil. Yukardaki mesajımda örneğini vermiştim. Yani gerçekten işe yarar şekilde kullanıldığında PhysX, fark yaratan bir özellik. Tabi Nvidia çalışanlarının bile lanet ettiği x87 tabanlı yazılımı ile ne kadar işe yarar orası ayrıca tartışılır. Ama Nvidia istese gerçekten PhysX'i adam eder. Buna şüphem yok. Şu hali ile PhysX için kart alınır mı? Kesinlikle hayır. Ne PhysX var diye Nvidia kart alınır ne de PhysX efektlerini görebilmek için sisteme PhysX kartı olarak Nvidia kart alınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 24 Ocak 2012; 0:35:24 >

• Gerdirmeli bir konu daha :D

Ben nvidia kullanıyorum şu an.Ati kullandım ama x1950pro kartım dışında beni memnun eden olmadı.Hep bu örneği veriyorum ama vaktinde 8800gt nin rakibi olan ve hatta ilk çıktığında benchlerde 8800gt yi testlerde yerlere seren 3850 şu an güncel oyunları oynatma konusunda 8800gt nin çok çok gerisinde.E hani vaktinde iyiydi 8800gt den? Ha bu demek değil ki ati kötü, ama verdiğim örnek ortada.Gelgelelim ati şu an iyi bir fiyat performans kartı çıkarsın alırım onuda ekleyim yani :)

Orijinalden alıntı: gOkO

Gerdirmeli bir konu daha :D

Ben nvidia kullanıyorum şu an.Ati kullandım ama x1950pro kartım dışında beni memnun eden olmadı.Hep bu örneği veriyorum ama vaktinde 8800gt nin rakibi olan ve hatta ilk çıktığında benchlerde 8800gt yi testlerde yerlere seren 3850 şu an güncel oyunları oynatma konusunda 8800gt nin çok çok gerisinde.E hani vaktinde iyiydi 8800gt den? Ha bu demek değil ki ati kötü, ama verdiğim örnek ortada.Gelgelelim ati şu an iyi bir fiyat performans kartı çıkarsın alırım onuda ekleyim yani :)

HD3850 hiçbir zaman 8800gt'nin rakibi olmadı. Hiçbir zaman 8800gt'yi yere sermedi. Hatta abisi HD3870 bile rakip olarak gösterilse de 8800gt'yi yere seremedi. Hatta daha ileri giderek şunu söyleyeyim, HD3800 serisi maliyet odaklı oldukları için Nvidia g92 gpu'sunun maliyet odaklı ve daha optimize olanını üreterek HD3800'lere yanıt verdi ki bu kart 9600gt'dir ve HD3800 serisi kartlar, 8800gt'nin gerisinde olan bu kartı bile yere serememiştir.

Özetle yanlış bir örnek vermişsiniz. Konuya uyumu açısından değil; içerdiği "HD3850, 8800gt'den iyiydi, sonradan kötü oldu!" önermesi bakımından yanlış. İnsanları yanıltmayın lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

HD3850 hiçbir zaman 8800gt'nin rakibi olmadı. Hiçbir zaman 8800gt'yi yere sermedi. Hatta abisi HD3870 bile rakip olarak gösterilse de 8800gt'yi yere seremedi. Hatta daha ileri giderek şunu söyleyeyim, HD3800 serisi maliyet odaklı oldukları için Nvidia g92 gpu'sunun maliyet odaklı ve daha optimize olanını üreterek HD3800'lere yanıt verdi ki bu kart 9600gt'dir ve HD3800 serisi kartlar, 8800gt'nin gerisinde olan bu kartı bile yere serememiştir.

Özetle yanlış bir örnek vermişsiniz. Konuya uyumu açısından değil; içerdiği "HD3850, 8800gt'den iyiydi, sonradan kötü oldu!" önermesi bakımından yanlış. İnsanları yanıltmayın lütfen.

Uzun zaman geçti üzerinden ancak kimseyi yanıltmak gibi bir durum söz konusu değil.3870 den bahsetmem gerekirken 3850 den bahsetmişim kaldı ki farketmez.Şu an tabiki 3870 in 8800gt den kötü olduğunu söylüyoruz ama ilk çıktığında durum böylemiydi lütfen hatırlayın?

• quote:

quote:

quote:

Uzun zaman geçti üzerinden ancak kimseyi yanıltmak gibi bir durum söz konusu değil.3870 den bahsetmem gerekirken 3850 den bahsetmişim kaldı ki farketmez.Şu an tabiki 3870 in 8800gt den kötü olduğunu söylüyoruz ama ilk çıktığında durum böylemiydi lütfen hatırlayın?

Evet ilk çıktığında da durum aynıydı. İsterseniz tonla incelemeden örnekler vererek kanıtlayabilirim. AMD, HD2900'den sonra liderlik yarışına soyunmadı ve HD2900'ü 55nm'de revize ederek HD3800 serisini sundu. Performans olarak getirisi olmayan bu seri, AA ve AF konusunda da yenilik sunmuyordu. Yalnızca maliyeti, güç tüketimi ve stabilitesi ile HD2900'e fark atıyordu. Bir de CF kurulumlarında çoklu ekran kullanımı konusunda bazı özellikler sundu. Bunlar haricinde bir de DX10.1 ve yeni video formatlarını desteklendiğinden söz edebiliriz.

HD2900xt, 8800gts'lerle anca yarışabilen bir kart olarak kaldığından 8800gts'lerin üzerinde performans gösteren tüm kartlar HD2900xt'yi ve HD3800'leri direk olarak geçiyordu. Misal 8800gt. AA+AF filtreleri aktif edildiğinde 9600gt'yle bile yarışamıyordu bu kartlar.

HD3870, 8800gt'nin karşısına konumlandırılmış olmasına karşın performans olarak gerisindeydi ve fiyat olarak da pek avantaj sunmuyordu. O nedenle 8800gt rekor düzeyde satış gerçekleştirirken, HD3870 yalnızca günü kurtaran kart durumundaydı. HD3850 ise fiyatı ile 9600gt gelene kadar iyi satıldı ancak 9600gt geldikten sonra tercih edilen 9600gt oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 24 Ocak 2012; 0:59:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet ilk çıktığında da durum aynıydı. İsterseniz tonla incelemeden örnekler vererek kanıtlayabilirim. AMD, HD2900'den sonra liderlik yarışına soyunmadı ve HD2900'ü 55nm'de revize ederek HD3800 serisini sundu. Performans olarak getirisi olmayan bu seri, AA ve AF konusunda da yenilik sunmuyordu. Yalnızca maliyeti, güç tüketimi ve stabilitesi ile HD2900'e fark atıyordu. Bir de CF kurulumlarında çoklu ekran kullanımı konusunda bazı özellikler sundu. Bunlar haricinde bir de DX10.1 ve yeni video formatlarını desteklendiğinden söz edebiliriz.

HD2900xt, 8800gts'lerle anca yarışabilen bir kart olarak kaldığından 8800gts'lerin üzerinde performans gösteren tüm kartlar HD2900xt'yi ve HD3800'leri direk olarak geçiyordu. Misal 8800gt. AA+AF filtreleri aktif edildiğinde 9600gt'yle bile yarışamıyordu bu kartlar.

HD3870, 8800gt'nin karşısına konumlandırılmış olmasına karşın performans olarak gerisindeydi ve fiyat olarak da pek avantaj sunmuyordu. O nedenle 8800gt rekor düzeyde satış gerçekleştirirken, HD3870 yalnızca günü kurtaran kart durumundaydı. HD3850 ise fiyatı ile 9600gt gelene kadar iyi satıldı ancak 9600gt geldikten sonra tercih edilen 9600gt oldu.

Haklı olabilirsiniz ben 8800gt mi alırken neden 3870 almadın diyen arkadaşlarada bunları anlatmam gerek.Teşekkür ederim...

• Hepsinin tek bir marka gibi düşün bütçene uygun olanı al.

Bak ben nVidia kullanıyorum, en son ve tek ATi/AMD kartım x600 dü CoD 2 zamanında, bu kadar driver problemi yaşamadım. nVidia driverler daha problemli kimisi kart yakıyor (2011 de 2 tane kart yakan driver yayınladı nVidia). Mesela BF3 nVidia ile optimize edilmiş her yerinden nVidia akıyor. Oyunu düzgün oynayabilmek için illa Beta driver indirmem gerekiyordu, yoksa sorunlu ve bu driver oyundan 2 hafta sonra çıktı. Bide her nVidia logolu oyunda bir sorun var BF3 ilk ay paso crash veriyordu yine Mafia 3 de abuk sabuk crashler patchle düzeltildi sonra, ama ayıp yani BF3 e beta diyolardı ilk ay, o kadar çok bulaşıyor ki oyun stüdyolarına oyun karman çorman oluyor. Sonra Physx yalan geç onu tam bir hikaye. O kadar abartı ki fizik motoru yani batman tarzı oyunlara gidiyor anca zaten yılda 1-2 tane physx oyun çıkıyor onlarda bi tanesi bazen elle tutulur bişey oluyor yoksa tırt. Mesela ben Mafia 2 full detay physx oynadım, yani o 1930 atmosferi falan komple ölmüş yürürken çöp kutusuna çarpıyorsun kıvılcım (havai fişek gibi) çıkıyor 50 takla atıyor tamamen abartı hani gerçekçilik mafia 2 tarzı oyunlarda çok önemli batman'de güzel olabilir ama mafia 2 ye hiç gitmemiş. Havoc fizik motoru çok daha iyi ve özel ekran kartı gerekmiyor ve çok daha yaygın kullanılıyor efektler abartı değil böyle physx gibi "aha kırılıyorum bak tane tane" diye gözüne sokmuyor. Mesela ben 2011 de hiç physx li oyun oynamadım en son mafia 2 işte 2010'un yaz dönemiydi, rezil etmişler oyunu sırf şu nVidia teknolojileri için.

Bu anlaşma olayıda pek önemli değil oyunda nVidia logosuda olsa, aynı fiyat aralığındaki kartlar genelde aynı performansı veriyor (Türkiye'de durum değişir yalnız F/P de AMD daha iyi). Yani biri 50 verirken diğeri 100 vermez. En fazla 3-5 fps her oyunda olduğu kadar fark oluyor.

Kısacası oyun stüdyolarına bulaşmasın abi şu nVidia bütün oyunun cehresini kötü yönde etkiliyor. Mafia 2 den sonra nefret etmeye başladım özellikle, oyundan çok nVidia'nın reklamı yapıldı.

Bir nVidia kullanıcısı olarak tecrübelerim böyle.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muhtesemgitlan

gtx560 mı HD6970 mi ?

Voodoo 2

@Ocean Mist

Genelde pazarlama aracı olarak kullanıldığı ve kullanıldığı oyunlarda performansı süründürdüğü doğru ancak işe yaradığı yahut oyun zevkini artırdığı oyunlar da yok değil. Yukardaki mesajımda örneğini vermiştim. Yani gerçekten işe yarar şekilde kullanıldığında PhysX, fark yaratan bir özellik. Tabi Nvidia çalışanlarının bile lanet ettiği x87 tabanlı yazılımı ile ne kadar işe yarar orası ayrıca tartışılır. Ama Nvidia istese gerçekten PhysX'i adam eder. Buna şüphem yok. Şu hali ile PhysX için kart alınır mı? Kesinlikle hayır. Ne PhysX var diye Nvidia kart alınır ne de PhysX efektlerini görebilmek için sisteme PhysX kartı olarak Nvidia kart alınır.

Katiliyorum hocam, benide sinir eden bu zaten, adam edebilecegi halde kullanicilarini musterilerini surundurmesi, yoksa teknojik gelismeyi severiz ama boylesi degil malesef ve bunu paylasmadikca amd ile yine eksik kalacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

AMD desteğinde artma göremedim ben. Geçen yıl annemin almış olduğu ATI erkan kartlı laptopunun driverını sitesinde aradım yoktu.Sonuç olarak güncelleyemedim.Üstelik kart radeon hd serisindeydi. Tam modelini hatırlamıyorum şimdi.

notebook graphics seçince çıkıyor
    http://support.amd.com/us/Pages/AMDSupportHub.aspx

ayrıca sayfa içinde mobility rodeon diye linkte var ve ek olarak otomatik driver için tara seçeneği de mevcut

Bari ben bulmadım diyin de sürücü yok demeyin

physx iyidir güzel birşeydir ama karşılığında ekran kartının ödediği bedel çok fazladır bu durum düzelmediği sürece physx bana
    hitap etmez gtx 570 gibi bir kartın 90 lı fps lerden 36 lara düşmesi güzel bir örnek.
    ha 90 lardan 70 lere düşürüp oynatmaya çalıştığında bana göe faydalı bir icattır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 24 Ocak 2012; 10:37:08 >
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3

• quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Biliyoruz ki piyasada yüzlerce oyun var. Merak ettiğim, aynı fiyat segmentindeki AMD ve nVidia kartları karşılaştırdığımızda, hangi oyunlarda nVidia, AMD'den gözle görülür derecede daha yüksek bir performans sergiliyor? Benim şu an aklıma gelen, ciddi bir farkın yaşandığı tek oyun Tom Clancy's HAWX2. Yani sürekli söylemler mevcut, ben de piyasadaki oyunların çoğunu oynayan, farklı kartlarla benchmarklar yapan bir adamım. Kendi gördüklerimle söylentiler pek uyuşmuyor.

Mesela "AMD problemleri" ile ilgili gördüğüm son örnek, Rage'in konusunda oldu:

A kişisi: Oyunda texture'ler çok geç yükleniyor, durmadan yavaşlıyor oyun.
    B kişisi: Aynı problemi yaşıyorum, çok sinir bozucu, umarım patch çıkar.
    C kişisi: Bende GTX460 var, mükemmel oynuyorum. AMD yine batırmış belli ki.
    A ve B kişisi: Biz de nVidia kullanıyoruz.
    C kişisi: (sessizlik)

Sürekli aynı muhabbetler dönüyor ve iyice kabak tadı vermeye başladı.

+dirt 3,bf 3,civilation 5,dirt 2 vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Biliyoruz ki piyasada yüzlerce oyun var. Merak ettiğim, aynı fiyat segmentindeki AMD ve nVidia kartları karşılaştırdığımızda, hangi oyunlarda nVidia, AMD'den gözle görülür derecede daha yüksek bir performans sergiliyor? Benim şu an aklıma gelen, ciddi bir farkın yaşandığı tek oyun Tom Clancy's HAWX2. Yani sürekli söylemler mevcut, ben de piyasadaki oyunların çoğunu oynayan, farklı kartlarla benchmarklar yapan bir adamım. Kendi gördüklerimle söylentiler pek uyuşmuyor.

Mesela "AMD problemleri" ile ilgili gördüğüm son örnek, Rage'in konusunda oldu:

A kişisi: Oyunda texture'ler çok geç yükleniyor, durmadan yavaşlıyor oyun.
    B kişisi: Aynı problemi yaşıyorum, çok sinir bozucu, umarım patch çıkar.
    C kişisi: Bende GTX460 var, mükemmel oynuyorum. AMD yine batırmış belli ki.
    A ve B kişisi: Biz de nVidia kullanıyoruz.
    C kişisi: (sessizlik)

Sürekli aynı muhabbetler dönüyor ve iyice kabak tadı vermeye başladı.

+dirt 3,bf 3,civilation 5,dirt 2 vs

Dirt 3
     Nvidia almak için bi sebep söyleyin ?

BattleField 3
     Nvidia almak için bi sebep söyleyin ?

Civilization V
    />

Sonuç, sadece Civilization V'te mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 24 Ocak 2012; 10:55:51 >

Hiperaktif Bilgisayar Kullanıcısı @ 40°

• quote:

Sonuç, sadece Civilization V'te mevcut.

BC2'de düzenli olarak sadece AMD kullanırken restart tuşuna basardım. Crysis2 ve Bf3 Beta'da sadece performans orta seviyeydi. kart zaten belli ancak, bir yerde her zaman AMD kartlarında bireysel sıkıntı olur. Oyunun birinde illa ki sorun çıkar. Bu klasiktir. Driver desteği geç gelir. Min fps'lerde Nvidia daha iyi olabiliyor. 7 serisinde yorumlara göre bu yönde iyileştirmeler mevcutmuş, bakalım kısmet olurda alırsak göreceğiz ama, bu tartışılmaz, oyuncunun derdine her zaman önce Nvidia deva olmuştur. AMD ikinci aşamada daha iyi kartla karşılık vermiştir. Süreç hep böyle olmadı mı her zaman?

Tartışılmayacak başka konu iş GPU ve GPU tabanlı ek uygulamalara gelince vizyon açısından Nvidia ve AMD firma prensipleri açısından kıyaslanamaz bile.
    Burada hala neyi tartışıyorlar anlamıyorum. Dönem gelir AMD X kartı Nvida Y kartını geçer sonra durum değişir ama salt üstünlük son yıllarda kimde o belli.
    E eskiden AMD ucuz çözümler üretirdi o anlayış bitti. En son HD 4870 GTX260 192 shader olanları sağlam indirmişti. Nvidia fiyatları yarıya çekip 55nm 216 shaderle cevap verince herhalde akabinde centilmenlik anlaşması yaptılar. Ben şu an zaten işlemci pazarında 50 milyar USD gelir sınırını aşmış İntel karşısında zor günler yaşayan AMD ile Nvidia'nın gizli anlaşma içinde olduğuna inanıyorum. Yeni mimari iyi ama traş. Fermi'yi 28NM olarak dizayn edip 1,5 3gb bellekli seçeneklerle piyasaya istese çoktan sürerdi Nvidia. Tegra ile meşgul olmasının buna engel olacağını sanmıyorum. Keppler 2 yıl önce başlayan bir tasarım.
    Ama zaten DX11'de kartları iyi satıyor ve satar. 28NM'den geçtim, 2560 GB Evga 570 ve 3 GB 580 gibi örnekler çoğalsın 40Nm fermi yine her türlü satar
    ve çatır çatır da akar..

Nvidia kartlardan kesinlikle almayıp, sadece salt AMD kart almak için mantıklı ve fanatizm içermeyen 3 tane sebep var mıdır? 2 tane de olur.....

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Nvidia kartlardan kesinlikle almayıp, sadece salt AMD kart almak için mantıklı ve fanatizm içermeyen 3 tane sebep var mıdır? 2 tane de olur.....

Benim açımdan ne AMD, ne de nVidia için 1 tane bile böyle bir sebep yoktur. Mesela benim için Physx ne kadar gereksizse, Eyefinity de bir o kadar gereksizdir.

Birçok kullanıcı için salt F/P önemlidir. Hangi logoya sahip olduğu, seçimimde asla temel etken olamaz. Örneğin şu an için sorunsuz bir şekilde modlu 6950 kullanıyorum, fiyatı düşerse de ikinci el 580 almaya hazırım.

Diyorum ya, AMD ile sorun yaşamayan demek bir ben varım, hem de piyasadaki çoğu oyunu hakkını vererek oynamama rağmen. Sorun yaşayan varsa elbette almasın, ama benim gördüğüm kadarıyla alakalı alakasız her sorunda suçlunun AMD gibi gösterilmesi komik bir hal alıyor artık.

En son sorun yaşadığım AMD kart HD4870 oldu, o da Brothers in Arms oyununda bir bölümde oyun kilitleniyordu. VGA bios update'i ile düzeldi.

En son sorun yaşadığım nVidia kart GTX460 oldu, FIFA11 ve BC2'de GPU kullanım yüzdesi aşağılara düştüğü için saat frekanslarını da direkt düşürüyordu. Bu yüzden de oyunlarda durmadan performans kaybı yaşıyordum. O dönemde bu sorunla karşılaşan da birçok kişi vardı, ortak çözümler aradık. Uzun uğraşlar sonucu ben kendi problemimi çözdüm, ancak bazı arkadaşlar o yöntemlere rağmen çözüme ulaşamadı.

Buna rağmen zamanında da herkese GTX460'ı önerdim, sorun yaşadım diye "sorunlu kart" ilan etmedim. Ama bunun tersi yaşandığında, AMD'de böyle birşey olduğunda insanlar ortalığı ayağa kaldırıyorlar, yapanların çoğu da AMD kullanmayan, oradan buradan birşeyler duymuş kişiler. Bu olay, mahalle arası bilgisayarcıların yıllar boyu kullandıkları, ama bilinçli kullanıcılar tarafında dalga geçilmeye olanak sağlayan birçok bilgisizlik içeren cümleler gibi. Komik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 24 Ocak 2012; 12:02:45 >

• quote:

quote:

Benim açımdan ne AMD, ne de nVidia için 1 tane bile böyle bir sebep yoktur. Mesela benim için Physx ne kadar gereksizse, Eyefinity de bir o kadar gereksizdir.

Birçok kullanıcı için salt F/P önemlidir. Hangi logoya sahip olduğu, seçimimde asla temel etken olamaz. Şu an için sorunsuz bir şekilde modlu 6950 kullanıyorum, fiyatı düşerse de ikinci el 580 almaya hazırım.

Biraz daha Nvidia'ya yakınımdır ama şu an 6950 DC II veya olası indirimle TOXİC tarzı bir 6970'e hayır demem. Ama ben bir tane sebep biliyorum
    Benzer oyun performansında kart yazılımsal veya donanımsal olarak sıkıntı vermezse eğer AMD almak için bir tane sebep:

1080p videoda AMD daha iyi, özellikle 23 inç ve üzeri monitörlerde bariz bir renk üstünlüğü var. Ya da tarzı benim hoşuma gitti. Kimisi Nvidia renklerini sever. kusurlu bulmuyorum ama AMD renkleri hoşuma gitmişti, ben de takıntısı kaldı. Ama kartın F/P olarak aşırı uçta olmaması gerekir..

• quote:

quote:

quote:

Birçok kullanıcı için salt F/P önemlidir. Hangi logoya sahip olduğu, seçimimde asla temel etken olamaz. Şu an için sorunsuz bir şekilde modlu 6950 kullanıyorum, fiyatı düşerse de ikinci el 580 almaya hazırım.

Biraz daha Nvidia'ya yakınımdır ama şu an 6950 DC II veya olası indirimle TOXİC tarzı bir 6970'e hayır demem. Ama ben bir tane sebep biliyorum
    Benzer oyun performansında kart yazılımsal veya donanımsal olarak sıkıntı vermezse eğer AMD almak için bir tane sebep:

1080p videoda AMD daha iyi, özellikle 23 inç ve üzeri monitörlerde bariz bir renk üstünlüğü var. Ya da tarzı benim hoşuma gitti. Kimisi Nvidia renklerini sever. kusurlu bulmuyorum ama AMD renkleri hoşuma gitmişti, ben de takıntısı kaldı. Ama kartın F/P olarak aşırı uçta olmaması gerekir..

Ben sadece oyunculuk açısından baktım. Yoksa AMD'nin videodaki renk sıcaklığı zaten birçok kişi tarafından kabul edilir (gerçi nVidia'da bu olay 1-2 ufak renk ayarı ile aynı seviyeye getirilebiliyor). Diğer taraftan nVidia'nın da video işleme hızı ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 24 Ocak 2012; 12:06:09 >

• nv reklamdan ve oyun girmalarıyla olan anlaşmalrından biraz daha popüler tıpkı işlemcideki amd ve intel gibi

Diyorum ya, AMD ile sorun yaşamayan demek bir ben varım

Bir de ben varım. Bir kere sürücü yükleme sorunu yaşamıştım. Onda da .NET Framework'ü yüklememişim ondandı sanırım.

Ama uzun süredir AMD ekran kartı kullanmıyorum. Güncel durumu pek bilmiyorum yani.
    DÜŞMANIN İÇİN YAŞAYIP, DOSTUN İÇİN ÖLECEKSİN

Gigabyte GA-X58A-UD3R -- İ7 950 -- Asus 7870 DCUII V2 -- Corsair 12GB XMS 1600 CL9 -- Enermax Modu82+ 625 Watt -- Thermaltake Element T -- Gelid Tranquillo -- Philips 244E1SB 24" Full HD
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.