Şimdi Ara

BU ÜLKEDE MEMUR DEĞİLSEN HAYAT ZOR (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
5
Favori
14.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 36000 alan hangi öğretmenmiş söyleyin de ben de oraya gideyim hemen.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Tamam her memur CHP li diyelim o zaman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu arada eyt sonrası bir çok öğretmen emekli olma girişiminde bulunuyor düşüneni çok.

Sözde bazılarına göre çok kıyak meslek ama adamlar 12 bin emekli maaşına mesleği bırakabiliyorlar. Evi falan olmayanlar devam ediyor aileden evi kalanlarda bırakma durumu var. Benim karı koca öğretmen kiracım var o mesela mecbur bırakamaz kiracı zaten evi bile yok neyine güvenip bırakacak.

Bu cahil kesimi evden pazara pazardan halk ekmeğe hayat yaşadığı için bi halttan haberleri yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu mesajlardaki, haberlerdeki öğretmen aylıklarını gördükçe eşime "nerde paralar" diyorum. O da bana maaş bordrosunu gösteriyor. 20 yıllık uzman öğretmen, çocuk desteği, master'ı falan var ama bahsedilen tutarlardan düşük alıyor. 22 bin olayını da merakla bekliyorum, bize ne düşecek diye.

Sana bir soru soracağım. Öğretmenlerin maaşı dolgun olsaydı ve aynı tıp gibi işsiz kalma derdi olmasaydı puanları o seviyelerde olur muydu? Ya da özelde iyi maaşlarla çalışabilselerdi? Bugün yüksek net çıkarabilen çalışkan öğrenciler niye öğretmenliğe rağbet etsin mesela? Fakültelerin tavan/taban puanlarını belirleyen fakültelerin kendisi değil, orayı yazan öğrencilerin puanlarıdır. 80 kontenjan açılmışsa ve 500 kişi yazmışsa mesela. Baştan itibaren 80 kişiyi puanına göre iyiden kötüye sıralar. Birinci kişinin puanı tavan puan olur, 80. kişinin puanı da taban puan olur. Demek ki eğitim fakülteleri daha yüksek puan alan öğrenciler tarafından tercih edilmiyor demektir bu. KPSS çalışmaya çok meraklı arkadaş varsa, madem fakülteyi kazanması kolaysa, madem bölümü okuması kolaysa bitirin bir tane eğitim fakültesi derler.

Mühendislik, tıp, hukuk anladım da iktisadi idari bilimlere girmek zor ve okuması zor ha? Neredeymiş o? Koç üniversitesinden falan bahsediyorsun herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 8 Temmuz 2023; 17:0:12 >

• Olayın para boyutunu geçin. Kafan çalışıyorsa ve cesursan Parayı bulursun.
    Akpli değilsen zor bence.

İşin sonunda yapacaklar online eğitimi tüm kademelere ailelere diyecekler öğretmenlerin maliyeti x TL bunun yarısını size verelim kendi çocuğunuzu kendiniz eğitin öğretin açın eba yi bakalım nasıl oluyormuş.

Sonra hastanede kalçadan iğne vurdurmaya gidenin iğne duburunden girince anlayacaklar ki öğretmenlerin eğitimcilerin okulların nasıl da önemli olduğunu.

Ben de hakkımı helal etmiyorum bu ülkeyi soyup batıranlara. Pis ahlaksızlar! Şu zamlara bak sonra gel burada konuş. Yarın zaten verdiği zam çöp olacak.

“Cumhurbaşkanlığı kreşine birini işe alıp, oradan İngilizce öğretmeni olarak Keçiören Nuri Pakdil Anadolu Lisesine nasıl atadığınızı, atanamayan 700 bin memleket evladına açıklamanız gerekiyor.”
    https://twitter.com/ikoncuk/status/1588182499792150530?s=20

BU ÜLKEDE MEMUR DEĞİLSEN HAYAT ZOR

Kpss de milletin netleri ortada sanki cok ucuk kacik netlerle yerlesiyor insanlar. Ayrica turkiyenin her yerinde egitim fakultesi ve fen edebiyat fakultesi var. Aof den bolum okuyup daha sonra yatay gecis ile orgun egitime gecip pedagolojik formasyon ile ogretmen olanlari saymiyorum bile. Turkiyenin sayili universitelerinde iyi bir ortalamayla mezun olanlar eyvallah da gidip erzincanda bartinda yata yata okul okuyanlar da bir zahmet konusmasin.

Mulakat olayi iyice aacmalik komisyon zaten kpss puaninin belli bir miktar asasinda puan veremiyor. Kaldi ki ogretmen kadrosunun buyuk kismi torpilli adamlar. Kpss de soru calma olaylari, osym nin kendisinin nasil bazi belirli kisilerin sinav puanini yukselttigini falan da anlatmakla ugrasmiyorum.

Ogretmenlerin yan gelirlerini kat nobeti, ek ders ucreti, yuksek lisans ve dil tazminati, okulun yurtu varsa yurtta nobet, aksam kursu, haftasonu kursu, egitici kol ve kuluplerden para. En kotu haftada 3 gun ise gitme daha sayiyim mi neyse gerisini sen yaz. Kimsenin vatan millet umrunda degil ciftlikbank bitcoin falan olaylarinin en cok yasandigi ulkeden ne beklersin herkes kolay yoldan zengin olma derdinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 8 Temmuz 2023; 20:25:44 >

• Özel okuldaki 9000 tl alan öğretmene devlet okulundaki 27000 tl alan öğretmen çocuğunu gönderiyor demek ki maaşlar artınca eğitim kalitesi artmıyor

Hocam çocuğunu verdiğin özel okuldaki öğretmen kaç para maaş alıyor biliyor musun dediğimde asgari ücret alıyor biliyorum diyor ve onun eğitimine güveniyor demek ki sistem önemli maaş değil

Birde burdan bakın
    Arkadaşımın nişanlısı Devlet okulunda İngilizce öğretmeni netflixi Türkçe izlediğini gören arkadaşım şaşırmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 3 Ağustos 2023; 19:17:2 >

Devlet okulunda 32 alan öğretmen? Ahahahah. Hangi paralel evrende gerçekleşiyor bu olay. Yeni zamla artık 50-60 alır. :D

Zira 1/4 öğretmen maaşı yani en yüksek kıdemde bir öğretmen 15-16 bin civarı alır. Hadi ek dersin de kralını alsın 5 bin TL. Hadi bir de üstüne baş öğretmen olsun 5 bin daha ekle. 25-26 anca yapar. Tüm sayıları bir üstüne yuvarladım bu arada. Yeni mezun bir öğretmen ise ek ders olmadan 12-13 civarı alır. Ek dersle de en fazla 18-19 civarı alır. Ek dersi de öyle herkes alamıyor. Alsa bile yarısını falan alabiliyor. Ben hepsini aldığını varsayarak hesaplıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 8 Temmuz 2023; 18:58:1 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarface58 -- 8 Temmuz 2023; 18:56:20 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.