Şimdi Ara

Manuel Araba işkence değil mi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
0
Favori
12.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Manuel kullanmayı ben de çok seviyorum fakat günlük araba için eğer büyük şehirde yaşıyorsanız otomatik muhteşem bir şey. İstanbul'da Kağıthane semtinde yaşıyordum, herhangi bir yere giderken sürekli yokuş yukarı trafiğin içindesin çok keyif kaçırıyor mesela. İzmir'de manuel kullanırken pek sıkıntı yaşamıyorum ama.
  • Cokda buyuk bi dert degil acikcasi butce meselesi sirf usenip debriyaja basmayacam diye verecek param yok alisiyosun biyerden sonra.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik arabaya yavaş yavaş da olsa alışıyor biri olarak bana da işkenceli geliyor ne güzel otomatik varken
    Bırak arabayı o sürsün sen koltuğunda direksiyon tut yeter

• 2 aracim var biri manuel biri otomatik. Otomatigi suresim gelmiyor tad vermiyor bana.Manuel vites surunce arac surdugumu anliyorum tercih meselesi birazda zevk meselesi tabi ama öle işkence olacak bi durum yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyazakbil

evet , doğru , haklısın ,

zaten

bu kadar basit şeyi yapamayanlar için otomatik şanzıman var .

birde bunlar otomatik vitesi değiştirirken , vitese bakarlar , her seferinde

20 senedir otomatik vites kullanır , vitesi n den d ye alırken vitese bakar , çok kolay der . kolay tabii ki hemde çok kolay .
    Bunlarin bir de hidrolik ve elektrikli direksiyon kullananlari var. Soforum diye dolanirlar ortada.

• Manuel Araba kullanmayan arkadaşlar arabadan zevk alıyorum demesin
  • Uzun yıllar manuel kullanıp otomatiğe geçenler "bunca yıl amelelik yapmışım" diyor.
    Özel bir araç kullanılmıyorsa manuel gereksiz bence. Zaten o tür araçlara sahip olanların günlük kullandığı araçlarda otomatik. Ama bu işin hem bütçe hemde otomatik vitesten dolayı ağzı yanmış olanları var oda ayrı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazakbil

evet , doğru , haklısın ,

zaten

bu kadar basit şeyi yapamayanlar için otomatik şanzıman var .

birde bunlar otomatik vitesi değiştirirken , vitese bakarlar , her seferinde

20 senedir otomatik vites kullanır , vitesi n den d ye alırken vitese bakar , çok kolay der . kolay tabii ki hemde çok kolay .
    olay yapamamak değil burada ben yeri geldi manuel kamyonda sürdüm eski model doç 250 de sürdüm ama kendi aracım otomatik ve bi daha aldığım zaman otomatik alırım neden kendime eziyet edeyim kolayı varken
  • 10 senedir manuel kullanıyorum.
    Gerçekten bıktırdı artık.
    İstanbulda çekilmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

Mesela direksiyonlu araba da hayli zahmetli.

Sağa döneceksin , direksiyonu sağa çevir.
    Dönmeyi tamamladın tekrar topla.
    Olamaz yine dönüş var yine çevir.
    Offf yine toplamak gerekiyor bu direksiyonu.
    Bir de sinyal kolu var , neyse onu kullanmayın.
    Kfkgkgkfkfk

• Özel durumlar hariç hamallık bir olay. Özel durum nedir? Pistte falan kullanırken zevkli. Onda dahi zaman kazandırmıyor aksine kaybettiriyor. Yeni otomatik şanzımanlar ışık hızında vites atıyor. Vites Kaçırma, yanlış vitese atma gibi dertleri yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alışkanlıkla alakalı olabilir. otomatik araç simülasyon gibi geliyor. kendimi nfs'de zannedebiliyorum.
  • Trafik yoksa manuel zevk işi.
    Bi 3 gün otomatik araç kullandım, tadı falan kaçmıştı sürüşün benim için.

• istanbulda otomatik şart
  • Manuel savunanların "motorla bütünleşme" isteği olanları saymazsak (ki gerçekte bunlar %10 u geçmez) geri kalanlar fakirlikten manuel alıyor. Alırken pahalı, tamiri de pahalı diye otomatik almıyorlar. Yoksa manuel işkencesini çekmenin başka bir mantığı yok.

• Manuel eziyettir işkencedir bacak ağrısıdır imkani olan herkes otomatik alir çok net

• Belediye otobüsü bile otomatik şanzıman, bir zahmet benim kullandığım da otomatik olsun.

Manuel arabayı kapının önüne koymam.
  • öncelikle değil. hatta daha önce otomatik araba kullanmamışsanız hiç değil.

diğer taraftan insanların %99'u keyfinden manuel otomobil kullanmıyor. ikinci el araçlarda manuel olanlar hem daha ucuz hem de şanzımanın sorun çıkarma ihtimali neredeyse hiç yok. bugün bir dsg'nin tamir masrafı ya da değiştirilmesi türkiye gibi bir ülkede ciddi rakamlara ulaşabiliyor.

manuel corsa'm ve ben mutluyuz. gözül ister ki f kasa otomatik alayım ama hayat şartları.
  • Uzun yıllar manuel araba kullandım. Şu an Manuel araba duruyor, bir de otomatik Cruze var. Otomatik vites harika bir şey.

Bundan sonra bir daha kolay kolay manuel araba almam.

• Bende piyasa değerini koruması açısından otomatiğe döndüm ama otomatik araba biraz sınıfsal bundan 15 yıl önce zenginler BMW ,Mercedes otomatik keyfini sürerken bizler için çok yakar az gider sorun çıkartırsa ocağına incir ağacı diken korkulan bir nesneydi .Şimdi teknoloji ile çok yakması ve az gitmesi giderildi ama arıza oranı ve masrafları yine de insanları korkutabiliyor.Yine de manuellerin ikinci el eğerini koruması gittikce zorlaştığından herkes mecburen otomatiğe dönecek gibi .

Öbür tarafta sıkışık trafikte dur kalkta manuelin keyfi olmaz ama akıcı trafikte turbo benzinli güçlü motorlu elektronik debriyajlı arabalar gerçekten de keyifli .Yine çift kavramalı turbo arabalarda çok seri keyifli ama yokuşlardaki kararsızlıkları ,hemen düşük hızda vites yükseltmeleri gibi tam kontrolü size hiç bir zaman vermiyor .Siz biraz ona uyarsanız keyif alıyorsunuz.Diğer tarafta manuel de kontrol daha fazla sizde .

Bir diğer konuda rahatlık ve konforun çağımızda abartılması gerçekten rahat konforluk güzel bir şey ama insanın isteklerini arzularını sınırlamazsa ve kontrol altına almazsa yıkıma gittiğide bir gerçek .Örneğin spor yapmakta işkence ama yapmasanız da şişman sağlıksız oluyorsunuz .Öbür taraftan yemek içmek de çok keyifli ama onda da kendinizi sınırlamazsanız sonunuz yıkım .
    Kısacası vites değiştirmeyi işkence görenlerin hayata bakış acılarını değiştirmelerini önerebilirim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafan -- 6 Haziran 2020; 14:7:20 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.