Şimdi Ara

Meksika'dan Amerika'ya Kaçak Giren İnsanlara Ne Oluyor? Sınırı Geçmek Bu Kadar Kolay Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
15.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyla ilgili videolar o kadar arttı ki önüme reels olarak sürekli bu videolar geliyor, adını da "Umuda Yolculuk" olarak koymuşlar.


    Benim bildiğim kadarıyla kaçak şekilde Avrupa'ya girenler yakalandıkları an deport ediliyor ancak Amerika'da bu durum farklı, belli bir süre kamplarda kaldıktan sonra normal hayatına devam ediyormuşsun. Bu sözleri kaçak giren herifler söylüyor.


    Prosedürün böyle olmadığını düşünüyorum, bilen varsa merak ettim, her elini kolunu sallayan Amerika'ya giriyor olamaz diye düşünüyorum. Gerçekte nasıl işliyor?


    Ayrıca bir hatırlatma, koşullar ne olursa olsun kaçak olmak kötüdür arkadaşlar. Böyle bir işe bulaşmayın. Bu insan kaçakçılarına para vereceğinize ucuzundan dil okulu ya da 2 yıllık okul bulun sonrasında kalmak için legal yolları arayın.


    Kaçak olarak giderseniz ve yakalanırsanız bir daha o ülkeye hayatınız boyunca giremezsiniz, siciliniz lekelenir.








  • 3.000 10.000 dolar arası maliyeti var. Yakalanırsanız 5.000 USD kefalet ile serbest bırakılıyorsunuz. Bu işi Teksas'da organize eden Türkler var burdan ABD'e iltica (!) eden grup. Yine tüm işleri bu ekip üstlenmiş ne de olsa sonunda yeşil dolar var. Kefaleti ödeyen Kanada sınırından geçip işe yerleştiriliyor. Diyarbakır ve Çorumlular en çok göçen grup. Geçici ID numarası alıp çalışabilirsiniz. Vukuat işlemediğiniz ve sürekli iş bulmanız halinde sıkıntı çıkmaz ABD'de. Milyonlarca hispanik temizlik sektöründe kaçak çalışıyor. Bakmayın ABD'de göz yumuyor bir şekilde...

  • DJlogic kullanıcısına yanıt

    Evet hocam bende onu fark ettim, bunu yapanlar genellikle doğuda yaşayanlar vatandaşlarımız. Ben kendim doğuluyum (Elazığlıyım) ancak etrafımda bu işe karışan görmedim genelikle Karslılar oluyor videolarda. Ayrıca WAT ile gidip kaçak kalmayı deneyecek arkadaşım var, kendisi Ankara'da iyi bir üniversitede elektrik-elektronik okuyordu çocuğu vazgeçiremedim. Bakalım akibeti nasıl olacak.

  • Arriba ribba ribba ribba
  • Bazıları deepwebe düşüyordur
  • 4 yıl önce atanamayan öğretmen kuzen bir anda çıkıp "Abi 2 yıl amelelik yaparak 40.000 TL biriktirdim, sen anlarsın şöyle sorun çıkarmayacak piyasası olan 2. el araba tavsiye et" dedi.

    Ben de "İki yıllık emeğini elin hurdasına yatırma"
    "Ya ne yapayım abi?"
    "Kendine harca..."

    Bundan 2 yıl sonra yabancı bir numara whatsapp' tan görüntülü aradı. Açtığımda ev benzeri müzikli bir ortamda 2-3 çıtır ellerinde bira şişeleriyle dans ediyorlardı. Ben Rus arkadaşlar yine şov yapıyorlar diye düşünürken bir anda kamera yönü değişti ve kuzeni görünce şaşırdım: "Kuzen bu ne hal!?" deyince müzik gürültüsü olmayan bir yere geçti ve anlattı. Biriktirdiği 40 bin TL' yi insan kaçakçısına vermiş ve Almanya Ülkesi' ne iltica etmiş. İltica duruşmasını beklerken bir yandan da uzmanı olduğu resim alanında sokak ressamlığı yaparak hem ek gelir elde ediyormuş hemde çıtırlarla tanışıp home party yapıyormuş.
    Kuzene yine akıl verdim ve ona iltica duruşmasına güvenmemesini hemen bir Alman kız bulup evlenmesini ve vatandaşlığı garantilemesini söyledim.

    Geçen yıl evlendi ve şu an vatandaşlık için bekliyor. Bu arada buradaki anasına düzenli olarak 1000 Oyro gönderiyor...




  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Sonra bi bakmışsın ki elinde binlerce oyro ile yeniden karşına çıkıp aynı soruyu soryo: "Ya ne yapayım abi?"


    Ve sen o zaman mahkemeyi kaybettiğini anlamışsındır 

  • Ben Kanada'da yasiyorum ve ABD'ye kacak giren 1-2 tanidigim var, ABD'ye kacak girdiginizde kacak gocmenler hapishanesine atiyorlar sizi, bunlar genellikle Florida, Alabama ya da Texas eyaletlerinde oluyor sinira yakinligindan dolayi. Kacak gocmen diye belirttim cunku hapishane yazarsam bir cok insan o katil, tecavuzcu insanlarin yattigi hapishaneye gonderildigini dusunur ama oyle degil.


    Eger yaninizda cocugunuz var ise hapishanede cok fazla kalmiyorsunuz maksimum 1-2 ay diye duydum fakat cocugunuz yok ve bekar erkek iseniz sureniz tamamen belirsiz, 4 ay da kalabilirsiniz, 7 ay da, 15 ay da. Tamamen ordaki polislerin insafina kalirsiniz.


    Siz hapishanedeyken neden kacak geldiginizi iltica etmek isteyip istemediginizi ve iltica sebebinizin gecerliligini sorgularlar, eger gecerli ise deport edilmezsiniz ve normal hayata devam edersiniz hapishaneden sonra. Fakat iltica sebebiniz yok ya da iltica etmezseniz deport ediliyorsunuz. Bundan sonrasini bilmiyorum fakat bir ton islem var sanirim ilticayla alakali, mahkemedir gorusmedir sudur budur, yani kacak girerseniz iltica etmek zorudnasiniz deport edilmemek icin. Benim tum bildigim bu kadar.





  • facebook grouplarında görüyordum adam abd bi şekil gitmiş iş arıyor face uzerinden iş arıyor çoban vs vasıfsız kısıler genelde birde ex olarak ağrılılar cok fazla dıye bılıyorum bıden yönetimin avantajı diyelim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.