Şimdi Ara

LPG Yağlama Sistemi Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
3
Favori
65.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lpg'de subap sorunu yaşanan araçlarda yağlama sisteminin mutlaka takılması gerekildiği söyleniyor,BRC nin bazı servislerini arıyorum gerek yok diyor takmaya bazısıda takılması lazım diyor kime inanacağımı şaşırdım,konu hakkında kullaktan duyma bilgi deyilde gerçekten bu yağlama sistemi hakkında bilgisi olan arkadaş varsa bildiklerini bizimle paylaşırsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saruhan33 -- 8 Nisan 2012; 16:04:20 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG Yağlama Sistemi Hakkında Bilgi

LPG yağlama sistemi, LPG'li araçların motorlarının korunmasına yardımcı olan son derece önemli bir sistemdir. Bu sistem, motorun sürtünme ve aşınmaya karşı korunmasına yardımcı olarak hem performansını hem de kullanım ömrünü artırır.

Yağlı LPG Sistemi Nedir?

Yağlı LPG sistemi, LPG'nin motora girmeden önce yağ ile karıştırıldığı bir sistemdir. Yağ, LPG'nin yanması sırasında oluşan karbon birikintilerini azaltmaya yardımcı olur ve motorun daha temiz ve verimli çalışmasını sağlar.

Yağlı Sistem LPG'nin Avantajları

• Motorun sürtünme ve aşınmasını azaltır.
    • Karbon birikintilerinin oluşumunu engeller.
    • Motor performansını artırır.
    • Motor kullanım ömrünü uzatır.

Landİrenzo Yağlı Sistem LPG Nedir?

Landİrenzo, yağlı LPG sistemleri üreten ünlü bir markadır. Landİrenzo yağlı sistem LPG'leri, yüksek kaliteleri ve güvenilirlikleriyle bilinir. Bu sistemler, motorunuzun optimum performansla çalışmasını sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır.

LPG Yağı Biterse Ne Olur?

LPG yağı biterse, motorun sürtünme ve aşınması artabilir. Bu durum, motor performansının düşmesine, karbon birikintilerinin artmasına ve hatta motorun hasar görmesine neden olabilir. Bu nedenle, LPG yağının düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi çok önemlidir.

Sonuç olarak, LPG yağlama sistemi, LPG'li araçların motorlarının korunması için hayati bir sistemdir. Yağlı LPG sistemleri, sürtünmeyi azaltarak, karbon birikintilerini engelleyerek ve motor performansını artırarak motorunuzun uzun ömürlü ve verimli çalışmasını sağlar. Landİrenzo yağlı sistem LPG'leri, bu alanda yüksek kalitede ve güvenilir çözümler sunan önde gelen markalardan biridir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yağlamama sebebiyle subaplar söylendği kadar zarar görseydi, lpg bölümünde 'supaplarım bitmiş' konularından geçilmezdi.

Ticari taksicilerle konuşun, lpg sebebiyle subap değiştiren olmuş mu ? En çok km yapan onlardır.
  • Gazitaly'nin merkezini aradım.Aracım 306 xr platinium.Konuştum böyle böyle yağlama sistemi gerekli mi diye.Adamlar peugeot'lar da çelik subap olduğundan dolayı gerekmiyor dedi.Ancak Cruze ve insignia için kesinlikle gereklidir dedi.Çünkü magnezyumdan yapılıyor subaplar dedi.
  • Subap sorunu her araçda yaşanmıyor mesala benim aracım olan chevrolet cruze subap sorununu yaşayan araçların başında geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

Gazitaly'nin merkezini aradım.Aracım 306 xr platinium.Konuştum böyle böyle yağlama sistemi gerekli mi diye.Adamlar peugeot'lar da çelik subap olduğundan dolayı gerekmiyor dedi.Ancak Cruze ve insignia için kesinlikle gereklidir dedi.Çünkü magnezyumdan yapılıyor subaplar dedi.

Bayiler birbirinden farklı konuşuyor biri gerekli biri gerek yok diyor,bizim yazılımımızda belli bir devirden sonra subapları soğutmak için benzin pompalıyor,onun için gerek yok takmaya diyorlar,bir bilen yazsada öğrensek bu subap olayını
  • quote:

Orijinalden alıntı: saruhan33

Subap sorunu her araçda yaşanmıyor mesala benim aracım olan chevrolet cruze subap sorununu yaşayan araçların başında geliyor.

Evet Cruze, insignia, Astra, vw in bazı modelleri, mazda nin bazı modellerinde yaşanıyor diyorlar bu sorun

Ben daha yaşayanı görmedim belki 100.000 km civarında oluyordur faka fiyat sorduğumda subaplarin celik olanlariyla değiştirmesi icin 300 400 tl demislerdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

quote:

Subap sorunu her araçda yaşanmıyor mesala benim aracım olan chevrolet cruze subap sorununu yaşayan araçların başında geliyor.

Evet Cruze, insignia, Astra, vw in bazı modelleri, mazda nin bazı modellerinde yaşanıyor diyorlar bu sorun

Ben daha yaşayanı görmedim belki 100.000 km civarında oluyordur faka fiyat sorduğumda subaplarin celik olanlariyla değiştirmesi icin 300 400 tl demislerdi

300-400 TL ye subap değişimi olacak olsa neden yağlama sistemine 400-500 tl vereyim,subap değişimi servisde 2000-2500 arası sanayi ustalarında 1000-1500 TL arası.Tabi ben cruz için olan fiyatları söylüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saruhan33 -- 8 Nisan 2012; 16:36:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lpg tank değişimi hakkında??
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

quote:

300-400 TL ye subap değişimi olacak olsa neden yağlama sistemine 400-500 tl vereyim,subap değişimi servisde 2000-2500 arası sanayi ustalarında 1000-1500 TL arası.Tabi ben cruz için olan fiyatları söylüyorum

bende servisten 1000-1500 TL, sanayiden 300-400 TL fiyat almıstım .)

servisten servise fiyatlar değişiyor eyw da sanayiden sanayiye o kadar degiscegini tahmin etmiyorum, ya bana fiyat veren kafadan vermiş, yada size fiyat veren kafadan vermiş

• güncel
  • Kesinlikle takılmamalıdır.Aracınız ilerde daha fazla zarar görür.Normal subapları soğuttuğu falan yoktur.Nede çelik subap a faydası vardır.Araçlarınız lpg uyumlu değilse ne lpg nede yağlama sistemine yalanına kanmayın.
  • Yağlama sistemi ile arasında büyük fiyat farkları yoksa gidin çelik subap taktırın. Kökten çözülsün
  • Ben inanmıyorum açıkcası faydasına..Kaldı ki hayatta 300-400 lira edecek bir düzenek de değil..
    Magnezyum subapların çelikle değişimi motora bir zarar verir mi,bir eksisi olur mu bunu bilmiyorum.
    Fakat ortalama motorlar için sanayide sübap değişimi 300 -500 lira civarında tutuyor.
    Bunun yanında aracınızı yüksek devirlerde çok fazla kullanmamaya çalışmak ve kesinlikle fakir karışımda çalışmayacak şekilde ayarınızın yapılmış olması sübaplarınızın ömrünü uzatacaktır.
  • Lavoto nun forum yetkilisi biz cruzlara yağlama sistemi takılması gerektiğini söylüyoruz diyor forumda.
  • saçma bir sistem onu yapana kadar git araba çelik subap tak yada eriyene kadar kullanıp yine yapabibilinir
  • motor üzerine gerçek bilgi sahibi olan biri yazabilirmi lütfen kararsız kaldım,1600 tl ye yağlama sistemsiz BRC mi yoksa 1700 tl ye yağlama sistemli LAVATO mu ?
  • ARKADAŞLAR TRABZON DA SADECE SIRALI LPG SİSTEMİ MONTAJI YAPAN BİR FİRMANIN YETKİLİSİ OLARAK YAĞLAMA SİSTEMLERİ HAKKINDA BİR KAÇ HASSAS BİLGİYİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTERİM; SÜBAP YAĞLAMA SİSTEMİ, ÇELİK SÜBAP DIŞINDAKİ TÜM ARAÇLARA TAKILMASI ŞART OLAN BİR SİSTEM, AYRICA SİZE VERİLEN FİYATLAR ÇOK PAHALI, MANUEL YAĞLAMA SİSTEMİ MARKASINA GÖRE DEĞİŞMEKLE BERABER 100 YA DA 150 TL DİR. ELEKTRONİK YAĞLAMA SİSTEMİ İSE 580 TL DİR. ELEKTRONİK YAĞLAMA SİSTEMİ PRİNS MARKA LPG SİSTEMİ İLE BERABER SATILMAKTADIR. MAGNEZYUM SÜBAPLARIN YERİNE ÇELİK SÜBAP TAKILMASI DA ÇÖZÜM DEĞİLDİR, ARACIN PERFORMANSINDAN YAKIT SARFİYATINA KADAR BİR ÇOK ETKİSİ OLAN BİR UYGULAMADIR ŞÖYLEKİ ARACIN TEKNİK TÜM HESAPLAMALARI KULLANILAN SÜBAP TÜRÜNE GÖRE HESAPLANMIŞ VE UYGULANMIŞTIR. SİZ SÜBAPLARI DEĞİŞTİREREK TÜM DENGEYİ BOZABİLİRSİNİZ. BU GÜN SADECE ÇELİK SÜBAPLARIN TAKILMASI İŞLEMİ YAKLAŞIK 1500 TL DİR, ARACINIZA TAKACAĞINIZ MANUEL YAĞLAMA SİSTEMİ SÜBAPLARINIZI % 80 ORANINDA KORUYACAKTIR. AYRICA İNSİGNA VE CRUZ GİBİ ARAÇLARA PRİNS YA DA BRC MARKA LPG SİSTEMİNİ YAĞLAMA İLE BERABER TAKTIĞINIZDA EK MALİYET OLARAK 220 TL ÖDEMENİZ HALİNDE SÜBAPLAR 2 YIL BOYUNCA KASKO YAPILABİLMEKTEDİR.

• quote:

motor üzerine gerçek bilgi sahibi olan biri yazabilirmi lütfen kararsız kaldım,1600 tl ye yağlama sistemsiz BRC mi yoksa 1700 tl ye yağlama sistemli LAVATO mu ?

kardeş bu yağlama işi fasa fiso. sen git brc taktır, üstüne de vsr sistemini aktive ettir mis gibi bin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

quote:

motor üzerine gerçek bilgi sahibi olan biri yazabilirmi lütfen kararsız kaldım,1600 tl ye yağlama sistemsiz BRC mi yoksa 1700 tl ye yağlama sistemli LAVATO mu ?

kardeş bu yağlama işi fasa fiso. sen git brc taktır, üstüne de vsr sistemini aktive ettir mis gibi bin...

vsr sistemi dediğiniz ne oluyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TARIK1978

ARKADAŞLAR TRABZON DA SADECE SIRALI LPG SİSTEMİ MONTAJI YAPAN BİR FİRMANIN YETKİLİSİ OLARAK YAĞLAMA SİSTEMLERİ HAKKINDA BİR KAÇ HASSAS BİLGİYİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTERİM; SÜBAP YAĞLAMA SİSTEMİ, ÇELİK SÜBAP DIŞINDAKİ TÜM ARAÇLARA TAKILMASI ŞART OLAN BİR SİSTEM, AYRICA SİZE VERİLEN FİYATLAR ÇOK PAHALI, MANUEL YAĞLAMA SİSTEMİ MARKASINA GÖRE DEĞİŞMEKLE BERABER 100 YA DA 150 TL DİR. ELEKTRONİK YAĞLAMA SİSTEMİ İSE 580 TL DİR. ELEKTRONİK YAĞLAMA SİSTEMİ PRİNS MARKA LPG SİSTEMİ İLE BERABER SATILMAKTADIR. MAGNEZYUM SÜBAPLARIN YERİNE ÇELİK SÜBAP TAKILMASI DA ÇÖZÜM DEĞİLDİR, ARACIN PERFORMANSINDAN YAKIT SARFİYATINA KADAR BİR ÇOK ETKİSİ OLAN BİR UYGULAMADIR ŞÖYLEKİ ARACIN TEKNİK TÜM HESAPLAMALARI KULLANILAN SÜBAP TÜRÜNE GÖRE HESAPLANMIŞ VE UYGULANMIŞTIR. SİZ SÜBAPLARI DEĞİŞTİREREK TÜM DENGEYİ BOZABİLİRSİNİZ. BU GÜN SADECE ÇELİK SÜBAPLARIN TAKILMASI İŞLEMİ YAKLAŞIK 1500 TL DİR, ARACINIZA TAKACAĞINIZ MANUEL YAĞLAMA SİSTEMİ SÜBAPLARINIZI % 80 ORANINDA KORUYACAKTIR. AYRICA İNSİGNA VE CRUZ GİBİ ARAÇLARA PRİNS YA DA BRC MARKA LPG SİSTEMİNİ YAĞLAMA İLE BERABER TAKTIĞINIZDA EK MALİYET OLARAK 220 TL ÖDEMENİZ HALİNDE SÜBAPLAR 2 YIL BOYUNCA KASKO YAPILABİLMEKTEDİR.

brc yetkili bayisi diyor biz yağlama istemini tavsiye etmiyoruz diye,sizde faydalı diyorsunuz,yanlış söyleyen kim burada?

• Yaglama sistemi tam bir yalan. Ara sira benzinde kullanin daha cok faydasi olur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.