Merhaba,
Elimde bulunan ve artık küçük gelen Mini Cooper Dizel aracımı yenilemek istiyorum. Araçtan çok memnunum aslında ama artık konforsuz gelmeye başladı.
Şuan elimde benzinli, elektrikli araçlarım var fakat iş amaçlı şehirdışı seyahatlerimde kullanmak üzere bir dizel arayışım var. Aynı şekilde günlük de kullanacağız, iş yerine git gel 120-130 km yapıyor yaklaşık. Genelde bu rota için elektrikliyi kullanıyorum ama bazen başka araca da ihtiyaç oluyor.
Kısacası sedan veya SUV, model yılı çok fark etmeyen bir dizel araç arıyorum. Temel isteğim binilebilir bir araç olması, yıllık 30.000 km kullanırım yaklaşık olarak. Premium markalara bakabiliriz. Benim aklıma gelen araçlar ise şu şekilde;
2020 Superb 1.6 tdi
2019-2020 Audi A3 Sedan 1.6 tdi (Yaklaşık 2 yıla yakın kullandım 2014 model olanını)
Ofis için bilgisayar tavsiyesi
Merhaba,
Yalnızca ofiste kullanmak üzere bir sistem almak istiyorum. Ekran kartına ihtiyacım yok. Bilgisayarı çift monitör olarak kullanıyoruz, yalnızca Netsis ve Matriks gibi bir borsa terminali çalışıyor. Sanırım güncel durumda tek tek parça almak daha maliyetli.
Şu sistemi almam sizce mantıklı olur mu? Bütçesi çok fark etmez açıkcası ama çok fazla olmasına da gerek yok gibi.
Merhabalar,
Halihazırda 2015 Mini Cooper dizel ve 2017 5.20i kullanıcısıyım. İzmir'de ikamet ediyorum ve günlük yaklaşık 120 km araç kullanıyorum işe git-gel yapmak için. Mini yakıt olarak çok üzmüyor olsa da yanına bir tane denemelik elektrikli araç koymak istiyorum. Günlük kullanımda Zoe kullanıp, daha uzun yola çıktığımda diğer araçları kullanabilirim.
İş yerinde sanayi elektriğim var, şarj etme konusunda sıkıntı yaşamam tüm gün araç yatıyor zaten. Ayrıca maliyet olarak aracın yaktığını fark etmem mümkün değil.
Ne dersiniz, denemeye değer mi?
Edit: 19.07 tarihinde aracı 12.000 km'de ikinci el olarak satın aldım, sadece Bodrum'dan İzmir'e getirdim ve şehir içinde biraz kullandım. Şarj istasyonu siparişimi de dün verdim.
Şarj aletini ZES tercih ettim ve altyapısıyla birlikte 26 bin liraları bulacak gibi gözüküyor. Vestel kendi sitesinde ve çağrı merkezinde cihazı taksitli olarak daha pahalıya satıyor. ZES bayisi olan başka firmalardan teklif almanızda fayda var.
Cihazı satın aldıktan sonra size bir şartname atıyorlar, ona uygun tesisatı hazırlayıp Vestel servisini bekliyorsunuz. Benim altyapı hazıra yakınmış zaten (panomda kullanmadığım sigorta vs vardı) yalnızca kablo çekmesi kaldı.
Aracı yaklaşık 400-450 km kullanmışımdır, bence konforu ve yalıtımı gayet yerinde. Clio ile arasında çok fark yok. Multimedyası fena değil, dijital kadran oldukça yeterli. ECO modunda araç hiç çekilmiyor, ECO harici oldukça seri bence. Kullanmayı öğrenmek için biraz zaman lazım diye düşünüyorum, özellikle gazdan çektiğinizde geri doldurmak gerekiyor şarjını. Daha ileri tarihlerde tekrar eklemeler yaparım. Haftaya her gün Torbalı-Çeşme yapmayı düşünüyorum.
Sorularınız olursa seve seve cevaplamak isterim. Büyük ihtimalle 1-2 tane daha alacağım araçtan, şirket kullanımına uygun oldukça.
Edit (07.12.2023) : Araçla yaklaşık 15.000 km yaptım, bendeki kullanım ömrünün dolmasına yaklaşık 10 ay kaldı
Cidden aldığım fiyata göre harika bir araç, İzmir'de rezil bir trafik var zaten her gün. O yüzden sadece dur-kalk yapıyoruz ve sessizliği çok rahat oluyor. Aldığım günden beri yalnızca 2-3 kere dışarıda şarj ettim, onun dışında hep işyerimde kullanmaya devam ediyorum.
Server İşletim Sistemi Kurulabilecek Sistem Tavsiyesi
Merhabalar,
Yaklaşık 5-6 bilgisayarı bağlamak ve Netsis kullanmak üzere bir server almayı planlıyorum. Bu konuda yardım aldığımız kişiler 1000 dolarlık hazır sistemler yerine kendimiz daha güçlü cihazlar toplayabiliriz dediler. Sizce uygun mudur? Uygun ise nasıl bir sistem kurmalıyım?
Bütçe: 12 bin civarı ayırabilirim.
Peugeot 3008 mi Jeep Compass mi almalı?
Merhabalar,
Yaklaşık 1 yıl kadar kullanmayı düşündüğümüz geçiş aracı mantığıyla kullanabilceğimiz bir SUV arıyoruz. İlanlarda 2018 civarı dizel manuel olan Jeep Compass'ler ilgimizi çekti. Sonra bu fiyatlarda yine dizel otomatik 3008 bulabileceğimizi fark ettik. Açıkcası manuel veya otomatik olması çok fark etmiyor. Aracı her gün 120-130 km kullanıyor olacağız ve ara ara şehir dışı seyahatlerimiz oluyor. Kısaca özetlemek gerekirse aracın az yakıyor olması bizim için bir avantaj, benzer fiyatlara yine SUV tarzı araçlar varsa onları da değerlendirebiliriz. Araç değiştirmeyi sevdiğimiz için ikinci elde biraz hızlı olması da önemli olucaktır. Örnek ilanları ekledim;
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-jeep-2018-jeep-compass-931099265/detay
Yeşil Ekran Geldikten Sonra Sistemin Açılmaması
Merhabalar,
Elimde yaklaşık 7 yıllık bir sistem var. AMD 8320 ve Sapphire R9 280 ekran kartım var. Kardeşim oyun oynarken ekran yeşil olmuş ve sistem kitlenmiş. Ardından ben kasayı komple temizledim, sistemi çalıştırdım tüm sürücüleri DDU ile kaldırdım ve güncel sürümü kurdum. 1-2 gün sorunsuz kullandık fakat bugün tekrar oldu ve şu an sistem açılmıyor.
Sorunun ekran kartından olduğunu düşünüyorum, ayrıca dün fark ettim 2 fandan biri aktif çalışmıyor sistemde. Sizce kartı komple yaktık mı? Bir de garanti vs yok ama yaptırılabilecek bir şey mi? En dandik kartlar 2000 tl olmuş
Ofis kullanımına uygun sistem tavsiyesi
Merhabalar,
İş yerinde kullanmak üzere 2 adet bilgisayar almam gerekiyor. Bu bilgisayarlar sadece Netsis, Office gibi sıradan işleri yapacak. Güncel fiyatları pek bilmiyorum ama 2500-3000 TL'yi geçmeyi pek düşünmüyorum kasa başına. Aradığım tek kesin özellik ise 512 GB SSD olması. Böyle bir iş için nasıl bir sistem toplamalıyım?
Çok teşekkürler.
|
|
MSI Prestige kasalar alınır mı?
|
Son Giriş: 5 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17.460
İkinci El Bölümü Mesajları: 197
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 2.105)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.791 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
14 Yanıt
0