Memurluk kast sistemidir. Kalkmasi lazim. Hindistandan hicbir farki yok. Uljede 4.5 milyon memur var ama sanirsinki 80 milyon tane. Nufusun %70 asgari ucretle gunde 12 saat kolelik yapar. Memurun yarisi kadar para kazanamaz ama giklari cikmaz. Yani kole olmalarinin sebebi gene kendiler. Isteseler tukurukleriyle bogarlar ama zerre sinerji umut hayattan beklenti yok. Ben karimdan biliom. Kavga etmek icin zaman bile yok. Seks icin bile zaman yok. Aksam 9 da gelio yemek yiyip yatio. Ama isci kafasi. Hak aramaz hesap sormaz. Sormak istesede yorgun bitkin bitap. Gecen durakta 1 saat otobus bekledi gelmedi. Ispartadaki halk otobusleri kepaze bitik. Sikayet edelim dedim daha oncede defalarca ettim. Yok urasamicam dedi. Kadin zaten hayattan bezmis. Zaten hepsi muslum sukredio onu saymiyorum bile. Bi memurun cikip ezik asgari ucretliler icin bagiricina hak aricani dusinmeyin bu aptallik olur. Kendileri orgutlenmesi lazim ama bu seferde polis devleti var tiran var kanun yok olanda uygulanmio. Gene ayni terane. Herkes gemisini yuzdurmeye bakio. Kimisi buyuk gemi kimisi kayik. Halinden memnun. Zaten kamplastirdilar toplumu. Babamin gencligindeyken ulke ne boksa hala ayni bok oglu bok. Ben o yasa geldim gene bok. Benim cocumda aynisini yasicak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 8 Temmuz 2023; 13:45:3 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |