Şimdi Ara

nokia için hala bu ısrar neden? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
1
Favori
3.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende samsungun kızaklı telefonları gibi konuyu yazılarımla dolup taşırdım (espirim süper ya )
  • bizim raconumuzda noktalı adam olmaz. hehehe
  • Bi kaç gün zorynlu izinde olduğum için yoktum buralarda ahahahahahahahha. Ama geldim. Sanırım attığım taş birinin kafasını yarmış. Ne güzelde olmuş. İçimin yağları eridi
  • quote:

Orjinalden alıntı: A380

samsung e900 gibi yaptıgı bir tane telefon gösterin gösteremezsiniz çünkü nokia o kadar küçük bir telefon yapamaz elinde o teknoloji yok yapsa yapsa büyük telefonlar yapar

Arkadaşım o küçük telefonları çinliler bile yapıyor. 8800 ın çakmasını yapmışlardı. 3mp kamera, hafıza kartı ve mp3 çalar falan vardı. Yani teknoloji ile alakalı değil. Pazarlama ile alakalı.

Açıkçası önceleri samsung u çok sevdim ama D900 ü elime alınca fikrim değişti yazılım olarak tam bir facia diyebilirim.

Sony ericcson evet nokia nın şu an en büyük alternatifi. Hele bir W810i, bir K700 modeli hele bir K790 modeli var ki sormayın. Ama tabi K750 gibi malzeme kalitesi sorunlu cihazları da oldu. Ve gene övdüğüm K790 da malzeme sorunu çıkarabilecek tasarıma sahip.

Motorola, evet son zamanlarda toparlanmaya başladı ama derli toplu telefonlar üretmiyor. Tasarım ile biraz öne geçti ülkemizde ama nitelik olarak çok eksikler sunuyordu.

Nokia, iyi telefonları var ve kötüleri de. Kötüler arasında N70, 3250, 3250xm, 5700, 5300, 6280, 6288 gibi modeller var bunların bazıları kırmızılık sorunları, bazıları kapak mekanizma sorunları, bazıları rakipler karşısında yetersiz kalmaları nedeni ile benim için kötü modeller.

Tabi N73ME, 6233, E65, 6630, 7390,6230i, 2300 ve 3310 3330 gibi çok güzel modelleri de var.

• Her daim MPx220
    Her daim E2

İkisi birden canavar gibi çalışıyor. Yukarıda adını anımsayamadığım bir arkadaş nokya nın milyarlık telefonlarını kullanıp da, -19 kontörlle gezinen, ödemeli arama müptelası olduğunu anlatan bir yazı yazmış. Ben de geçen sene biriyle buna benzer bir konuda bayağı atışmış hatta ban yemiştim. Bilinçsiz Nokia kullanıcılarını, şehir içinde 4x4 vasıta kullananlarla aynı kefeye koymuştum. Belki biraz ağır kaçmıştı ama genele; kişsel fikrimden de herhangi bir sapma da yok. Her iki kullanıcı profili de birbiri ile tam uyumlu. bizim bir komşuda Range Rover var. Her gün 90 ytl lik benzin yaktığını böbürlenerek anlatıyor Biri züğürt; diğeri gösteriş budalası, kontrölsüz para harcayan tip.

İyi forumlar...
  • Selamlar arkadaşlar.Bu topiği gördüm bişeyler yazam dedim baktımki benim yıllardır kullandığım nokia yı savunan pek kişi yok.Şimdi yıllardır cep telefonu ve nokia kullanıyorum dedim ama kullandıklarım bellidir.6110 3210 3310 6600.10 senede(ilk telimi yazmıyorum motorollanın tokozlarındandı) bu telleri kullandım.Şimdi siz bundan ne anlıyorsunuz bilmem ama bunda anlaşılacak tek şey nokia dayanaıklı telefon yapıyor.Sadece Türkiye piyasası için konuşuyorum:İlk tele oyun sokan telefon benim bildiğim nokia(meşhur yılan oyunu)cep teline ilk kamerayı sokan benim bildiğim nokia,ilk çift kamerayı bulan nokia-benim bildiğim-
    sadece renkli ekranı galiba başka bi marka sokmuştu tr piyasasına.Nokia=dayanıklılık+işletim sistemleri.Yukarıda bir yerlerde yazılmış bu sybianlardan ne anlıyorla diye;Size cep telefonunda kitap okuduğumu internette dolaştığımı bir sürü sözlük yükleyip ingilizcemi geliştirdiğimi sayısız yaralı programlardan yaralandığımı sölesem(6600 ile) bir telden ne istediğimi anlardınız herhalde.Kaç tanemarkada adam gibi program yüklüyebiliyorsunuz.Benim bir arkadaşım var.Adamda 2gb hafıza kartı mevcut adam telinden 100 hafıza kartından 100ytl istiyor attığı programlardan dolayı.Yalan sölemiyecem inanan inanır telci birinin bu karta 60 ytl verdiğine gözümle şahit oldum(içindeki programlardan dolayı)sizin 2. el cep telefonlarınız bu parayı ederken adamın hafıza kartı bu 60ytl ediyor siz başka markalardan bahsediyorsunuz.
    Bana noki kadar dayanıklı bir marka sölesinize görem sizi.Hemde yeni çıkanlardan.Samsungmu sony ericsonmu lg mi ??????Benim bir tane arkadaşım var adam 2 yılda 2 tane es aldı 700 ile 800 ytl arası 2 yılda en az 1500 ytl yapar e neoldu malın jositiği bozuldu.Şimdi gidin bakın es artık joysitic yapmıyor neden ? Yapamıyorda onda.Samsung tutturmuş bi kızak.Sürekli o kızağı kaydırın bakam ne çıkacak ortaya.Biri demiş nokia neden estetiğe önem vermiyor.Nokia müşterisi estetik istemiyor.Dayanıklılık ve sistem istiyor.Yere düşünce lg gibi çöpe atmayacak olduğu,artık evinde olan interneti cebine taşıyacak olduğu,cep telefonunu sadece konuşmak yada estetik olarak değil ona bi dünya proğram atıp bunları kullanacak olduğu cep telefonları istiyor.Diğerleri ise konuşmak olsun estetik olsun.Donanımhaberin bir topiğinde var gidin bakın adamlar (n95yadan73 tam aklımda değil) ne fotğraflar çekmişler.Arkadaş yine es aldı neden ? nokia iyi çekim yapmıyormuş.Adam zannediyor es çok iyi çekiyor haberi yok esde cybershout var elin titremiyor ama tabi ışık nerden gelmeli iso seviyesi ne olmalı bundan haberi yokki .Fotoğraf çekmek bir sanattır ve n95 de bu sanatı çok iyi bir şekilde yerine getiriyor.Bu ve bunun gibi bir çok sebepten dolayı Türkiye de en çok kullanılan tel markası nokia.

• nokia nın diğer markalardan bir farkı yok bu şans la da alakalı örneğin bir sony aldınız takılıp duruyordu bi daha sony almam dediniz bu tür birşey olamaz bence aynı şey nokia da da oluyor nokia karşıtı değilim ama türkiyede bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi sadece alışkanlık
  • sağlamlık mı gülerim.hahaha bana sağlam 8110 göstersene
    ama ben sana rc712, bosh 409, sony dmc2 vs gosteririm
  • quote:

Orjinalden alıntı: A380
    samsung e900 gibi yaptıgı bir tane telefon gösterin gösteremezsiniz çünkü nokia o kadar küçük bir telefon yapamaz elinde o teknoloji yok yapsa yapsa büyük telefonlar yapar

Peki o incelikte samsungun hangi modelinde 5mp kamera wifi gps var söyler misin? Herşeyi bir arada bekleme bence samsung beş para etmez nokia'yı da sevmem ama elimiz mahkum, sırf görüntüsü var diye gidip samsung alacağıma sevememe rağmen nokia alırım daha iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 17 Kasım 2007; 19:25:24 >
  • nokia sağlammış
    bakın topiclere en çok ''help me'' hangi marka kullanıcılarından çıkıyor. Şikayet/kullanıcı sayısı yaparsanız en sağlam istatistik çıkar...yukarıda bir arkadaş işletim sistemi olarak symbianı methetmiş. WM ile Linux ne işe yarar peki? Neye göre kıyaslama yaptığını kendiside bilmiyordur muhtemelen
  • Evet sağlamlık.yok daha iyisi .Al bi 6600 ı yere düşür bi n70i al yere düşür bide samsung sghd840ı yere düşür bakalım ne olucak.sonra gel buraya yaz ne olduğunu?Yahu samsung zarif tasarım ama sağlam değil.
    Sonra gidin samsunga lgye vs diğer marklara program atmak isteyin bide nokiaya bakalım hangisinde daha çok program bulacaksınız(sadece dh da arama yapmayın internette forum mantığı sadece dh özel değil).Yahu 10 yılda 3-5 tel değiştirdim nokia6600 ı 2,5 yıl kullandım ve hala kullanılan bir tel.Dalgamı geçiyorsunuz.En iyisi oluncaya kadar(başka markalar için sölüyorum) nokiayadan daha iyisini tanımam.

***blood***

----------------------------------------------------------------------------

Peki o incelikte samsungun hangi modelinde 5mp kamera wifi gps var söyler misin? Herşeyi bir arada bekleme bence samsung beş para etmez nokia'yı da sevmem ama elimiz mahkum, sırf görüntüsü var diye gidip samsung alacağıma sevememe rağmen nokia alırım daha iyi...

Buradad arkadaş sevmediğini sölemesine karşın nekadar iyi olduğunu dile getirmiş.
    Başka söze gerek varmı?

• arkadaşın 5mp line cevap g600 dür.n95 in yarısı inceliğinde.
    nokia ya sağlam diyen mantık hala 5110 devrini yaşıyor sanırım.evet 5110 zamanın en sağlamlarından biriydi.
    şu anda maalesef genel anlamda malzeme kalitesi ve sağlamlık ve işçilik olarak nokia son sıralarda.
    kalite satış rakamlarıyla oluyorsa satış garfiklerine de kısa vadede bu yansıyacak.alışkanlıklardan vazgeçmek biraz zordur.o nedenle kalite hemen yerini bulmuyor piyasada.biraz daha zaman lazım...

quote:

Orjinalden alıntı: EXCELANCEE28

Evet sağlamlık.yok daha iyisi .Al bi 6600 ı yere düşür bi n70i al yere düşür bide samsung sghd840ı yere düşür bakalım ne olucak.sonra gel buraya yaz ne olduğunu?Yahu samsung zarif tasarım ama sağlam değil.
    Sonra gidin samsunga lgye vs diğer marklara program atmak isteyin bide nokiaya bakalım hangisinde daha çok program bulacaksınız(sadece dh da arama yapmayın internette forum mantığı sadece dh özel değil).Yahu 10 yılda 3-5 tel değiştirdim nokia6600 ı 2,5 yıl kullandım ve hala kullanılan bir tel.Dalgamı geçiyorsunuz.En iyisi oluncaya kadar(başka markalar için sölüyorum) nokiayadan daha iyisini tanımam.

***blood***

----------------------------------------------------------------------------

Buradad arkadaş sevmediğini sölemesine karşın nekadar iyi olduğunu dile getirmiş.
    Başka söze gerek varmı?

• TR de nokia satılıyo çünkü TR insanları her ne kadar teknolojiden anlıyomuş gibi görünse de anlamıyo .özellikle nokia hastası tipler .. bluetooth tema melodi wallapaper kapak vs.. nerde gereksiz şey var.. türk insanı bunlara ilgi duyuyo... ortaokul sıpasının elinde bile nokianın ileri tellerini görüyoruz neden ?? bunları hep nokia canlı tutuyo eskiden beri.. ve şimdi alışkanlık oldu .. ve nokianın kullanımı kolay diğerlerine göre bu bi gerçek ... yaygınlık da olunca...
  • İlk başta sölemem gereken lafı şuan sölüyorum:Marka hastası bi adam değilim.Benim için bir telde:
    1-Sağlamlık(arkadaş demiş yukarıda 5110 devrini yaşanıyor diye ama sorduğum soruyu tekrarlayacam samsungu al nokiaya al 2 sinide yere at.Zor değil ama işte biraz telefon masrafın olucak.Emin ol ilk topicte yazdığım tellerden başka tellerde kullandım marka olarak.Elimdende çok düşürdüm.En sağlamı nokia çıktı.)
    2-program çeşitliliği:Telime atacağım programlaraı tr ortamınında hemen bütün sitelerde bulmam lazım.Arkadaş sghd840 aldı samsung program bulamıyoruz.Benim 6600da envayi çeişt program var.Hiç zorlanmadan bütün sitelerden bulduğum.
    3-Şarj:Nokiadan daha iyisini yazıkki göremedim kusura kalmayın.
    4-Ses:Ses konusunda nokiaya biraz ezik kalıyor.Samsungun modellerine extra hopörlör koyması manyak bi olaydı o konuda samsunga bir +.
    5-olmazsa olmazlarımın arasında olmayan kamera olayları:7mplik foto makinaları var,kendimin video kayıt cihazım var.Muhteşemde foto çekiyor.Onun için 2.plandadır,telefonumda kamera olması.
    Şimdi bu yukarıdaki 4 maddeyi bana sunan iyi bir cihaz çıkarda bende kurtulurum bi dünya para vermekten nokiaya.6600 artık tarihte kalmaya başladı n95 iyi gider benim ihtiyaçlarıma.Şimdi diyeceksinizki yukarıdaki maddelerinden bir çoğunu sana sunan n95ten daha ucuz bi çok tel var.Ben 0 ve garantili tel dışında tel almam.Ne alaka?Şu alaka;işte burada artık olaya geçmiş tecrübeler girer.Bana bugüne kadar olmazsa olmazlarımı sunamayan başka modelleri almaktansa(kuyruk acım çoooook) bildiğim ve bu güne kadarda güvendiğim pahallı nokia alır.2 günde bir bir tel değiştirmeyi hiç sevmem.Babam şeyh değil ben hiç değilim.Maaşımı çekip 2 günde 1 tele yatıramam.Arkadaşım var 2 yılda se ye verdiği para 2000ytl.Alın size örnek.2 sininde joystiği bozuldu.
    Bu yazdığımında şu çıkar aslında:
    Güven.
    Tek kelime ile bu.Buna marka alışkanlığı demeyin güvenin anlamını bilmiyorsanız 15- yaş grubunu oluşturuyorsunuzdur(her 15 yaş altı genç arkadaşlarım için demiyorum)ve hiç uğraşamam.

YANİ BANA GÜVEN VEREN MARKAYI ALIRIM.BUKADAR BASİT BU OLAY.

TELEFONDA ESTETİĞE VERDİĞİM ÖNEM KOCA BİR 0 'DIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXCELANCEE28 -- 18 Kasım 2007; 22:24:29 >

• üsttekinden alıntı yapmak istemedim uzun olduğu için. bir raks kullanıcısı ve nokia anitpatisti biri olarak haklı buluyorum. sebep; kendi ihtiyaçları doğrultusunda bahsetmiş herşeyden. kamera olayını mantıklı bir sebeple değerlendirme dışı bırakmış. ses için de gayet objektif yazmış. şarj konusuna gelince, zaten n95te olan özellikleri başka telefonlarda kolay kolay bulamayacağı için şarj konusunda tek olması doğaldır. netekim philipsin batarya konusundaki liderliği sanırım tartışılmaz.

telefonunu geliştirmeyi, yeterliliklerini sonuna kadar da kullanmaya çalışan bir arkadaş ki bol miktarda programlarla uğraşıyor. ama kendi sebeplerinden dolayı tr ortamında arama yapıyor ve kullanıyor. bu da nokiayı kullanıcı sayısıyla doğru orantılı olarak öne çıkarıyor. internette anlamadığı dillerde bile arama yapacak kadar hırslı olan biri için ise sorun değildir çünkü aradığını eninde sonunda bulur.

sağlamlık ise bence tamamen tesadüfi bir durum. her telefonu aynı şartlar altında değerlendirmemiz beklenemez. bunun için gerçekten bağımsız bir şirket tarafından yapılan ciddi testler olmadan kesin sonuca varamayız. telefonların darbeye maruz kaldığı açı, içindeki bileşenlerin yerleşimi, birbiriyle olan ilişkisi, düşürülen yerin yumuşaklığı, sertliği, sivriliği vs. gibi pek çok özellik bunu değiştirir çünkü.

sonuç: en iyi telefon kullandığınız telefondur ;)

• @ufubo arkadaşımız yazdıklarımı sonuna kadar okumuş ve güzelde bir yorum yapmış.Okadar yazıyı okuduğu için bile bi teşşekürü hakediyor.
    dediği gibi ineternette program olayında fazla uğraşamayan(yabancı siteler için söledim) Türkce forum sitelerinden yararlanan bi insanım.
    Zamanım yok.Çalışan bi insanım ve işten eve döndükten sonra dinlenmem lazım.O zamaınımımda arta kalan kısmında e sadce cep teliyle uğraşamam.Pratik şeyler lazım yani.Anında bulup tele atabilecek olduğum.E bu konudada nokia bence önde.Kısa zamanda çok program ben bunları yazarken arkadaşım teline yüklediği(nokia gene) bir kitaptan bişeyler okuyor.
    Dayanıklılık konusunda haklı olabilirsin.Ama işte bana yada çevremdekileremi denk geliyor hep böyle şeyler.Ama dediğin gibi muhakka teste dayalı bi sonuç sölemem gerek.Buda yadsınamaz bir gerçek.
    En son sölediğin sözede söylenebilecek bi laf zaten yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXCELANCEE28 -- 19 Kasım 2007; 1:35:51 >

• KIRK YILLIK MPX'CİYİM..WİNDOWS MOBİLE HASTASIYIM..AMA N95'E DAYANAMADIM BENDE NOHYACI OLDUM SONUNDA
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

@ BOMBER

1.400 YTL'lik N91 300 YTL'ye satılır mı?

• Benim sağlamlıktan kastım kaporta sağlamlığı değildi oysa. İkide bir telefonu yere çarpna adamlardan da değilim. Sağlamlık; cihazın fonksiyonelliği ile alakalı bir durum, seriliğiyle, program çalıştırabilmesi ile alakalı. O zaman tüm PDA'lar çürük olmuş oluyor ki bu çok saçma Yaşlı MPx220'mim bile 4 programı kilitlenmeden ve donmadan çalıştıabiliyorsa hala bu işte bir tuhaflık vardır. İkinci eli bile yok oysa; ama binlerce liralık nohyalarada nal toplatır Kamera pikseli benim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Çünkü o işlerin sonu yok. Bu işlerin dip noktasına ise WM tabanlı cihazlarla son nokta konmuştur. SP ve PPC'ler işlevsellik ve donanım açısından diğerlerine çok fark atmıştır. Linux tabanlı cihazların topiclerine bir göz atın; fırtına gibi geliyorlar onlarda. Ama nokyalar da ciddi hiçbir atılım yok. Kendi kendini tekrardan ve makyajlamaktan başka ve sadece görselliğe çalışmaktan başka bir gelişimi yok. Bizim adminlerin biri yazmıştı. n73 almış ve 10 tanesi birden değişmiş. Küllüm arızalı

• quote:

Orjinalden alıntı: EXCELANCEE28

İlk başta sölemem gereken lafı şuan sölüyorum:Marka hastası bi adam değilim.Benim için bir telde:
    1-Sağlamlık(arkadaş demiş yukarıda 5110 devrini yaşanıyor diye ama sorduğum soruyu tekrarlayacam samsungu al nokiaya al 2 sinide yere at.Zor değil ama işte biraz telefon masrafın olucak.Emin ol ilk topicte yazdığım tellerden başka tellerde kullandım marka olarak.Elimdende çok düşürdüm.En sağlamı nokia çıktı.)
    2-program çeşitliliği:Telime atacağım programlaraı tr ortamınında hemen bütün sitelerde bulmam lazım.Arkadaş sghd840 aldı samsung program bulamıyoruz.Benim 6600da envayi çeişt program var.Hiç zorlanmadan bütün sitelerden bulduğum.
    3-Şarj:Nokiadan daha iyisini yazıkki göremedim kusura kalmayın.
    4-Ses:Ses konusunda nokiaya biraz ezik kalıyor.Samsungun modellerine extra hopörlör koyması manyak bi olaydı o konuda samsunga bir +.
    5-olmazsa olmazlarımın arasında olmayan kamera olayları:7mplik foto makinaları var,kendimin video kayıt cihazım var.Muhteşemde foto çekiyor.Onun için 2.plandadır,telefonumda kamera olması.
    Şimdi bu yukarıdaki 4 maddeyi bana sunan iyi bir cihaz çıkarda bende kurtulurum bi dünya para vermekten nokiaya.6600 artık tarihte kalmaya başladı n95 iyi gider benim ihtiyaçlarıma.Şimdi diyeceksinizki yukarıdaki maddelerinden bir çoğunu sana sunan n95ten daha ucuz bi çok tel var.Ben 0 ve garantili tel dışında tel almam.Ne alaka?Şu alaka;işte burada artık olaya geçmiş tecrübeler girer.Bana bugüne kadar olmazsa olmazlarımı sunamayan başka modelleri almaktansa(kuyruk acım çoooook) bildiğim ve bu güne kadarda güvendiğim pahallı nokia alır.2 günde bir bir tel değiştirmeyi hiç sevmem.Babam şeyh değil ben hiç değilim.Maaşımı çekip 2 günde 1 tele yatıramam.Arkadaşım var 2 yılda se ye verdiği para 2000ytl.Alın size örnek.2 sininde joystiği bozuldu.
    Bu yazdığımında şu çıkar aslında:
    Güven.
    Tek kelime ile bu.Buna marka alışkanlığı demeyin güvenin anlamını bilmiyorsanız 15- yaş grubunu oluşturuyorsunuzdur(her 15 yaş altı genç arkadaşlarım için demiyorum)ve hiç uğraşamam.

YANİ BANA GÜVEN VEREN MARKAYI ALIRIM.BUKADAR BASİT BU OLAY.

TELEFONDA ESTETİĞE VERDİĞİM ÖNEM KOCA BİR 0 'DIR.

1-evet saglamlık. nokianın sağlam olduğunu sanmıyorum. SAĞLAM DENİLEN TELEFON ZOR BOZULANDIR. Kolay tamir edilen değildir. Bugune kadar Anadoluya çıkardığım nokia samsung sayısı milyonu geçti.Gördüğüm servis olayları sayısıda onbinleri geçti. Sen 6600 ile d840 ı karşılaştıramassın. Bu 60kg luk Boksörle japon güreşçilerini karşılaştırmak gibidir. 5300 ile karşılaştır bakalım kim sağlam çıkacak
    2-Bu telefonun özelliği değil. Çok saılmasıyla alakalı bir durum
    3-Sen bişey görmemişssin kusura kalma. Hem görmemişssin hem duymamışssın Nokia şarj konusunda 26 marka arasında 7.8 olur
    4-Ses konusunda nokia bence birkaç modeli hariç 26 marka arasında 19-20 ci sırada
    5-Kamera için tutup o kadar parayı vermem. Devlet itlatı kolaşlaştırdı. Eğer alacaksam MİNTON LENSAS ALIRIM. 10MEGAPİXCEL CCD

Kusura kalma arkadaş, doğruya doğru
    Nokianın tek avantajı kamyon zulalarında gelen, kaçak vergisiz çin işi aksesuarları ve bakkalın dahi söküp takabilmesidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymobile -- 19 Kasım 2007; 11:21:18 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.