Yarbay
22 Temmuz 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme
Toplam: 189 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Merhaba. 35000 TL ile sistem tavsiyesine ihtiyacım var. (sadece kasa / oyun bilgisayarı)

Sistemi farklı şehirdeki birine kargolatacağım. Ya hazır sistem olmalı ya da parçalar tek bir yerden alınıp montaj talep edilmeli.

Son teknolojilerden çok anlamıyorum özellikle ekran kartı konusunda oku oku beynim bulandı.

Bu şekilde tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum.

Yorum yapan herkese teşekkürler.

Merhaba,

47UF 25 V NP KONDANSATÖR arıyorum ama hiç bir yerde np kondansatör bulamıyorum.

Açıkçası hiç bilmediğim konu. İnternette çelişkili bilgiler mevcut. Polar yarı kapasitede iki kondansatörü - kutupları birbirine bağla + kutupları devreye lehimle diyen de var, + kutupları birbirine bağla - kutupları lehimle diyen de.

İşin doğrusu nedir acaba?

Belki de ikisi de aynı kapıya çıkıyor ama bilemiyorum.

Nasıl bir yol izlemeliyim?

Teşekkürler.

Merhabalar. Lütfen yakınlarımızı uyaralım. Piyasada çok fazla sahte telefon dolanmakta imiş. Telefon fiyatlarının yükseldiği bu dönemde dikkatli olmakta fayda var.

Sizleri Hepsiburada ile yaşadığım bir süreç hakkında bilgilendirmek isterim.

26 Ağustos tarihinde 476 324 690 sipariş numarası ile Hepsiburadadan Redmi Note 8 Telefon satın aldık.
Satıcısı Hepsiburada değil başka bir satıcı idi.

Telefon tarafımıza ulaştığında daha kutusunu bile açmadan sahte olduğu dikkatimizi çekti.
Ürün ile ilgili görseli paylaşıyorum (aynı görseli hepsiburadaya da göndermiştim):
Hepsiburada Sahte Telefon Rezaleti ve Sonrasındaki Tutumu

Belirtileri fotoğraf üzerinde yazdım.

Hepsiburadayı ilk aradığımda kutu üzerindeki hataları aktardım kendilerine. Kutuyu açmadığımı dile getirdim. Sorumluluğu kabul ediyorlarsa açıp içinde ne olduğuna bakabileceğimi söyledim. Bana tüm süreci kendilerinin yöneteceklerini dile getirdiler. Kendi isimlerini kullanarak satış yapan bir satıcının kendi isimlerini kötüleyebileceğini bu sebeple bana satıcıya ait iletişim numarası vermeyeceklerini söylediler ve kayıt açtılar.

Aslında bu tutumu çok beğendim. Olması gereken de buydu sonuçta. Ben neden uğraşacaktım ki? Satıcı da kendi adı ile açtığı internet sitesinde orjinal ürün satışı bile yapamayacakken hepsiburada ismi ile sahte telefon satışı yapıyordu. Helal olsun dedim hepsiburadaya.

2-3 gün sonra mail geldi tarafımıza.
Mailde ne yazıyordu?
Kutusu açılmış cep telefonlarının iadesi yapılamamaktadır. Eğer cihaz ile ilgili bir sıkıntı görüyorsanız telefonu servise gönderin, servisin alacağı karar metnini bize iletin. Ona göre işlem alalım.

Neydi peki bu şimdi? Ürün diyorum sahte. Belirtileri iletiyorum. Evet haklısınız diyorlar. Kutuyu açmadığımı bastıra bastıra belirtiyorum. Bana kutusu açılmış ürünleri iade alamayız diyorlar.

Tekrar aradım. Dedim benim tek derdim iade değil. Ben her halukarda iade ederim bu telefonu. Ürün sahte çünkü. Sahte değilse bile kaçak. Kaçak olarak yurda girmiş, burada derme çatma bir kutu hazırlanmış satışa sunulmuş. Hadi kaçak da değil, içinde düzgün bir telefon var diyelim ki bilmiyoruz. Size açayım kutuyu diyorum kabul etmiyor sorumluluk almıyorsunuz, e o zaman kutusu neden sahte? Her halukarda bu telefonda bir sıkıntı var.

Çok özür dilediler bana anlaşmalı kargo numarası verdiler ürünü yollayın dediler.
Dedim tekrar ediyorum derdim sadece iade değil. Ben bu ürünü iade edeceğim sonra adam gidip başkasına satacak.
Hadi ben anlıyorum bu işlerden, anlamayan birine denk gelecek mağdur olacak. Adam da haksız kazanç sağlayacak.
Ben satıcı hakkında da yasal işlem başlatmak istiyorum. Doğal olarak olay size de sıçrayacak.

Bana dediler ki, siz öyle bir şey yapmayın biz durumu en yakından takip edip gerekli denetimleri yapıp gerekli işlemi gerçekleştireceğiz.

E dedim ben ürünü satıcıya yollarsam sizin verdiğiniz kod ile, neyi nasıl denetleyeceksiniz. Ürün satıcıya gidecek değil mi?

Ürün tarafımıza gelecek biz inceledikten sonra ileteceğiz satıcıya.

Tamam dedim kargoya verdim ürünü. Kargoda adama sordum alıcı kim görünüyor? D market dedi. Tamam dedim kargo poşetinin etiket yapıştırılmış halini foto çektim eve geldim. (KARGO TAKİP NUMARASI MEVCUT, PAKETİN FOTOĞRAFI MEVCUT)

Daha sonra fotoğraflara bakarken farkettim ki, ürün üzerinde alıcı bilgisi olarak D market değil satıcı bilgisi var. Hemen takip no ile takibi sağladım. Takip ekranında D market yazıyor ama...

Hemen aradım tekrar hepsiburadayı. Siz bana ürün bize gelecek inceleyeceğiz demiştiniz, ürün satıcıya gidiyor?

Yanlış bilgilendirilmişsiniz dendi.

Tüm olayları baştan anlattım. Size böyle bir telefon gelse anlar mıydınız dedim müşteri temsilcisine, ya da annenize gelse anlar mıydı? Direk dolandırılırdı. Haklısınız dedi. İade yolladık artık. Hatalarınız da mevcut. Ama isminizi böyle satıcılara kullandırtmayın. Ben hadi bilirim hepsiburada değil onun altına bir satıcı satıyor sahte ürün. Ama başkası bilmez, hepsiburadadan ürün aldım sahte çıktı der dedim. Haklısınız dedi gerekli işlemler sağlanacaktır.

Gel zaman git zaman ürün fiyatı yattı tarafımıza.

Bugün baktım satıcı hala hepsiburadada ürün satıyor ve telefon da satıyor.

Whatsap hattından yazdım. Ne iş? Hani ceza? Gerekli işlem nerde?

Bana şunu dediler,

inceleme yaptığımda ürün iade olmuş bedeli de tarafınıza yatmış.

Demek istiyor ki ee daha ne istiyorsun?

Dedim peki iyi günler.

Şimdi ne yapmalı? Elimde telefon yok. Hepsiburada işlemleri kendi yapacak diye ürünü de yolladık.

Ama şöyle bir şey de var. Bugün farkettim ki kullandığım xiaomi telefonda nasıl oldu bilmiyorum ama otomatik çağrı kaydı aktifmiş. Sonra farkettim ki tüm yaptığım telefon görüşmeleri telefonda kaydoluvermiş. Yani ürün elimde olmasa bile bir şey ifade ediyor mu bilmiyorum ama tüm telefon görüşmeleri kayıtları mevcut. mail kayıtları mevcut. ürünün fotoğrafları mevcut. whatsap üzerinden görüşmelerimiz kayıtlı.

Başkalarının zarar görmemesi adına nasıl bir yol izlemeliyim?
Sizleri Türk telekomun VoWifi hizmetini sunması için Online işlemlerden tüketici şikayetleri kısmından şikayet oluşturmaya davet ediyorum.
Bu konuyu ön plana çıkarırsanız daha çok kişiye erişecektir.

Bu forumun nüfusunu ve gücünü gördükten sonra talebimizin değerlendirmeye alınacağına eminim.
Ben erişebildiğim tüm hatlardan şikayet talebi gönderdim. Hepsine müşterilerin talepleri bizim için değerlidir, talebiniz kayda alınmıştır ve değerlendirilecektir şeklinde cevap geldi.

Örnek şikayet mesajı;

"Rakipleriniz yıllardır vowifi hizmetini aktif ve başarılı şekilde sunarken Türk Telekom'da vowifi hizmeti sunmamanız büyük eksiklik. Turkcell ve Vodafone da da vowifi var. Günümüzde tüm güncel telefonlarda aktif şekilde kullanılabilir özellik olan vowifi hizmetinden Türk telekom müşterisi olarak faydalanmak istiyorum. Baz istasyonunun olmadığı yerlerde veya çekim gücünün az olduğu yerlerde kablosuz internet üzerinden görüşme yaparak iletişimimin kesintiye uğramamasını istiyorum. "

Vowifi nedir?
Arkadaşlar bilmeyenler için Vowifi kendi tarifenizdeki dakika/smsleri kullanarak kablosuz internet üzerinden telefon görüşmesi yapmanızı sağlayan bir hizmettir. Peki ne işe yarayacak?
Telefonun çekmediği, baz istasyonunun olmadığı yerlerde evin, kafenin, otelin (herhangi bir wifi ağına) bağlı iseniz, yüksek kalitede ses aktarımı ile sanki telefonunuz çekiyormuş gibi telefon görüşmesi yapıp sms alıp göndermenize yarar. Yurt dışı da dahil.

Bu hizmeti hali hazırda Turkcell ve Vodafone yıllardır sunmaktadır.

Birlik olursak ses çıkartırız ve dikkate alınır.

Herkese iyi forumlar.
Bu uygulama telefonunuzda kaldıramadığınız ve donduramadığınız uygulamalardan kurtulmanızı sağlıyor.
Kullanımı çok basit.
Telefonunuzda "Usb Hata Ayıklama" modunu açıyorsunuz ve bilgisayara bağlıyorsunuz.
Programı bilgisayarınıza kuruyorsunuz ve çalıştırıyorsunuz.
Telefonunuzda izin isteği çıkıyor, kabul ediyorsunuz.
Sol üstteki butona tıklıyorsunuz. Telefondaki tüm uygulamalar listeleniyor.
Kurtulmak istediğiniz uygulamaları seçip uygula diyorsunuz ve telefonu yeniden başlatıyorsunuz.
Bukadar.

Dikkat etmeniz ve bilmeniz gerekenler;

-Android 4.4 ve üstü gereklidir
-Kullanmanız için windows kurulu bir bilgisayar gereklidir
-Android hata ayıklama modunu açmanız gerekmektedir
-Bu program uygulamaları silmez, dondurur. Yani telefon onlar yokmuş gibi davranır. Çalışmazlar, ram ve şarj tüketmezler.
-Ne olduğunu bilmediğiniz uygulamaları kesinlikle dondurmayın. Telefonun normal işleyişini bozacak, aksatacak bir uygulama donduruyor olabilirsiniz ve bu size telefonu fabrika ayarlarına döndürmeye, doğal olarak verilerinizi kaybetmenize sebep olabilir.
-Hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmiyorum. Bu program XDA da paylaşılmış ve ben dahil bir çok kullanıcı tarafından denenip olumlu yorum almış bir uygulamadır. Geliştiriciler ile hiçbir bağlantım olmamakla birlikte kullanıp kullanmama konusu tamamen size kalmıştır. Sorumluluğu da size aittir.
-Kitkat ve üzeri çoğu telefon modeli ile uyumludur

Ekran görüntüsü:
 TELEFONDAKİ İSTEMEDİĞİNİZ UYGULAMALARDAN KURTULUN (ROOT GEREKMEZ)

Gezinirken buldum, paylaşayım dedim.

Uygulama indirme bağlantısı: TIKLA!
XDA daki konunun bağlantısı: TIKLA!
1250 TL ye kadar 32" alması en mantıklı televizyon ne olurdu? Daha büyük olabilir. Limit 1250 TL. Not: Kullanacak kişinin samsung takıntısı var.
Bir masaüstü bilgisayar toplayacağız ama kafam karıştı.
İnternette 6600 ve 6600k olarak yazdığımda farklı Ghz larda işlemcilerle karşılaşıyorum.
Ekran görüntülerinden biri bir bilgisayarcının sitesinden, diğeri vatandan.

Bu iki işlemci aynı işlemci mi? tek fark fanlı/fansız olarak satılması mı?
Yoksa açıklamalarında yazıldığı gibi Ghz farkı var mı?

Bilen biri açıklayabilir mi rica etsem?

Bu iki işlemci arasındaki fark nedir?
Sağlam bir ankart, iyi bir kasa , iyi bir power.

i7 giriş seviyesindense i5 üst seviye işlemci,
orta seviyenin üstü bir ekran kartı.
16 gb ve veya üstü ram.

Sistem tavsiyelerinizi bekliyorum.
Donanımların uyumluluğu iyi olmalı.

Kullanım GIS ve CAD programları ağırlıklı olacak. GIS programlarında saatler süren işlemler verilebiliyor.

Fiyat sadece kasa için.
Max 3500. O da zorlayarak.
Düşünce ve tavsiyelere açığım. Bugün veya yarın gidip toplanacak. Tahminimce vatandan.
Gittigidiyordan bir ürün aldım. Satıcı innovastore idi fakat kargo geldi bildiğin kliksa.
İnternette araştırdım. Kliksa bunu hep yapıyormuş. Farklı isimlerle sitesinde daha pahalı olan ürünleri gg de çok daha ucuza satıyormuş.

Aldığım ürün sitesinde 140 lira kargo hariç. Gg de 89 liraya aldım kargo dahil.
GG komisyonunu da hesaba katmak gerek.

Peki kliksa bunu neden yapıyor?
Neden ürünü daha ucuza gg den satıyor?
Ve neden farklı isimler kullanıyor?

Ürün kişisel bakım ürünü. Hani teşhir ürünü ya da iade ürünü desek hemen belli olur. Ama o da değil.

Daha önce alan veyahut bir fikri olan var mı?

Sonuçta sitesinde kampanya yapıp da satabilir vs.

Fatura var hadi fatura yok desek anlayacağım. Fatura da kilksa adına hadi vergi mergi olayları desek. Ben anlam veremedim.
BRAUN CRUZER 5 BEARD Mİ PHILIPS QT4011/15 Mİ?

siz ne önerirsiniz?

Braun cruzer 5 beard istiyor olma sebebim zaten konusu geçince ilk akla gelenlerden olması

Philips ise 0.5mm ayara sahip olması, 1 saat şarj ile 90 dakika çalışabiliyor olması.

Fiyatları hemen hemen aynı

Siz hangisini tavsiye edersiniz? Bunların dışında öneriniz var mı?
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Otomobil
Suzuki
Mobil cihaz
Xiaomi
Operatör
Türk Telekom
ISS
Uydunet
Takım
Fenerbahçe
Notebook
Samsung
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.386
İkinci El Bölümü Mesajları: 195
Konularının görüntülenme sayısı: 20.227 (Bu ay: 673)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 773 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.