Şimdi Ara

2. El Seat Leon 1.2 TSI mı yoksa 2.el Seat Leon 1.6. TDI mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, şu an toyota auris lpgli kullanmaktayım. 2014 -2015 model 1.2 TSI mı yoksa 1.6 TDI mi kararsız kaldım. Dizel yakıt maliyeti olarak daha cimri ancak bakım maliyetleri gerçekten yüksek mi? Görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Yakıt Tüketimleri

1.2 TSI

şehir için 5,9 lt

şehir dışı 4.3 lt

fabrika karma 4,9 lt (gerçek 6,5lt )

1.6 TDI

şehir içi 4.2 lt

şehir dışı 3.6 ly

fabrika karma 3,8 lt (gerçek 5,3 lt)

• Ben 1.2 TSI Leon aldım. Yıllık Vergi Avantajını da katarsan Yıllık 20 bin km aşşağısı için Dizel almak mantıksız
  • Ayrıca dizelde fabrika verisini tutturmak çok zor iken benzinlide tam rakamları yakalamak çok kolay.

Ben şehir içi 4lt yakan bir TDI duymadım bilmiyorum
  • Bu forumda TSI ile yakıt üretenler var hocam. Bence iki motoru da kendi güzergahınızda bizzat test edin kararınızı öyle verin. ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Ayrıca dizelde fabrika verisini tutturmak çok zor iken benzinlide tam rakamları yakalamak çok kolay.

Ben şehir içi 4lt yakan bir TDI duymadım bilmiyorum
    Hocam hem dizel hem benzinli de fabrika verisi tutturmak zor. 1.2 tsi ile karma görünürken ben 5.9-6 yakıyordum
  • Auris kaç model? Auristen leona geçme isteği neden? Lpg'li auris leona her türlü tercih edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Auris kaç model? Auristen leona geçme isteği neden? Lpg'li auris leona her türlü tercih edilir.
    Konu sahibi "Aracı değiştirmeli miyim?" diye sormuyor, "Hangisiyle değiştireyim?" diyor. Yani kararını vermiş. Japon firmalarından komisyon aldığınızı düşünmeye başladım...

Aynı şartlarda (fiyat, donanım, model) dizeli tercih ederdim ben. Bakım maliyetlerinde çok büyük farklar olduğunu düşünmüyorum.
  • Auris 2008 model. Araba motor olarak sorunsuz ancak performans çok zayıf. Leon'un tipi hoşuma gidiyor. Performansı da auris'e göre üstün diye biliyorum. Tek korkum lpg yakıt maliyetine alıştıktan sonra benzin zorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgun889 -- 7 Mart 2019; 12:1:46 >
  • tgun889 T kullanıcısına yanıt
    Performans için geçiyorsanız kesinlikle dizel leon alın. 1.2 tsi kağıt üzerinde performanslı duruyor ama performanslı kullanmak istediğinizde yakıt tüketiminiz aurise göre neredeyse iki katına çıkar. Dizel leonda hem iyi performans alırsınız hem de yüketiminiz çok artmaz.
  • senede 20 bin km civarı ikisi de aynı hesaba geliyor.500-1000 lira oynar.Hitler motorla karıştırmayın Tsi'ı.3 silindirli olanı Hyundai Kia grubunun dizelleri kadar yakıyor nerdeyse.
  • Tüplü auristen sonra benzinli leon üzer yakıt olarak, dizel alınır.
  • Güçlü bir araç almak varken niye fındık kadar motoru olan arabaya para verilir hiç anlamam. Dizele kaliteli yakıt aldığınız sürece hiç bir ekstra masraf cikarmaz
  • Bunlarin, yani benzin ve dizel motorların bakım masrafı aşağı yukarı ayni çıkar.
  • 15 bin yapilacaksa tsi, fazlasi yapilacaksa tdi.
  • bu cevaplar benim için gayet yeterli herkese teşekkürler.
  • Tdi-dsg ile uzun sureli ortalamam 6 litre.Bir depoyla 700-750 bazen 800 civari gidiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzdrk

Tdi-dsg ile uzun sureli ortalamam 6 litre.Bir depoyla 700-750 bazen 800 civari gidiyorum.
    Peki araç içeri çok gürültü alıyor mu? 2008 model benzinli bir aurise göre kıyaslasak daha iyidir heralde değil mi?
  • 128 bin km'lik 1.6 TDI Octavia ve 43 bin kmlik 1.2 TSI Leon sahibi olarak yorum yapayım;

Karma kullanımda ikisi arasında 0.8 - 1 lt civarı bir fark var. E5'te 80le giderseniz 1.6 TDI 3.2 yakıyorsa 1.2 TSI'da 3.8 lt yakıyor.

100 sabit 1.2 TSI 4.8 - 4.9 civarı, 1.6 TDI 3.6 - 3.7 civarı yakıyor. Hız arttıkça tüketim dizel lehine dönüyor.

120 sabit 1.2 TSI 5.8 - 6 lt. 1.6 TDI 4.5 4.6 lt civarı bir tüketim söz konusu.

25 km hız ile 1.2 TSI 7 - 7.2 lt, 1.6 TDI ise 5.8 - 6.0 litre civarı.

15 km hız'da 1.6 TDI 7 - 7.5 lt. 1.2 TSI 8.5 lt civarı yakıyor.

35 km ortalama hız ile 3000 km civarı uzun süreli karma tüketim verisinde ise 1.6 TDI' 5.3 lt, 1.2 TSI 6.2 lt civarı tüketim elde ediyoruz genellikle.

Performans olarak 110 beygir 1.2 TSI muadil 1.6 TDI motora göre 0'dan 170'e kadar daha hızlı. 170'den sonra 200'e kadar biraz tıkanıyor. 1.6 TDI motorun 170den 200e çıkması 1.2 TSI'a göre bariz daha çabuk gerçekleşiyor.

Dizelin geç ısınması, vergisinin daha yüksek olması, manuel viteste şanzıman oranının uzun olması ve şehiriçi düşük devirde benzinli kadar rahat gidememesi gibi hususlar bence olumsuz noktalar. Yılda 20 bin km'den fazla yapılmıyorsa 1.2 TSI motoru şiddetle tavsiye ederim.

Ekleme: Bakım maliyetleri konusunda, 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyata bakım yapılıyor. Yağ ve filtre fiyatları birebir aynı sayılır. Sadece dizel araçta mazot filtresi biraz pahalı oluyor, fakat 1.2 TSI'da en geç 60 bin kmde bujilerin değişmesi gerekli. Dizelde triger kayışı 120 binde değişirken, benzinlide yanlış hatırlamıyorsam 180 binde değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstraction -- 7 Mart 2019; 21:24:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tgun889

Peki araç içeri çok gürültü alıyor mu? 2008 model benzinli bir aurise göre kıyaslasak daha iyidir heralde değil mi?

Alıntıları Göster
    Arac golf 7.5 Yalitim bana gore baya iyi.Ama dusuk hizlarda motor sesi ve motor sogukken motor sesini iceri ses aliyor kesinlikle.Dizel motorun sevdigim yonu performansli kullanimda normale gore 1-2 litre oynamasi.Eger performansli kullanim ve yillik km 15 bini gecmiyorsa gerek yok.Tsi golf alin yalitimdan daha da memnun kalirsiniz.
  • dizel yalıtıma olumsuz etki eder. sesi kulak yorar. TSİ vergi avantajı ile bir kaç bin km yakıt farkını çıkarır. herkesin dediği gibi yıllık yapılan km ne bak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.