Şimdi Ara

Neden dinlere inanmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
1.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Soru basit arkadaşlar neden deist/agnostik biri dinlere inansın ki? (Ateistleri bilerek yazmadım)

    Neden müslüman yada hristiyan olayım? Olmazsam ne kaybederim ki? Yalnızca tanrıya inanmak yetmez mi?



  • Din insanlığın kendi kibrinden ortaya çıkmış bir şey. Yani ölünce bahçesindeki köpekten bir farkı olmadığını gören insanlık kendi ölümüne daha ziyade yaşamına bir anlam yükleme çabası içinde böyle bir sistem icat etti. Dünyada yaptıklarının aslında sadece seni iyi veya kötü bir insan yapmaktan ibaret olduğunu ve bunun ne yeni tomurcuklanmış memelerle ödüllendirileceği ne de sonsuzluk kavramı içinde etini eritecekleri iddialarının olmadığını düşün. Aslında korkunç bir düşünce. Bunu kabul etmek cesaret ister. Bunu kabullenip hala iyi insan kalabilmek ise bence erdem ister. Aksine yani cezai bir sisteme inanıp da hala kötülük yapmak ise ciddi manada göt ister ki inanan insanlar bu konuda baya başarılı. Ha şimdi sen de kendini bir bok sanıp, yaptığın iyiliklerden bir karşılık bekliyorsan ya da bu dünyada bir amaç uğruna yaratıldığına, koskoca tanrının işi gücü bırakıp, sonsuz evrende seni umursadığına inanmak istiyorsan türlü türlü din var seç beğen inan.




  • İnsan istediğine inansın bize göre hiç sorun yok.Müslümanların büyük çoğunluğu kendisinden farklı birisini görünce dayanamıyor çıldırıyor.

    Bence bir yaratıcı var ama dinlere emin değilim.Coğarafi ve çevre konumuna göre müslümanım.Fakat her müslümanın olduğu gibi benimde aklımda cevapsız sorular var.

    Dinler insanları düzene sokmak ve kazanç sağlamak için ortaya çıkarıldığına inanıyorum.
  • algısı
    bilgisi olmayan
    hiç bir şeye
    inanmamalısın

    felsefeden
    bilimden başka
    sorguladığınızın bilincinde olarak
    kendinizden
    başka
    hiç bişeye
    güvenmeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor6247 -- 1 Mart 2017; 2:13:23 >
  • Dünyada tek din vardır oda Allahın dini.

    Yaratıcıyı kabul eden dinlerin hepsi aynıdır isimleri farklı olsada.

    Hangisine inanırsan inan hangisinde nasıl ibadet ediyorsan et hepsinde doğru yoldasın demektir.

    İbadetin şekli kuralı olmaz bunlar hep uydurmadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bcdfghjkl

    Dünyada tek din vardır oda Allahın dini.

    Yaratıcıyı kabul eden dinlerin hepsi aynıdır isimleri farklı olsada.

    Hangisine inanırsan inan hangisinde nasıl ibadet ediyorsan et hepsinde doğru yoldasın demektir.

    İbadetin şekli kuralı olmaz bunlar hep uydurmadır.

    Tanrının dini neden bu kadar çok ve farklı farklı?
  • Kuran da da yazıyor bu açık ve net. Kavimleri yola getirmek için bir çok din gelmiştir. Hepsinin amacı aynı geldikleri kavimler farklıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bcdfghjkl

    Kuran da da yazıyor bu açık ve net. Kavimleri yola getirmek için bir çok din gelmiştir. Hepsinin amacı aynı geldikleri kavimler farklıdır.



    Tamam ama Hristiyanlıkla Müslümanlıkta bile çok farklı ibadet şekilleri var diğer dinleri saymıyorum bile, nasıl bu kadar farklı ibadet şekli var? Birde kuranda yazıyor dersek kısır döngüye gireriz.
  • İbadet şeklinin farklı olması önemli değil amacın aynı olması önemli. Kuran değişmemiştir . Diğer kitaplar değişmiştir. Değiştiği için bazı uydurmalar olabilir ama dediğim gibi allaha iman inanç ve şükretmek önemli.

    Yatıp kalkmak yada oturarak iman etmek farketmez.

    Kuran kendinden önceki bütün dinleri kabul eder ve bu son kitaptır der.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bcdfghjkl

    İbadet şeklinin farklı olması önemli değil amacın aynı olması önemli. Kuran değişmemiştir . Diğer kitaplar değişmiştir. Değiştiği için bazı uydurmalar olabilir ama dediğim gibi allaha iman inanç ve şükretmek önemli.

    Yatıp kalkmak yada oturarak iman etmek farketmez.

    Kuran kendinden önceki bütün dinleri kabul eder ve bu son kitaptır der.



    Neden zeus değilde allah?

    Kuranın değişmediğini nereden biliyoruz sonuçta biri yazıp bunu da yazmış olabilir içine?

    Madem hepsini allah yolladı o zaman neden hindular, hristiyanlar, yahudiler cennete gidemiyor ama burada yada başka müslümanların yoğun yaşadığı ülkede doğup o dine inananlar cennete gidebiliyor? İsrail'de doğmuş bir yahudi neden dinini bırakıp müslüman olsun ki, neden bu çabaya girsin kültürüne ve inançlarına ters olan bir dine inansın hadi bunu geçtim Arabistan'da doğan adam hiçbir çaba harcamadan müslüman oluyor bu adaletli mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bcdfghjkl

    İbadet şeklinin farklı olması önemli değil amacın aynı olması önemli. Kuran değişmemiştir . Diğer kitaplar değişmiştir. Değiştiği için bazı uydurmalar olabilir ama dediğim gibi allaha iman inanç ve şükretmek önemli.

    Yatıp kalkmak yada oturarak iman etmek farketmez.

    Kuran kendinden önceki bütün dinleri kabul eder ve bu son kitaptır der.



    Hocam Kuran değişmemiştir tezinize bir örnekle başlamak istiyorum. İncil tevrat zebur değiştirilmiştir değil mi? Evet size göre değiştirilmiş ve değişmeyen tek kitap kuran olmuştur sizin bir kitap yazdığınızı varsayalım size göre en iyi yazabileceğiniz ve basımı başlayan okuyuculara ulaşan bir kitap ben geliyorum size diyorum ki bu kitap olmamış değiştiriyorum siz buna aciz bir insan olduğunuz (allaha nazaran) halde değiştirmeme izin verirmisiniz? Muhtemelen cevap hayır o zaman bu yüce ve kudretli olan allah neden değiştirilmesine izin veriyor? 1 hata bir defa yapılır ikinci defa olursa bilerek yapılmıştıe demektir yüce varlık neden kuranın değiştirilmesine izin vermiyorda incil tevratın değiştirilmesine müsade ediyor? Ve kuranın değiştirilmediğini hangi kanıyla söylüyorsunuz? İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kürkünü Satan Kedi kullanıcısına yanıt
    incil tevrat ve zebur ile kuran ı içerik olarak karşılaştırırsan eğer ozaman bile bu kitabın diğerlerinden farklı olduğunu anlarsın.

    Ayrıca diğer kitapların hiçbirinde ondan önce gelen kitaplar yada peygamberler ile ilgili tek bir kelam dahi edilmezken kuran hepsini kabul etmiştir.

    İncil yada tevrat okuduktan sonra kuran okuyunca ilgi çekici şeyler buluyorsun. Yani neresinden alırsan al kitabın doğruluğunu destekleyici emarelere rastlarsın.

    Diğer kitapların değiştirilmiş olduğunu ben söylemiyorum o dine mensup kişiler zaten dile getirdi.

    Allah hata yapmaz kullar hata yapar. Allah herkesi özgür bırakmış kısıtlamamış insanlarda bu şanslarını olumlu yada olumsuz değerlendirmiş.

    Sonuçta hep allahın istediğini yapsak sanırım robottan farkımız olmazdı.

    Bu konu ile ilgili ayetler zaten kuranda mevcut okuyamıyorsanızda yaşar nuri öztürk ün youtube videoları var açın oradan dinleyin.




  • bcdfghjkl B kullanıcısına yanıt
    Eğer ki dediğiniz gibi olduğunu varsayaraak allah hata yapmaz kullar hata yapar diyelim ; kuranın değiştirilmediğini nerden tam anlamıyla anlayabiliriz? Eski kuranla bugün okunan kuranı karşılaştırmak ne kadar mümkün? Belkide bir harake ( kuranda noktalama okunma şekli) ni değiştirmediğini nasıl anlayabiliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kürkünü Satan Kedi kullanıcısına yanıt
    Ben burada kısıtlı bilgim ve düşüncemle kendi yorumumu sana aktarıyorum yanlış anlaşılma olmasın ama ben tümüyle kuranın değiştirilmediği ile ilgili sana hiçbir ispatta bulunamam lakin tamamen doğru ve değiştirilmemiş diyemem lakin ufak tefek değişiklik olabilir. Sonuçta emevilerden sonra kuran ayet sıralamaları bile değişiyor. Sana sadece şöyle birşey diyebilirim.

    Bir hikaye okursun atıyorum rusçadan türkçeye tercüme edilmiştir. Sende genel bir kanı oluşturur kuran da boyle. Genel anlamda doğrudur. Diğer kitaplar tam tersi. Onlarda da doğru olan ayetler var ama incil ne kadar yanlışsa kuran okadar doğru bilmem anlatabildim mi? Ayrıca kuran ayetlerini okuduğunda neden bu kadar saçma bir şey yazmışlar demiyorsun. İncil okursan ozaman bu yorumu getirebilirsin.

    Kuran daha felsefi bir kitap diğerleri daha genel kurallar içeriyor besbelli icat eden insan yani yaratandan daha zekice şeyler beklersin onlar işte kuranda.

    Ayrıca Hz muhammedin ne kadarlık bir öğrenim bilgisi olduğunu bilmesemde kuranda yazan şeyler hz muhammedi bizim gibi bir kul olması halinde aşacak şeyler.

    Kısadan hisseye yaşamadığı görmediği şeyleri bir insan bir kitapta topluyorsa sanırım onun yanında ilahi bir gücün varlığının söz konusu olduğunu düşünebiliriz.

    Kısaca aradığın kitap bu adamım




  • bcdfghjkl B kullanıcısına yanıt
    Hocam koskoca paragrafta nasil olurda tek bir nesnel cumle olamaz hayret ettim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fromhellhound

    İnsan istediğine inansın bize göre hiç sorun yok.Müslümanların büyük çoğunluğu kendisinden farklı birisini görünce dayanamıyor çıldırıyor.

    Bence bir yaratıcı var ama dinlere emin değilim.Coğarafi ve çevre konumuna göre müslümanım.Fakat her müslümanın olduğu gibi benimde aklımda cevapsız sorular var.

    Dinler insanları düzene sokmak ve kazanç sağlamak için ortaya çıkarıldığına inanıyorum.

    Öncelikle Sen müslüman olma varsayalım. Sen ateist ol veya başka birşeye inan neden çıldırayım veya çıldıralım. Sen istediğin gibi hertürlü zevk içerisinde yaşarken ben yaşayamıyorum demem bile zira inanç meselesi inatçılık veya çekememezlikle alakalı değildir. Bu hissiyatları Müslüman olmayan bir insandada görebilirsin. Yani Şu dediğin ".Müslümanların büyük çoğunluğu kendisinden farklı birisini görünce dayanamıyor çıldırıyor. " ifadesi her insan için geçerliidir bir dine bağlı değildir. Ha neden müslümanda göza batar evet müslümanda olmaması gereken bir davranıştır. Aynı zamanda başka inanışlardada olmaması gerekir. Yaratıcı varsa onu bulma şeklin kendi başına olması imkansız. Bir yere giderken bile eskiden harita şimdi navigasyon kullanılıyor çok basit bir ifade ama sebepler sonuçlar dahilinde olmazsa yanlışlıklar doğuracak bir durum.

    Aklını neye yorduğun önemlidir. Zira yaratıcı varsa inançta olacaktır kurallarda olacaktır. Zİra kainatta olan fiziksel olaylar bilr bir sonuç için gerçekleşir gelişi güzel değildir. İnsan kendini önemsiz çaresiz hissettiği zannettiği zamanlarda olur. Onca bilim adamı veya düşünür hiçlik içinmi kafasını bu kadar yordu. Eğer inanış veya tanrı olmasa bir döngüde hayatta kalmamız lazımdı. Ama ölümün olduğu bir gerçek.

    Dinler bozulursa (İslamın bozulduğu konusuna girmeyelim zira o ayrı bir konudur) ki Benim inacıma göre biri hariç hepsi bozulmuştur. Hak olanlar tabi bahsettiklerim. Dolayısıyla İnsanlar İnançtan ister istemez uzaklaşmaktadır. İnanç bir noktada arayıştır bu arayışı farklı bir noktadan tekrar başlatabilirsin ancak olan bir birikimi göz önünde bulundurmak gerekli zira amerikayı tekrardan keşfetmeye gerek yok diye düşünüyorum.




  • quote:

    Din insanlığın kendi kibrinden ortaya çıkmış bir şey.


    bu mantığı çürütmek çok basit..hatta çürütmeden önce ..dinsizlik insanlığın kibrinde çıkmıştır desem çok daha mantıklı olmaz mı ?

    ölüm sonrası yaşam..iyide neden cehennem var ..kibir ürünü ahiret yaşantısında cehennemin ne işi var ..cehennem ve azap başlıbaşına zillet ve kibir kırıcı bir kavram değil mi..

    ben çok kibirliyim ölümü kabullenemiyorum..ve yeni hayat icad etmek istiyorum rahatlama adına

    cennet tek başına çok daha uygun bir yaşam mekanı ve şekli değil mi..

    cevap lütfen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gray Fullbuster

    Din insanlığın kendi kibrinden ortaya çıkmış bir şey. Yani ölünce bahçesindeki köpekten bir farkı olmadığını gören insanlık kendi ölümüne daha ziyade yaşamına bir anlam yükleme çabası içinde böyle bir sistem icat etti. Dünyada yaptıklarının aslında sadece seni iyi veya kötü bir insan yapmaktan ibaret olduğunu ve bunun ne yeni tomurcuklanmış memelerle ödüllendirileceği ne de sonsuzluk kavramı içinde etini eritecekleri iddialarının olmadığını düşün. Aslında korkunç bir düşünce. Bunu kabul etmek cesaret ister. Bunu kabullenip hala iyi insan kalabilmek ise bence erdem ister. Aksine yani cezai bir sisteme inanıp da hala kötülük yapmak ise ciddi manada göt ister ki inanan insanlar bu konuda baya başarılı. Ha şimdi sen de kendini bir bok sanıp, yaptığın iyiliklerden bir karşılık bekliyorsan ya da bu dünyada bir amaç uğruna yaratıldığına, koskoca tanrının işi gücü bırakıp, sonsuz evrende seni umursadığına inanmak istiyorsan türlü türlü din var seç beğen inan.

    Kibirden çok dediğin gibi bir anlam yükleme çabası kaynaklı bence üstüne kişilerin hareket tarzını dizayn edip zapturapt altına alma çabası. Cennet cehennem inancı olanlarda da reenkarnasyon inancı olanlarda da aynısı geçerli şu şu kurallara uyarsan öldükten sonra kralsın diye avutma olayı yani.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahors84


    quote:

    Orijinalden alıntı: fromhellhound

    İnsan istediğine inansın bize göre hiç sorun yok.Müslümanların büyük çoğunluğu kendisinden farklı birisini görünce dayanamıyor çıldırıyor.

    Bence bir yaratıcı var ama dinlere emin değilim.Coğarafi ve çevre konumuna göre müslümanım.Fakat her müslümanın olduğu gibi benimde aklımda cevapsız sorular var.

    Dinler insanları düzene sokmak ve kazanç sağlamak için ortaya çıkarıldığına inanıyorum.

    Öncelikle Sen müslüman olma varsayalım. Sen ateist ol veya başka birşeye inan neden çıldırayım veya çıldıralım. Sen istediğin gibi hertürlü zevk içerisinde yaşarken ben yaşayamıyorum demem bile zira inanç meselesi inatçılık veya çekememezlikle alakalı değildir. Bu hissiyatları Müslüman olmayan bir insandada görebilirsin. Yani Şu dediğin ".Müslümanların büyük çoğunluğu kendisinden farklı birisini görünce dayanamıyor çıldırıyor. " ifadesi her insan için geçerliidir bir dine bağlı değildir. Ha neden müslümanda göza batar evet müslümanda olmaması gereken bir davranıştır. Aynı zamanda başka inanışlardada olmaması gerekir. Yaratıcı varsa onu bulma şeklin kendi başına olması imkansız. Bir yere giderken bile eskiden harita şimdi navigasyon kullanılıyor çok basit bir ifade ama sebepler sonuçlar dahilinde olmazsa yanlışlıklar doğuracak bir durum.

    Aklını neye yorduğun önemlidir. Zira yaratıcı varsa inançta olacaktır kurallarda olacaktır. Zİra kainatta olan fiziksel olaylar bilr bir sonuç için gerçekleşir gelişi güzel değildir. İnsan kendini önemsiz çaresiz hissettiği zannettiği zamanlarda olur. Onca bilim adamı veya düşünür hiçlik içinmi kafasını bu kadar yordu. Eğer inanış veya tanrı olmasa bir döngüde hayatta kalmamız lazımdı. Ama ölümün olduğu bir gerçek.

    Dinler bozulursa (İslamın bozulduğu konusuna girmeyelim zira o ayrı bir konudur) ki Benim inacıma göre biri hariç hepsi bozulmuştur. Hak olanlar tabi bahsettiklerim. Dolayısıyla İnsanlar İnançtan ister istemez uzaklaşmaktadır. İnanç bir noktada arayıştır bu arayışı farklı bir noktadan tekrar başlatabilirsin ancak olan bir birikimi göz önünde bulundurmak gerekli zira amerikayı tekrardan keşfetmeye gerek yok diye düşünüyorum.


    bu konular insanoglunu aşar hele beni.



    Şimdi diyorum ki , Allahım bana zeka verdin sorguluyorum.Ama sorgulamaktanda korkuyorum.



    Şöyle söyliyim.



    Herşeyin bir katman olduğunu düşünelim.Bu katmanın sonu veya başı yok.Sonuna gitsen gidemiyorsun , başını bulamıyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Burdaki kibir ben her şeye kadirim kibri değil ben insanım düşünüyorum konuşuyorum üretiyorum bunun için ölümüm veya yaşamım boşa gitmemeli kibridir. Bu kibir de elbette dinleri ve açıklayamadığı ya da açıklamak için çaba göstermediği konularda ilahi bir gücün olduğunu ve o ilahi gücün müdahele ettiği fikrini doğurmuştur. Yoksa bahsettiğiniz manada bir kibir neden kendi cehennemini ortaya atsın. Saçma olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.