Şimdi Ara

Mazda 2 alıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
6.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir kaç konuda Colt alacağımı belirtmiştim önceleri ancak ailemin içine pek sinmemişti dış görüntüsü. Yeni kasayı bekleyelim dedik, onunda dışı ve arkası pek göze hoş gelmedi.
    Şahsuvaroğlu Mazda'nın yaptığı %18kdv indirimi ile bugun Gülsuyu Şahsuvaroğlu Mazda'ya gittik ailece.
    Açıkcası araç çok çok hoşuma gitti.
    En yüksek donanımı high Abs + Ebd + Srs + Eba + 6 hava yastığı + çelik jant + Yol bilgisayarı + Mp3 çalar + Otomatik klima + Elektrikli katlanabilir yan aynalar mevcut. Fiyatı Metalik renk ile 25.935 YTL
    23.500YTL'ye de Üstte ki özellikler ile aynı sadece çelik jant yok, yol bilgisayarı yok ve klima manuel olan mid donanımı var.
    Araç herşeyiyle hoşuma gitti. Test sürüşü de yaptım yalnız görünüm değil ataklık yönünden de 1.3 olmasına rağmen oldukça tatmin edici.

Sormak istediğim 2.500Ytl çok mu çelik jant, yol bilg. ve otomatik klima için ?

• öncelikle hayırlı olsun.fiyat olarak çok iyi bir yere geldi mazda2.
    dostum ben olsam vermezdim.
    ama tamamen tercih meselesi yani hepsi sadece daha hoş bir görüntü için.
    eğer hoşuna gittiyse al ancak kredi çekip aracı alacaksanız bence alma.
    peki 22,800 denen araç acaba hangisi opak olanımı.ve fiyata pazarlık payı varmı yoksa bumudur diyorlar (gerçi daha ne pazarlık payı olacak :)) bu konuda yardımcı olurmusunuz.
  • Hayırlı olsun öncelikle güzel bi karar vermişsiniz. Bence çok değil çünkü arabayı alırken en az 3-5 sene kullanmak için alıyoruz. Otomatik klimanın keyfi başka oluyor hem göğüste güzel duruyor hemde sağa sola tam sıcaklığını ayarlayabiliyosunuz. Yol bilgisayarında ayarlamalar yapabiliyosunuz aynı şekilde orda saat olması gerekirken yol bilgisayarı oluyor ve göze daha hoş geliyor.Çelik jant desen arabayı yakışıklı gösteren bi aksesur okadar. Ama ben olsam veririm 2.500 ytlyi alırım o ekstraları. Çünkü verdiğiniz zaman pişman olmazsınız ilerde ama vermezseniz belki bi nebzede olsa içiniz gidebilir
  • İlk defa bu gün gördüm Mazda 2'yi. Park halinde duruyordu. Gayet hoş ve şık bir araba. Hayırlı olsun diyorum. 2500 fark verip yol bilgisayarı, alaşımlı jant ve otomatik klimaya gelince. Bence al derim.
  • bence fiyat iyi hayırlı olsun bu mazda 2 ne ye benziyor bi bakalım google ye

Mazda 2 alıyorum.

Mazda 2 alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 20 Kasım 2008; 15:13:11 >
  • Aracın fiyatı makul. Ama o donanımlar için 2500 lira fark aracın fiyatına göre biraz yüksek gibi. Yol bilgisayarı haricindekiler olmasa da olur zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

15'bin YTL kredi çekilerek karşılanacak. Neden kredi çekip alacaksanız almayın dediniz acaba ?

@ExTReMee açıksası ben 3-5 değil kullanabileceğim en uzu süre rahat kullanabilmek için alıyorum bu 8-9-10 sene civarı. Pek sık araç değiştirmem.22.800 dediğiniz gibi Opak renk fiyatı. Ancak high donanım bir mazda 2 de vardı. Onda metalik boya farkı olamayacağını söyledi ancak renk lansman rengiydi ve o renk pek hoşuma gitmiyor. :)

@brkcad34 teşekkürler, bence de oldukça yakışıklı rakiplerine göre.

@vincentvega yol bilgisayarı ve otomatik klima da önemli gibi geliyor gözüme. Yazın sıcak istanbul, ve ş.içi trafikde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cehennemden_Cennete

Merhabalar ;
    Bir kaç konuda Colt alacağımı belirtmiştim önceleri ancak ailemin içine pek sinmemişti dış görüntüsü. Yeni kasayı bekleyelim dedik, onunda dışı ve arkası pek göze hoş gelmedi.
    Şahsuvaroğlu Mazda'nın yaptığı %18kdv indirimi ile bugun Gülsuyu Şahsuvaroğlu Mazda'ya gittik ailece.
    En yüksek donanımı high Abs + Ebd + Srs + Eba + 6 hava yastığı + çelik jant + Yol bilgisayarı + Mp3 çalar + Otomatik klima + Elektrikli katlanabilir yan aynalar mevcut. Fiyatı Metalik renk ile 25.935 YTL
    23.500YTL'ye de Üstte ki özellikler ile aynı sadece çelik jant yok, yol bilgisayarı yok ve klima manuel olan mid donanımı var.
    Araç herşeyiyle hoşuma gitti. Test sürüşü de yaptım yalnız görünüm değil ataklık yönünden de 1.3 olmasına rağmen oldukça tatmin edici.

ben de cumartesi veya pazar gideceğim ve bir ihtimal alacağım 2 yi.
    YB benim için en gereksiz şey. Bu segmentte otomatik klimanın da gerekliliği şüpheli , açıkçası sadece alaşım jant önemli..Mid alırsam onu da istediğim tip bir jant ile değiştiririm ileride. Ben de 23000 den colt almaya yeltenmiştim ama kendimi iyi tanıyorum 2 ay sonra yeni kasası çıkınca eski kasa ile gezmek beni çok mutsuz edecekti. Mazda2 bu açıdan avantajlı en yeni kasalardan biri ve 2008 dünyada yılın ototmobili. Tek kötü tarafı elde patlama ihtimali yüksek yani satmak zordur 2yi...

kesinlikle bu üç donanıma 2500 YTL vermem ben..kesinlikle mid alırım alırsam ...Orjinal high jantlarını kaça takarlar acaba mide. 600-800 arasında olsa alaşım jantlı mid alabilirim ben. şahsuvaroğlu sattığı tüm FORDlara park sensörü hediye eder, mazda da ediyorlar mı acaba...

Bu arada indirim ne kadar daha sürecek acaba bilginiz var mı? Bir aradığımda yılsonu dediler bir aradığımda bu ayın25 i son dediler..Aralık 20sinden sonra alsam benim çok daha iyi olacak...

Mid donanımda altın sarı , altın kırmızı veya yeşil var mıymış acaba ellerinde gördünüz mü?

Şahsuvaroğlu bunu nasıl yapıyor ya da diğer bayiiler niye yapamıyor anlamıyorum. Volcar (altunizade) mid e 26000 çekiyor.. Zaten 2 tane bayiisi var. Hepsine fiyat soruyorsun yani en ucuz kim verirse ondan almak için

• Konuyu gördükten sonra sitesine baktım. Araba çok hoşuma gitti. Fiyatıda çok iyi. Bence fırsatı kaçırma al. Ama imkanın varsa 1.5 high almaya bak. Performans değerleri fiyat farkına göre çok daha iyi.
  • dostum cebinde para varsa verirsin gider ama kredi çekeceksen. o 2500 ytl kredi ile olur 4000 ytl. sonuçta zaruri şeyler değil. onun için öyle dedim.
    sonuçta kararı sen vereceksin tamamen kişisel tercihe kalmış bir şey ben olsam kesinlikle vermem ama senin aklın daha sonra onlarda kalacaksa al.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

15'bin YTL kredi çekilerek karşılanacak. Neden kredi çekip alacaksanız almayın dediniz acaba ?

@ExTReMee açıksası ben 3-5 değil kullanabileceğim en uzu süre rahat kullanabilmek için alıyorum bu 8-9-10 sene civarı. Pek sık araç değiştirmem.22.800 dediğiniz gibi Opak renk fiyatı. Ancak high donanım bir mazda 2 de vardı. Onda metalik boya farkı olamayacağını söyledi ancak renk lansman rengiydi ve o renk pek hoşuma gitmiyor. :)

@brkcad34 teşekkürler, bence de oldukça yakışıklı rakiplerine göre.

@vincentvega yol bilgisayarı ve otomatik klima da önemli gibi geliyor gözüme. Yazın sıcak istanbul, ve ş.içi trafikde.

• quote:

Orjinalden alıntı: x-rayted
    ben de cumartesi veya pazar gideceğim ve bir ihtimal alacağım 2 yi.
    YB benim için en gereksiz şey. Bu segmentte otomatik klimanın da gerekliliği şüpheli , açıkçası sadece alaşım jant önemli..Mid alırsam onu da istediğim tip bir jant ile değiştiririm ileride. Ben de 23000 den colt almaya yeltenmiştim ama kendimi iyi tanıyorum 2 ay sonra yeni kasası çıkınca eski kasa ile gezmek beni çok mutsuz edecekti. Mazda2 bu açıdan avantajlı en yeni kasalardan biri ve 2008 dünyada yılın ototmobili. Tek kötü tarafı elde patlama ihtimali yüksek yani satmak zordur 2yi...

kesinlikle bu üç donanıma 2500 YTL vermem ben..kesinlikle mid alırım alırsam ...Orjinal high jantlarını kaça takarlar acaba mide. 600-800 arasında olsa alaşım jantlı mid alabilirim ben. şahsuvaroğlu sattığı tüm FORDlara park sensörü hediye eder, mazda da ediyorlar mı acaba...

Bu arada indirim ne kadar daha sürecek acaba bilginiz var mı? Bir aradığımda yılsonu dediler bir aradığımda bu ayın25 i son dediler..Aralık 20sinden sonra alsam benim çok daha iyi olacak...

Mid donanımda altın sarı , altın kırmızı veya yeşil var mıymış acaba ellerinde gördünüz mü?

Şahsuvaroğlu bunu nasıl yapıyor ya da diğer bayiiler niye yapamıyor anlamıyorum. Volcar (altunizade) mid e 26000 çekiyor.. Zaten 2 tane bayiisi var. Hepsine fiyat soruyorsun yani en ucuz kim verirse ondan almak için

Kampanya Bu Pazartesi'ye kadar geçerliymiş. O yüzden biraz acele etmek gerek sanırım. (:
    Ayrıca %18 kdv indirimi olduğu için Park sensörü veya herhangi bir indirim kesinlikle kabul etmiyorlar bilginize.

@GRONHOLM o kadar küçük bir araç alıp 1.5 motorla o kadar benzine gerek yok. bence (:

@otomobilci_x evet bu konuda kesinlikle haklısınız. O yüzden buradan fikir almak istedim. 2500Ytl kesinlikle az para değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cehennemden_Cennete -- 20 Kasım 2008; 15:49:44 >

• mazda 2 seçimi 22900 ytl fiyatı göz önüne alınırsa çok doğru.

jant da. otomatik klima da tamamen görselliğe dayalı şeyler. pratikte hiçbir işlevleri yok. 2500 ytl hiçbir şekilde etmez.

onlara 2500 ytl vereceğime o parayla tatile çıkarım veya bir kenara koyarım arabanın bir ömürlük servis masrafı çıkar.
  • Otomatiği yok mu bunun?
  • fiyatı uygun eğer fonksiyonellik bakımından colt ile aynı ise veya fonksiyonellik sizin için arka planda ise alınabilir. kullanmadım ama teknik verilere göre coltun motoru 95bg'le daha atak görünüyor. eğer sonradan modifikasyon yapar kullanmaya devam ederim derseniz alaşım jantın pek bi esprisi yok ama otomatik klima önemli bişey en azından uzun yolda filan giderken belli bir derecede klimayı tutmasından dolayı sürekli soğutmak için kompresörü çalıştırmak zorun da kalmayabilir. manuelde de her zaman çalıştırmıyor ki diyeceksinizde ikisi arasında işleyiş bakımından büyük fark var.
  • bence çok değil neticede 0 km araç alıyosunuz her şeyi olmalı bence
  • mazda2 çok güzel duruyor..
    o fiyata o özelliklerde bir araç çok iyi..
  • quote:

Merhabalar ;

http://www.mazda-tr.com/showroom/mazda2/5door/specs/
    Mid donanımında internette jant kapaklı yanlış anlamıyorsam 185/55/15 lastikler var görünmekte, high donanımında ise 16'' alaşım jantlar ile 195/45 lastikler mevcut. Yol bilgisayarı ve otomatik klima yanında, 4 yerine 6 hoparlörlü bir müzik sistemide mevcut.

Şimdi şu var, mazda 3 dinamik bir araç ve 195/45/16 lastikler çok yakışır AMA Yanakları oldukça dar olan bu lastikleri ülkemizde kullanmak uygun değildir, özel bir ilgi göstermeniz gerekir çukurlardan kaçmak için, hele hele bu özeni göstermeyen annedir vs'dir biri de aracı kullanıyorsa kısa sürede
    janlatınızı yamultur yada lastiklere balon yaptırırsınız ve ciddi masraf açarsınız, onun için bu lastikleri almak risk almaktır aynı zamanda.

Birde şu var, çok azda olsa yakıt tüketimini arttırır bu lastikler 0.1-0.2 litre gibi, ama ondan daha önemlisi lastik değişim zamanı geldiğinde 195/45/16 lastikler daha fazla masraf açar düşük profilli olduğu için.

Bunlar ufak detaylarda jantı yamultmanız yada lastiğe balon yaptırmanız durumunda masraf ciddi olur. Birde bu jant lastikler sadece görsel değildir, yol tutuşa ciddi katkıda bulunur, mazda 2'nin platformunu ve dinamik karakterini düşününce bunlarla çok iyi örtüşür.

Bunun dışında otomatik klimanın bu sınıf bir araç için fuzuli olduğunu düşünüyorum ama işe yarıyan birşeydir.

Yol bilgisayarıda işe yarar özellikle tüketimlerinizi görmeniz ve anlık tüketim değerleriyle ekonomik kullanmayı öğrenmeniz bakımından.

Kendi fikrimi sorarsanız, eğer aracı sadece ben kullanacaksam, mazda 2 gibi oldukça dinamik bir aracın 195/45/16 ayakkabılarına kesinlikle ihtiyacı olduğunu düşünüyorum çünkü görünümü inanılmaz etkiliyorlar, sadece jant olmasıyla değil aynı zamanda düşük profilli lastikleriyle, aynı zamanda yol tutuşa ciddi katkıda bulunurlar, 2500 ytl'nin 16'' jantlar, 195/45/16 lastik farkı, ilaveten 2 hoparlör, yol bilgisayarı ve otomatik klima için makul bir rakam olduğunu düşünüyorum çünkü elektronik klima zaten sadece kendi başına ciddi bir para tutan opsiyondur.

Birde 1.5 versiyona bakınca arada 800 ytl var, inanın bu paraya havada karada değil marsta jupiterde dahi değer Yakıt tüketim farkı cuzi,
    zaten 1.3 versiyonun hacmi 1350 cc ondan yıllık vergi farkıda yok.

Sonuçta ya baz donanım 1.3 alın, yada tek paketle, high ile alınabilen 1.5 alın 3300 ytl daha verip, tam olsun, tam genç arabası olsun, 1.3 high alırsanız ben dahi üzülürüm 800 lira farkla 1.5 varken... Bunu şunun içinde söylüyorum, başta verdiğiniz 2500 lira gibi farkı ikinci elde aracınızı satarken alamazsınız aynı motorla, aynı motor benzer gider donanım çok cuzi oynatır, ancak 1.5 alırsanız daha iyi para edeceğini düşünüyorum ikinci elde donanımlı 1.3'e göre...

bu arada mid alırım jantları high yaparım diyen arkadaşlar hüsrana uğrar söyliyim, 15'' jantlar ve daha yüksek yanaklarla high görünümü yakalamazsınız,
    high'in jantları ve 195/45/16 lastik takmaya kalkarsanız da ciddi para verirsiniz başta high almadığınıza üzülürsünüz... haberiniz ola...

iyigünler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 911GT3 -- 20 Kasım 2008; 18:42:40 >

• şu an piyasada colt kalmadığı için; yeni gelecek coltlarda başangıç fiyatları yüksek olduğu için bencede mazda 2 düşünülebilir. şu an hem mazda 3 te hemde 2 de indirim var. geçen ay colt ne ise fırsat bakımından bu ay mazda da o.

gayet güzel bir araç . mazda kalitesi ve sorunsuzluğu.

hiç mazda 2 görmedim; ama bildiğim yeni fiesta ile aynı şasiyi kullanmakta.

bu da arka koldukları yeni fiesta kadar dar anlamına gelebilir ( belki mazda 2 nin içi farklıdır bilemem)

şayet fiesta gibi ise; arka koltukların dar olması dışında gayet güzel.

hayırlı günler.
  • Hayırlı Olsun...
  • 2 500 ytl bence pek fazla değil hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.