Lafım meclisten daha dışarı, daha öncesinde sorun yaşayanlardan ya da yardım etmek isteği ve iyi niyetle yaklaşanlardan bahsetmiyorum ama; bir donanımhaber klasiği olarak, elalemin parasıyla ne yaptığı konusunda birtakım dertleri olanlar, ithalatın i sinden anlamayanlar ve yabancı dil terk olanlara kapak, sıradan çinko karbon vatandaşlara ise bir rehber olma amacı ile başımdan geçenleri anlatıyorum. Bildiğiniz gibi 1 mayıs 2022 itibarı ile değişen gümrük mevzuatı gereği, 150 EUR üstü bütün gönderiler gereklilikleri ile gümrüğe tabi edilmiştir. Bu kapsamda özel ithalat yapmanız gerekmektedir. FAKAT, amazon ya da newegg gibi bazı internet siteleri, kendi sattıkları ürünlerde gümrük ve vergi peşin DDP yolu ile çalışmaktadırlar. Yani aldığınız ürünün vergisini ürünü alırken peşin olarak ödemiş oluyorsunuz. Bundan sonra çıkacak herhangi bir vergi sizi ilgilendirmiyor. Gümrükleme işlemi sonucunda ürünü alırken peşin olarak ödediğiniz miktar eğer yeterli ise zaten problem yok. Gümrük masrafından az ise ekstra hiçbirşey ödemiyorsunuz. Fazla ise satıcı size geri iade ediyor (en azından amazon böyle çalışıyor, newegg iade ediyor mu bilmiyorum). Bu konuda asıl dikkat edilmesi gereken şey satıcının aldığınız yer ile aynı olması. Yani ürünü neweggden alıyorsanız satıcı newegg olmalı, amazondan alıyorsanız amazon olmalı. Böylece newegg.com dan 39,528 TL ye kargo ve gümrük dahil olacak şekilde bir ekran kartı aldım. Newegg kartı UPS ile gönderdi. UPS, kart gümrüğe girdiğinde SMS yoluyla beni bilgilendirdi. SMSteki link açılmadığı için telefonla aradım. Benden istedikleri belgeler şu şekilde:
Ben tabi bu belgelerin üstüne ne olur ne olmaz diye kimlik fotokopisi, kredi kartı ekstresi ve ürünün görselinin bulunduğu ekran görüntüsünü de ekleyip e-mail olarak gönderdim. Vekaletnamenin aslını ise İstanbul havaalanına posta yolu ile gönderdmenizi istiyorlar. Tam olarak kime göndereceğinizi size söylüyorlar. PTTye o şekilde veriyorsunuz. 30 TL de posta ücreti ödedim. En nihayetinde kartım elime aldıktan 14 gün sonra sorunsuz bir şekilde ulaştı. 39528 + 370.23 + 30 TL olmak üzere toplam 39,928.23 ye ASUS TUF RTX 4090 ekran kartımı almış oldum. Bu kadar. ![]() |
Newegg.com sitesinden RTX 4090 nasıl aldım

-
-
Hayırlı olsun, şu an Asus 10k daha fazla paraya satılıyor. Her yerde yazdığım gibi aparatın 150 w olmadığından emin olup kullanın.
-
hayırlı olsun hocam iyi günlerde kullanın. ekran kartları uzun zamandır ithalat rejimine dahil olduğu için prosedür zaten bu şekilde, vergi düzenlemesiyle değişen bir şey olmadı.
ayrıca asus tuf 4090 şu an vatanda garantisiz 40k, garantili 50k diye satılsa, 10k daha verir garantilisini alırım. Fazladan verilen 10k zaten elden çıkartırken piyasada fiyatlanıyor. newegg ürününe göre 4-5k fazlaya satılır yurtiçi garantili ürün ikinci elde.
geçen sene ekran kartı stok başlığında neweggden sistem alıp garantide problem yaşayan birçok kişi oldu. kısacası bu yazıyı okuyup neweggden üst segment kart almayı düşünenlere "çok aşırı" fiyat farkı olmadığı sürece pek tavsiye etmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 31 Ekim 2022; 14:56:14 > -
Teşekkür ederim. Ben de bunun böyle olduğunu biliyorum tabi kendim de ithalat yapan biri olarak ama işte boş konuşanlar olunca onları bir susturmak gerekti.
10bin lira gayet aşırı bir fark bence. Kartı benden geldiği gibi satın alan arkadaş ta öyle düşünerek aldı 40 bin TLye.
-
Hayırlı olsun işlemciniz nedir onu merak ettim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 1 Kasım 2022; 2:9:57 > -
başka ithalat tecrübesi olanların yaşadığı sıkıntıları ve çözümleri de paylaşmak lazım.
-
Bilgilendirici başlığınız için çok teşekkürler son dönemlerde en merak ettiğim şeylerden biriydi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
detaylı bilgilendirme için teşekkürler hocam. güle güle kullanın kartınızı.
ortalama kaç günde geliyor kart? gümrük çekim işlemleri vb. ne kadar sürdü.
ayrıca UPS ile kolayla halloluyor diye biliyorum fakat DHL ile gönderilirse daha zorluk oluyormuş. Ne gibi zorluk çıkabilir DHL ile bir bilginiz var mı?
-
Incehesap 36 bine satmıştı be hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşlemcim 5800X3D.
14 günde geldi. Öncesinde RAM aldım neweggden 150 euroyu geçen, DHL ile gönderdiler, DHL vekaletname bile istemedi.
Ben de vatandan zotac aldım 36.500 liraya. Bu kartı da sattım 40bin liraya.
-
hayırlı olsun.
bu internette dolaşan kablo erime konusuna dikkat edin...
güç kaynağınız vb. ekipman besleyecek güçtedir inşallah. az buz para değil verdiğiniz...
-
Teşekkür ederim. Kablo erime muhabbetleri ile ilgili konudaki en bilgili insanların videolarını izledim. Genel kanı kullanıcı hatası olduğu yönünde. Bazı markaların daha ince kablo gönderdiği iddiaları var doğru mudur bilmiyorum. Güç kaynağım corsair ax1500i
-
mutlaka araştırmışsınızdır, forumdaş olarak uyarı yazayım dedim ne olur ne olmaz...
hayırlı uğurlu olsun tekrardan... Allah güle güle kullanmayı nasip etsin inşallah...
-
Hayırlı olsun, benim ABD sitelerinden kabul edebilecegim tek marka EVGA idi global garanti kapsamında onlarda malum... bir sorun oluştuğunda abd ASUS servisi ilgilenecek
bu kartla sanırım.
-
Bende indirim ve stok kolluyorum ,, vatandan kazıklanmak istemiyorum. güzel bir mini rehber olmuş teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vbalikci -- 1 Kasım 2022; 17:23:47 > -
Vatandada çok pahalı sayılmaz aynı model Tuf gaming:D 49bin tl
Kar Marjı biraz yüksek gibi . 10bin tlede Kar payi almazsın.
Ayrıca bence vatan gibi büyük firmalar senden benden daha rahat ve daha yüksek stoklarda toplu alım yaptıgı için
%90 39bin tl yerine 30-35bin tl bandından trye getiriodur. Senin benim Gümrükte ödedigi Vergi miktarınında %50'sini falan ödüyodur. Teşvik vs..
www.vatanbilgisayar.com
ASUS GeForce TUF RTX 4090 GAMING OC 24GB GDDR6X 384Bit NVIDIA Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/asus-geforce-tuf-rtx-4090-oc-gaming-24gb-gddr6x-384bit-nvidia-ekran-karti.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 1 Kasım 2022; 21:2:59 >
-
ups e evrakları postayla göndermeseniz de sıkıntı olmazdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marduk82 -- 1 Kasım 2022; 22:52:51 > -
noter tasdikli vekaletnameyi ıslak imzalı istiyorlar diye biliyorum ben.
DHL ile arkadaş da amazondan aldı ekran kartı 3-4bin gümrükleme masrafları çıktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 2 Kasım 2022; 8:50:21 > -
Newegg iyidir, şu vergiler gelmeden önce üstüne mining varken Evga 3080ti 15k'ya almıştım. 3 günde kapıma teslim etmişlerdi, ABD'den Türkiye'ye.
PTT kargo İstanbul içinde 1 haftada zor teslim ediyor öyle düşünün
-
Forumdaki son konulara garanti sorunu nedeniyle bakılırsa Asus Amerika’dan daha iyi hizmet alınabilir duruyor :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

hayırlı olsun hocam iyi günlerde kullanın. ekran kartları uzun zamandır ithalat rejimine dahil olduğu için prosedür zaten bu şekilde, vergi düzenlemesiyle değişen bir şey olmadı. ayrıca asus tuf 4090 şu an vatanda garantisiz 40k, garantili 50k diye satılsa, 10k daha verir garantilisini alırım. Fazladan verilen 10k zaten elden çıkartırken piyasada fiyatlanıyor. newegg ürününe göre 4-5k fazlaya satılır yurtiçi garantili ürün ikinci elde. geçen sene ekran kartı stok başlığında neweggden sistem alıp garantide problem yaşayan birçok kişi oldu. kısacası bu yazıyı okuyup neweggden üst segment kart almayı düşünenlere "çok aşırı" fiyat farkı olmadığı sürece pek tavsiye etmiyorum. |
Benzer içerikler
- gpu ölçekleme nedir
- intel iris xe graphics
- yüksek duyarlıklı olay süreölçeri nedir
- intel arc b580
- düşey senkronizasyon nedir
- amd 25.5.1
- nvidia rtx
- gpu ekran kartı mıdır
- nvidia h100
- dlss nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X