Şimdi Ara

Marmara'da olacak deprem ve istanbul'a etkisi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
33
Favori
53.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
369 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bravo çok güzel konu olmuş.

    Biz yaklaşık 2-3 yaşında bir binada oturuyoruz. Ve şu depremde binaya olan güvenim arttı.

    Çünkü evin yakınındaki çocuk parkına indik, herkes orada, millet diyor ki yok işte duvarlar çatırdadı, avize bi oraya bi buraya vurdu, ben koridorda duvara çarpa çarpa koştum...

    Ben ayakta hanımla telefondaydım, pencereyi tamir eden usta bana altına yapmış gibi dönüp bakmasa ne oldu diye sormayacağım bile. "Abi depreeeğğmm??!!" diye kaldı eleman da... Ufaklık da yatakta zıplıyordu.

    Gelin dedim şöyle korunaklı bi yere geçelim, sakin olun. Ama bakıyorum, böyle milletin anlattığı gibi bir sallanma yok, 4 küsür falan herhalde dedim. 5.7-5.8 görünce çok şaşırdım. Binaya güvenim arttı resmen.

    Ama yarım saat sonra Migros'a gittim, küçük Migros 50 senelik binanın altında yapılmış. Girdim ama nasıl girdim Allah bilir. Bi an önce çıkmak istedim oradan.

    Başka bir bina ayakta zor duruyor her halinden belli. Balkonları falan oynamış artık yerinden, bina durduk yerde kafama yıkılır diye korkup rotamı değiştirmiştim depremden önce. Daha ne kadar dayanacak merak ediyorum.

    Ya bunların hepsini geçtim, Kartal'da bina yıkıldı kaydı gitti biliyorsunuz.
    Bildiğin karton maket gibi.
    Ne temeli var ne bişeyi...

    Allah bunları yapanı, bunları yapana izin vereni... Hepsini havale ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mystical23

    Hangi tokiler acaba cok merak ettim nerde yasıyorsunuz
    Benim oturdugumda 2009 toki
    Gebze'de yaşıyorum ben, dün sabahki depremi hissettim. 1999'da da Gebze'deydim.
  • böyle faydalı konu için teşekkürler, bir şey sormak istiyorum kocaeli gebze'de oturuyorum marmara civarında yaşanan depremler burada çok rahat hissediyor. herneyse ikamet ettiğim bina 2008 yılında yapılan bir bina her deprem sonrası mutlak kontrol ederim şu ana kadar bir çatlak v.s allaha şükür olmadı, bina sağlam gibi hem görünüş olarak ama zemin hakkında hiçbir fikrim yok, bunun dışında 2017-2018 yılında yapımı tamamlanan binadan daire aldık bu binanın zemininde falan perde beton kullanılmış bu durumun deprem anında ne gibi etkisi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artcılar tükendi fırtına sönümlendi bir hatırlatıcı marmara depreminin sonuna daha geldik unutup lay lay lom olmamıza son 3 gün....demirden korksak tirene binmezdik hemşerim kafası loading...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Eylül 2019; 12:35:42 >
  • Benim anlamadığım arkadaş iyi güzel yazmışta şunlar yapılmalı bunlar yapılmalı diye 99 depreminden bu yana 20 yıl geçti bunların çoktan yapılmış olması gerekmiyor muydu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deprem sıklığı azaldı bu iyiye mi işaret kötüye mi ne düşünüyorsun bunla ilgili

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deprem olacak elbet ama lineer takipler yapıp şu zamanda olma ihtimali yüksek demek yanlış olmaz mı hocam. Deprem bir tepkidir ve etkiye ihtiyaç vardır. Sıkışmalar daha önce 600 yılda tamamlanmıştır ama Endonezya'da olmuş bir deprem bizim üzerinde bulunduğumuz plakaları rahatlatamaz mı mesela? Zaten önemli olan ne zaman olacağı değil bence. Yaşadığınız yerin dayanıklılığı. 2000 öncesi şantiyelerde çalışmadım ama etriye ve nervürlü demir kullanımının olmadığını biliyorum. Günümüzde sokak arasında yapılan binalarda da kontroller yapıldığını düşünmeyin sakın. Gültepe de temeli olmayan yeni bina vardı. Yapı denetimler kontrol ediyorlar ama yok pahasına. Ama her halükarda 2007 öncesine göre iyidir binalar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cigerimsoldu

    Deprem sıklığı azaldı bu iyiye mi işaret kötüye mi ne düşünüyorsun bunla ilgili
    bilimsel olarak iyiye ama ensende kaçış yok sen görmezsen çocuğun görür ama türk milleti olarak unutmaya banane amaannn demeye bayılırız zaten..
  • Ben depremden değilde bizim insanımızdan korkuyorum , birbirini yagmalayanlar soyanlar , yemek erzak kuyruklarında arbedeler vs vs

    Son 20 yılda ne kadar nefret etmisim su ülkeden eskiden gurur duyardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brother ToLGa

    Ben depremden değilde bizim insanımızdan korkuyorum , birbirini yagmalayanlar soyanlar , yemek erzak kuyruklarında arbedeler vs vs

    Son 20 yılda ne kadar nefret etmisim su ülkeden eskiden gurur duyardım
    van depreminde ordaydım. Deprem günü hava kararmaya başlayınca ara caddelere giremez olduk. Cam kırılma sesleri geliyordu. Evlere giriliyordu. Bildiğin çete gibi mahallelerde gezenler türedi hemen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt
    Öyle bir durum olmaz.
    En fazla dükkanlardan gıda yağmalanır.
    İnsanları gasp etmek vb. olmaz bu topraklarda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam
    Olası yıkılmalar, örnekler genelde hep 3-5 katlı binalar için veriliyor.

    10 katlı bir binanın içinde 7. kattayım , gerçekten yüksek sağlam bir eşyanın dibinde yaşam üçgeni muhabbetine girmeye gerek var mı?
    10 katlı bina, 3 katlı olsa anlarım, bi yeri gitse heryeri inmeyecek mi o kadar yüksek olunca
  • Deprem konuları baydı artık. Er ya da geç olacak işte. Soğukkanlı olup hayatın her anında tetikte olun, akıllıca davranmak hayatta kalma şansınızı artırabilir. Evlerinizde mümkünse inşaatlarda kullanılan baretlerden bulundurun. Onun dışında çokta fazla yapabileceğimiz bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lagun@

    Eski binamızı yıkıp yenisini kendimiz yaptık. Yapı denetim firmasının her beton öncesi demir bağlayan ustayla beraber bütün sistemi gezip bazen ek işler yaptırdığına şahit oldum.

    Başka inşaatlarda rastladığımız alt kısmı iyi dolmamış kolon kalıplarına önlem olarak kolonlara daha minik çakılları içeren özel bir beton aldık her seferinde.

    En üst katta oturacağım ve dubleks alana sahip olacağım ve burada da yükseklik sorunu olacağından kendi dairemi asmolen denen gizli kirişlerle donatıp perde betonu çatı piyesine avantaj sağlayacak şekilde alçak döktürmek istedim hiç tahmin etmediğim bir tepki gördüm yapı denetim firmasından. Yine de beni kırmayıp çatı omurgasını istediğim 15 cm esneklikte bağladılar ama statik açıdan bir cm bile bozmadık planı.

    Bütün bunları neden anlattım tamam biz de biraz özen gösterdik ama denetim firmalarının hepsi böyle çalışır mı bilmiyorum ama beni çok şaşırttığını söyleyebilirim.

    Tabi biz bu kadar özen gösterdik göstermesine de maalesef bitişik nizam 12 bina kolkolayız sokakta üstelik bir tarafım 90 larda yapılmış 6 katlı bizimki 4 katlı. Benim de içim çok rahat değil açıkçası.

    Kendime göre bir önlem aldım merdiven boşluğunu kotun üst tarafına yaptırdım burayı biraz dar tuttum özel imalat bir çelik kapı yaptırdım bina zarar görse bile merdiven kulesinin ayakta kalacağını düşünüyorum herkes damacana suyunu orada tutuyor. Bu kısma sığınmayı herkese öğrettim artık kısmet geri kalanı. Depremden kaçıp başka sebeplerle yıkılan binalarda ölen çok kişi oldu biraz da şans lazım.
    hocam maliyeti ne oldu bu işin ?




  • Büyük deprem 2020 temmuz ayında olacak ona göre gerekli önleminizi alınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmara'da olacak deprem ve istanbul'a etkisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 99 depremine ranzanin 2. katinda yakalanmis biri olarak ozetliyorum.
    - Ayakta bile duramassiniz, kacmayi denemeyin hedef kucultup yatin. Uykuda yakalanmisligin sasginligi ile ranzamdan inemedim ben.
    -Deprme bitince onunuze ozellikle merdivenleri kontrol ederek acik bir alana gidin. Hayatta kalmayi basardiysaniz,
    -Hemen uzak civarda ki akrabalarinizin yanina gidin ve 1-2 ay orada yasayin.
    Allah gostermesin.Amin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anubisin_Ruhu -- 30 Eylül 2019; 14:14:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hashus1099 kullanıcısına yanıt
    bunun Avrupa yakası için olanı varsa paylaşabilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.