Şimdi Ara

Manuel Araba işkence değil mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
211
Cevap
0
Favori
12.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomatik araç kullandımı araba sürdüğümü hissedemiyorum. Birde bütçe olayı ve tamir parça olayıda beni manuele itiyor.
  • +Uygun bakım maliyeti, arızalanması durumunda uygun tamiri, performansı daha iyi hissettirmesi, fiyat olarak ucuz olması
    - biraz daha konfor olarak kötü olabilmesi ve vites değişimlerini hissettirmesi, ayrıca aynı aracın düz vites ve otomatigi arasındaki ciddi fiyat farkı

İstanbul da ya da benzeri aşırı kalabalık şehirlerde sehirici trafikle muhatap olmak zorunda iseniz ölüm tabi! İşin fiyat farkı kısmı ise kullanıcı zevki takdiri ile alakalı bir durum. Bu fiyat farkında değer diyen alır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeş biz araba sürüyoruz trafikte. Atari oynamıyoruz.

• Bunu yapamayan adam gitsin el arabası sürsün.

• İstanbul da akşam trafiği ve köprü trafiğinde işkence. Geri kalanında yine bi nebze rahatsın. Ama işe gidip gelirken falan kullanıyorsa ki kesin kullanıyordur otomatik daha mantıklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsi araçlarım hep otomatik vites, şirkette Manuel kullanıyorum. Sahaya çok fazla inmiyorum ama ne zaman o vitesi elimi atıp yeriyle oynasam kafamda need for speed şarkısı çalıyor. Ekonomiyi kenara bırakırsak, düz vites eğlencelidir. Sıkışık trafikte evet işkence. Benim gibi her gün bostancı-levemt trafiği çekiyorsanız.

Tokiiyooooo

• Otomatik iyidir
  • ben yıllardır otomatik kullanıyorum,hiçbiri manuelin yerini tutmadı daha,sonraki aracım kesinlikle dizel ve manuel olacak.zormuş kolaymış meselesi değil,zevk meselesi.

• Çubuk makarnayı nasıl yiyosunuz ya, bi makarna için o kadar cebelleşilir mi diyen arkadaşlarım var.

Tercih meselesi. Otomatik evet konforlu, daha pratik ama herşeyin artısı eksisi var. Neyi önceliklendirdiğine göre değişir.
  • İstanbul için kesinlikle otomatik araç tercih edilmeli (aracım manuel) keşke otomatik araç alsaydım dediğim oluyor. Ancak manuel aracın keyfini de otomatik araç veremiyor maalesef :)
  • Mesela direksiyonlu araba da hayli zahmetli.

Sağa döneceksin , direksiyonu sağa çevir.
    Dönmeyi tamamladın tekrar topla.
    Olamaz yine dönüş var yine çevir.
    Offf yine toplamak gerekiyor bu direksiyonu.
    Bir de sinyal kolu var , neyse onu kullanmayın.
  • Öyle tabi ki hatta eski çinde casusları konuşturmak için Manuel araba kullanıdırırlarmış tabi Manuel kullanmaya dayanamayan mahkumların çocuğu zindana bile ulaşamadan ölürlermiş

• yazık sakat galiba
  • Otomatik vitesin daha konforlu olduğu aşikar. Bütçe, imkan meselesi.
  • manuel vites benim için büyük bir zevk

keşke şimdiki aracımın manuel versiyonu olsaydıda manuel alabilseydim
  • Yeri gelince otomatik de işkenceye dönüşüyor. Dur kalk trafik yoksa işkence denemeyecek bir uğraş. Keyifli diyemem ama işkence demek de şımarıklık olur.
  • Vites yolları uzunsa çekilir dert değil. 4ten 5e atana kadar baya bir mesafe var. Sanki koltuktan inecekmişim gibi.
  • A noktasından b noktasına giderken hiç bir şey umrumda olmaz derseniz otomatik ama yeri gelir arabayı sürerim derseniz manuel bu dediğim sadece hızlı vites geçişi amacıyla değil dsg demeyin o yüzden, aracı tamamen siz yönetiyorsunuz manuel modda bile devri düşük diye vites düşürür otomatik şanzıman ya da sizin istediğiniz durumda vitesi değiştirmez manuel ise sizin aracı tanımanızı ve hakimiyeti artırmanızı sağlar. Ülkemizde otomatik vitesin tercihten ziyade lüks algılanması sebebi ile patladığına inanıyorum yurtdışında 520 ler 320 ler manuel olarakta alınabiliyor veya brz satılırken manuel ve otomatik fiyatı aynıydı. Otomatik vites tercihtir, lüks veya konfor değildir.

• Iskence evet 7 8 bin tl fiyat farkini verebilmek tam bir iskence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 5 Haziran 2020; 17:30:12 >
  • Sıkışık, kilit ve geçiş üstünlüğü gibi kuralların ağır aksak işlediği/işlemediği kaos trafiklerde ve dikkatinizi/enerjinizi debriyajdan çok trafiğe kanalize ettiğiniz ortamlarda manuelin işkence olduğu doğrudur. Ama otomatiğin de iyisi makbul tabi. Tercihen tam otomatik tork konvetörlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Haziran 2020; 18:30:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.