T

Yüzbaşı
26 Ekim 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 20 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhabalar,

yazılım bölümünde pek konu açmamıştım şimdiye kadar ama şu anda çok lazım olan bir program arıyorum.

şimdi arkadaşlar elimde 2 bin küsür adet resim dosyası var ve hepsinin isimleri de 29.01.2015 - 001052 şeklinde düzenlenmiş. fakat bu şekilde düzenlendiğinde ada göre sıralamada doğru sırayı alamıyorum takdir edersiniz ki. tarihe göre sıralama da doğru sonuç vermiyor. çünkü dosyanın oluşturma tarihi ile resmin içeriisndeki taranmış belgenin tarihi alakasız.

yapmak istediğim şey ise dosya adını 29.01.2015 - 001052 formatından 2015-01-29_1052 formatında değiştirmek. bunu tek tek elle yapmaya kalktım ilk başta ama yaklaşık bir saatin ardından yalnızca 100 tanesinin adını değiştirebildiğimi gördüm. yani 2 bin küsür dosyada bunu tek tek yapmam günlerimi alır. böyle bir zamanım yok malesef.

bana bu konuda yardımcı olabilecek bir program var mıdır? internette birçok program aradım ama dosyanın mevcut ismine göre yeni isim verebilecek bir program bulamadım.

yapacağı tek şey, ben dosya ismindeki karakterin mevcut ve yeni pozisyonunu söylicem (5. karakter 1. sıraya gelsin, 10. karakter 2. sıraya gelsin dicem :D), program da bunu yapacak :D aslında çok zor bişey istediğimi düşünmüyorum. ah şu yazılım yönümü geliştireydim zamanında. :)
quote:

Orijinalden alıntı: Th3r4p1sT

quote:

Orijinalden alıntı: aagökhan

quote:

Orijinalden alıntı: FrozenTR64

Yazıcıdan çıkarken kağıdın bir kısmı ısıdan dolayı kullanılmaz hale geliyor bunun için devreyi ortalarsan senin için iyi olur.

valla kardeşim 4 tane çıkarttım olmaz fln diye gözüme en iyi geleni bastım bu arada toneri çıkartmanın daha basit yolu yok mu ince eğeyle çıkardım epeyce uğraştırdı??

biz okulda vim adlı toz deterjandan kullanıdık. kendisi isimleşmiş markalardan bi tanesi. yani illa vim marka olmaz da başka marka da olabilir. her neyse, okul bittikten sonra normal annemin çamaşır deterjanlarını filan kullandım ama her seferinde ıstırap oluyodu onunla uğraşmak.
sonra vim almak aklıma geldi. bi tane temizlikçi dükkanına girdim aldım bir kutu. (1-2 lira bişeymiş ben pahalı sanırdım)

nasıl kullanacağın:
asit işlemi bitmiş ve hafif ıslak olan plakete yeterince vim döküyorsun ve ıslak bir bez ile bastırarak siliyorsun plaketi. 1-2 dk içinde tertemiz oluyor yollar. öyle zımpara filan uğraşmaya hiiiç gerek yok yani. yarın bi pcb hazırlıcam fotolarını çekerim vim in filan.


valla bu vim denen deterjan toz taneleri çok sert olduğu için heralde ki plaketin üstünde bildiğin zımpara etkisi yapıyor. ama daha kısa sürede tertemiz bi şekil çıkıyor ortaya. bi tane de resmini buldum. :D

pic ile bir devre yaptık ama programlayacak ekipmanımız yok malesef.
elinde pic16f84 programı pic e atabilecek bir devre ve program bulunan varsa yardımcı olabilir mi? windows 7 kullandığımız için uğraştırıyor bizi.
Arkadaşlar öyle bir video edit programı arıyorum ki, videolaro kesip birleştirmenin yanı sıra başlıkta bahsettiğim "resim içinde resim" özelliği lazım özellikle. böyle bir program var mı? kesin olduğunu bildiğiniz bir program varsa lütfen söyleyin. İyi günler.
Arkadaşlar daha önce 8051 serisi entegrelerle uğraşıyordum ancak piyasada bir türlü bulamadığım için,
son projemde atmega32 kullanmaya karar verdim.
ama her avr acemisi gibi benim başıma da fusebit sorunu geldi. ve avr kilitlendi. çözüm için elimde bulunan 8051 entegresine bikaç kod yazıp bir pininden ürettiğim sinyali avr xtal1 girişine uyguladım ve düzeldi.

kod şu şekilde bu arada;

 
P1_1 = 1 ;

while(1)
{
P1_1 = ! P1_1 ;
//nop(); nop();
}



tabi ben akıllanır mıyım? hayır. yine sigorta ayarları ile oynamaya başladım ve yine kilitledim avr yi. ama bu sefer aynı şekilde çözemiyorum olayı.
fusebit doctor isimli bir cihaz varmış ama en ucuzu 50 TL ye satılıyor. böyle sorunlu bi entegre ile daha fazla uğraşmak istemediğim için bu cihaza 50TL vermek içimden hiç gelmiyor. ayrıca entegrenin kendisi de zaten 15TL. şu an tek amacım şu projeyi bir an önce bitirip bu entegreden kurtulmak olacak. ama bu entegrenin sorununu da çözmem lazım bunun için. veya bu fusebit doctor denen cihazın yapılışını bilen biri anlatabilir veya döküman paylaşabilirse sevinirim. çünkü piyasada el yapımları da var bu cihazdan.

bu konuda bana yardımı dokunabilecek arkadaşların yardımlarını esirgememeleri temennimdir.

Esenlikler...
Arkadaşlar konu açık aslında. bana AT89C51RC2 veya AT89C51RD2 mikro denetleyicileri lazım. ama bu entegrelerden hiç bir yerde bulamıyorum bir türlü. 8051 in diğer bazı türevleri var ama işime yaramıyor. programlama devrem işe yaramıyor filan. bu denetleyicileri kullanan veya nerden alabileceğimi bilen birileri var mı?
Merhaba,
evimdeki 4+1 hoparlörümde bir sorun var; arada bir çazır cuzur sesler filan veriyor.
Ses girişini ayırsam da oluyor. hoparlörleri açıp seri birer 100uF kondansatör bağladım sesteki parazitleri aldım ama sorun düzelmedi. sonunda sorunun şebeke elektriğinden kaynaklanabileceğini düşünmeye başladım.

akım korumalı prizler de o kadar ucuz değil ve internetten de alsam kargo parası filan var :)

velhasıl kelam, bu akım korumalı prizlerin mantığı nedir? regüle işini nasıl yapıyorlar ve bu işi piyasadan bulacağım malzemelerle ben kendim yapabilir miyim? elektronik bilgim yeterli bu iş için. sizlerden istediğim devre değil (olsa iyi olur ama) bu işle ilgili fikirleriniz varsa yardımınızı istiyorum. devreyi tasarlamak için...
arkadaşlar kosaca sorunumu yazayım lafı uzatmayayım,

Elimde 3.6V DC bir kaynak var ve benim 4.5V üstünde bir gerilime ihtiyacım var. trafo filan kullanamıyorum çok yer kapladığı için. bu işi başka nasıl çözebilirim?
Arkadaşlar 8051 entegresiyle bi proje hazırlamaya çalışıyorum.

Tabi sorunları aştıkça yenileri çıkıyor ortaya :)
Başka bi sorum da:

Şimdi yaptığım projede değerini kullanıcının belirleyeceği bazı bilgiler olacak. tabi işlemci beslemesi kesildiğinde kullanıcının belirlediği bu bilgiler tamamen sıfırlanıp default değerlerine geri dönecek.
Misal şimdi yaptığım proje şifreli kilit benzeri bişey olarak düşündüğümüzde kullanıcının sonradan değiştirdiği bu şifreyi nasıl daima saklarız. veya kilitin o zamana kadar kaç kere açılıp kapandığını tutan bi sayacımız varsa. işlemcinin elektriği kesildiğinde bu bilgilerin kaybolmamasını nasıl sağlarız?
Hafıza pili benzeri bir durum şart mıdır? yoksa tıpkı flash belleklerimiz veya hafıza kartlarımızdaki gibi bi düzenek kurmak mümkün müdür?
Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.

şimdi 8051 işlemcisini asm ile kodlarken dolaylı adresleme yapabiliyoruz.
mesela

MOVC DPTR,1000
MOV A,00

MOVC @A+DPTR,FF

DPTR + A nın gösterdiği harici bellek adresine FF değerini atıyor.

Şimdi ben bi eşşeklik ettim ve projeyi C kodlarıyla hazırlamaya başladım. şimdi yazdığım satırlarca kodu da silip tümünü baştan ASM ile yazmak da istemiyorum :D
Bu işin kolay bi yolu var mı? yani yukarıdaki olayı C kodlarıyla yapmamız mümkünmü? nolur birisi yarıdm etsin deli olcak saatlerdir onunla uğraşıyorum :)
Hakkında
Konum: Kocaeli, Gebze
Forum İmzası:
Forumda bilgi paylaşımında bulunduğum bi konu için bana özel mesaj atmak yerine forumdaki ilgili konuya cevap olarak sorunuzu sorup, mesajdan da mention yaparak beni haberdar ederseniz; sadece size değil, konuyu okuyan herkese bilgi sağlamış olursunuz.
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Mesaj Sayısı: 299
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 327
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.712 (Bu ay: 180)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 23 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.