Şimdi Ara

Neodyum mıknatıs arıyorum... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
87.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/anasayfa.htm
    gecen gunler arkadasın verdıgı tubıtak sıtesınde pılsız calısan bır el fenerı var
    buradada en cok ısı neodymıum mıknatıs yapıyo zaten ınceleyen anlar

• Neodim mıklatısları kenwood hoparlörlerde ve boschmann hoparlörlerin tweeterlarında var diyebiliyordum.
    Bulması kolay değil ama arayan bulur diye düşünoyorum..

Neodiyum mıklatıslar Ferrum mıklatıslara göre çok daha güçlülüler.
    Şöyle 500er gram iki tane neodim mıklatısı ayırmak için en az 2 tane adam lazım diye düşünüyorum.
    Harddisklerin içinde de oluyorlar onlar,müthiş sıkı yapışıyor...
  • Kardeş ben onları 2 ytl sokaktan aldım hani seyarlar satıyorya cırrrr diye havaya atıyo onlar işini görür ... Yumurta şelinde..
  • www.miknatis.net

izmirde atatürk stadınının karşısındaki sanayide bir firma ama sokaktaki satılanlar kadar ucuz olmaz pilsiz el feneri için ben üç tane almıştım ama hatırladığım kadarıyla ucuz değildi ama çok kaliteliydi mıknatıslar yapıştımı 3 5 adam zor ayırıyorsun :) :)
  • İzmir'de yukarıda belirtilen yerden ben de almıştım yaklaşık 1.5 sene önce. O zamanlarda yaklaşık 25$ dı 3 ünün fiyatı.
  • Bunun için değmezmi?
    perendev-power.com
    perendev-power.com
    http://perendev-power.com/index_files/Page780.htm
    Sayfanın altındaki video seyredilmeye değer!!!!
  • Arkadaşlar ben Antalya'da oturuyorum. Mıknatıs arıyorum ama bir türlü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Antalya'da nerden mıknatıs satışı yapılıyor acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: volpii

bu el feneri randumanlı çalışıyomuydu? kaç dk sallama kaç dk yanıyodu mesela

bilim ve teknik dergisindeki el fenerini bi arkadaşıma yapmıştım. neodyum mıknatıslar cidden pahalı ve baya kuvvetliydi
    otobüste cebin çat diye yapışıyodu oraya buraya.

10-15 sn salladığın zaman sanırım 6-7$ lık power ledi 10-15 dk yakıyordu.

yamak isteyenler için ufak bi tavsiye.

1 milyoncularda 2,5 liraya satılan pilsiz el fenerleri var. onları alıp içini modifiye edebilirler. içi ne kadar boş olsa dış kısmının tasarımı güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klutch -- 19 Ocak 2008; 15:58:56 >
  • www.ebay.com 'da ucuza bulabilirsiniz her çeşit. Ben 50 tane almıştım yarım santim çaplı bazenwww.gittigidiyor.com dada oluyor.

• Antalya'da hiç mıknatıs satan bir yer bilen var mı?. Ben internetten araştırdım ama bulamadım ya da neodyum halka mıknatıs hangi aletin içinde bulunur?. O aleti satın alıp (ucuz ise) içinden neodyum halka mıknatısı alacağım.
  • Arkadaşlar !

Her türlü mıknatısın bulunduğu bir yer var. İstanbul perpa da. Ayrıca İzmir'de de merkezleri varmış. Sahibi Süleyman bey mıknatıs ve manyetikle ilgili her türlü konularda yardımcı olmayı da çok seviyor. Siz bir soru sorun, size saatlerce anlatsın. Üniversitede ders anlatan hoca edasında anlattıkça anlatıyor. Adresi ; Mıknatıs Araştırma ve Geliştirme San.ve Tic. Ltd.Şti. Perpa B.Blok Kat 8 No: 942 Okmeydanı / İSTANBUL
    İzmir adresi ; 2827. Sok. No: 61 San.Sit. İZMİR
  • Ben Antalya'da var mı diye soruyorum İstanbul, İzmir vb. cevaplar geliyor. Antalya'da öyle bir yer bilen var mı ya da herhangi bir aletin içinde var mıdır bu neodyum mıknatıs?
  • Bende bir arkadaş için proje ödevi olarak yapmıştım,yaklaşık 60-70 ytlye mal oluyor mıknatısları telefonla sipariş vermiştik üç adet tanesi ya 7 ytl yada 7 dolardı yanılmıyosam.Kaliteli ledlerle baya kullanışlı oluyo 15-20 voltlara kadar elektrik üretiyo iyi sallayınca arkadaşların dediği o 2-3 milyona satılan fenerler aldatmaca içinde kapasitör diye 4-5 tane saaat pilini kapasitör klıfına koyup kandırmaca yapıyolar ayrıca onların mıknatısları 5 para etmez bu iş için neodyum mıknatıs şart.
  • Ben neodyum mıknatıs arıyorum da. Mesela 5cm olan neodyum mıknatıs silindir şeklinde ve 1cm'de uzunluğu olacak. Halka mıknatıs olacak. Ortasında küçük bir delik olacak yani. 0.5cm olsa ortadaki deliğin çapı kaça gelir fiyatı? İstanbul-Antalya arası kargo parası ne kadar tutar? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • ucuzların içinden genelde mıknatıs yerine demir parça çıkıyo. lol
  • hocam istersen bozuk hdd varsa icinde var ama boyutu olurmu bilemem
  • quote:

Orjinalden alıntı: bunalmis

Neodymium. Symbol. Nd. Atomic number. 60. Atomic weight. 144.24. Density @ 293 K. 7.0 g/cm3. Atomic volume. 20.6 cm3/mol. Group. Rare Earth, Lanthanides. Discovered. 1885. State (s, l, g) s. Melting point. 1283.2 K. Boiling point. 3300 K. Heat of fusion. 7.140 kJ/mol

Ufkum Geniºldi Çok Saol
  • arkadaşlar bu mıknatıslar samsunda nerede vardır bileniniz varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: innsann

arkadaşlar bu mıknatıslar samsunda nerede vardır bileniniz varmı?

Samsunda yoktur bence böyle şeyler bende Samsunluyumda
  • Eskişehirde nerden alabilirim ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.