Şimdi Ara

Marmara'da olacak deprem ve istanbul'a etkisi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
33
Favori
53.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
369 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • up up
  • Mühendisler odası diye bir yerlerden garip garip konuşuyorlar. Bu monşerlerin laflarına kulak asmayın, viski içip ahkam kesiyorlar.

    Elbetteki herşey olacağına varır. İman sahiplerinin hiç endişeleneceği bir durum yok. Sallanıyor ve ölüyorsunuz, siz yeterki teslim olun, cennet sizin için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 milyon ölü bu rakama yakın yaralı Türkiye ekonomisinin en az 20-25 yıl geri gitmesi fazla düşünmeye gerek yok bence ALLAH korusunda olmasın ama zor
  • Elinize sağlık
  • paylaştığım linkleri okuyan oldu mu?
  • habbitt kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 17:57:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerle bir olan şehirde insan kalmıyacak diri diri gömülcez. Etkisini sağ kalan az bir kitle görür. Allahım nolur böyle olmasın diye dua etmekten başka çaremiz yok, yetkili kimseler bunun önlemini almayacak çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 99 depreminde İstanbul / Esenkent bölgesinde yaşıyordum ve 9 yaşındaydım. Çok iyi hatırlıyorum , o gün içerisinde özellikle akşam haberlerinde deprem olacağını söylemişlerdi. Ailem balkonda misafirlerle ilgilenirken yalnızca ben izliyordum ve kendilerine gidip deprem olacak dediğimde çocuk olduğum için dinlememişlerdi. Sonrasında da zaten aynı gece deprem oldu. 2 katlı evden çıkmak çok zordu. Uykuda yakalanmıştık. Bir deprem çocuğu olarak size şunu söyleyebilirim , Allah göstermesin yine de deprem anında binadan çıkmaya çalışmayın. Eviniz merdiven boşluğundan daha güvenli bunu unutmayın. Burada hedef sizsiniz. Hedefi küçültün. Özellikle cam kenarında olmayan bir yere yatağınızın çekin ve o anda yatağın yanında sırtınızı yatağa yaslayarak cenin pozisyonunda küçülün. Yanınızda mutlaka çanta ve içinde birkaç yiyecek vs olsun. Her ihtimali düşünün hatta Allah fırsat vermesin en kötüsünü binanın üzerinize çöktüğünü düşünün. Doğru pozisyon , başucunuzdaki için yiyecek dolu çanta , sizi kurtarılana kadar hayatta tutar.

    99 depreminde merdiven boşluğunda ölen olduğu kadar , enkazda açlıktan susuzluktan ölenler de olduğunu unutmayın.

    Doğal afet anında herkes tek başınadır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elamdanbinmahrum

    99 depreminde İstanbul / Esenkent bölgesinde yaşıyordum ve 9 yaşındaydım. Çok iyi hatırlıyorum , o gün içerisinde özellikle akşam haberlerinde deprem olacağını söylemişlerdi. Ailem balkonda misafirlerle ilgilenirken yalnızca ben izliyordum ve kendilerine gidip deprem olacak dediğimde çocuk olduğum için dinlememişlerdi. Sonrasında da zaten aynı gece deprem oldu. 2 katlı evden çıkmak çok zordu. Uykuda yakalanmıştık. Bir deprem çocuğu olarak size şunu söyleyebilirim , Allah göstermesin yine de deprem anında binadan çıkmaya çalışmayın. Eviniz merdiven boşluğundan daha güvenli bunu unutmayın. Burada hedef sizsiniz. Hedefi küçültün. Özellikle cam kenarında olmayan bir yere yatağınızın çekin ve o anda yatağın yanında sırtınızı yatağa yaslayarak cenin pozisyonunda küçülün. Yanınızda mutlaka çanta ve içinde birkaç yiyecek vs olsun. Her ihtimali düşünün hatta Allah fırsat vermesin en kötüsünü binanın üzerinize çöktüğünü düşünün. Doğru pozisyon , başucunuzdaki için yiyecek dolu çanta , sizi kurtarılana kadar hayatta tutar.

    99 depreminde merdiven boşluğunda ölen olduğu kadar , enkazda açlıktan susuzluktan ölenler de olduğunu unutmayın.

    Doğal afet anında herkes tek başınadır.
    dostum iyi hatırlayamıyor olabilirsin, hiçbir yetkili ya da bilim insanı akşam deprem olacağını söylemez. kimse de depremin ne zaman olacağını bilemez. kimse böyle söylemlere prim vermesin bundan sonra da, "akşam deprem olacakmış, yetkililer saklıyormuş" gibi palavralara inanmayın.

    özellikle 99 depremiyle ilgili milyonlarca safsata var onlara da inanmayın. yok haarp açılmış yok israil denizaltısı fayı bombalamış.




  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt
    İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.
    İlk on saniye içinde çıkabiliyorsanız, (yani giriş katta oturuyorsanız) kesinlikle binadan çıkın diyolar.
    Ben kronometre tuttum koşa koşa binadan çıktım ve on saniye sürdü.
    Not: bu söylediklerim sadece giriş katta oturanlar için geçerli, diğerleri için cevapladığım arkadaşın söyledikleri geçerli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o tarihe kadar marmarada yaşayan insanlar deprem ne tam onu bilmiyordu zaten 1960 lardan beri pasif donemdeydi çünkü marmara bazı insanlar bomba cephane patladı herhalde diye dışarı çıktı çevremde...haberlerde deprem ne gezer..
    1999 depremi normal kaf depremi gibi çat diye geldi oncusu filan yok...

    büyüklüğünü bile çözene kadar net haftalaar geçti zaten ilk büyüklüğü 6.6 mag olarak duyuruldu o derece geriydik...bu depremin gerçek büyüklüğüde 7.6-7.8 arasıdır 7.4 den sonrası ohal kapsamına girdiği için 7.4 mag diye yutturdular...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Eylül 2019; 16:4:8 >




  • Elinize sağlık hocam çok uzun yazı bazı teknik konular sıkmaya başlıyorken silgi-duvar benzetmesi gibi olayı kolayca kavramamızı sağlamışsınız. Komple okudum yararlı bir yazı. sanırım özet olarak yine depremi önceden kestiremediğimiz ve eski binalar için acil muayene ve tedavilere başlanması gerektiği.
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Valla ben 15 yaşındaydım 99 depreminde sesleri duyunca savaş çıktı sandım daha önce deprem yaşamadığım için sallanmaya başlayınca ayıktım mevzuyu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son 16:43 3.5 luk deprem istanbul tarafına(selimpaşa) en yakın ve en büyük deprem ve anafayda...kumburgaz fayına doğru kıpraşma var....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Eylül 2019; 18:33:10 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    3-4 gündür aklımı almıştı az önce haritada ağustos ayının depremlerini görünce biraz olsun rahatladım.

    http://udim.koeri.boun.edu.tr/zeqmap/osmap.asp

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmehcik_71

    3-4 gündür aklımı almıştı az önce haritada ağustos ayının depremlerini görünce biraz olsun rahatladım.

    http://udim.koeri.boun.edu.tr/zeqmap/osmap.asp
    o bolgede 15 senedir bir aktivite yok kilitli deniyordu zaten küçük depremler bile yoktu...
    o dediğin işin doğası zaten türkiye deprem ülkesi ayda 100 ce deprem olur...
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Öyle diyolar ama 2017 - 2018’de 5.7 olmasa bile 3M üzeri depremler olmuş. 2017-10 “3.6M”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmehcik_71 -- 30 Eylül 2019; 18:41:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Maalesef onu bilmiyorum :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    son 16:43 3.5 luk deprem istanbul tarafına(selimpaşa) en yakın ve en büyük deprem ve anafayda...kumburgaz fayına doğru kıpraşma var....
    tam olarak o fayda sayılmaz asılnda, faya açılı küçük faylarda gözüküyor depremlerin çoğu. mevcuttaki fay haritaları çok yetersiz, o yüzden çoğu deprem herhangi bir fayda gözükmüyor.
  • hashus1099 kullanıcısına yanıt
    hocam birde ben şunu çözemiyorum bazı proflar arada bariyer var orası düz ova değil kıvırılıyor dağ var bariyer var gibi birşey soyluyor hani parçalı kırılcak gibisinden yerin 7-15 km derininde dağ ne gezer ova ne gezer? bunun mantiki açıklaması nedir?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.