Şimdi Ara

Sonradan takılan multimedya ekranlara uygulanacak ceza 1 Nisana kadar ertelendi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
4.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2010 model bir aracım var , multimedya taktıracaktım ama son günlerde bir yasak furyası başladı. Görüşü engelleyen bir yere takılmayacak orjinal radyosunun yerine takılacak tam oturacak şekilde.

Birileri yasak diyor, birileri de yok bir şey olmaz diyor. Yasada da net bir şey yok ucu açık gibi. Kıl biri gelirse yazar sonrada uğraşıp dururuz gibi. EGMden de bir açıklama da gelmedi hala bu durum hakkında.

MADDE 24- 2918 sayılı Kanunun 72 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiş ve ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bu fıkra hükümlerine uymayanlara 3.000 Türk lirası idari para cezası uygulanır.”

“Araçlarda Kanun ve yönetmelikte belirtilen şartlara uymayan ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları ile sürücünün izleme ve kullanma sahası içinde kalan görüntü cihazlarını bulundurmak veya kullanmak yasaktır. Bu fıkra hükümlerine uymayanlara 21.000 Türk lirası idari para cezası uygulanır. Ayrıca bu araçlar otuz gün süreyle trafikten menedilir.”

Madde açık kullanma sahası içindeyse yasak. Zaten içişleri bakanı da açıklama yaptı sonradan taktırınlar yasak, orjinaller serbest diye.

1 nisana kadar yeni yönetmelik gelene kadar cezalar ertelendi.

Sonradan takılan multimedya ekranlara uygulanacak ceza 1 Nisana kadar ertelendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 15 Mart 2026; 18:13:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

ozaman hocam bunlara yasak.. hayır hiç birisi yasak değil. sonradan eklenen oem ürünler yasak nedeni video oynatabilmesi. adam bildiğim maç izleye izleye klip izleye izleye araç kullanıyor..

rootsuz hiç bi android cihaz ekran yansıtmana zaten izin vermiyor apple da izin vermiyor avrupa yıllar öncesi zaten bunu yasaklamış doğru bi hamle mi evet doğru yanlış olan şu bu ürünlerin neden ithal edilmesine izin veriyorsunuz ? vergisini alırken alıyorsunuz da neden yasak oluyor. bu ses sistemine getirdiğiniz katılığı ekranlara getirdiğiniz katılığı gece xenonları açıp milleti kör edenlere yapsanıza.

garibana yasak. zengine serbest. akp de zenginlerin partisi olduğu için sorun yok bu lüks araçlarda..

Böyle saçmalık.olmaz.Sonradan takılanlar deniyor da bunun ayrımını yapmak mümkün değil.Aynı modelin baz donanımında multimedya yokken üst donanımında var.Birçok araç için sonradan üretilmiş oem ürünler var.Trafik polisinin dünyadaki bütün modellerin teknik bilgilerini ezbere bilmesi gerekir.

Yasak koyacaksan önce togg'dan başlaman gerek.Arabanın boydan aşağı her yeri ekran,her yerinden tv ve video izliyorlar
    Niye yasak.neden yasak dünyada eşi yok bu saçmalıkları. delikanlı gibi çıkın devletin parasını bitirdik kasa tam takır para lazım deyin kesin cezayı anlarım. Bu ne saçmalık ya. Ama iyi oluyor verin oyları devam devam. Geçende biri hastaneye gitmiş doktorlar iş bilmiyor ilaç yazmadı bana diyor. İyileşememiş dedim doktora 70bin maaş verirsen kaçar gitmesinler diyor. Sonra neden gitmeyecek diyorum siyaset yapma diyor. Oğlum beter olun size daha az bunlar.
  • Sonradan takılan multimedya ekranlara uygulanacak ceza 1 Nisana kadar ertelendi.

ben benim aracın üst paketindeki multimedyayı taktırmıştım. video falan izlenmiyor. buna serbest torpido üzerinde olanlara yasak deniyor ama net bir bilgi yok. her kafadan ayrı ses çıkıyor.

bu tarz olanlar yasak deniyor. ama işte net bir bilgi yok. bir yorumda bulunamıyorum.

ozaman hocam bunlara yasak.. hayır hiç birisi yasak değil. sonradan eklenen oem ürünler yasak nedeni video oynatabilmesi. adam bildiğim maç izleye izleye klip izleye izleye araç kullanıyor..

rootsuz hiç bi android cihaz ekran yansıtmana zaten izin vermiyor apple da izin vermiyor avrupa yıllar öncesi zaten bunu yasaklamış doğru bi hamle mi evet doğru yanlış olan şu bu ürünlerin neden ithal edilmesine izin veriyorsunuz ? vergisini alırken alıyorsunuz da neden yasak oluyor. bu ses sistemine getirdiğiniz katılığı ekranlara getirdiğiniz katılığı gece xenonları açıp milleti kör edenlere yapsanıza.

• quote:

Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

garibana yasak. zengine serbest. akp de zenginlerin partisi olduğu için sorun yok bu lüks araçlarda..

• murtazagil kullanıcısına yanıt

MADDE 24- 2918 sayılı Kanunun 72 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiş ve ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bu fıkra hükümlerine uymayanlara 3.000 Türk lirası idari para cezası uygulanır.”

“Araçlarda Kanun ve yönetmelikte belirtilen şartlara uymayan ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları ile sürücünün izleme ve kullanma sahası içinde kalan görüntü cihazlarını bulundurmak veya kullanmak yasaktır. Bu fıkra hükümlerine uymayanlara 21.000 Türk lirası idari para cezası uygulanır. Ayrıca bu araçlar otuz gün süreyle trafikten menedilir.”

Direk burdan yazar, üstüne birde bağlar sonra da uğraşır durursun.

Bu ürünlerde de video açma yöntemi var. Eski aracımda orjinal multimedya da açabiliyordum.

video göstermiyor benim bu taktırdığım multimedya. sadece geriye takınca arkayı gösteriyor o kadar. polis görürsem soracağım bunu

Her polis aynı şeyi yapmaz hocam. Bazıları geç der, bazıları da bu araç eski ekranlı multimedya olmaz der yazabilir. Kanunu yazanlar orada bilerek açık bırakmışlar.

Sistem 1-) R7 7800x3d -Cooled By Arctic liquid 420 Argb /Cooler Master HAF 700 / 32gb xpg 6400 argb / Asus ROG X670E-E / g32qc 28ue590d 27" Pilipis / 980 pro 1tb, 2tb xraydisx, 8tb seagate hdd / / 1000w MPG A1000G PCIE5 / HG8245X6-10 500mbps + Titan / Logitech G915 G502x+ G700 G513 G602 G603 G930 mxkeys mx master 3s f710 / Asrock Phantom 6900xt 16gb oc / Logitech Z5400 Digital / Gigabyte ODIN GT 800Watt Göstergesi / 7600x, asus b650 prime,32gb 5600, 512 wdblack,750w corsair,asrock 6800, predator3 Laptop-) Monster Tulpar T7 19.3.1 i7 9750h, 144hz 17,3", 32gb ddr4 2666, 1 tb 970 evo+ m2 + 2tb hdd, 1660 Ti HackOs, Win11pro
    Fiat Bravo 1.6 Sport style Tecno Fold V 512gb , Razer Barracuda Pro
  • Dünyada böyle bir şey yok. Ne yapayım navigasyon kullanıyorum. 2004 model aracımı seviyorum. Navigasyon olması için araç mı değiştireyim? Android teyp var carplay kullanıyorum. güya sürüşte video oynatmayan yeni araçlara da 2 3bin liralık modüllerle android TV yapabiliyorsunuz. hepsini söksünler o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovalenko -- 10 Mart 2026; 3:9:5 >

telefonunuza root atıp ekranada yazılım atıyorsunuz yani her iki ürünüde kırıyorsunuz. bilmiyorum onu denetliyorlarmı tek tek bakıyorlarmı o zaman ona ceza yazmaları normal

hocam ne oluyorsa bu ülkede fakir fukaraya oluyor ya.

öyle malesef..

ön camdaki filmler için sıkı kontrol olacakmış sanırım. geri kalan camlar için söylenen bişey yok.

ön camlar için yapsınlar zaten içeride katilmi var cesetmi var bombamı var çok saçma. ön yan camlarada film düşük numara gelmesi gerek. arya kan ve arka cama istersen kağıt kapla

• Aracım Clio 3 ve normal olarak multimedya ekranı yoktu araçta bende aracı alınca ilk işim taktırmak oldu.Hem otoparkımız çok dar geri görüş kamerası benim ve eşimin park etmesini çok kolaylaştırıyor.Üstüne carplay bu devirde şart navigasyon olmadan hiçbiryere gidilmiyor artık istanbulda sorun sadece yolu bilmek değil trafik çok değişken ezbere gitmek yerine sürekli haritadan anlık trafiğe göre gitmek çok zaman kazandırıyor ve şimdi bu ekranın yasak olduğu söyleniyor yani benim ekonomim şuan sıfır bir araç almaya veya bu donanımların standart olduğu bir aracı almaya yetmiyor.Bu ekran olmasa park sensörü olsa bu kadar rahat park edemem üstüne bu sefer telefonu arabada biryere sabitleyip haritayı daha ufak ekrandan takip edip kendimi ve eşimi trafikte tehlikeye atmama sebep olacak.Bu düzenlemenin revize edilmesi gerekiyor şuan araçla trafiğe çıkmaya korkuyorum.

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
  • GuitarxtanbuL kullanıcısına yanıt

alakası yok hocam.

o paylaşılan mb audi fotolarında ekran ön cama kadar taşmıyor dikkat ederseniz, konsolun üzerine de konmamış sinek gibi, aşağıya alınmış. görüşü engellemiyor. onları örnek olarak paylaşmak hata, görüşü engelliyor bunlar da demek de hatayı devam ettirmek olur.

mercedes audi gayet güzel yapmış ekranın yerini, görüşü engellemiyor onlar.

Millet sonradan uyduruk aletler taktırıp klip-dizi-film izliyor seyir halinde.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.