Şimdi Ara

BU ÜLKEDE MEMUR DEĞİLSEN HAYAT ZOR (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
264
Cevap
5
Favori
14.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dandik kpss kazanmış. Sanırsın tus veya gümrük müşavirliği sınavı kazanmış havasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 8 Temmuz 2023; 19:2:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her zam döneminde açılıyor bu konular. Her seferinde girip gülüyorum 😄

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Demir1357 kullanıcısına yanıt

Var evet ama az sayıları. Devlette çalışmak istemeyen doğu hizmetine gitmek istemeyenler öğretmenler de var. Ama çoğunluk kpss de yeterli puanı alamayıp atanamayanlar.

Sonuçta öğretmenlik seçenlerin çoğu özelde 10k maaş almak için seçmiyor bu mesleği. Devlete kapağı atmak için seçiyor.

İşim gereği öğretmenlerle çok haşır neşirim ben. En azından Ankara'da durum böyle.

Diğer yandan gerçekten çok iyi öğretmenler çalıştırıp öğretmenlerine devletten de yüksek maaş veren özel okullar da var. Yani en azından Ankara'da var. İstanbul İzmir'de de vardır. Diğer şehirleri bilmiyorum.

• BF.Skinner kullanıcısına yanıt

Hocam öğretmenlere sadece meslek olarak baktığımızda haklısınız ama gerçekte mesleği icra edenler öyle mi? Eğitim fakülteleri girmesi bitirmesi en kolay fakülteler. En azından müh/mim, iktisat, işletme, tıp, hukuktan kolay.

Türkiye'de öğretmenlik gerçekten bir vasıf gerektiriyor mu? Ne kadar kolay ne kadar zor ona bakmak lazım. Türkiye'nin en kötü üni mezunları eğitimci oluyor. Yani müh/mim, iktisadi idari bilimler, tıp, hukuk gibi ana fakülteler arasında.

Aslında her şey olması gerektiği gibi olsaydı inşaatta amele olması gereken, bimde kasiyerlik yapması gereken kişiler eğitimci oluyor atama bekliyor vs....

Okulda müdürlük ve müdür yardımcılığı gibisi var mı be hocam? Hem yatıyorsun hem yöneticisin. Kral meslek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi arkadaş memura para vermek bir ülkedeki çarkların donmesini sağlayan en temel şeydir.

Memur maaş alır.
    Memur ev araba kıyafet ister.
    İşçiler bunları uretir, satar.
    Patron biraz işçiye ücret, birazda vergi verir. karin çoğunu alır.

Yani o bahsettiğin amelenin hergun 500 tl kazanabilmesi için devletin piyasaya para sürmesi lazım. Bunun da yolu memurlardan geçer.

İkinci olarak madem memurluğu bu kadar beğeniyorsunuz memur olun.

9000 TL'ye tamah edecek kadar kendini ezdirse de, atanabilecek meziyetlere sahip olup atanmak gibi akıllıca bir hareket yapmasa da dershane ve kurs öğretmenleri candır hocam. Çocuklarını kesinlikle buralara göndermelisin. Dehşet eğitim veriyorlar.

Hocam sabahtan beri beni çok güldürdün. Allah da seni güldürsün  

• Abim 90-92 arasında bir puan alarak memur oldu. Bence aylık 50.000TL alsa hakkıdır. 90 puanı geçmek muhteşem bir başarı. Pek çok insan çok çalışıp 75 alamıyor.

Arkadaşları gezip eğlenirken abim hep ders çalışırdı. Abimi ne zaman görsem ders çalışırdı.

90-92 puan...

90-92 Puan...

90-92 Puan...

Şaka değil.

Hocam hiçbir şey bildiğin yok ama senin gibi birine doğruları anlatmaya çalışmak yerine duvara anlatmaya çalışmayı tercih ederim. Hiçbir fanatiğin fikrini değiştirdiğini görmedim bugüne kadar. Senin gibileri bulunca eğleniyorum, keyfim yerine geliyor  

• mechatengu kullanıcısına yanıt

Ben maaşıyla mutlu olmayan öğretmen ne eğitim verir diye söyledim benden büyük bir abime.

Dedi ki yaşın ufak yaşamadın ben neden özel okula gönderiyorum çocuğu biliyor musun ?

Patronların kırbacıyla eğitime boğuyorlar çocuğu ondan yolluyorum dedi. Haftasonu soru çözümü, hafta içi normal okulu vs. Keşke özeldeki öğretmen devlettekinden çok alsa haklısın ama realite bu dedi.

3 Yaşında oğlum var, hanımda anaokulu öğretmeni. Selamlar.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.