Şimdi Ara

Neodyum mıknatıs arıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
87.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaptığım bir proje için 4x2,5x1 cm boyutlarında veya biraz daha uzun olabilir .Neodyum mıknatıslara ihtiyacım var ancak nereden temin edebilirim bilmiyorum günlerdir arıyorum henüz bulamadım yardımcı olacak arkadaş varsa sevinirim.

• Neodyum Mıknatıs-------- Elektronik ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoFe -- 1 Ekim 2005, 0:23:20 >
  • yaw abi ayıptır sorması neodyum ne demek?
    cahilliin gözü körolsun
  • ben utandım soramadım allah razı olsun.
  • abi o diil bizim bi dernek filan kurmamız lazım böle durumlar için
    harby biri açıklasın yaw ne demek bu

• Neodymium. Symbol. Nd. Atomic number. 60. Atomic weight. 144.24. Density @ 293 K. 7.0 g/cm3. Atomic volume. 20.6 cm3/mol. Group. Rare Earth, Lanthanides. Discovered. 1885. State (s, l, g) s. Melting point. 1283.2 K. Boiling point. 3300 K. Heat of fusion. 7.140 kJ/mol
  • Neodymium mıknatıslar küçük olmalarına rağmen çok daha fazla manyetik alan oluştururlar(güçlüdürler yani.) Pahalı kulaklıklarda kullanıldığını görebilirsiniz. Buna karşılık nerede satıldığını bilmiyorum, ama okulda sallayınca çalışan el feneri yapmışlardı antrak'ın devresinden, onlara sorayım nereden bulmuşlar mıknatısı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Manyetik tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • neodyumu ben sony hoparlörlerinden biliyorum.Bu tür iki mıknatıs birbirine yapıştınmı ikisini ayırmak imkansız gibi bişey yani o kadar güçlü manyetik alan oluştururlar.
  • Nd, Fe, B alaşımı mıknatıs. Yaygın olarak HD sürücülerde kullanılıyor. (Mutlaka sökmüşsünüzdür.) Ist. Perşembe Pazarı, Hırdavatçılar Çarşısı girişinde iki dükkanda mıknatıs satışı var. Girişte sağdakinde silindirik bulmuştum.

www.manyet.com 'a da bakabilirsiniz. Ben ürünler sayfasını açamadım. Bir de siz deneyin.

Kolay gelsin..
  • Yaa arkadaşım ayıp olanın ne olduğunu söylermisin? Hem okuduğundan anlamak istediğinizi bir tarafa bırakıp,anlatılmak istenene yönelirseniz herkes için daha faydalı olursunuz....
  • ok de en azından ne demek olduunu anladım
  • www.miknatisteknik.com

MIKNATIS TEKNİK
    Makina Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi
    Tersane Cad. Çeyrekoğlu İşhanı 15/601-602 Karaköy/İSTANBUL
    Tel: +90 212 297 18 50 (pbx)
    +90 212 254 47 18
    Fax: +90 212 297 18 51

Özer Bey ile Görüşürseniz size yardımcı olacaktır. Bu firmayı size şiddetle tavsiye edebilirim. Rakip firmaların fiyatları ile karşılaştırıldığında daha avantajlı. Ayrıca firma yetkilileri de işlerini ciddiye alıyorlar.

(Selam İbka. Zor bir ameliyat geçirdim ve hala dinlenmekteyim. Birkaç güne kadar kaldığımız yerden devam edeceğim. Eğer projen ile ilgili acil bir bilgiye ihtiyacın varsa bana 0536 417 45 62'den ulaşabilirsin)
  • Yaa Musatafakavci kardeş sen nerelerdesin yahu..Öncelikle rahatsızlığından dolayı büyük geçmişler olsun,inşallah en kısa zamanda şifa bulursun.Rahatsızlığın sebebi umarım yapmayı düşündüğün hidrojen deneyinle alakalı değildir.Eğer sebeb bu deney ise bir kere daha büyük geçmişler olsun.Başlattığım proje forumu senin çok değerli katkılarından mahrum kalınca yerinde saymaya başladı.İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursunda foruma kaldığımız yerden devam ederiz.....Acil şifalar diliyorum ,görüşmek dileğiyle....
  • Arkadaşlar Bu Arada Bu mıknatısların izmirde satan bir yer biliyormusun pilsiz el feneri için lağzım 2cm çapı ve 1 cm kalınlığında arıyorum help me pls!!!!????
  • ne yapıcan neodyum mıknatısı? bak sonsuz enerjiyi bulacam diye uğraşıyorsan boşuna uğraşma diyemiyecem ben 4 aydır uğraşıyorum bu zamana kadarda 2000ytl yi geçik para harcadım ama hala yılmadım bide çok pahalı işime yarayanın tanesi 4ytl banada 200-300 arası lazım oldu. valla öğrenciyim yazın çalıştığım parayı bitirdim şimdi nayttaki charımı ve gb leri sattım param bitene kadar uğraşacam.
  • eski bir harddiskten sökmüştüm.iki tane yarım daire şeklinde.
    oynar kafanın bobinini çevreliyordu
    karşılıklı gelince takkk diye yapışıyor.
    kesinlikle elle iki yana çekip ayıramıyorum.ancak yan tarafa doğru kaydırarak ayrılıyorlar.bunlarda
    neodyum herhelde.
  • Olabilir de olmaya bilir de. Bunlar bir birine sert yapışınca çatlayıp kırılabiliyor vs. ona da dikkat etmek lazım.
  • pilsiz el fenerlerinde de kullanılan bir mıknatıs

Neodyum mıknatıs arıyorum...

http://www.antrak.org.tr/gazete/012004/yazi9.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klutch -- 2 Kasım 2006; 19:07:40 >
  • bu el feneri randumanlı çalışıyomuydu? kaç dk sallama kaç dk yanıyodu mesela
  • piyasada satılan pilsiz elfenerlerinin içindeki mıknatıs kullanılabilir 5YTL. olarak satılıyor.Satın alırken yanında bir mıknatıs götürüp denemek gerekir.Birbirini çok kuvvetli itiyor yada çekiyorsa kaliteli mıknatıstır.Ben öyle yaptım pazardan aldım elimde gerçek neodium mıknatıs vardı deneyerek satın altım sonuç mükemmele yakın.Saygılar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.