Memurluk kast sistemidir. Kalkmasi lazim. Hindistandan hicbir farki yok. Uljede 4.5 milyon memur var ama sanirsinki 80 milyon tane. Nufusun %70 asgari ucretle gunde 12 saat kolelik yapar. Memurun yarisi kadar para kazanamaz ama giklari cikmaz. Yani kole olmalarinin sebebi gene kendiler. Isteseler tukurukleriyle bogarlar ama zerre sinerji umut hayattan beklenti yok. Ben karimdan biliom. Kavga etmek icin zaman bile yok. Seks icin bile zaman yok. Aksam 9 da gelio yemek yiyip yatio. Ama isci kafasi. Hak aramaz hesap sormaz. Sormak istesede yorgun bitkin bitap. Gecen durakta 1 saat otobus bekledi gelmedi. Ispartadaki halk otobusleri kepaze bitik. Sikayet edelim dedim daha oncede defalarca ettim. Yok urasamicam dedi. Kadin zaten hayattan bezmis. Zaten hepsi muslum sukredio onu saymiyorum bile. Bi memurun cikip ezik asgari ucretliler icin bagiricina hak aricani dusinmeyin bu aptallik olur. Kendileri orgutlenmesi lazim ama bu seferde polis devleti var tiran var kanun yok olanda uygulanmio. Gene ayni terane. Herkes gemisini yuzdurmeye bakio. Kimisi buyuk gemi kimisi kayik. Halinden memnun. Zaten kamplastirdilar toplumu. Babamin gencligindeyken ulke ne boksa hala ayni bok oglu bok. Ben o yasa geldim gene bok. Benim cocumda aynisini yasicak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 8 Temmuz 2023; 13:45:3 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BU ÜLKEDE MEMUR DEĞİLSEN HAYAT ZOR (6. sayfa)

-
-
Yaş kaç hocam? Ne işle meşgulsünüz? Seve seve yönlendiririm öğretmen olma konusunda. 4 yıllık eğitim fakültesini 2 yılda bitirdim. Kısa sürede bitirmeniz için ve bir an önce atanmanız için yardımcı olurum. İzleyeceğiniz adımları önceden bilirseniz çok daha kısa sürede meslek başına geçersiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tek çözüm her meslek kendi içinde örgütlenerek emeğini koruma altına almalı.
bizim öğretmen akraba 65 yaşında resen emekli ettiler geçen yıll 1957 doğumluydu okuldan zor kopardılar:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 8 Temmuz 2023; 13:44:29 >
LibMemesyoutube
besim tibuk memurlara ayar veriyor #shorts #besimtibuk #grev #memurhttps://www.youtube.com/shorts/K3Dblpw-XUU?app=desktop -
Özel okula göndermenin asıl sebebi aslında eğitim kalitesi özel okulun imkanları vs.. değil.
Çocuğun özel okula gittiğinde seninle aynı gelir/eğitim seviyesindeki insanların çocuklarıyla birlikte eğitim görüyor onlarla arkadaş oluyor.
Özel okula gönderdiğinde aslında eğitim/öğretmen değil çocuk satın alıyorsun aslında. Yoksa zaten muhtemelen devletteki öğretmen ayda 10000 TL alan özel okuldaki öğretmenden iyidir.
-
Özel kolejlerde idealist öğretmenlerde var hayatında hiç kpss sınavına dahi girmemiş kişiler biliyorum
Devlette İngilizce öğretmeni netflixi türkçe dublajlı izliyor ingilizce öğretmeni
bu kadar net iyidir özel okul öğretmenlerinden iyidir demeseydik iyiydi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 8 Temmuz 2023; 15:45:29 >
Anaokulu candır hocam. Bebelerle sınıfa bir giriyorsun, akşama kadar çıkmak yok. Sürekli oyun oynuyorsun çocuklarla. Üstüne de full ek ders alıyorsun. Çok fazla ataması var. Öğrenci misin yoksa çalışıyor musun? Ona göre okulu kısa yoldan bitirmenin tüyolarını vereyim.
Sen bu işi biliyorsun hocam. Öğretmenliğe kapağı at, sonra da müdür yardımcılığı ve müdürlük. On numara beş yıldız
Memuriyette belirli aralıklarla sınav olmalı. 1 kere giren 30 senem garanti deyip kendini geliştirmiyor. Genelleme yapıyorum çünkü genelde durum bu. Böyle değiilim diyen değildir, beni ilgilendirmiyor.
Bu ülke zaten birçok insan için cehennem. Sefalet içinde öleceğiz. Memurların aldığı zamda sorun yok, sorun bu zamlar nedeniyle asgari ücretliyi yok etmek. Asgari ücret alan herkes vasıfsız değil. Ana dili gibi İngilizce bilip asgari ücret alan insanlar var.
-
Devletin herhangi bir gruba seynanen zam vermesi, eşitlik ilkesine aykıdır. Ya memurla birlikte emekliye de diğer kesimlerede vereceksin ya da kimseye vermeyeceksin. Öbür türlü fiyat adaleti böyle bozuluyor... Kimseye vermese en azından enflasyon uçmayacak ve insanlar diyecekki vermediler ama kimseye vermediler diyecek, inanın şu durumdan çok daha adaletli olacak.
Memurlar kızıyor laf söyleyince ama eğer özel sektöre devlet seyyanen ssk vergisinden vazgeçip 8.000 TL verse, memura vermese yine eşitlik ilkesine aykırıdır. Çünkü herkes devlete vergi ödüyor. Ve aynı fiyatlara maruz kalıyor. Zaten böyle birşey olsa bizim maaşımıza mı göz dikkiniz diyen memurlar bunun 100000000000000 katı tepki gösterip ortalığı yıkarlardı. Biz sizin maaşınıza değil biri yerken birinin bakmasına kızıyoruz. Sizde bırakın şu sadece bize kafasını.
Fiyatlar herkes için aynı "Biz memura sayyanen zam verdik sizin vergilerden, diğerleri siz bununda vergisini verin ama haliniz varsa görün" anlamına geliyor. Hukuğun sağlıklı işlediği hiçbir yerde kabul edilmez bu karar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 8 Temmuz 2023; 15:13:41 >
-
Bilgi, beceri, eğitim ya da deneyim gerektiren, herkesin yapamayacağı ya da belirli bir tecrübe ve birikim gereken işleri yapabilenlere vasıflı elaman deniyor ama sen bilirsin. Toprağı eşelemek, taşımak bunlar için nasıl bir tecrübe, bilgi, eğitim lazım? Fiziki olarak kuvveti yerinde herkesin yapabileceği iş değil mi? Ne olmasını bekliyordun mühendisle aynı almasını mı? Çok düşünüyorsan fazladan cebine 500 daha koyuvereydin. Hiç olmadı 200-300 koyaydın. Mesela babam işçilere hakkını fazlasıyla verir. Ne istediyse daha fazlasını verir genelde. Yemek su bunların lafı bile edilmez yemeğini suyunu verdim diye. Üstüne her gün için sigarasını alır. Onun da lafını etmez. Gün içinde sık sık mola vermelerine izin verir. Ama bunlara rağmen gözünü işçiden başka bir yere çevirdiğinde ya bir işi yalapşap yapıyorlar, ya işi bırakıp oyalanıyorlar ya da hızlı bitsin diye ekipmanı zorlayıp bozuyorlar. Sonra bir de o halde işe devam etmeye çalışıyorlar, oluşan zarar iki katına çıkıyor. O yüzden her daim işçinin başından ayrılmaz. 1-2 saatlik bir iş kalmıştır sırf ertesi güne kalsın diye işi yavaştan almaya başlar vs. Çünkü ertesi gün 1-2 saat için bile o işçiyi tutacak olsan tüm gün parasını vermek zorundasın. "Ama 2 saat çalıştın indirim yap biraz" dedin mi hemen "ama abi ama günümü bağladın, yoksa ben başka yere giderdim çalışırdım" derler. O kadar iyiliğe rağmen bunlar çok başımıza geldi. Nasıl özelde patron çalışanın başında duruyorsa, durmazsa işlerin yolunda gitmeyeceğini biliyorsa devlet aynı şekilde çalışanının başında durmalı. Sürekli denetlemeli. Her kim görev başında mesleği dışında şeylerle uğraşıyorsa önce uyarmalı daha sonra memuriyetten atmalı. Ama maaşları da dolgun olmalı kusura bakma. O kadar eğitim görmüş, zamanını vermiş, stresten saçları dökülmüş, meslek edinmek için para harcamış, kaç bin kişinin girdiği sınavlarda sıralamaya girmek için çabalamış biri 15 bin alacak değildi herhalde.
-
memur en azından kpss kazanıyor sınavdan sınava giriyor çalışıyor, bunları yapmayan işçi memurdan fazla maaş alıyor o zamanda sesin çıktı mı ? işçi şuan 30 bin alıyor
-
9000 TL alan idealist öğretmenler kurtaracak bu nesli hocam. 9000 TL alan idealist öğretmenler çok kaliteli eğitim veriyorlar. Baksana dershaneler tıklım tıklım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X