Merhaba, yaptığım incelemeler sırasında Intel'in 13. ve 14. nesil işlemcilerinin neredeyse tümüyle ilgili güç ve sıcaklık kaynaklı hata mesajı alan, işlemcileri artık kullanılamaz duruma gelen kullanıcı mesajlarıyla karşılaştım. Bu beni oldukça mutsuz etti açıkçası intel'in Ultra 9 275HX serisine yöneleyim diye düşündüm ancak aynı sorunun bu işlemcilerde de oluşma ihtimali beni tedirgin etti. Sonuç olarak AMD'yi tercih etmeye karar verdim ancak Legion'da Ryzen 9 7945HX ve 8945HX içeren modelleri göremedim. Şu an Belçika'dayım ve online sitesinden araştırıyorum. AMD işlemcili Legion kullanan deneyimli kullanıcılar olarak bana ne önerebilirsiniz? Yoğun olarak laptopu bioinformatik analizlerde (büyük veri analizi) amaçlı kullanacağım. Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim. Yönümü AMD'ye çevirince Ryzen 9 9955HX3D, Ryzen 9 9955HX, Ryzen 9 8945HX ve Ryzen 9 7945HX işlemcileriyle birlikte HS serisinden de 7940HS, 7840HS işlemcileri araştırdım. Ancak Lenovo Legion almak istediğim için Belçika'da sadece Ryzen 7 260 işlemcili modelini bulabildim. Sonra bu işlemciyi araştırdım. Türkiye'de henüz olmadığını gördüm. Multithread - CPU Mark skoru 30502; Single Thread - CPU Mark skoru ise 3923. Yani 7940HS ve 7840HS'den daha iyi skorları var. Öyle ki sıralamada bu işlemcinin bir üstünde artık Intel ve AMD'nin HX serisi başlıyor. Batarya ömrü ve performans açısından oldukça iyi yorumlar yapılmış. AI desteği var; NPU TOPS değeri 16 TOPS ve toplam TOPS değeri 38. Tabiki 8 çekirdek 16 izlek barındırıyor. HX serisi kadar çekirdek ve izlek sayıları yüksek değil. Dahili GPU'su Radeon 780M Graphics. Fiyatı ise şöyle: €1,376.11 = 62.500 TL Tüm özellikleri ise aşağıda:
Özellikle bu işlemci uzun vadede işimi görür mü sizce? Yoksa farklı işlemcilerden önereceğiniz modeller var mı? Yanıtlarınız için teşekkürler. |
Bildirim