Şimdi Ara

İ7 6700K Bir Ay Kullanmadan Yandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
2.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşlemci Soğutucu: Akasa Nero 3 (32,96$)
    Anakart: Gigabyte Z170x-Gaming 7 (228,66$)
    Ekran Kartı: Gigabyte Gtx 560 Tİ (Elimde vardı)
    SSD: Samsung 750 EVO 250 GB (71,59$)
    Ram: Corsair 2x8 16GB 2666MHZ DDR4 (84,98$)
    Kasa: Aerocool Gt-s Black Edition (690TL)
    Aerocool 200mm Red LED Fan: (50TL)

Bilgisayar da Cubase, Adobe After Effects, Adobe Photoshop gibi programlar kullanıyorum genelde. Bir de olur da sıkılırsam kafa dağıtmak için Flat Out araba yarışı vardı. 15-20 gün kullandım bu sistemi (overclock yapmadan). Bir sabah bilgisayarı açtığımda Windows 8.1'in mavi ekranı ile karşılaştım. Ve masaüstüne bir daha erişebilme şansım olmadı. Bilgisayarı aldığım yere götürdüm sorun Anakartta garantiye gönderiyorum dedi hiç ihtimal vermedim kendimce Gigabyte anakart boru mu 1000 lira saydık üstelik. Daha sonra 1 ay bekledik gigabyte yetkilileri anakart sağlam Windows 10 kurun hatta demişler. Bilgisayarcı aradı beni kardeşim anakartta değilmiş sorun işlemcideymiş başka makinede denedim aynı sorunu verdi dedi ve sonuna da ekledi 20 yıllık bilgisayarcıyım böyle arıza görmedim diye. Anlayacağınız i7 6700k bozuldu millet sebebi nedir anlamadı kimse. Değişim olacakmış yenisi ile. Hatanın ekran görüntüsünü aşağıya koyuyorum. Bilgisayar açılırken anakartın isminin yazdığı ekranda donup kalıyor öylece.

HATA:
    Machine Check Exception ve Whea Uncorrectable Error Hatası

Fikir olması açısından buraya yazdım. Sorun hakkında bilgisi olanlar yazabilir.

İ7 6700K Bir Ay Kullanmadan Yandı

Edit: 24.11.2016
    İşlemci yenisi ile değişti şu an stabil bir şekilde çalışıyor sorunsuz. Böyle bir sorun oldu diye intel'i kötüleyecek değiliz. Belki de soğutucuyu takmaya çalışan eleman takamadı ve baskı uyguladı zamanla işlemci yandı vs vs. Zaten 20 gün kullanmadan yandı işlemci. Konu efsane olmuş, ilginizden dolayı teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tripmaker -- 14 Haziran 2019; 12:55:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam mahalle arası bilgisayarcılara güvenmeyin. Emin olun hiç bilgisi olmayan adam azıcık internette araştırma yapsa onlardan daha iyi teşhisler koyup daha iyi sonuçlar alır. Geçen Sata kablosuna ihtiyacım vardı, girdim evime yakın bi tanesine, adam bi bilgisayar tamir ediyor güya, elinde de sata kablosu. Dedim SATA kablosu var mı? Adam SATA kablosu ne diye soruyla karşılık verdi bana. Millette bilgisayarını bırakmış bu adama tamir etsin diye...
  • İşlemci bozuk olsa ekrana görüntü gelir mi ? Bence gelmez. Sorunu başka bi yerde arayın ve bios pilini çıkarıp sıfırlayın yada bios reset atın anakarttan.
  • Yazdıklarınızın hepsini denedim fakat sonuç aynıydı. Bilgisayarcı işlemciyi diğer pc lere takınca aynı hatayı aldığını ve sorunun işlemcide olduğunu söyledi. Anakartta garantiden yeni geldi zaten ve gigabyte sorun yok dedi.

https://forum.donanimhaber.com/yeni-haberlesme-forumu-kurallari--38099922
    ------------------------------------------------------------------------
    Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Bilemiyorum bilgisayarcının bana dediklerini yazdım ben de buraya hocam.

Başkaları korktuğunda aç gözlü ol.''
    Warren Buffet
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Öyle yaptık 10 güne yenisi gelirmiş. Fakat neden bozulduğu hakkında bilgi verilmemesi garip. Tekrar aynı sorunu yaşamamak için ne yapmam gerek bilmiyorum. Render'dan dolayı olabilir mi acaba

Daha Fazla Göster
  • Hocam anakart biosunu sıfırladın mi.Hatta bios pilini çıkarıp tekrar takin. Bana kalırsa büyük ihtimal bios la düzelir.

sağlam kaliteli soğutucu kullanılmalı zamanında bende 4790k benzer sorunları yaşamıştım işlemci soğutucu sıvı soğutma yaptım işlemcide rahatladı sıcaklıklarda düştü
  • işlemci bozuk olursa hayli hayli görüntü alırsınız, windows kurulumu bile yapar %99 larda sistem çakılabilir bazen kuruluma izin vermez soruna göre değişiyor anlayacağınız çok başımıza geldi zamanın da.

sizinkide bios ekranındayken çakılıyor normaldir.
    Apple Macbook Air 2020 M1 16GbRam 500Gb Nvme

AMD Ryzen 5 5500 // MSI B550 Gaming // 1x16Gb Kingston 3200Mhz // 500GB Kioxia Nvme // Sapphire RX6600 // Corsair Graphite 230T // 600W Zalman Psu
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

öyle sağlam güçlü işlemciye

sağlam kaliteli soğutucu kullanılmalı zamanında bende 4790k benzer sorunları yaşamıştım işlemci soğutucu sıvı soğutma yaptım işlemcide rahatladı sıcaklıklarda düştü

Hocam overclock yapmadığım için bu soğutucu yeter dedi bilgisayarcı. Ayrıca sıcaklık 40'ın altında oluyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tripmaker -- 6 Ekim 2016; 7:56:59 >

Orijinalden alıntı: Akay KLC

işlemci bozuk olursa hayli hayli görüntü alırsınız, windows kurulumu bile yapar %99 larda sistem çakılabilir bazen kuruluma izin vermez soruna göre değişiyor anlayacağınız çok başımıza geldi zamanın da.

sizinkide bios ekranındayken çakılıyor normaldir.

Aynen dediğiniz gibi bir sorun. Sistem kurmayı da denedim fakat aynı hatayı vermeye devam ettiğinden dolayı kurulum yapamadım.

Soğutucu mu değiştirilmeli diyorsunuz yani? Bu arada mobilden yazıyorum mesajları sanırım flood yaptım ben mesajlar birleştirilir sandım ama birleşmiyor galiba yönetici biri yardımcı olabilir mi? Etiketlerseniz sevinirim

• Hocam mahalle arası bilgisayarcılara güvenmeyin. Emin olun hiç bilgisi olmayan adam azıcık internette araştırma yapsa onlardan daha iyi teşhisler koyup daha iyi sonuçlar alır. Geçen Sata kablosuna ihtiyacım vardı, girdim evime yakın bi tanesine, adam bi bilgisayar tamir ediyor güya, elinde de sata kablosu. Dedim SATA kablosu var mı? Adam SATA kablosu ne diye soruyla karşılık verdi bana. Millette bilgisayarını bırakmış bu adama tamir etsin diye...
    İşlemci : i9-9900K | Ekran Kartı : Palit RTX 3080 OC Gamepro | Monitör : Samsung Odyssey G9 49' - Xiaomi 34' Ultrawide | Anakart : Asus Rog Maximus X Hero | Ram : Gskill Trident Z 32 gb(2x16GB) 3600 MHZ CL16 | SSD : Samsung 970 Evo 250 GB - Samsung 860 Evo 1 TB - Samsung 860 Evo 500 GB | Kasa : Phanteks Evolv ATX | Sıvı Soğutma : NZXT Kraken X62 | PSU : Corsair HX1000i 80+ Platinium | Kulaklık : Logitech G635 Dolby 7.1 | Klavye : Asus ROG Claymore | Mouse : Logitech G900 - Logitech G502 |
  • tripmaker kullanıcısına yanıt
    Bişey demek zor işlemciyi alıp bi bakman lazım eğrilik gözle görülüyor böyle bi durumsa daha hafif bir soğutucu kullanılmalı zalman cnps10x kullandım ben i7 6700e bi sorun olmadı

AMD Ryzen 5 5500 // MSI B550 Gaming // 1x16Gb Kingston 3200Mhz // 500GB Kioxia Nvme // Sapphire RX6600 // Corsair Graphite 230T // 600W Zalman Psu
  • %1 bozulma ihtihmali size denk gelmiş işlemciş valla bi cuval işlemci var eski yerde tekme atıp kenara atıyorum çalısıyor 6700k nın ilk kurbanı sensin galiba kötü bir durum kul yapısı olabilir böle şeyler ama mavi ekran hatası ilginç işlemci çalışmıyorsa ekran gelmez yani görev yapamaz bu nası oluyor ekran açılıyor filan
    Yeni nesil işlemciye nesil arıza
    Yani eger işlemciyse ögrenmiş olduk konuyu paylaştıgın için teşekkürler eger net bir cevap gelirse paylaşmanı isterim iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omarom -- 6 Ekim 2016; 17:50:08 >

Orijinalden alıntı: berkbozkus

Hocam mahalle arası bilgisayarcılara güvenmeyin. Emin olun hiç bilgisi olmayan adam azıcık internette araştırma yapsa onlardan daha iyi teşhisler koyup daha iyi sonuçlar alır. Geçen Sata kablosuna ihtiyacım vardı, girdim evime yakın bi tanesine, adam bi bilgisayar tamir ediyor güya, elinde de sata kablosu. Dedim SATA kablosu var mı? Adam SATA kablosu ne diye soruyla karşılık verdi bana. Millette bilgisayarını bırakmış bu adama tamir etsin diye...

Adamın kişiliği esnaflığı on numara fakat bu seferlik nedense yanıldı. Aerocool predator kasa aldım geldi beğenmedim bir iki gün de kullandım hatta. Sonra adama ben bunu beğenmedim değişimini istiyorum başka bir kasa ile dedim ve adam gönderdi değişimini yaptılar benim de çok hoşuma gitmişti bu durum. Ve hep o bilgisayarcı ile iş yapmaya başlamıştım.

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz model de hemen hemen nero 3 ile aynı hocam.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.