Şimdi Ara

Marmara'da olacak deprem ve istanbul'a etkisi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
33
Favori
53.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
369 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Noktasından virgülüne kadar dikkatle okunması gereken yazı emeğinize sağlık teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yazınızı noktasına kadar okudum ve bilgilendim bunun için teşekkür ederim. 99 depremini atlatmış taşıyıcı kolonlarda çatlak dahi olmayan 25-30 yıllık bir bina bu beklenen büyük depremi de atlatabilir mi? Elbette görmeden, test edilmeden bir şey denilmez ama tahminen görüşünüzü merak ediyorum. Gözle bakılınca bize hiçbir şey yok bizlere sağlam geliyor ama en kısa sürede sağlamlık testi yaptırmayı düşünüyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cant Let Go

    Hocam yazınızı noktasına kadar okudum ve bilgilendim bunun için teşekkür ederim. 99 depremini atlatmış taşıyıcı kolonlarda çatlak dahi olmayan 25-30 yıllık bir bina bu beklenen büyük depremi de atlatabilir mi? Elbette görmeden, test edilmeden bir şey denilmez ama tahminen görüşünüzü merak ediyorum. Gözle bakılınca bize hiçbir şey yok bizlere sağlam geliyor ama en kısa sürede sağlamlık testi yaptırmayı düşünüyoruz.
    nasıl atlatmış peki depremi?
    kayda değer bir yük almamışsa (ki deprem aslında uzakta oldu ve hasar verecek frekans içeriği doğal olarak istanbul'da kaybolmuştu), hasar almaması zaten normal, olumlu bir şey olarak düşünmeye gerek yok.

    hasar aldı da siz fark etmeden sıvanıp geçmiş olabilir mi? bu kötüye işarettir.

    olacak deprem, gölcük'ün istanbul'a etkisinden muazzam derecede farklı olacaktır.
    ayasofya'yı yıkan 500 yılda bir gelen büyük depremin tekrarı olacak bu. bunu farketmek gerek aslında.

    her zaman şunu söylüyorum, 2000 öncesi binalar çoğunlukla sıkıntılıdır ancak gölcük'te fay hattının üstünde olup yıkılmayan binalar da vardı, her eski bina kötü diye bir şey yok. 2000 sonrası binalar için istatistiksel olarak çok daha iyi konuşabiliyoruz ancak bu demek değildir ki kaçak hiçbir iş yapılmamıştır. her 2000 sonrası bina da iyi mühenislik hizmeti almış değildir.

    bu sebeple olabildiğince şüpheci olmak lazım.

    binanızı bu işlerle uğraşan yetkili bir laboratuvara inceletin derim.




  • yigenim bizim bina yedi birşey olmaz diyeni duydum. iyi bir depremde istanbul dümdüz olur kısacası bu abimizin demesine göre
  • hashus1099 kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim bina 50 yillik nerdeyse. Ufak tuglalar ile yapilmis. Dedem zamanında yaptirirken her gun iscilerin basindan ayrılmazmis.o tur islerden anliyordu. Zemin kat dahil 4 katlı bina. Zemin kat dukkan. Ama bina yığma bina. Yığma binalar depreme karsi daha dayanıklı falan yaziyordu bir kaç sitede okudum. Sizin gorusunuz nedir. Bayrampaşad da oturuyorum bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twinzz -- 29 Eylül 2019; 22:46:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazının tamamını okudum, elbette anlamadığım terimler var. Ben Toki’de oturuyorum, 2009 yapımı. Toki inşaatlarıyla ilgili bilginiz var mı ? Devlet olduğu için güvenmeli miyim, yoksa tam tersi devlet olduğu için güvenmemeli miyim ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bizim bina 2001 yapımı.Beylikdüzünde bir sitede oturuyorum.Binanın altında raylı sistem varmış ne oluyor bu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu deprem fobisini atamıyorum sürekli deprem aklımda. Gece uyuyamıyorum çıldıracağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes sormuş madem ben de sorayım,içim hiç rahat değil çünkü.20 senelik kendimiz yaptırdığımız bir binada oturuyoruz,yapılır yapılmaz 99 depremini atlattı bina.Hiç çatlak falan o zamanlarda da olmamıştı şuanda da yok,kolonlar ve kirişler sağlam yani.Duvarların bazılarında sıva çatlakları var çok ince.Benim korkmamın sebebi,binada birçok çıkma var,balkonlar dahil.3-4 tane çıkma var yani.Yarım kat çıkma var,1 odalık.Binanın zemininde hazır beton kullandık,kolon demirlerinin hepsi birbirine bağlandı vs gerekli çoğu yönetmeliğe uyduk zeminde.Lakin zemin sulu toprak,oldukça yumuşak bir zeminde bina ne yazık ki,doldurma zemin değil.Binada dere kumu kullanıldı arıtılmış.İşte beni korkutan kısım tam da bu.Zemin gerçekten çok ehemmiyet taşıyor mu ? Kaderden kaçılmaz lakin ben alabileceğim tüm önlemleri alarak kadere teslim olmak istiyorum.Ne önerirsiniz,evde sizce acilen yapılması gereken bir iş var mıdır ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeolog.

    Bu sabah yalova da hareketlendi, iki uçtan kırılırsa 2dk sürecek bir 7.6'lıktan bahsediyorlar.
    2 dakika sürecek bir depremde hiçbir şey kalmaz o nedenle korkmayın :)

    ben çok abartılı buluyorum bu kadar süreyi
    yanlış hatırlamıyorsam Yalova depremi 7.4 oldu ve 45 saniye kadar sürdü ,ki bu süreyi dahi çoğu kişi kabul etmiyor ,daha kısaydı deniliyor
    belki Yalova da olan gerçekten kısa olabilir ama diğer yakın yerlerde hissedilen 45 saniye kadar sürdüğünü iddia ederim ,hatta deprem 1 tane değil 2 taneydi (biri bitmeye yakınken diğeri başladı)

    misal önce bina ileri geri hareket ederken ,2.si başladığı ilk anlar çalkalama oldu ama sonrasında sağa sola sallanmaya başladı
    o zamanlar açıklama yapan bazı kişiler ,yıkmak için her şeyi yaptı sözünü kullanmışlardı

    ve her zaman söylediğim gibi ,korkuyla yaşanmaz ,korku depremden beterdir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3ABCEFCF5

    Arkadaşlar bizim bina 2001 yapımı.Beylikdüzünde bir sitede oturuyorum.Binanın altında raylı sistem varmış ne oluyor bu ?
    raylı sistem büyük avantaj ,ancak deprem esnasında çok fazla sallanır ,o nedenle üstünüze düşme imkanı olan maddeleri mutlaka sabitleyin
    tabi sadece raylı olması ile bitmiyor ,depreme dayanıklılık ölçüsü nedir ?
  • Bizimki 2012 yapımı çekmeköyde sağlamdır herhalde umarım :(
  • arkadaşlar bakın kolay değil biliyorum ama gereğinden çok fazla deprem konusunu takıntı yapmayın
    biz 99 depreminde çok fazla görüntü izledik ve o nedenle psikolojimiz bozuldu
    işin kötüsü bu psikoloji sonradan asla bir daha düzelmiyor

    20 yıldır ara sıra rüyamda hep deprem görüyorum (bilinç altıma yerleşmiş) ,ki aslında artık depremi çok umursamıyorum ama uyku olunca söz dinlemiyor :)

    depreme hazırlık yapılır ama biz hazırlanmak yerine korkmayı yeğledik (millet olarak) ,depreme hazırlık ise sağlam bina yapmak ve sağlam binada oturmakla olur ,bunun dışında elimizde olan pek bir şey yok gibi ,çünkü nerede ve ne zaman yakalanacağımızı bilmiyoruz
  • Muazzam bir yazı. Baştan sona nefessiz okudum. Sağolun bilgilendirme için

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu depremin çevre illere etkisi nasıl olacak sizce hocam?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • artçılar iyice sönümlendi gibi...
  • Takipteyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam bende. Evin içerisindeyken o şiddetli sallanma halini, yıkılmış binaları, harabeleri, enkazları, ailemi ve sonra olacakları düşününce işin içinden çıkamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt
    Hangi tokiler acaba cok merak ettim nerde yasıyorsunuz
    Benim oturdugumda 2009 toki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.