Şimdi Ara

Manuel Araba işkence değil mi ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
0
Favori
12.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomatik isteriz ama sorun çıkarırsa altından kalkamamak korkutuyor. Ekonomik şartlara göre araba bile lüks.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neymiş bu İstanbul vb büyük şehirler. Manuel araç kullanmak trafik yüzünden haram gibi. Bizim bu anadolu şehirlerinde istediğinizi kullanabilirsiniz. Hiçbiri yormaz ve üzmez. DSG bile burda strese girmiyor ki bozulsun.
  • Otomatik almak isteriz kardeş de

ya masraf çıkarırsa ne yapacaz ? nasıl karşılıcaz .
  • Manuel arabayla aşk yaşayanlar otomatik arabanın fiyatı düşse arkasına bakmadan otomatik araba alacak..

• Valla benimki manuel ama otomatik olsa seve seve kullanırdım. Ne uğraşıcam manuelle cidden eziyet. yalandan manuelle aşk yaşamaya gerek yok. doğruya doğru.
  • Belli ki siz hiç traktör kullanmamışsınız.İnsanoğlu hayatının bazı kesitlerindw bir şeyleri yaşamazsa bir takım şeylerin kıymetini bilmiyor.Traktörlerin bir debriyaj ve freni var ki durdurmak için kuvvetimiz düşsün diye ayağa kalkardık.O hidrolik olmayan traktörlerin bir direksiyonu var ki tamamen kol gücüyle iki kolunla çevirirsin.Çevirebilmek için ayağa bile kalkman gerekebilir.Zaten çift süterken teker boşluğa gelde kolunu bile kırabilir.Vitesler o kadar kemikli ki bazen iki elinle ancak gücün yeter.Tek yumuşak sayılacak yeri gaz pedalı galiba.Çukurlu yollara süratli girersen kırat gibi sırtından seni atabilir😂Günümüz otomobilleri büyük nimet.Kıymetini bilmiyoruz sadece.

• Merak etmeyin ilerde otonom araçlar çıkacak ne manueliniz olacak ne de otomatiğiniz..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hem otomatik hem manuel kullandım. Şu an manuel kullanıyorum, bence eziyet değil. Ha 40 50 yaşımdan sonra belki eziyet haline gelir

• Araba almak işkence değil mi? 1 kendine, 1,5 bankaya, 2 devlete alıyorsun. 1,5 derken bankanın faizini de hesaba kattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 8 Haziran 2020; 3:51:29 >
  • akyurt kullanıcısına yanıt
    Onları almaya büyük bir kesimin durumu yetmez. Elektrikli, otonom falan zengin oyuncakları. Gerçi dizel ve benzinli de yavaş yavaş öyle oluyor.

• sidik yarıştırmayı bırakın artık yıl olmuş 2020.

A boktasından B noktası güvenli bir şekilde gitmeyi hedefliyorsunuz alt tarafı. fazla anlam yüklemeyin şu arabalara.
  • 50 beygirlik benzinli atmosferik aracımla pek işkence değil, çünkü çoğunlukla motosiklet kullanıyorum. Ancak imkanım olsaydı en azından 100 beygir üzeri otomatik vites bir arabam olsun isterdim.
  • Debriyaj yapıp vites değiştirmek düşününce ve yazınca zor bir iş gibi görünsede aslında bu işi omuriliğimiz ezberöediği için farkında bile olmadan yapıyoruz. Konuşurken aynı zamanda bisiklet sürebilmek gibi. Otomatikçinin omuriliği bunu unuttuğu için ilk seferde afallıyor sonra ne lanet bişeymiş bu diyor. Manuelcide otomatiğe geçince omirilik bu bilgiyi kullanmadığı için tabi daha rahatlıyor.
    Hatta manuelci alışık olmadığı debriyaj kavramasına geçince bile afallıyor. Çünkü omiriliğimiz acemilik yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 8 Haziran 2020; 9:43:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

Araba almak işkence değil mi? 1 kendine, 1,5 bankaya, 2 devlete alıyorsun. 1,5 derken bankanın faizini de hesaba kattım.
    otobüs ve taksicilerden iyidir hocam
  • 2016'da 0 km corolla aldım, millet otomatik alma başın yanar vs. vs. dedi durdu. Bende onları dinledim manuel aldım artık iş saatlerinde gına geliyor manuelden. Keşke otomatik alaydım diyorum. (12 yıldır manuel kullanıyorum)
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Tabikide muhim bir iş sen yapamiyorda sikayet ediyosan yapabilen muhim bir yapiyodur. Nerdeyse 30 senedir arac kullanirim manuel kullanmayi seviyorum.

• İstanbul trafiğinde 5k mesafeyi 2 satte gelmemişler anlayamaz. DSG olsun eve varınca patlasın razıyım diye bir ara bağırmışım herkes bana bakıyor camlar açıktı.
  • 3 4 5 zor gelmiyor da evet 1. viteste dur kalk işkence doğrudur

• by_chiko kullanıcısına yanıt
    Seviyorsan mühim bir iş yapmıyorsun.

Debriyaja basıp vites değiştirmek mühim iş hahaha.

Motorlu taşıtlardan önce kağnı vardı onların yaptığı da senden mühim.
  • Adamlar ISS e bile otomatik bağlanıyor Biz hala Manuel kullanınca kendimizi lord sanıyoruz

Kolayı sunulmuş. Niye zorunu seçip kendime eziyet edeyim?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.