Şimdi Ara

nokia için hala bu ısrar neden? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
1
Favori
3.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurt disindada oyle hic suphen olmasin.Ha Turkiyedeki gibi herkesin elinde n70 n80 goremezsin belki ama nokia nin orta segment telefonlari cogunlukta.Isim geregi metroydu otobusdu tramvaydi derken gun icinde gorudugm telefon kullananlarin 10 tanesinden 5 i nokia.Hatta yasadigim yerde uzakdogulu yabancilarda cogunlukta.Cinlisi japonu bile nokia kullaniyor abartmiyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: A380

nokia bence Türkiyede böyle başka ülkelerde böyle değildir
  • Allah icin hic marka takintin yok belli imzandan.Demek insanlarin kapasitesiyle ilgili iste ben buna gulerim.Kac kisi verdigin ornekteki motorlara sahip.Oyle bir motora sahip olan yazdigin motor markalarinin arasindaki farki bile sana sayar merak etme.Kapasiteyle ilgiliymis lafa bak.Telefon kullanan buyuk bir kesimde neyin ne oldugunu biliyor.Senin kapasiten estetige bakar bir baskasinin zevkide motorun cikardigi sese bakar.Diger yazdiklarin icin yorum bile yapmiyorum.Bir sey hakkinda bukadar abartili tek tarafli gormezden gelinerek yazilmaz.
    quote:

Orjinalden alıntı: Giannizzero

Bu tamamen insanların kapasitesiyle ilgili birşey.Adam hayatında bir Kawasaki görmüş motosiklet olarak bir Honda nerden bilsin Agusta'yı Harley'i Ducati'yi..söylesen vereceği cevabın "onlar ne abi en iyisi Kawasaki" şeklinde olacağı kesindir ama nedenini sorsan kendisi de bilmez "öyle işte" der geçiştirir.
    Adamın bilgisi bukadar yapacak birşey yok anlatsan da anlamaz en iyi herzaman bildiğidir.
    Nokia kötüdür demem ama estetik yönden felaket olduğunu rahatlıkla söylerim.Ben telefon alırken önce estetiğe sonra fiyata en son olarak da özelliğe bakarım.Symbian benim yaşımda birisi için anlamsız işim gücüm yok ıvır zıvır şeyler mi yüklicem telefona,kameraları görüyoruz zaten hepsi çamur gibi resim çekiyo,mp3 düşünülebilir ama zaten mp3 player sahibiyseniz bu da gereksiz.Böyle düşününce Nokia kesinlikle size uygun telefon olmuyo haliyle sizde gidip Chocolate alıveriyosunuz.Çok şükür marka takıntısı olan biri değilim de gidip herşeyin ençok hoşumagidenini alabiliyorum

• 1-k750den çok daha kötü kaliteli, nokialar mevcut zaten
    2-senin dediğinin çoğu artık javalarda var zor falan değil ama araştırman lazım
    3-sen 3-5 örnek telefon verebilirsin se-samsung vb markalarda ama nokia 6600-7610-3230-6630-6680 vb pek çok nokia bu örneğe uyar

benim demek istediklerimin kıyıosında dolaşıyorsun sen
    benim demek istediğim şu:her şeyin en iyisini nokia yapar demek sadece basitleşmiş bir önyargıdır
    quote:

Orjinalden alıntı: daralMAN

quote:

Orjinalden alıntı: gren

nokia tr efsanesi
    adeta NOKİAHAN destanı

mesela sor herkese
    1-en sağlam tel derler ama çok sayıda toz alan-düşünce çizilen-kızağı orası burası oynayan teli vardır[her markadada bu tip olan teller var tabi]
    2-en kolay tel denir sonrada symbianla uğraşıp durulur
    3-2.eli iyi dersin çıktığından 3 ay sonra ani fiyat düşüşüyle şaşar kalırsın

bu böyle uzar gider

sonuçta dünya çapında%30 pay edebilmişken nokia trde %60 ile efsane olmuştur

1. K750 almadan bozulabilen ilk tel, özelliklere şapka ama burada tarife uyan en iyi tel K750
    2. Java her ayarı elle yaparsın , java ne doğrıu dürüst oyun olur ne program, Mesenger bulsan buldumcuk olursun
    3. w810 1000 çıkar 700 düşer
    4. w800 çıktı dersin K750 kasasını değiştirip yazılımla w800 yaparsın

• quote:

1-k750den çok daha kötü kaliteli, nokialar mevcut zaten
    3-sen 3-5 örnek telefon verebilirsin se-samsung vb markalarda ama nokia 6600-7610-3230-6630-6680 vb pek çok nokia bu örneğe uyar

benim demek istediğim şu:her şeyin en iyisini nokia yapar demek sadece basitleşmiş bir önyargıdır
    quote:

quote:

nokia tr efsanesi
    adeta NOKİAHAN destanı

mesela sor herkese
    1-en sağlam tel derler ama çok sayıda toz alan-düşünce çizilen-kızağı orası burası oynayan teli vardır[her markadada bu tip olan teller var tabi]

bu böyle uzar gider

1. K750 almadan bozulabilen ilk tel, özelliklere şapka ama burada tarife uyan en iyi tel K750
    2. Java her ayarı elle yaparsın , java ne doğrıu dürüst oyun olur ne program, Mesenger bulsan buldumcuk olursun

peki sen bu ön yargıyı kıracak bi telefon göster
    n73 ten daha iyi ve daha ucuzunu(bi de pahalı derler nokiaya)
    yada 6233 ten güzelini o fiyatlarda
    nokia belki çok telefon çıkarıyo ama hepside satılıyo
    peki diğer marka ve modeller belli bi kullanıcı kitlesini dahi geçememiş telefonlar var be
    nokia herkese hitap ediyo diğer markalar sadece bi özelliği öne çıkararaktan bişeyler satmaya çalışıyo
    zorluğundan bahsetmişsin nokiaların
    aradığında en kolay kullanımlı telefonda nokiada en karmaşık kullanıma sahip telefonda nokiada
    herkes telefonun kolay olmasından ve çok kurcalanmasındsanda hoşlanmaz mesela
    senin anlicaan ne kadar se yi övsende daha türkiyede nokiayla yarışacak bi firma yok
    belki ilerde olur (hepsi birleşse belki) ona bişey diyemem bunu da sen kabul et bence...!

• valla ben bu kadar tartışmayı görünce şaşırdım. 7 yıldır telefon kullanıyorum. ve şunu anladım iyi telefon diye bir şey yok yalnızca sizin ihtiyaçlarınızı karşılayan, cebinize uygun ve göz zevkinize uygun telefon var. ben bunu anladım. bu bağlamda isteyen n73 alır, isteyen w800 alır, isteyen de vertu alır, xelibri alır.
  • birçok telefon kullandım.en sorunsuzu nokia idi.ben telefonun büyük ya da küçük olmasına önem vermem.performans önemlidir.nokia ise fiyat performans olmasa bile performans olarak bence bütün markalardan önde.aynı özelliklere daha ucuz bir marka almaktansa pahalı nokia almayı her zaman tercih ederim.kendi tecrübelerimle sabittir.
  • n73 gerçekten güzel bir telefon zaten
    benim demek istediğim şu sadece nokia yok
    ama ısrarla nokia deyipde başka hiçbir markanın güzel telefonu yok diyenlerin tümü önyargılı davranıyor diyorum
    nokiadan 6680-6280-n73
    samsungdan d500-d600 vb
    ve bir çok markanın gayet başarılı telefonları var

quote:

Orjinalden alıntı: ScORphY

quote:

1-k750den çok daha kötü kaliteli, nokialar mevcut zaten

quote:

quote:

nokia tr efsanesi
    adeta NOKİAHAN destanı

mesela sor herkese

bu böyle uzar gider

peki sen bu ön yargıyı kıracak bi telefon göster
    n73 ten daha iyi ve daha ucuzunu(bi de pahalı derler nokiaya)
    yada 6233 ten güzelini o fiyatlarda
    nokia belki çok telefon çıkarıyo ama hepside satılıyo
    peki diğer marka ve modeller belli bi kullanıcı kitlesini dahi geçememiş telefonlar var be
    nokia herkese hitap ediyo diğer markalar sadece bi özelliği öne çıkararaktan bişeyler satmaya çalışıyo
    zorluğundan bahsetmişsin nokiaların
    aradığında en kolay kullanımlı telefonda nokiada en karmaşık kullanıma sahip telefonda nokiada
    herkes telefonun kolay olmasından ve çok kurcalanmasındsanda hoşlanmaz mesela
    senin anlicaan ne kadar se yi övsende daha türkiyede nokiayla yarışacak bi firma yok
    belki ilerde olur (hepsi birleşse belki) ona bişey diyemem bunu da sen kabul et bence...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 5 Eylül 2006; 21:59:07 >

• Tartışmanın uzamasına gerek yok çünkü en iyi diye bir şey yok. Tüm cep telefonu firmaları rekabet halinde olduğu için her geçen gün daha iyi telefonlara imza atacaklar. Bir gün a markası öne geçer diğer gün b markası öne geçer.

Herkes de istediği telefonu almakta özgürdür. Önemli olan işi fanatikliğe dökmemektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KNİGHT586

Tartışmanın uzamasına gerek yok çünkü en iyi diye bir şey yok. Tüm cep telefonu firmaları rekabet halinde olduğu için her geçen gün daha iyi telefonlara imza atacaklar. Bir gün a markası öne geçer diğer gün b markası öne geçer.

Herkes de istediği telefonu almakta özgürdür. Önemli olan işi fanatikliğe dökmemektir.

+1 diyorum. Zaten görüyoruz örn. n73 çıkmadan önce k790 öndeydi bugün ise n73 daha önde(fotograf hariç) video vb. yönlerden.
  • quote:

Tartışmanın uzamasına gerek yok çünkü en iyi diye bir şey yok. Tüm cep telefonu firmaları rekabet halinde olduğu için her geçen gün daha iyi telefonlara imza atacaklar. Bir gün a markası öne geçer diğer gün b markası öne geçer.

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 6 Eylül 2006; 13:21:26 >
  • çok haklısıın
  • quote:

güzel söze ne denir...!
  • biz bayılırız tüketiciye cevap bile vermeyen müşteri hizmetlerine sahip şirketlere...biz bayılırız ekranı titreyen telefonları normal diye yutturan şirketlere..ve biliyorum ki biz bayılırız müşterinin cebindeki parayı alana kadar reklama abanan ve satış sonrası sıfır hizmet veren şirketlere..
  • se den mi bahsediyosun
    ya da samsung
    panasonic mi
    lg de olabilir
    ama kesinlikle siemens tir....!

• nokia tartışması çok uzar...
    ama yiğidi öldür, hakkını yeme demişler, bu nokia da öyle bişi...
    nokianın yada başka markaların türkiyeye girmeyen modelleri var...
    o yüzden çok kesin konuşmamak lazım...
    türkiyede selpak, permatik gibi nokia da bi marka malesef...
    malesef diyorum, çünkü böyle olmasa rekabet daha fazla olurdu, buda bize yarardı.
    nokianın genel tasarımlarını güzel bulmuyorum ama onun da kendine göre bi tarzı var,
    başka markalarda çok kötü tasarımlar çıkarabiliyolar, siz öğürürken, en kafa arkadaşınız beğenebiliyo.
    zevk bu...
    işlevsellikte ise yine symbian pek çok şeyi başarıyo...
    nokiayı göklere çıkaran yetişkinlere kızmayın...
    zamanında telefonlar sadece telefon işlevi görürken, çok kullanışlı telefonlar yaptılar ve çok tuttu bizde,
    bi sagem de, ericson da, philips de, samsung da, motorola da yapsaydı ya...
    genel nokia görüşünü halkımıza kanıksatan yeni teknolojiler değil, 99-2000 yıllarında olan şeyler...
    nokia bi adım öndeydi o zmnlar...
    şimdi istediği kadar diğer markalar kassın yeni teknolojilerle,
    bu nokia saltanatı bi nesil gider...
    o zmnki tellere bakarsak, az çok bızıkladım hepsini...
    samsunglar pahalıydı, içi boştu bi iki radikallik dışında,
    motorolanın eksikleri vardı,
    philips duymadım bile o zmnlar
    sagemin teller çok yanlış fikirlerle doluydu.
    ericsonlar biraz takozdu...
    hepsi eksilerinden kaybederken nokia sivrildi...
    yiğidi öldür hakkkını yeme...

kendi görüşümce de, symbiandan sonra açıkçası yeni bi tele para ödeyeceksem, diğer teller fiyatına göre yapabileceklerimle kıyaslayınca saman gibi geliyo symbiansız, wm de seviyorum, ama alırsam bu ara 6630 alıcam... 6630u nokia olduğu için değil, işlevselliğinden dolayı alacam...
    tabi o paraya kıymaya karar verirsem...

son bişi de var... hala almamın nedenlerinden biri...

filistin, lübnan, afganistan, türkiye...
    ne alaka diyenler için...
    nokia misyoner sahipleri olan bi şirket...
    cocacola malboro gibi...
    ona kazandırılan paraların bir kısmı israil ordusuna, yada başka misyoner planlara aktarılıyo.
    kimi dikkat eder, kimi etmez ama bu da bi gerçek. gözlerinizi kapadığınızda, kulaklarınızı tıkadığınızda...
    gerçekler de yok olmaz...

ama globalleşme budur...
    daha iyisini yap, tüketicinin gözüne gir, kendini kabul ettir, onun olduğu yerde sen ol...
    nokianın giriş modellerinden birinde saati sesli okuma özelliği var...
    türkçe
    ne kadar basit ama bi çok insan bunu ne kadr sevdi çevremde görüyorum...
    yani bu gibi orjinal şeylerle kulllanıcının karşısına çıkmak çok mu zor???
    bence bu nokia yerme başlığı altında nokiaya değil, diğer markalara yöneltmeliyiz eleştrilerimizi...

uzun yazdım, affedin...

• Arkadaşlar size şahsi fikrimi söylüyorum

Telefonda
    Karizma arıyosanız : Samsung ve Lg (gerçekten çok güzel telefonlar üretiyor ama samsung da artık tek model gidiyor gibi. D500 ün biraz şekli değişiyor çıkıyor. DİKKAT : burda kötüleme yok aynı şeyi Nokiada yapıyor örnek 11 serisi 1100,1110,1101vs.)

Kamera ve Mp3 : SE (fakat nokia N73 ile foto konusunda SE yi yakaladı diyebilirim Ayrıca bikaç SE telefon kullandım arkadaşlarımın hepsinde joyistik problemi vardı. Telefonlar 2si K700 2si K500 1i K300)

Sağlamlık, 2. el Satışta Kolaylık, Symbian derseniz : Nokia (bunun aksini kimse iddaa etmesin, en kolay satılan telefonlar Nokia)

Bozuk telefon derseniz : Siemens (ben siemensin telefonlarının o kadar kötü olduğunu bilmiyordum ta ki sx1 i görene kadar. 3 tanıdığımda vardı 3 ü de en az 4 kere tamire yolladılar en sonunda arkadaşım telefonu kırdı

Motorola hakkında pek bi bilgim yok o yüzden yorum yapmayacağım ama E398 mükemmel bir telefon mp3 çalarken bassları hissedebilmek gerçekten de mükemmel

NOT: Bunların hepsi şahsi düşüncelerimdir. Düşüncelerime katılmayan da olabilir saygı duyarım

• ikinci elde daha kolay satılabildiği için nokıa türkiye de çok tutuldu zaten ama çok modeli var okde her modele yeni özellik eklemiyo tasarım desen o kadra da çok değiştirmiyo aslında
    ama samsung hem teknolojiyi kullanıyo hem karizmatik teller yapıyo
    8megapiksellik telefon yapdı samsung
  • Bende ilk başta konuyu başlatan arkadaş gibi düşünüyordum.SE aldım aldığıma pişman oldum.Şimdi nokiam var ve nokia gibisi yok hem kaliteli, hem sağlam, 2.eli yüksek yalnız biraz daha pahalı ama herşeyin iyisi pahalı olduğundan bence nokiaya bu kadar para vermeye değer ayrıca nokianın benzer özelliklerine sahip diğer marka ve model telefonlarda çok ucuz değil SE K790, LG Chocalate, Samsung D900 gibi
  • Amerika da en fazla satan mobil uretici LG kg 920 modeliyle sadece amerika da degil global pazarda da rakiplerinin pazar paylarini simdiden ele gecirmeye basladi.oyleki gecen yil uzakdoguda pazara sunulmasina ragmen butun dunyada cilgin bir sekilde taleple karsilasmistir.uretici TR ye getirmemesine ragmen diger tedarikcilerle TR ye gelen bu akilli makina ile cebinizde hersey en ustun fonksiyonlarin en iyi sekilde size sunulmasiyla tasinmaktadir.size keyfini cikarmak kaliyor.bana Amerika dan 350 $ a gelen bu akilli makina nin TR deki perakendesi 1,400 ile 1,600 ytl arasinda fiyat araliklariyla satilmaktadir.gozlemlerimle ekleyebilicegim bazi teknik acilimlarda aktarilmaktadir altta oldugu gibi.serinin en buyuk rakiplerini cope atmaktadir.ici bos ama cok iyi bir tasarimi oldugu soylenen Motorola RAZ serisi ile 3. dunya ulkelerinin gozdesi japon fin ortakligi ulkemizin pazar lideri sadece ergonomisi ile sukse olabilen nokia nin N seri sini cope atmistir.cunku fonksiyonlari en iyi kalite ile sunmasi etkili olmustur bence.tavsiye edebilicegim bir cep telefonu.

• eskisi kadar nokia için ısrar yok samsung pazarda payını artırdı nokia pazarını küçültüyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.