Şimdi Ara

Neden ötv boykotu yapılmıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam, merak ediyorum neden tek bir siyasinin aklına ötv yi ve fahiş vergileri boykot etmek gelmiyor ?

    Asıl bu vergiler değil mi bu düzeni ayakta tutan, vatandaşı ezen ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 8 Nisan 2025; 12:24:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çünkü dertleri vatandaş değil. Kendi pislik çıkarları.

    Ötv, mtv, atv bilmem ne milleti soyup soğana çeviriyorlar bir tane siyasetçiden ses yok. Ana muhalefet hepten şizofrene bağlamış. Gırh teleye maharna mis gibi yiyin oturun modund. La olm telekomünikasyon ücretleri almış başını gidiyor ses yok. Kitap fiyatları uçmuş ses yok. Cari açık laneti yüzünden elektroniğe vergiyi dayıyorlar ses yok. Eğlence pahalı ses yok. Tarıma yatırım yok diye ses yok. Hayvancılığa yatırım yok diye ses yok. Neye ses var? Tüm ülke çöpten ekmek topluyormuşuz da ucuza yemek kent lokantası vaadi veriyor adamlar. Komedi. Olm onlarca vakıf zaten ücretsiz yemek dağıtıyor. Vakıflar cemaatler diyenin ağzının ortasına yapıştırırım.

    Bir tane siyasetçi vatandaşın sorunlarıyla ilgilenmiyor. Vatandaşın sorununu çözecek gerçekçi vaat sunmuyor.

    Alayı milletin aklıyla çok fena dalga geçiyor.
  • Bunu ben de merak ediyorum.


    İçki + sigara + araba boykotu başlatılsa iktidar ciddi sallanır.


    Sigara için tütün alınır, içki içilmez, zaruret olmadıkça araba alınmaz.

  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt

    3 4 ay millet dişini sıksa yeter . Yüksek ötv yüzünden etil alkole alıştı ve resmen ölüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hükümetin istediği o zaten, ötv olan ürünleri almasın kimse diye fahiş ötv var.

  • Aslında en son yapılan genel tüketime hayır boykot çağrısı vergi boykotuydu. Devletin kdv ötv gv egv öiv gv bütün büyük gelir kalemleri ve o kadar çok vergi ödüyoruz ki çıldırmamak elde değil.

    Tabi boykotu boykot etmek gibi bir uygulamanın olduğu nadir ülkelerden biriyiz. Ayrıca boykotu suçmuş gibi kabul eden ama boykotu boykot edenleri kahraman olarak gösteren kişi ve kuruluşlar varken 1.8 corolla ya neden %150 ötv ödüyoruz çok değil mi diye tepki gösterirsek hain ilan edilme ihtimalimiz olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izengel kullanıcısına yanıt
    limonatada ötv var ama pırlantada yok, hükümet pırlanta biriktirmemizi istiyor demek ki , teşekkürler Tayyip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    şu anki hiçbir siyasetçi Ötv'yi kaldıracağını söylemedi (en azından ben duymadım).
    yani İmam başa gelince vergisiz 300-400 bin tl'ye sıfır araba olacak diye birşey yok. kaldığı yerden dewamke ...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt

    Millet her ay satış rekoru kırdırirsa neden düşürsünler?


    Millet tepki koyacak ki o zaman düşecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba herkese.Haki güç gitmeden tekel olmuş neyi boykot edeceksiniz.Bakın traktör ile protestoda buluna köylülerin hepsine trafik cezası kesilmi.Öğrenciler için hayatlarının geri kalannda kamuda çalışamama ve siyaset yasağı istenmekte.


    Anlaması gerek kişilerin.Bu toprakları hiçbir zaman benimsememişler.Tamamen fethettikleri bir coğrafya olarak görüp küffarı yağmalamaktalar.Hollanda açıklamıştı CİNALİNİN 30 milyar eurosu var olarak.Biraz bezelye kadar aklı olan hakim güçte o sayının yanına bir 0 eklemek gerek.


    Demiyordu ZÜLALE tapelerde,verecekler merak etme hepsi verdi onlarda verecek.


    Daha ne bekliyorsunuz.


    O öğrencilerin hepsinin anlından öpmek gerk tek tek.Artık kim bilmem,yanlız olmadıklarını hatırlamaları için bir tebrik kartı gibi kişilerden gönderilecek bir kampanyayı organize etmeleri gerek tutsak alındıkları yere gidecek.

  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    millet tepki koymayı 10 sene oldu bırakalı.
    Tayyip güzel çalışıyor, herkesi birbirine kırdırmış durumda, sen EspressoLab'ı boykot edersin, adam bi kamu ihalesi verir, 1 yıllık zararını 1 ihalede çıkarır ...

    bize hitabeti güçlü siyasetçi lazım, %60ı kucaklayabilecek, şu şekilde kombolardan biriyle;
    muhafazakar + merkez solcular
    ya da ;
    hdpli + tüm solcular
    ya da ;
    sadece ekonomi odaklı, herkese 1 ev 1 araba hayalini kurduracak + yerine getirebilecek (1965'teki TİP partisi gibi, Urfa'dan bile milletvekili çıkarmıştı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 8 Nisan 2025; 18:49:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostiki

    Millet her ay satış rekoru kırdırirsa neden düşürsünler?


    Millet tepki koyacak ki o zaman düşecek.

    Türk toplumu bir şeyi boykot moykot edemez

    Ayrıca ÖTV nin neden hiçbir hükümet tarafından kaldirilamayacagini da burada ilkokul seviyesinde anlattım,ilgilenen okuyabilir

    https://forum.donanimhaber.com/bu-40-gumruk-vergisi-olmasa-mg-zs-elektrikli-suvu-750-bin-tl-ye-alacaktik-toggdan-cok-daha-ucuz--155451975


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ekonomi çöker. ÖTV devletin çok büyük bir kaynağı.

  • mahmut716 kullanıcısına yanıt

    Güçlü siyasetçi hapse atılıyor, başka bir şey lazım.. Boykot iyi bir başlangıç bunun için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede boykotun bir işlevi olmayacağından. Bugün desen ki tüm gün yakıt almayacağım, ertesi gün elektriğe yüzde 20 zam koyar o günün acısını dolu dolu çıkarır. Bu yüzde 20 zamı engelleyebilecek, durdurtabilecek bir kurum da olmadığından daha doğrusu bu kurumlar da elinde olduğundan sonuçta cebinden çıkmadığını iddia ettiğin para iki gün sonra fazlasıyla çıkar.


    O iş 2017'de bitti.

  • Bizim millette o yüksek bilinç nerde? Verginin kaynağını boykotla bıçak gibi kesseler tepki koysalar en azından vergi indirimleri düşünülebilir ama yok ki. Herkes tam tersi aldın aldın kafasında hatta aldığı aracından sonra sırf daha yükseğe satacağı için verginin daha da yükselmesine sevinen bile bulabilirsin. Zihniyet bu.

    Hükümet vergiler konusunda gerçekten çıldırmış vaziyette. Vergi değil resmen haraç ödüyoruz, bir çete var resmen haraç kesiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt

    Bu berbat ekonomide vergi kaldırılması hele ki ÖTV kaldırılması hayal olur ama siyasi liderlerde kademeli olarak ve anlamlı oranlarda vergi indirimlerine gitmeleri talep edilebilir. İndirim derken öyle geçici değil yani oranları indirecekler zamanla, kademe kademe, planlı ve sistemli bir şekilde, bir ekonomi planı eşliğinde. Böylesi daha gerçekçi olurdu. Yoksa %100 ÖTV vardı çat onu kaldırdım şeklinde bu iş bu ekonomide olmaz. Zaten araç sahipleri de kazan kaldırırdı zarar edecekler diye. Düşün sen satın alırken ÖTV ödemişsin aracını satacaksın çat ÖTV yok. Bu şey zaten olmaz da varsayımsal bir örnek verdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    Cok güzel bir fikir ama bence bu veya bunun gibi uygulamaların olması için temel hak ve özgürlüklerin devlet temelinde düzene oturması gerek. ( Adalet, Güçler ayrılığı vs)Daha sonra böyle şeyler konusunda hakkımızı arayabiliriz bence. İsvicreden bir arkadaşım şunu anlatmıştı. Benzin 2.5frank civarına gelmiş bir ara. Halk bunu protesto etmiş ve imza toplamışlar. Daha sonra benzin 1.5 franka düşürülmüş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infinitus.amor -- 9 Nisan 2025; 6:14:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Zaten ötv nin kalkması mümkün görünmüyor ama adamlar o kadar pervasız ki, son 3 4 senedır, ötv matrahını bile düzenlemediler, gerek görmediler.


    Normalde ötv yüzde 45 -50-80 şeklinde gidiyor ama fiilen uygulanmıyor. En düşük ötv yüzde 80 den uygulanıyor.



    Bu kadar vatandaşı keriz yerine koyan ve buna tepki almayan hükumet, dünyada var mıdır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 9 Nisan 2025; 7:51:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ötv kalkarsa aracımın değeri düşer diye bu işe itiraz eden milyonlarca kişi bulabilirim.

  • Meticulous kullanıcısına yanıt

    Bakacaklar işine, alıp kullandığına saysınlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.