Şimdi Ara

Nüfus Cüzdanı Tarih Oluyor İşte ” e-kimlik ”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nüfus Cüzdanı Tarih Oluyor İşte ” e-kimlik ” .. İçinde şifre bulunan ve gerekli kurumlarda parmak izi taraması ile çalışan e-kimliği, sahibi dışında başkası kullanamıyor. Kişiye özel birçok bilgiyi bulunduran e-kimlik ile proje bitiminde 10 milyar lira tasarruf elde edilmesi bekleniyor.

Nüfus Cüzdanı Tarih Oluyor İşte ” e-kimlik ”

E-devlet ve e-ticaret gibi tüm hizmetlere kimlik kartı ile ulaşılabilerek e-imza atılabilecek. Ayrıca e-kimlik akıllı kartı vizesiz gidilebilecek her yerde “seyahat belgesi” olarak kullanılabilir hale gelecek. Usulsüzlük, yolsuzluk gibi suçların önüne geçmekte büyük avantajlar sağlayacak olan e-kimlik akıllı kartı ile birlikte kurumlar vatandaştan emin olup hak sahipliği denetimi kolay yapılabilecek.

Video :http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QaD-TIjcBI0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webadisi -- 26 Kasım 2011; 7:26:22 >

• bu uzunsuredir düşünülen bir proje ama ne zaman geçilecek
  • Pilot bölge uygulaması vardı başarılıda olmuşlar , yakında bütün türkiyede uygulamaya geçilecek diye biliyorum ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: webadisi

Pilot bölge uygulaması vardı başarılıda olmuşlar , yakında bütün türkiyede uygulamaya geçilecek diye biliyorum ..

heralde 2012 de geçecekler ki bu haberler gelmeye başladı.bide kopyalanması mumkun değil demişler neye dayanarak acaba?dünyada kopyalanmıyacak şey kırılmıyacak güvenlik sistemi yoktur ki bukadar kesin konuşuyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicool

quote:

Orijinalden alıntı: webadisi

Pilot bölge uygulaması vardı başarılıda olmuşlar , yakında bütün türkiyede uygulamaya geçilecek diye biliyorum ..

heralde 2012 de geçecekler ki bu haberler gelmeye başladı.bide kopyalanması mumkun değil demişler neye dayanarak acaba?dünyada kopyalanmıyacak şey kırılmıyacak güvenlik sistemi yoktur ki bukadar kesin konuşuyolar

sanırım bunlar çipli o yüzden öyle diyorlar.
    Kopyalanmasına kopyalayabilirler ama pek yapacak çıkmaz zaten.
    Yanlış hatırlamıyorsam da bolu pilot bölgeydi

• evet Bolu pilot bölgeydi.

haberde 2012 içinde diğer illere yayılmaya başlayacak ve 2013ten itibaren 3 yıl içinde tüm Türkiye bu sisteme geçecek dendi.

inşaallah hemen geçebilirim buna. şu anki nüfus cüzdanları kadar saçma birşey yokk. ne cüzdana sığıyor, ne de koyacak bir yer bulunabiliyor.

ayrıca başvuru yaptıktan sonra postayla yollanacakmış evlere...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 26 Kasım 2011; 8:06:05 >
  • bunları biz yapacağız şirket proline.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türk milletine hitaben kopyalanamaz demek büyük cesaret aslında bakalım ne çıkacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Türk milletine hitaben kopyalanamaz demek büyük cesaret aslında bakalım ne çıkacak

ilk dikkatimi çeken o oldu

kopyalanması mümkün değil'miş asıl kopyalanmaması mümkün değil
  • ben hayır diyorum.
  • Herhangi bir başvuruda arkalı önlü fotokopisini istemezlerse adam değilim

Devlet istediği zaman benim diploma notumu bile öğrenebiliyor ancak bir başvuru yaptığımda bütün belgeleri benden istiyor. Sen devletsin yahu. TC Kimlik numaramadan her bir haltı görebiliyorsun. Benden niye kimlik fotokopisi istiyorsun hâlâ?
  • geçenlerde arkadaşlarla bunu tartışıyoduk, ne kadar basit kimlik kartlarımız var diye, birde cok büyük olmasa kücük pratik bişeyler cıkarsa tadından yenmez valla
  • 2009 yilinda almistim boluluyum.
    alirken bir makinaya parmak izi ve ekstradan damar izi damar kalinligi bas parmaktaki bunu okutuyorlar kimlikte kucuk bi alana bu bilgileri yerlestiriyolar. Ayrica bunun haricinde klasik kredi karti çiplerinden de var ustunde.
    Kart kredi kartlariyla ayni boyutta.
    20 yilda bir yenilenmesi gerekiyor.
    mobildeyim foto koyamiyorum.
    Bu kimliklerle hastaneye eczaneye gidince pos makinasi gibi cihazlardan okutunca tum bilgileriniz cikiyor.
    Fotograf siyah beyaz oluyor.
    Baska sorusu olan ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GEREDELİ

2009 yilinda almistim boluluyum.
    alirken bir makinaya parmak izi ve ekstradan damar izi damar kalinligi bas parmaktaki bunu okutuyorlar kimlikte kucuk bi alana bu bilgileri yerlestiriyolar. Ayrica bunun haricinde klasik kredi karti çiplerinden de var ustunde.
    Kart kredi kartlariyla ayni boyutta.
    20 yilda bir yenilenmesi gerekiyor.
    mobildeyim foto koyamiyorum.
    Bu kimliklerle hastaneye eczaneye gidince pos makinasi gibi cihazlardan okutunca tum bilgileriniz cikiyor.
    Fotograf siyah beyaz oluyor.
    Baska sorusu olan ?

fotokopisini isteyen çıkıyor mu
  • Bu kartı almak için şimdi masraf olarak nerden baksan 60-70 lira para verecez. Devlet hayrına vermez bu kartları
  • Askeri kimlikler ne olacak?
  • Kopyalanamaz demek ile bombanın pimini çekmiş oldular

Hayırlı olsun
  • Eski sistem kredi kartları çipsiz olanlar kopyalanabiliyordu ama artık yeni sistem çipli kartlar var onlar kopyalanamaz.

Bu yeni kimlik kartlarıda Çipli olacak ve kopyalanamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REAL MADRİD

Eski sistem kredi kartları çipsiz olanlar kopyalanabiliyordu ama artık yeni sistem çipli kartlar var onlar kopyalanamaz.

Bu yeni kimlik kartlarıda Çipli olacak ve kopyalanamaz.

kısmen doğru.
    şimdiki kimliklerimiz basit bi renkli fotokopiyle bile kopyalanabiliyor.
    ama bunlar çipli diye kopyalanamaz diye de bişey yok. kredi kartları da çipli ama kopyalanabiliyor.
    adam bunu da her türlü kopyalar istedikten sonra. ama dediğim gibi her önüne gelen kopyalayamaz orası başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3r4p1sT -- 26 Kasım 2011; 14:26:03 >
  • Tam hackerlar için bi uygulama.
    Gerekli önlemler alınmazsa vay halimize...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.