Şimdi Ara

nokia için hala bu ısrar neden? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
1
Favori
3.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

artık insanlar telefonda estetik te istemeye başladı...

ama şu samsung un şu şarj sorununa bi çözüm bulması lazım...
  • şarj sorunu derken neyi kastettin?
  • 6131 ve 6125 kapaklı (istiridye ) telefon.e900 hem dokunmatik tuşlara sahip hem de kayan kapaka.ayrıca nokia neden dokunmatik tuş takımlı telefon üretmiyor anlamış değilim.
    quote:

Orjinalden alıntı: ferhat zorlu

quote:

Orjinalden alıntı: A380

samsung e900 gibi yaptıgı bir tane telefon gösterin gösteremezsiniz çünkü nokia o kadar küçük bir telefon yapamaz elinde o teknoloji yok yapsa yapsa büyük telefonlar yapar

nokia 6131, 6125 :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 25 Ekim 2007; 17:54:19 >

• basın saybianı nasıl telefon yazılım desteklemiyormuş görün
  • bizim millet nokiayaya alisti vazgecemiyor
  • ilk sayfada birkaç kişi bahsetmiş, tamamen katılıyorum:
    en iyi telefon kendi ihtiyaçlarımıza cevap veren telefondur. kendi fiyatının 3 katı fiyatta satılan telefonlara kafa tutan Raks667'mle ve kimsenin mükemmelliğine itiraz edemeyeceği teknik servisine (henüz 667 ile kullanmadım, eski 440'ıma su kaçtığı için gitmişti) çok memnunum. bedava N95 verseler gider doğrudan satarım hiç kullanmadan, çünkü bir telefon (herhangi bir telefon) için öyle bir para "bence" verilmez.

gelelim diğer konuya, ülkemiz gerçeğine;
    ülkemizde cep telefonları o kadar büyük bir sosyal gösterge haline geldi ki, bir mekana gidildiğinde bile kalın bir cüzdan, pahalı bir sigara kutusu, zippo çakmak yanında 2santim kalınlığındaki nokia cep telefonu masanın üzerine konulduğunda kişi kendisini yerin 3 kat üstünde hissediyor.. bunun altında kalmak istemeyen de gidip aynı modeli istiyor.
    ya da arkadaşım n95te wifi olduğunu, bunun ne işe yaradığını, telefondaki gps alıcısını nasıl kullanacağını bilmeden bu telefonu alıyor ve bu özellikleri benden öğreniyorsa;
    kuzenim bi ton para verip n72 alıyor, bana komik bi video göstermek istediğinde videoyu nasıl tam ekran yapacağını bile bilmiyor, telefonun pek çok özeliğinden bihaber iken "neden ihtiyaç duydun bu telefona, neden aldın?" soruma "işte" diye bir yanıt veriyorsa, gerçekten nokianın malum sahipleri istediklerini başarmışlardır. bu başarı şu açıdan takdir edilmelidir ki gerçekten adamlar yıllardan beri uğraştılar bunu başarmak için ve sonunda yaptılar.

elektronik alette tamam; kalite önemli bir unsurdur. ama benim 10ytl'lik laccess kulaklığım beni 2 yıldır idare ediyorken, kablosu biraz zorlanan ve zamanında 3 katı fiyatla satılan philips kulaklığın 2 ayda çöpü boylaması da kaderin cilvesi değil, "bu devirde babana bile güvenmezken, elektroniğe aman ha.." sözünün sonucudur.

bir de 2.el cep telefonu satan kişilerin "çoğunlukla" sırf para kazanmak için nokia tavsiye etmesi ve satması kendi devinimiyle büyüyen bir zincire yol açıyor, ve dolayısıyla diğer markalar gittikçe ezilmeye başlıyor. çok uzattım ama, anladınız siz onu...

sabırla okuyanlara teşekkür eder, "ne kadar uzun yazmış aq" diyenlerin de gözlerinden öperim..

• bi imza atayım altına müsadenle...
    quote:

Orjinalden alıntı: Giannizzero

Bu tamamen insanların kapasitesiyle ilgili birşey.Adam hayatında bir Kawasaki görmüş motosiklet olarak bir Honda nerden bilsin Agusta'yı Harley'i Ducati'yi..söylesen vereceği cevabın "onlar ne abi en iyisi Kawasaki" şeklinde olacağı kesindir ama nedenini sorsan kendisi de bilmez "öyle işte" der geçiştirir.
    Adamın bilgisi bukadar yapacak birşey yok anlatsan da anlamaz en iyi herzaman bildiğidir.
    Nokia kötüdür demem ama estetik yönden felaket olduğunu rahatlıkla söylerim.Ben telefon alırken önce estetiğe sonra fiyata en son olarak da özelliğe bakarım.Symbian benim yaşımda birisi için anlamsız işim gücüm yok ıvır zıvır şeyler mi yüklicem telefona,kameraları görüyoruz zaten hepsi çamur gibi resim çekiyo,mp3 düşünülebilir ama zaten mp3 player sahibiyseniz bu da gereksiz.Böyle düşününce Nokia kesinlikle size uygun telefon olmuyo haliyle sizde gidip Chocolate alıveriyosunuz.Çok şükür marka takıntısı olan biri değilim de gidip herşeyin ençok hoşumagidenini alabiliyorum

• bu iki örnek tüm konuyu özetlemeye yeter de artar, çevremde veya çevremizde bu örneklerden o kadar çok varki...
    adam symianlı cihaz almış ama symbianın "s" sinden haberi yok ...

quote:

Orjinalden alıntı: ufubo
    ya da arkadaşım n95te wifi olduğunu, bunun ne işe yaradığını, telefondaki gps alıcısını nasıl kullanacağını bilmeden bu telefonu alıyor ve bu özellikleri benden öğreniyorsa;
    kuzenim bi ton para verip n72 alıyor, bana komik bi video göstermek istediğinde videoyu nasıl tam ekran yapacağını bile bilmiyor, telefonun pek çok özeliğinden bihaber iken "neden ihtiyaç duydun bu telefona, neden aldın?" soruma "işte" diye bir yanıt veriyorsa, gerçekten nokianın malum sahipleri istediklerini başarmışlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmert -- 26 Ekim 2007; 9:40:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cmert

bu iki örnek tüm konuyu özetlemeye yeter de artar, çevremde veya çevremizde bu örneklerden o kadar çok varki...
    adam symianlı cihaz almış ama symbianın "s" sinden haberi yok ...

quote:

Orjinalden alıntı: ufubo
    kuzenim bi ton para verip n72 alıyor, bana komik bi video göstermek istediğinde videoyu nasıl tam ekran yapacağını bile bilmiyor, telefonun pek çok özeliğinden bihaber iken "neden ihtiyaç duydun bu telefona, neden aldın?" soruma "işte" diye bir yanıt veriyorsa, gerçekten nokianın malum sahipleri istediklerini başarmışlardır.

bu yüzden bize cahil diyrlar...bu konuda da bilinçli değiliz çünkü okumuyoruz tek yaptığımız boş konuşmak aynı bu topic teki soru gibi 'nokia için hala bu ısrar neden?'...

• Dünyada bazı paralar konvertibl denilen paralardır ve bu paralar her yerde geçer. Bazı özel paralar da vardır çok değerli olmalarına rağmen her yerde geçmezler, örneğin Kuveyt dinarı. Ben Nokia telefonlarını her yerde geçen paralara benzetiyorum, her daim paraya çevirebiliyorsunuz ve hemen herkesin iyi kötü bilgisi var bu marka hakkında. (Bilinilirlik pazarlamada çok önemlidir ve reklamların amacından birisi de budur) Benim düşünceme göre Nokia bunun için dünyanın %35 i tarafından kullanılıyor. Türkiye'deki oran da buna yakın. Bazı telefonlar vardır ki Nokia ile kıyas götürmeyecek kadar özeldir ama işte hemen paraya çevrilmeyince, herkes almayınca (kimbilir, belki de herkes değerini anlayamayınca) tutulmuyor.
  • size birkaç link vereyim samsungun pazar payı ile ilgili:
    www.kobifinans.com.tr/tr/bilgi_merkezi/020403/17150/9
    www.businessweek.com.tr/general/sonsayi.asp?cN=65&contID=1499 - 21k -
    burada sebahattin yamanın kişisel olarak nitelendirilebilecek bir başarı öyküsü var.Sebahattin yaman tamamen müşterinin faydalanması açısından işe giriştiğini belirtiyor ve işe başladığında türkiye,samsungun pazar payı açısından dünyanın en kötü 3. ülkesi konumundaymış. ve türkiye şu anda samsung açısından en hızlı büyüyen ülke konumunda.

• bu tartışmalar çok uzar. en iyi telefon kişinin zevklerine ve ihtiyaçlarına en uygun olanıdır.
  • quote:

ülkemizde cep telefonları o kadar büyük bir sosyal gösterge haline geldi ki, bir mekana gidildiğinde bile kalın bir cüzdan, pahalı bir sigara kutusu, zippo çakmak yanında 2santim kalınlığındaki nokia cep telefonu masanın üzerine konulduğunda kişi kendisini yerin 3 kat üstünde hissediyor.. bunun altında kalmak istemeyen de gidip aynı modeli istiyor.

sana kesinlikle katılıyorum bu dediğin tam bir tüketim çılgınlığının ve bilinçsiz tüketmenin bir göstergesi.ben wifi si ne bileyim gpsi falan gibi kullanmayacağım birsürü özelliğe para vermek istemem.zaten bu özelliği(gpsi mesela) bu telefonu alanların kaç tanesi randımanlı bir şekilde kullanıyor? ya da türkiyede sanki heryerde kablosuz ağ varda millet wifisi olan telefon alıyor?
    benim telefonum yukarıdaki özelliklerin hiçbirine sahip değil.olsa ne olacakki benim işime yaramayan özelliği ne yapayım bide o kadar para.......peh.

• quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

size birkaç link vereyim samsungun pazar payı ile ilgili:
    www.kobifinans.com.tr/tr/bilgi_merkezi/020403/17150/9
    www.businessweek.com.tr/general/sonsayi.asp?cN=65&contID=1499 - 21k -
    burada sebahattin yamanın kişisel olarak nitelendirilebilecek bir başarı öyküsü var.Sebahattin yaman tamamen müşterinin faydalanması açısından işe giriştiğini belirtiyor ve işe başladığında türkiye,samsungun pazar payı açısından dünyanın en kötü 3. ülkesi konumundaymış. ve türkiye şu anda samsung açısından en hızlı büyüyen ülke konumunda.

oh be nokia eziliyo içimin yağları eridi valla

• serdel aga koskoca modsun şu bizimm 15 sayfalık r667 konusuna bir el bakalım
    şöyle bir index yapsak ilk sayfaya
    ufubo testi için sayfa .....
    edişahin testi için sayfa ......
    edişahin fotosu için sayfa......
    serdal aganın oyunları için sayfa.......
    piyasa için sayfa ........
    ufubonun duvar kağıtları için sayfa.....
    Raks firması hakkında sayfa.....
    Ülkemiz gsm gerçeği için sayfa .......
    alanların yorumları
    kurulumlar
    karşılaştırmalar diye buna benzer güzel bir index yapıp başa koysak . Ben anlamamda sizden yardım isterim
  • quote:

Orjinalden alıntı: director

konuu başka yerlere çekme tartılmakta istemiyom gereksiz yere ben sadece dünyada nokia nın ne kadar çok rağbet gördüğünü anlatmak istedim.Size göre nokia sı olanlar telefon dan anlamıyor ya dünyada anlamıyor demek ki dedim bu kadar uzatmanın anlamı yok.

Bende öyle bişey demedim zaten. Dikkat edersen siz niye çoğulladığın kişiler arasındaki ben bu konuya yeni girdim. Oda serdal agaya birşey söylemek ne nokiadan başka markalarında tutulabilceğini bir örnekle göstermek için.
    Demek istediğim dünyada sevilmiş diye haklı çıkarılması gerekmez. Dünya da çok sevilmiş olması kalite anlamına gelmez, Dünyada (daha doğrusu bazı kesimlerde rağbet görmesi) burdaki nokia hakkında söylenenelerin yalan olduğunu veya varsayım olduğunu göstermez
    İyi bir pazar araştırması yaparsan nokianın 3.dünya ülkelerinde daha çok sattığını bariz farkla görebilirsin. Bir korede, bir japonyada, bir tayvanda, bir çinde nokiyı çok zor durumda görürsün. Hatta amerikaya daha 2002 de ayak bastı nokia.Çoğu acrupa markaları daha 2-3 yıl önce amerikaya satışa başladılar. Buda amerikadakimotorola - nextel gurubunun enron enerji yolsuzluğunda dibe vurmasıyla, motorolanın girdiği bunalımdan dolayı oldu. Değilse alimallah amerikada satamazlardı.
    Bu ordaki insanların neden tercih meselesidir bunu kolaylıkla anlatır bize. Çünki o bölgede insanlar teknolojiye yeni açılmışlardır. Kolay menu cezbeder. Ben babama philips 909g verdim. Şarjı iyi diye. Babam kullanamadı.Daha önce daha çok telefon kullansaydı, philipsi kolay çözerdi. Bende gittim 1110i aldım

• bu arada şu başlığı da hatırlatmak gerek =)
    http://forum.donanimhaber.com/m_11059581/tm.htm
  • önümüzdeki yıllarda noki, samsung ve se'nun korkulu rüyası LG'miş benden duymadınız
  • Alışmak sevmekten daha zor geliyor.Alışkanlık olabilir.
  • Ne olursa olsun,Raks markasi altinda pazarlanan cakma Cin mali telefonlardansa,kirmizi ceken Nokia modellerini tercih ederim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.